Vol 6 : Dobi Mr. Bean

Salam ke atas mu wahai sahabat..

Masa memula kawin.. dok serdang...
Keje ulang alik dobi layan diri kat seri serdang... pastu beli mesin basuh.. pindah shah alam..
Mesin basuh rosak...
Ade orang bercita-cita nak baiki.. tapi masih sama... tak berusik..
Dah bercadang nak beli full auto machine plak... laaaayaaaannnn
Pastu.. bersungguh-sungguh brader cari kedai dobi layan diri kat shah alam.. nak berulang lagi ke serdang tak larat wooooo...
Masa tu aku balik kampung rasanya..
Jumpaaaa
Excited die cite jmp kedai basuh kat shah alam
Siap jumpa dengan owner lagi.. 
Nama kedai.. Dobi Mr. Bean..
Lokasi Wisma MAIS.. belakang McD.. seksyen 3..
Murah sikit dari DIY Laundry serdang tu... 
Ni cuci RM3.. kering pon RM3
Yang tak best satu je.. mesin cuci dia takde timer.. so ko tak tau berapa lama lagi ko kena tunggu mesin ko tu...



Sini kawasan student.. 
Memang bersepah la... 
Pelbagai rupe bentuk ade.. 
Yang buat study group.. yg melepak bodoh.. yang melepet dgn pakwe..


Area bawah hostel tu banyak kedai makan. Jadi sementara tunggu kain siap basuh/kering.. 
Boleh la makan dulu.. mnum ke...
Untuk yang tak boikot McD.. boleh gi mCD... belakang tu je..


Kalau tak leh lepak kat area depan kedai dobi tu. 
Banyak kerusi batu.. 
Kat kedai dobi ade jual air tin..
RM 1 je setin.   Sangat murah..


Lupe.. ade mesin tukar syiling juga...
Tak yah risau duit syiling takde 



Buat masa ni..
Tetiap minggu la ulang gi kedai dobi mr.bean ni... 
Kedai bukak 24jam..
Senang sikit...
Yang serdang marin.. sampai kol11..
Untuk manusia tak tepati masa cam aku memang bermasalah la...




Sambil tunggu kain kami gi makan la.. ade swkali tu.. berbasikal siap..
Dapat la 5km...
Pusing kawasan tu je pon  


Basuh kain 30mnt
Keringkan kain 45mnt
Lipat lagi 20mnt
Siap kerja 2 hari dalam masa 2 jam...
Rajin betul aku lipat sekali... hahahahha




Ppsssttt::::: sesuai utk orang yang tak banyak masa mcm aku


ade kerusi batu kat depan kedai... 

mari berkayuh







Dobi Mr.Bean




blog yang ade update pasal ni.. kerabatkenshiro

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

5 Doa:

Queen said...

siap ada mesin pengeringtu tak tahan tu..haha =)
musim2 hujan lepas mestila heaven dapat kering semua baju..

sini takde..
aku rasa kalau damansara sini ada
bersepah la indon2 je semua
dengan bangla
dengan nepal
kompem yabangtak bagi basuh situ.huhuuu


beb.. beli jela mesin fully auto
rm600 pun boleh dapat skang
brand samsung lagi
sungguh ni

Fadzli Alias said...

mesin fully auto pun bukannyr boleh trus kering....tapi sepanjang berkecimpung ngan layan diri, xpenah nampak bangla ngan Nepal guna..serious...

Fadzli Alias said...

fully auto pun bkn boleh kering trus...
one more, sepanjang berkecimpung ngan dobi nie....xpenah pun terserempak bangla ngan Nepal guna.....indon ngan foreigner lain tu ade la.....

heheh....

Fadzli Alias said...

mesin fully auto pun bukannyr boleh trus kering....tapi sepanjang berkecimpung ngan layan diri, xpenah nampak bangla ngan Nepal guna..serious...

cikbedahlaser said...

queen.... macam2 bnd nk beli... sume tak terbeli.. wakakakakakakakka


fadzli.. aah.. x pernah jmp nepal bangla.. depa syg duit gamaknye... student ramai... owhh klu kat MAIS ni.. foreigner mmg ramai... :)

Followers

Mari tinggalkan jejak anda di sini.. nanti saya gi rumah awak lak..