Level 171 : Gigi Bongsu and the rest of the story

Last month doktor ggi dr Klinik Pergigian Seri Kembangan refer aku ke Hospital Serdang
Untuk aktivit membuang gigi bongsu a.k.a wisdom tooth
Gigi bongsu belah kiri atas tumbuh dengan cantik
Manakala kiri bawah sedikit senget.. but still cantik kalau die boleh keluar normal
Ni berdasarkan x-ray la kan...
Tapi die tak leh kuar cantik.. masih tertutup dek gusi a.k.a soft gum
Ni mengakibatkan aktiviti menguyah terganggu
Sejak gigi geraham belah kanan dibuang.. aktiviti menguyah benda keras tak boleh dilakukan dengan kerap du sebelah kanan
Sedikit anoying di situ..
Gigi bongsu pulak tak membantu..
Sistem penghadam terganggu juga disebabkan aktiviti menguyah.. ye la..
Aku kunyah sikit.. telan...
Perut jadi sakit la..
Lepas dah gi hosp serdang..
Doktor tu bagi satu tarikh utk operate..
Huaaaa takutttt

27 nov 2012 dipilih..
Aku sentiasa bare in mind 27hb ade operation..
Tapi beberapa hari b4 kejdian aku lupe..
Nasib la senja 26hb aku teringat..
Tu pon masa belek gigi...
Aku buat plan dgn abgnakkal..
Die hantar aku ke opis.. dia amik moto n aku g spital..
Ni sume sbb moto dok park kat opis ku
Tapi disebabkan aku terlewat pagi tu
Plan tukar.. abgnakkall hantar aku ke spital
Lepas operate aku nek teksi ke komuter serdang..
Turun KL Sentral.. minta tolong org jemput
Plan ni menjadi...
Terima kasih kps Fairus yang jemput aku
Masa operation tak yah cite
Ngeriiiiij wooooo
Sampai rasa menyesal lak buang gigi tu..
Dan rugi juga balik tu tak bawa balik gigi utk kenang kenangan.. xpe la.. anggap je tak d jodoh..
Doktor cucuk bius utk rahang bawah kiri dan atas..
Kebas je doktor cut gum tadi..
Pull out my tooth of wisdom..
Sebab tak tanggal.. dah cakap dulu.. akar dan gigi aku kuat macam aku..
Tak dengar cakap juga..
So doktor potong gigi tu.. supaya boleh tanggalkan...
Setel gigi bawah. Gigi atas pon cabut juga
Ni sebab.. tanak gigi atas tu terus memjang dan menyakitkan gusi bawah satu masa nanti
It feels like the whole jaw have been pull out and crack and break...
Aku rasa cabut gigi bile dag gigi kekal ni macam merosakkan struktur badan lak..
Macam satu bangunan yang dibuang tiang or dinding...
Macam tu la aku rasa...
Lepas dah jahit.. doktor dah bagi ubat.. dan krim utk pipi aku yang tercut masa sesi cutting2..
Demn uuu doktor.. ingat aku tak tau..
Aku terus gi melabur... fuhhhh nasib tak terberak masa doktor cabut gigi aku tu...
Moral of the story... sebelum cabut gigi pegi la jamban dulu... ahaha dan jangan lupe makan banyakk-banyak
So that u not going to starve till death
Sebab nak beli bubur kat mekdi tak boleh... konon2 tgh boikot... uhuhuhu
Aku balik ke opis. Setel few things..
Bagi MC.. bagitaw bos aku on leave for 3 (2 je tgal sebab sehari dah habis kt opis) days dengan bangga..
Pastu tido sepanjg petang kat surau sambil tunggu my whole life driver datang amik bawak balik...
Kol7 baru datang.. dan redah hujan gi makan kat old town..
Nak cari bubur sbnrnye.. tp xde
Kerja aku sepanjang hari tukar gauze..
Dah la berdarah-darah.. keje aku telan darah..
Sure usus aku ingat aku dh tukar jadi vampire or drakula.. sebab dok telan darah...

Kesian? Tak yah kesian kan aku..
Ni pengalaman terbaik dalam hidup dari segi kesihatan...
Well tak semua orang laluinye..
Tapi mak aku pernah.. wohaaa

Untuk ibubapa sekalian...
Sila bantu anak anda jaga kesihatan gigi.. ajar mereka minum susu untuk kalsium..
Ajar ape yg baik dan apa yg tidak utk gigi mereka...
Even gigi bongsu tk de kaitan pon dlm cite ni.. sebab tu tak leh kawal...
Till then.. keep our teeth clean for a bright and wonderful smile...
Mari teruskan lepak enjoy my MC.. hahahahah


mulut senget sebelah....



kagum dengan komuter.. dah canggih sekarng







my lunch on wednesday.....
latest muke.. hahaha



Pppsstttt... MC la sangat.. dr pagi dok buat keje dari umah.. dan wassap bos.. hahaha kacau bos mcm takde perasaan... paastu malam bos dok marah cuti tak bagi orang len keje tu... urggghhh... give up aku dengan opis nih......

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Level 170 : WW - MC 3 ari.. yahoooo

sedikit info tentang Pembedahan Pembuangan Gigi Bongsu... also known as Wisdom tooth...



ppssttt ::: cuti 3 ari.. wohaaaaa....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Level 169 : My Own Durian Crepe... a.k.a Lempeng durian

salam ke atas mu wahai sahabat.... 
durian crepe kenal??
of kos sume kenal.. virus kan.. 
bak kata abgnakkal "Malaysia nih ikut trend.. makanan pun ikut trend"
jaman Fesbuk bang... normal la... 
jangan kata dorang.. dengan abang.. sekali kena tempias.. 
hahahahahahha 

aritu dah beli dari 2 penjual... 
pastu berangan nak buat sendiri pulak... 
jadi aku pun google la resepi... 
jumpa la kat My.Resepi... 
ade jugak yang bagi resepi banyak-banyak tepung...
tapi macam leceh.. 
jadi aku ikut yang mudah.. resepi ala-ala lempeng.. 
dah memang lempeng kan... 

pastu lepas sehari ke sehari nak buat.. tapi tak lepas...
sampai la satu hari tu... abgnakkal ajak pi beli durian.. aku pon pi la... 
beli kat Kelana Jaya... depan Giant lama SS 5 tu... 
sebelum tu pi beli whipping cream kat Giant dulu dengan bahan-bahan lain... 

balik rumah bertungkus lumus la siapkan barang nye.. 
pungpang pung pang... 
sekali sampai tang whip cream... ehh asal len macam... 
aku pon google lagi... alaaaaa... salah beli 
ikut resepi Non-Dairy.. 
aku ingatkan sume sama.. 
rerupanya.. ade beberapa jenis whip cream ni rupenye...
yang non-dairy tu kena dok dalam dejuk beku rupenye... 
jadi aku pon simpan balik semua bahan-bahan yang telah disediakan.. 
ayat abgnakkal... "alahai..kesian sayang... " wahahahahahaha abg la kesian.. tak merasa makan... 

sampai la semalam.. 
aku google kedai bakery sekitar Shah Alam..
jadi terjumpa alamat kat seksyen 13...
semalam pepagi kena pi umah bos opis ni.. hj aseral.. 
kena hantar barang die.. walaupun aku baru tidur 2 jam.. 
sebab kol7 baru lelap... 
pastu.. balik dari KL.. pegi makan kat sensyen 18.. 
terus aku ajak abgnakkal pi seksyen 13... 
kat kedai Bagus.. seksyen 13..jalan 13//30
kagum woooo kedai nye besarrrrr
banyak betul barang-barang bakery.. terus rasa nak meniaga baking.. 
boleh??

balik tu terus bertungkus lumus buat lempeng aku tu...
wohaaaaa... menajdi..
tapi.. aku tak de non stick pan tu..aku ade kuali leper macam orang meniaga burger tu.. 
pastu aku tersalah lipat rupanya.. terbalik... hahahahahahah
tapi rasa... sedap... aku la cakap.. kan... hahahahha 
akhirnyaaaaa menjadi jugak durian crepe aku.. next time aku nak buat lagi... 
nak ikut resepi lain lak... dengan tatacara yang betul..
cume pan je masih guna pan yang sama. 
hahahaahahahah 
sapa rasa nak cube.. boleh google ye..
nak pergi kedai bakery tu boleh la try kedai Bagus... kat seksyen 13.. jalan 13/30

sebab salah whip cream.. makan jugak.. tak kire..
dah jadi.. terbalik lak..

gune yang ni.. copy dr sini
jenama anchor tu tak tahan lama.. nanti die jd ketul-ketul..





pppssttttttt ::: mulut bau dorayan... huahuahua

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Level 168 : Ulu Dong - Kuala Lipis - Kuantan -part2-

sambung cite gi Kuantan..
taku nanti lupa... cite gi Kelantan nek keretapi tanah melayu aritu dah lupe dah...
hahahahahahahahahahaa lupa setahun tu.. dasyat...
sebelum tahun 2012 habis.. baik aku post... hahaha 

Kuantan
14 Oktober 2012

Sampai sana pon dah kol12 kan...
masuk hotel terus tido...
tapi pepagi esoknya bangun dengan awal.. tak la awal mana..
tak nak terlepas sarapan..
bayar kot.. kena la turun..
pernah sekali.. tak turun.. pastu kena cari sarapan sendiri..
kan rugi tu... jadi pengajaran.. kena turun gak..
sarapan.. tipikal hotel  nye menu la kan...

lepas tu macam nak jalan-jalan sekitar hotel sentral kuantan tu..
tapi macam takde yang menarik..
jadi abgnakkal ajak packing barang cecepat...
cepat la sangat... kol12 tak turun lagi.. kaunter dah call tanya nak balik ke tak..
kalau tak die nak kire satu malam lagi...
berbondong-bondonglah suami isteri ini turun dengan beg-beg mereka...
aku kira.. nasib la aku naik Hondat hunchback ni.. kalau Alphard... satu rumah aku angkut aku rasa... 
tu pon dah jenuh bawak beg... beg kamera satu.. beg laptop 2.. beg baju 1... heheheheh beg makanan lagi

masuk kereta... terus cari review makanan...
panas kan time tu.. jadi abgnakkal bercita-cita nak makan cendol...
mak ikot je... cendol je la..sebab dah makan sarapan tadi...
kata sepakat dicapai.. Mustafa Cendol jadi target...
sampai sana tengok orang tak ramai...
aku order cendol biasa tambah eskrim.. abgnakkal cendol spesel kot..
kata tak nak makan ape-ape.. tapi dedua order rojak ayam..
ahahahahahah aku yang tak makan rojak pon order rojak.. psiko...

sedap cendolnya... cendol buat sendiri aku rasa...
kalau sapa-sapa nak carik boleh try...


Address :
Lot 9744, Jalan Teluk Sisek
25000 Kuantan
Pahang Darul Makmur, Malaysia

Phone(s) :
+6.016.939.8384 (Nizar)
+6.016.939.3108 (Rahman)
+6.09.517.7786

Email :
enquiry@mustafacendol.com
  http://mustafacendol.com/

 off we go...
abgnakkal nak carik kedai aksesori kereta Federal kesayangan beliau.
dulu masa buat bisnes aksesori..die amik barang dengan Federal..
banyak kedai kat Kuantan ni...
tapi banyak kali abgnakkal try pergi.. asyik tutup je..
untuk trip kali ni pon tutup jugak... jadi kami assume die tutup hari Ahad..

jadi kami teruskan perjalanan...
carik tempat menarik..tapi tak tau nak gi mana..
cume jumpa dalam search engine... yang ade.. laluan bakau..
sebelum gi laluan bakau.. kami gi Pantai Sepat dulu..
tempat kesukaan abgnakkal jugak..
dia pernah berlajar kat Kuantan..jadi die sayanggg gile kuantan..
belajar tak lama sangat pon..setahun ke sesem je tah...
masa lepas kawin. kalau ikutkan tempat pertama kitorang gi dalam cuti seminggu kawin tu..
Kuantan la... tapi tak gi mana-mana..
repeat balik.. tido kat Beserah.. pastu melawat tempat-tempat kesukaan abgnakkal masa belajar...

lepak la kat Pantai Sepat...
tak buat ape pon.. pandang laut je..
lepas tu... jalan balik... cari Laluan Bakau..
tapi tak jumpa... ahahahahahaha

disebabkan kawan baik abgnakkal yang dok Maran dah tau kami kat Kuantan..
kenalah pegi singgah Maran... berbondong-bondonglah suami isteri ni naik kereta jaguh mereka ke Maran...

sampai Maran pon dah nak Maghrib...
gi la makan... masa keluar makan dengan Kuarga kawan abgnakkal tu..
hujan lebat selebatnya turun.. guruh berdentum dentam.. kilat sabung menyabung...
masa tengah cari kedai makan tu.. naik kat golf resort maran tu..
kilat memancor depan mata.. nasib dalam kereta kalau tak kena panah dah aku rasa...
last-last makan kat deret kedai area umah die je.. kuang kuang kuang...
lepas makan balik ke rumah kawan abgnakkal.. tumpang mandi jap...
aku kedatangan bulan.. jadi nak tak nak kena jugak mandi.. tak selesa.... uhuhuhuh
kol10 juga rasa nya baru gerak...
kereta jaguh kami ni ade sebelah je wiper die.. jadi kawan abgnakkal dengan baik nye telah meletak
rain repellant  kat cermin kereta...
hujan memang lebat sepanjang jalan... alhamdulillah... lebih jelas pemandangan ...
lepas tu.. abgnakkal dah tak larat ikut jalan lama untuk balik ke KL..
sebab dah penat.. tambahan wiper sebelah je..
jadi...on GPS cari jalan masuk ke Hiway LPT.... berpusing-pusing mencari..
memula on Waze kt phone abgnakkal..pastu on pulak Garmin kt GPS...pastu on pulak waze kat phone aku
psiko.... 
dalam gelap hujan... benda senang pon leh jadi susah.. 
all well ends well... lepas je tol LPT... aku pengsan tak sedar dah..
sian abgnakkal drive sorang-sorang... 
berenti ke tak kat Genting Sempah pon aku tak ingat..
yang aku tau dah sampai rumah... esok nye kerja...

walaupun susah.. basah walaupun naik kereta... 
perjalanan jadi indah sebab bersama-sama menghadapi kesukaran..
ecehhhh 

balik rumah.. soalan feberet aku...
masa lalu kat Jerantut tu..ade hantu tak ikut kite...
dan kalau tanya kawan-kawan pahang sume kata jalan tu spooky..
abgnakkal kata... banyakkk.. siap ade yang die nampak lagi..
hua hua hua.. aku?? tak de perasaan.. sebab benda dah lepas... cube depan mata..
aku tak kacau die.. insyallah dia tak kacau aku..

owhhh Hondat pulak..seminggu lepas tu kot...
terus rosak... kena tukar enjin kot...
uhuhuhuhuhuhu sekarang abgnakkal dalam dilema.. tak tau nak buat ape..
aku suruh let go...
tapi die sayang gile... kereta tu arwah abah die punya... banyak memori dengan arwah abah ade dengan kereta tu... tapi aku bagi die ayat novel sikit.. all memories remain in our heart... not the things.. if u have to let it go.. let it go.... the memories will be with us forever... 
wahahahahahahahaha... ayat novel.... demmm aku banyak berangan.... 
keputusan.. tak de keputusan lagi.... 
sekarang dok kongsi kereta... aku suke je.. walaupun susah.... ade driver yang penting


Sambal Hitam orang Pahang... terbaik..

Kuantan at night



sarapan..

benda mesti makan...


hotel baru kot nih.. selesa.. cantik dan bersih...


Sentral Hotel Kuantan

Mustafa Cendol

Cendol Biasa dgn aiskrim dan rojak ayam..

Pantai Sepat...

Jaguh kami.. si Hondat






teman setia andaaaaaaa... dedua tibai ni...

the old best friend

4 tahun lepas kecikkkk je aku tgk budak dua orang ni...


skrg dah bertiga... heroin semua...
amik ko....

amik ko... dah nak sebulan dok dalam draft.. urrghhhhh











pppspsssssttttt :::: let the memories remain forever in our heart......



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Level 167 : Selamat Tahun Baru kawan-kawan.. ~mari baca doa~

ambil dari sebuah blog...
http://muhayniey.blogspot.com/2011/11/doa-akhir-awal-tahun.html


Segala pujian bagi Allah Tuhan sekalian alam, Selawat dan salam ke atas penghulu kami Muhammad, keluarga dan seluruh sahabat baginda.
Ya Allah wahai Tuhan kami, perkara-perkara yang telah kami lakukan daripada perbuatan-perbuatan yang Engkau larang dalam tahun ini, dan kami belum bertaubat darinya padahal Engkau tidak meredhainya dan belum melupakannya malah Engkau berlembut dan tidak mengazabkan kami, serta memberi peluang supaya kami bertaubat selepas kami menceburkan diri dalam maksiat kepada-Mu. Maka kami memohon pengampunan-Mu dan ampunkanlah kami. Dan apa-apa perbuatan yang telah kami lakukan sepanjang tahun ini yang Engkau Redhai dan Engkau janjikan baginya pahala, maka kami memohon kepada-Mu ya Allah ya Tuhan kami, Tuhan yang mempunyai kebesaran dan kemuliaan, semoga Engkau menerimanya daripada kami, dan janganlah Engkau menghampakan harapan kami, Wahai Tuhan yang Maha Pemurah.
Segala pujian bagi Allah Tuhan sekelian Alam, Selawat dan salam ke atas penghulu kami Muhammad, keluarga dan seluruh sahabat baginda, Segala pujian bagi Allah Tuhan sekalian alam.


Segala pujian bagi Allah Tuhan sekalian alam, Selawat dan salam ke atas penghulu kami Muhammad, Rasul yang termulia, keluarga dan seluruh sahabat baginda.
Ya Allah ya Tuhan Kami, Engkaulah Tuhan Yang Abadi, Sedia Ada dan Tiada Permulaan, kelebihan-Mu Maha Agung dan kemurahan-Mu amat banyak dan sangat diharapkan.
Tibalah tahun baru ini kepada kami, kami memohon kepada-Mu agar terpelihara kami dalam tahun ini daripada Syaitan yang direjam, dan para kuncu-kuncunya serta bala tenteranya.
Dan kami memohon pertolongan-Mu mengalahkan runtutan nafsu amarah (yang mendorong) ke arah kejahatan.
Dan kami jua memohon rasa sedia ingin membuat perbuatan-perbuatan yang mendekatkan diri kami kepada-Mu, Wahai Yang mempunyai keagungan dan kemuliaan,Sebaik-baik yang mengurniakan rahmat.
Segala pujian bagi Allah Tuhan sekelian Alam, Selawat dan salam ke atas penghulu kami Muhammad, keluarga dan seluruh sahabat baginda. Dan segala puji itu bagi Allah Tuhan sekalian alam.



ppsssttt ::: semoga tahun baru lebih baik dari tahun ini... 1434H.....











  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Level 166 : Ulu Dong - Kuala Lipis - Kuantan.... part 1

urgghhh lambat btol nak update sekarang..
malas dowhhhhh....
(kejadian 12 okt - 14 okt 2012)

last week cite pasal gi kenduri Ewan kawin kan..
kenduri tu start ari Jumaat..
Ewan dan keluarga gerak pagi.. kami gerak petang...
dalam perjalanan tu Ewan dok mesej tanya kat mana...
ikut pulak Waze.. pusing-pusing masuk jalan dalammmmmmm

sampai on time...
terus ke rumah perempuan.. sebab dah lambat kan..
nak check in dulu takut lambat lak kang...
lagi pun jumpa rumah perempuan dulu..
lepas asar akad nikah... 
kami pun siap-siap untuk majlis akad nikah.. 
lepas akad nikah... maghrib tu baru la Ewan bawak balik ke chalet...
kat Pulau Chakas (betulkan kalau salah)...
chalet kami lain dari ewan sekeluarga...
chalet ewan susah nak parking... tapi bangunan batu...
chalet kitorang memang gila lawa...sekitar die.. lokasi memang cantik..
tapi chalet nye..sadis.. macam pondok tunggu durian pon ade... uhuhuuhu...
kalau nak buat aktiviti suami isteri.. memang tak la... aku takut runtuh... 
huahuahuahua.... nasib orang bayarkan.... disebabkan situasi itu jugaklah..
abgnakkal ajak gi kuantan... 

lepas Maghrib.. kami ke umah pengantin sekali lagi.. ade potong kek ke ape tah... 
fuhhh penat... balik chalet tak fikir ape dah... tido je... 
baju basuh kat dobi tak kering.. baawak gi Ulu Dong.. bajet nak pakai ..
dok la bergantungan dalam chalet nan daif nih... (tapi still tak kering... kena hujan jugak dalam keta)
esok nye.. pagi tak pagi sangat keluar untuk majlis bersanding lak... 
masa ni baru dapat Xperia. jakun jap dok main henpon... 
abgnakkal tukar phone.. dapat la phone die kat aku... 
tapi ulu dong ni macam susah sikit nak dapat line.. 

abgnakkal suruh aku jadi back up die.. 
tapi.. aku macam dah tak reti amik gambar lak...
hahahahahaah 
lepas bersanding.. time makan.. hujan...
masa nak amik gambar kat pelamin.. pelamin dah bersepah..
budakbudak dok kerjakan.. adoyaiiii... nasib majlis orang..
kalau pelamin aku.. siap korang aku luku-luku.... 
tengah nak amik gambar.. aku kan coordinator katanya..
tapi bila aku bagi diretion kat abgnakkal.. pose-pose menarik..
marah aku pulak... mencik.. jadinya.. merajuk la... 
yang last-last pose aku cakap tu.. satu pon tak amik.. 
hanginnnn btol... memula dari rumah lagi suruh aku bagi idea untuk pose..
bile bagi dok marah-marah.. kejap la... tau la.. nanti la.. ok fine buat la ko sorang-sorang..
aku dok menyorok belakang kerusi..sebab masa tu orang dah kemas kemah...
dia call buat tak tau je... 
lepas setel kat pelamin.. pergi Lata Jarum... 
senyap...tak berbunyi.. abgnakkal tanya tak jawab.. muke ketat.... kesian pengantin.. 
aku bagi direction ikut bahasa tubuh je... 

setel kat situ.. terus bergerak ke Lipis...
berbekalkan Waze cari jalan ke Lipis..
amik ko.. dia bawak jalan Damak ke ape tah.. lalu kawasan dalam aku rasa... 
nasib bawak Hondat.. walaupun sezen... bocor sana sini.. wiper satu...yang penting lampu die dua... 
hahahahahah sebab Saga lampu die satu je.. wiring problem.. brader tak de masa tukar... 

sampai rumah Along abgnakkal... tengok ramai orang..
rupe nye kak Long nye abang baru meninggal.. Innalillah.. 
tak tau cite... jadi anak-anak buah kak long dok menyinggah umah kak long.. 
mandi makan sume.. sebelum ke rumah abang nye untuk tahlil..
lahai.. langkah kanan ye.. sebab dapat makan... suasana tak seronok pon ye..
yela orang baru kematian kan... 
pastu... lepas makan.. kami gerak ke Kuantan lak...

berpandukan Waze lagi... mamat tu bawa gi Kuantan ikut jalan Jerantut..
dengan ujan.. malam... wohaaa terbaik..
orang-orang pahang tau la jalan tu..... 
dah separuh jalan.. dok timbang-timbangkan nak teruskan or balik ke KL...
sebab dah tengah-tengah.. ke Kuantan 150km.. ke KL pon lebih kurang...
tapi mengenangkan kami ntah bila lagi boleh jalan-jalan.. abgnakkal teruskan juga... 
kesian dia.. kereta Hondat ni aku tak leh drive.. kaki pendek..tak sampai..
hahahahhahahahhahahah
marin masa seat lama boleh.. lepas masukkan seat Lancer dalam Hondat ni... 
kaki aku macam terlebih pendek lak.. hahahahahahahha
owh.. merajuk masih diteruskan.. tak bercakap eh... 
pujuk?? cara die la... takde sori-sori de... die buat muke comel die je... 

sampai Kuantan pukul berapa tah.. tapi dah tengahmalam gak rasa nye..
tapi Kuantan masih bernyawa.... 
hotel pulak.. banyak yang full.... 
last-last amik Sentral Hotel Kuantan... Rm130 kot semalam sekali breakfast..
layan je la... nak cari hotel murah lagi memang tak larat dah.... 
parking pon disediakan... ade jaga.. belakang hotel sungai Kuantan... 
masuk bilik.. tido... pengsannnn sampai esok.... 

bersambung... 
lauk kenduri best-best.. ni antaranye.. Sambal Hitammmmmm
hotel.. tidooooooo

panjanggggggg nye entryyyy... takut lupe la... 
ni pon dah duduk dalam draft sebulan... 

 pppsssstttt ::: indah bila berdua.. lalalalalla

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Level 165 : My Beloved Dabel A

Alhamdulillah...
Cuti...
Balik kampung...
Boss besar tinggal umah sorang-sorang...
Alasan nk spend cuti kat kg..
Miss good old days...
Lagipon beliau susah nk dapat cuti..
Orang penting kata..
Mak abah dah set time nak ke putrajaya..
Bawak akak dan imah gi jumpa ahmad amjad..
Akak baru sampai dari sabah sabtu malan ahad aritu...
Lepas zuhur mak abah gerak dari johol..
Pastu aku lak nak tumpang mak abah balik..
Malas nak susahkan abgnakkal hantar..
Tapi.. lepas asar pun tak gerak gi putra...
Ni la maslah ari cuti.. mood nak berkepit je..
Dok la depan tv.. petang-petang lak siaran Top Gear...
Memang susah nak lepas tv tu rasanye...
Ni best nye dok berdua.. leh berkepit tanpa ade yang jeles.. huahuahua
Sampai abah call tanya-tanya bila nk sampai umah abang...
Kol6 lebih baru sampai umah abang.. hehehehe
AHMAD sangat behave..
Dah kuat.. eee geram dengan budak dua orang ni...
Aku perasan adam dulu pon kuat macam ahmad..
4 bulan kaki dah tegap...
Tak suke baring...baring je nangis.. budak-budak memang camni eh...
ADAM pulak dah petah cakap..
Syok layan die nye bising...
Lepas maghrib baru gerak blik..
Tapi sebelum tu pusing putrajaya..
Sekali salah simpang.. ahahahaga
Berpusing-pusing kat sekitar persint 11. Nasib ade waze..
Direct kan ke picc..
Mak dah bisingg-bising dah..
Satu sebab nak cepat balik buat sambal..
Satu sebab tak yakin la tu..
Bila kuar exit tampin pun bising jugak...
Ayooo makkkkk....
Ppsssttt : tengah try pakai apps blogger ni.. entry pon x best sangat.. xleh adjust2








  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Level 164: Cuci baju..... musim hujan

Beberapa hari lepas...
Masa tengah cuci baju...
Mesin murah tapi berjasa aku tu berbunyi...
Belting longgar kot... adoyaiii...
Baju dah banyak... susah macam ni...
Pagi tadi (jumaat) abgnakkal hantar aku keje..
Since semalam aku pikap die kat pejabat...
Sebab kan dia hantar aku decide nak ajak cuci baju...
Lokasi... taman bukit jalil..
Kedai my laundry diy...
Sejak kawin.. ni la kedai cuci baju kegemaran...
Mesin mudah operasi.. kondisi mesin bagus...
Harga berpatutan.. dan dekat tapi dulu la..
Kat shah alm ni tak jumpa lagi..
My laundry ni ade area kjang dan sekitar je...
Pling jauh nilai..
Masa cuci baju.. ade satu pasangan ni..
Dok kering kan kain..
Dorang bawa baju dh basuh.. pastu keringkan kat kedai dobi ni..
Pastu abgnakkal bercerita.. bos die mmg ade mesin pengering..
Berguna masa musim hujan la...
Musim hujan kan kain susah nak kering..
Jadi aku sajeskan.. sesapa ade anak.. nk kering dan basuh mudah.. boleh try cara kt diy ni..
Aku suka ke serdang.. tapj serdang selalu penuh dengan orang... 





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Followers

Mari tinggalkan jejak anda di sini.. nanti saya gi rumah awak lak..