Level 161 :WW Penipu internet

salam... 

ingatkan takde dah benda-benda macam ni... 
ade gak eh... 
kalau korang jumpa... report je kat maybank.. 

kelakar. aku mana ade public bank...

bagusnya dorang ni.. kat bahagian bawah tu die buat direct link ke maybank (ni kes maybank)
tapi kat link atas tu die bawak gi tempat lain...
ati-ati dengan pishing mail ni...


ppssstttttt :::: malas....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Level 160 : Holiday and Shopping

wallaweiii.... 
ramai ekk dah start cuti.. 
aku nak try half day la arini..
takut balik petang kang..sangkut tak bergerak kat hiway.. 
tak memasal je.. dah sure kat tol jalan duta tu sesak kemain jap lagi... 
mintak-mintak tengahari die tak sesak macam petang.. dah la panas ni.... 

ade gak yang amik kesempatan ni untuk cuti jalan-jalankan...
aku bajet nak ke Hot Spring minggu ni..
tapi mak aku dah call bagitau orang nak potong lembu kat surau tinggi..
surau keluarga abah aku... 
jadi kena la balik Johol.. since dah berbolan-bolan incik suami tak menjejakkan kaki beliau kat tanah johol tu kan...
aku nak paksa balik gak.. ade aku kisah... 

dok baca blog orang jalan-jalan shopping... 
even BFF aku pon sibuk ajak datang Vietnam sana datang shopping n holiday..
tapi aku ni.. jenis.. sukeeeeee tengok orang shopping...
tapi bile time aku.. sure tak tershopping...
buat masa ni tak pernah lagi aku bercuti ke satu tempat untuk shopping... 
tak pandai... sebab aku kedekuttttt.. sayang duit.. hahahahahh 
tapi ade gak teringin nak g bandung ke.. medan ke.. vietnam ke.. siam ke.. 
shop till drop.. pastu meniaga.. 
tapi tu la.. x pandai... 

ehh kalau aku bawak balik barang Vietnam jual.. korang nak beli tak?????







ppppsssssttttt ::: drop till shop ade la...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Level 159 : Selamat Hari Raya Korban..


Salam Hari Raya Aidiladha... 
Berhati-hati di jalanraya.... 
Jangan Bawa Kereta/Motor/Bas/Kapal terbang/Kapal Layar/Basikal/Beca
laju-laju apatah lagi berlumba denganya... 

selamat berkorban dan fahami maksud 'KORBAN' itu sendiri
raya korban bukan sekadar cuti..raya..makan dan potong lembu...
to be honest... aku sendiri tak jumpa lagi maksud 'Korban' tu....



pppsstttt :: tak sampai lagi niat nak korban lembu...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Level 157 : Kemalangan di Kawasan Pejabat ~amir~

kejadian... sekitar jam 10 malam.. sebelum jam 10.30 malam
16 oktober 2012... 
di pekarangan Pejabat aku... depan anjung surau... 
kat jalan masuk/keluar parking tetamu... 

malam semalam ademajlis.. 
jadi balik lewat la... 
kawan kami Amir tak bertugas sama.. 
sebab die kepenatan selesaikan hal orang pergi Mekah.. 
kebiasaan di pejabat ni.. bergelak ketawa setiap masa.. 
sampai orang istiadat pon macam tak puas hati dengan kami di pentadbiran... 
berguarau senda tahap dewa punye kasar dan lembut tu normal la... 

malam tu kami balik sama-sama... 
amir pon keluar sama dengan kami.. walaupun sebelum tu die tidur kat opis... 
pastu... masa kitorang gerak ke parking.. amir dah keluar dah.. 
10 minit lepas tu.. baru aku gerak dari parking... 
sampai je kat depan anjung surau tu... nampak orang ramai-ramai berkurumun kat seberang jalan
ala.. jalan opis 2 way.... 
pastu... nampak kawan-kawan sepejabat yang berbaju sama dengan aku.. 
ehhh apakah... pastu masa lalu.. nampak ade orang terduduk.. 
menjerit kecil aku bila tengok yang terduduk tu AMIR.. 
my BFF tu.. 
terus aku park ke tepi.
berderau darah masa tu.. sbb nampak kaki die bergoyang-goyang.. 
sekali tengok nampak cam mengelitik je badan die.. 
risau aku... 
bile turun tengok dari jauh je.. 
sebab tak berani nak dekat-dekat... 
orang pejabat yang lain dah kerumun die dah..
pastu alip datang ceritakan ape yang jadi.. 
die kena langgar dengan orang Marhaban yang buat persembahan kat majlis tadi.. 
orang tu nak keluar dari parking tetamu.. amir lak nak terus keluar ke pintu 2.. 
orang tu yang salah la.. main keluar je... 
pastu tunggu ambulance datang..sebab amir tak berani nak gerakkan badan dia... 
jadi ktorang yang lain terus balik... lepas seketika... 
masa tu ujan makin kuat la.. even gerimis... 
polis masa tu nak tukar shift.. so memang bersepah la...
orang yang langgar tu dengarnya tak datang pon dekat amir.. die cume jenguk kejap je.. 
bos pon ade masa tu.. en.said tunggu amir sampai hantar ke HKL..
mak amir datang ke HKL..
dengar cite budak-budak yang ikut ke HKL.. sampai sana dorang dah start gelak-gelak 
amir pon dah start gelak-gelak.. well budak-budak IN.. 
mana leh tinggal gelak ketawa... 

budak amir ni badan je besar.. tapi manja... 
ni pengalaman pertama kemalangan dengarnya.. tu yang neves lebih tu.. hahahahah 
tak pe la amir.. smoga ko cepat sembuh... 
sapa lagi nak hiburkan hati ktorang kat pejabat ni.. 
sunyi sikit bile ko tak de.. 
selalu ko la yang teman ktorang-ktorang yang balik lewat nih... 

masa ni la baru nampak semangat setiakawan.. 
satu benda yang aku rasa aku akan sangat rindu bile kuar dari pejabat ni
walaupun ade yang tak sebulu.. ade yang tak sependapat.. 
kalau bercakap mengutuk je.. cakap tak de insuran... 
mencarut tu kebiasaan... tapi bile bab berkawan memang bagus.. 
terutama yang lelaki la... dan pentadbiran... (bahagian aku sure la ku puji)
budak-budak ni tunggu amir sampai ke HKL.. sampai jam 1 pagi... 

malam tadi pakai baju ni...



dari fb kelab opis aku.. by alip


ppssssssttt :::: friend in deed is a friend in need.......

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Level 156 : Suatu Hari di Ulu Dong....

12 Oktober 2012 
Kg. Pamah Kulat, Raub

Alhamdulillah.. berjaya kawan abgnakkal ni jadi suami orang... 
dari Shah Alam ke Raub.. dari Raub ke Kuala Lipis.. dari Kuala Lipis ke Kuantan... 
naik Hondat je... bocor tok sah cakap la... 
wiper sebijik je.. ekon tak de.. 
tapi.. hati tetap bahagia.. 
hahahahaha hati bunga-bunga orang tengah bercinta.. 
layan kan aje... 



pssttt :: nak story panjang.. tapi malas.. nanti la..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Level 155 : Salam Jumaat

salam ke atas mu wahai sahabat...

susah betul time kena menaip kat umah bile ade kewujudan nombor lima nih
hahaahhaaaha

arini aku cuti... 
tapi nak gerak ke Raub kejap lagi...
ade orang nikah petang ni
abgnakkal best friend... kire BFF dia la ni..
macam aku dengan Umi....
mamat ni mula-mula kitorang kawin dulu..
die macam tak ngam sangat dengan aku.
bile dorang melepak dia macam tak selesa kalau aku ade..
tapi sejak nak kawin.. baru die selesa 
mungkin baru dapat aura orang kawin tu kot
baru nak faham camne orang kawinnye life kot... 

alhamdullillah.. 
untuk majlis kawin kawan baik abgnakkal ni..
die minta abgnakkal amikkan gambar dia kawin.. 
so... jap lagi nak ke Raub.... 

last job ade la aritu
orang tunang.. 
job mak andam... akak Umi... 
time free... sapu je.. 
kalau tak free.. susah la... 
macam sekarang tak free sebenarnya.. 
abgnakkal free la. aku tak...
tapi dah janji nak teman die.. kena gak gi....
hati bos kena jaga. hati suami.. lagiiiiii kena jaga....



ppsstttt ::::: jom merayauuuuuuu

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Level 154 : Burger For Birthday Not-So-Boy

well...
normal la orang nak buat sesuatu spesel untuk birthday kan...
jadi aku pilih nak buat burger... 
ade aritu try.. tapi macam tak jadi.. 
jadi beberapa hari sebelum kejadian aku dah usha beberapa resepi..
salin sesiap... untuk banding the best dan mudah..
tamau la leceh-leceh...
tengok resepi buat burger ni memang senang... 
aku ikut Jamie Oliver dan BBC Food punye resepi.. 
but more to Jamie Oliver...
pagi sebelum buat burger pon cek lagi Youtube dan resepis...
kat opis tak boleh bukak banyak web.. jadi balik rumah baru leh cek..

3 bahan penting dalam burger adalah daging cincang, garam dan breadcrumb (kalau tak silap)
bende lain tak berapa penting pon... 
cuma kalau ade lagi bagus... 

aku buat eksperimen dulu... 
guna half je dari paket 400gm daging cincang..
then masukkan satu paket Hi-Cal Jacob punye biskut.. 
yang membuatkan daging aku wangi..sebab bau susu... 
lembu dan susu kan takleh dipisahkan....
pastu gune garam, parsley kering, basil, oregano dan lada itam...
biskut tu hancurkan halus-halus.. aku ramas je plastik biskut tu..senang cite...
pastu mix things up... gaul-gaul... dan bentukkan daging.tu
pet pet pet pet.. jadi.....
pastu... siap kan frying pan.. aku gune kuali leper... pastu pour some olive oil..
mengada-ngada gune olive oil.. 

untuk roti..
aku beli roti Italian Gardenia... 
aha.. terbaik.... last time siap terjumpa tomato dalam roti tu...
sedap... 
disebabkan tanak rugi roti yang dibeli...tu yang beli roti grain tu..
kalau beli roti burger tu.. kompom tak habis.. 
pastu beli salad yang dah siap bungkus-bungkus kat Giant tu...

letak mustard dan mayonis Japanese Style.. ni pon satu mengada-ngada..
owhh aku letak ciken loaf jugak... 

malam aku try buat burger Ayam pulak..
kali ni letak telur.. 
tapi sebiji telur elok untuk daging 400gm ke atas la...
letak half paket.. die jadi lembik sangat..
untuk ayam aku buat macam jejari..sebab nak buat twister ala-ala KFC
tapi terlebih garam..adoyai...


crush this thing....

ni kire gantikan breadcrumb la...

campurkan herb

masukkan daging

gaul..masukkan telur..gaul....kalau lembik..campur daging or biskut lagi


mari membentuk

grilling


lembu...







pssttt :: kecoh je lebih.. masak malas..  

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Level 153 : Hepi 31st Bday L0vE ~sambungan semalam~

salam ke atas mu waahai sahabat...

terus sambung je cite semalam eh...
lepak Genting Sempah sampai kol1 kot.. entah...
balik tu.. ikut MRR2 lak... pastu... tak tau..sesedar je dah sampai Alam Prima..
ahahahaah yang pasti.. abgnakkal nak cukupkan trip 100km...
kalau tak silap.. dia nak buat calculation untuk trip ke Raub jumaat ni.. 

disebabkan tido dah lambat... sampai umah kol3 ke kol4 pagi tah...
memang tak la nak ke Bukit Cerakah kan....
dah set jam kol 10 pagi.. nak bangun dan siapkan brunch untuk celebrate bday abgnakkal...
kol10 tu bangun dan uli sesiap daging burger nya... 
pastu kol11 keluar sesenyap...
abgnakkal bangun kol10 tu...ajak gi bukit cerakah...
aku cakap..petang la..malas... 
sebenarnya alasan je tu... yang sebenarnya ade benda lain nak buat...
aku suruh die tido balik so that aku leh keluar umah diam-diam...

gigih la aku ke Plaza Shah Alam tu... 
singgah beli pastry untuk abgnakkal.. dan baru amik kek beliau.. 
aahhhhh lovely... buat masa ni berjalan ikut plan... 
sampai rumah... masakkan burgernya...
dan bawakkan sarapan dan lunch tu... ke bilik... hahahaah
yang ni ade video je.. gambar elek.. 
ekspresi abgnakkal time tu.. PRICELESS... love it... 
pastu ajak keluar ke living hall untuk brunch sesama...
at that time aku keluarkan kek... again... ekspresi.. priceless... 

yeayyy.. berjaya.... success.. 

 takde ape yang menyeronokkan bila dapat buat orang kita sayang hepi...
mungkin hadiah aku bagi tak mahal mana... just small celebration...
tapi aku sendiri rasa seronok...dan dia sendiri seronok jadila..
sejak kawin.. aku suke sambut berdua je.. tak kira bday aku ke bday die..
kalau nak sambut dengan family... tu buat majlis lain....
personal touch penting.. hahahaah

hadiah untuk tahun ni tak sehebat hadiah beliau bagi la...
setiap tahun pun beliau nye hadiah hebat kot... (untuk aku hebat la tu)
kalau ikutkan dia request S3... wahh over okeh...
tapi mana la aku berkemampuan kan...
jadi beli kupon kat Grupon.. untuk percutian 2D1N kat Hot Spring..
ni dah bagi sebulan awal.. tak redeem je lagi... 

budak tu tengah bungkus kek


bukan xcited dpt kek aiskrim..tapi dapat ais kering...
Cookies n cream plus vanilla cake.....


psstttttt ::: i'm loving it...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Level 152 : Sebelum L0vE Cukup 31 Tahun ~wiken we spend~

Salam ke atas mu wahai sahabat.... 

L0vE tu nama abgnakkal dalam henpon... 
masa memula rapat.. eh gatal eh....
semalam 7 oktober 2012..
cukuplah anak last Pn.Ramlah dan arwah En. Ismail ni berumur 31 tahun..
muda lah kalau nak dibandingkan dengan rupe beliau...
kalau untuk orang yang tak percaya tu.. aku jawab je umur beliau 38 tahun
orang selalu tak caya die ni baru 31... 

aku dah minta beliau meng'spare' kan masa beliau untuk aku wiken lepas...
beliau ni pantang.. asal cuti nak merayap... tak tentu pasal...
aku dah rancang celebration kecil-kecilan untuk beliau...
semua bermula pada minggu lepas...
aku terminat nak belikan beliau kek eskrim.. since aku pon nak makan eskrim BR..
heheheheheh amik kesempatan la kan...
jadi browse la camne nak order BR... 
tanak malu... jatuh la air muka mak.. mak mesti jaga reputasi okeh....
jadi tanya dengan duta BR.. yang aktif... puan mama tisya.. (tenkiu for the tips)
meanwhile i browse tru the internet... jumpa satu blogger yang cite price BR lak....
pastu bukak je website BR.. lagi mudah.. siap dengan tips dan rege lagi.. hahah

then... congak sendiri jadual perancangan sambutan...
aku memula nak ikut kursus pejabat ni. dari 4 Oktober -7 oktober...
kalau camtu majlis kena buat pada 8 oktober... 
tapi cancel.. sebab CC macam tak welcome aku pergi.. (kecik ati tau...)
dan memang kursus tu cancel.. (padan muke.... nasib dah takde nafsu nak pergi)
kalau buat majlis pada 8 oktober aku nak order kat Publika... 
disebabkan tak jadi kursus... aku pon order kat Plaza Shah Alam...
ajak abgnakkal pergi Plaza Shah Alam a.k.a Plaza Masalam...
tapi aku cakap aku nak beli aiskrim je.. heheheheh 

pastu... jumaat tu terasa nak berbasikal kat Bukit Cerakah...
tapi pagi Sabtu tu.. tak terbangun... hahahah jadi dah nak tengahari..malas aku nak gi aih..
mak ni puteri lilin... nanti cair... okeh.... 
jadi teruskan melepak sesama (tido je la kojo eh..)
petang tu pun bajet nak ke Bukit Cerakah... pon tak jadi..sebab dah lambat...
jadi keluar la ke Kelana Jaya... pergi umah mak mentua....
pastu bawak beliau ke Giant... heheheh misi bermula...
tapi misi ni tak berapa rahsia..sebab aku bagitau abgnakkal dah..aku nak buat burger...
untuk cite burger ai buat entry lain okeh...
sian mak mentua ai tunggu ai beli barang....

lepas makan bersama-sama mak mentua...
kitorang drop kan barang kat umah...
pastu naik Hondat... ade orang ajak kayan-kayan(jalan-jalan)
dari shah alam masuk subang masuk sungai buloh masuk batu caves.. dan terus menuju ke Genting Sempah
alasan... nak test kereta Hondat tu boleh naik tak Genting Sempah.. 
minggu depan nak ke Raub..
adoyaiii asal nak test keta Genting Sempah.. test je Genting Sempah..
nape tak lajak naik Genting je???

ehh macam panjang je.. sambung nanti ar.... hahaahahahahahahhah



ppsstttt:::: a day to remember....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Level 151 : Adam dan Hawa ~drama dan novel~



waahhhh
sekarang kan tengah demam Adam dan Hawa kan.. 
Novel ni boleh dikatakan salah satu kesukaan aku la.. 
tak banyak novel aku gilakan.... 

banyak ehhh novel yang dah diadaptasikan ke drama or filem... 
semua aku kutuk.. 
paling aku kutuk dua je la.. 
Gemersik Kalbu dengan Ombak RIndu... 
sangat tidak menepati citarasa aku..
aku dah la suke dengan dedua novel tu... 

Ombak Rindu mungkin sebab dua jam je.. 
tak kutuk sangat la.. 
tapi Gemersik Kalbu kutuk kaw-kaw..
tengok separuh episod je ke camne tah.. 
sebab memula tengok je dah rasa cerita tu tak ikut novel..
banyak na di ubah eh... 

tapi... 
untuk cite Adam dan Hawa ni..
aku bagi 4.5 per 5 la... 
aku baca novel tu dah menghayati habis dah... 
jatuh cinta btol dengan Am tu... 
tapi bile tengok drama nye pulak.. 
abg Aaron nampak menhayati btol la Adam Mukhriz tu... 
adam mukhriz tu kan manja kan dalam novel tu... 
abg aaron memang best ar.... 
terus berangan... 

pastu tak banyak plot die ubah... 
kalau gemersik kalbu dan ombak rindu tu... 
banyak gile die ubah plot... 
menyebabkan cerita tu macam lari dah dari asal.. 
even ade yang menangis tengok ombak rindu.. 
cakap cite tu best gile... (pegawai tentera opis aku pon nangis kot tengok ombak rindu tu)
tapi untuk pembaca novel ombak rindu.. 
sume kata cite tu fail... big failed.... hoh ohohohohoho

lakonan budak Hawa ni pon menjadi... 
aku memang pernah tengok dia berlakon sekali...
tengok pon sikit je.. tak habis satu cerita... 
tai masa tu dah rasa cerita die menjadi.. 
sebab selamba.. tak de kontrol-kontrol... 
 
 untuk episod awal-awal ni... 
nampak die perincikan life adam tu lebih sikit..
kalau dalam buku die tak cite sangat pasal mak dan adik adam....

suke suke... 
tengok kat astro beyond??
no no no... 
aku tengok kat opis.. Panggung Fairus... 
makcik kewangan opis ni yang donlot.. 
hahahahahah 
mak takde astrok.. mak ade hypo tv je.. ahahahaha 

 jadi tengah rehat jumaat-jumaat ni.. 
marilah kite teruskan berangan kite...
enjoyyyyyyyyyyyy

okeh... semoga episod-episod akan datang pon sama macam episod awal-awal ni
ehehehehe aku baru tengok 10 episod....

ni mesti baju pink yg die beli kat Globe tu...






ade jumpa link untuk donlot... try ar kalau nak... 

lepas ni sure ade orang letak nama anak ADAM MUKHRIZ



pppppssssttt :: balik kang kite bayangkan abgnakkal tu cute macam Adam Mukhriz eh...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Level 150 : Wallpaper Sweet

salam jumaat... 
wohaaaaa.....
jumaat sudah.. cepat masa berlalu.. kerja tak siap-siap jugak.. 
hahahahahahha
boss takde kan... jadi setan balik la... 

korang ade jam loceng lagi tak sekarang?
zaman canggih ni.. orang pakai phone je jadi alarm kan??
sama la.... 
kalau kat umah tu.. 
kejap henpon aku memekak... aku off... 
kejap lagi henpon abgnakkal lak bunyi...aku off... 
yang ni kompom kena off sebab bunyi lama.. 10minit ade.. kalau tak off..
pastu kuat lak tu.. 
henpon aku kejap je... seminit tak sampai die bunyi.. pastu senyap.. xde snooze... 

pagi ni macam biasa.. 
nak matikan je henpon abgnakkal tu.. 
pastu tengok wallpaper die.. 
waaaa sweetttttttt... 
terharu mak.... 
die ni spesis tak suke pakai wallpaper sebenarnya... 
lagi kosong lagi die suke.. pastu selalu pakai default nye wallpaper n theme... 
sampai aku pon terikut.... 
tapi tengok wallpaper die pagi tadi.. rasa cam best lak.. 
jatuh cintak lagi... hahahhahah

pagi ni nak cari gambar tu balik... 
puas aku kelebek fotopages aku... 
tertengok la gambar lama-lama.. 
alahai.. comel je.. aku.. 
ahahahah sekarang.. 'comel' btol aku.. 
abgnakkal pon muke suci je.. muke budak-budak... 
budak-budak sikit la nak banding sekarang... 
ahahahahahahahaahahahhahahaha


ok habis entry sengal... 

sweet je... ekeekekek



pppssstttt ::: nak sIII... nak SIII... nak Slll

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Level 149 : Thank You For Make Me Happy ~raya never end~



kawan-kawan opis saya memang best.....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Level 148 : WW - Placemat

salam... 
sapa tahu.. mana boleh dapat benda ni?
berapa ekk harga die??





ppsstttt :: suci kan hati.. suci kan hati.. jangan ada perasaan hasad dengki.. Ya Allah kuatkan lah hati ku yang lemah gile nih.. ya allah..... (berdepan dengan 2 orang kerek yang cerek....)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Level 147 : Otak Membeku

salam ke atas mu wahai sahabat.. 

sejak dua menjak asyik bukak tutup blogger ni.. 
tapi tak tau nak tulis ape... 
bukan takde benda jadi sejak dua menjak ni.. 
tapi takde benda nak cerita... 

sibuk bukan main... 
tapi kerja je.... 
tak de benda menarik mau cite... 
kerja aku bukan menarik pon... 
tipikal pekerja awam yang korang kenal.. 
banyak melepak dari kerja.. tipon tak jawab.. 
tak efisen... 
hahahahahahahahahahh 
dapat bonus pon kena kutuk.. haih apa lah nasib.... 

bos sudah pi Japan... 
jadi kami adalah sedang beraya... 
ahahahahahah tapi aku masih kerisauan... 
sure balik nanti kena bambu tu.. adoyai... 

hmmm buat summery seminggu lepas la... 


25 Sept 2012






(eh yg ni dah cerita la.. lupe... )

27 Sept 2012

Pagi tu pergi kerja lewat.. 
boss bagi kebenaran.. kat opis ade perhimpunan.. 
tapi aku gi Upin Ipin.. 
deal dengan dorang nak beli barang-barang buat hadiah.... 

malam sebelum tu.. abgnakkal kerja malam...
subuh baru balik... 
jadi since les copuque tu kat Shah Alam... 
aku pon malas nak gi keje.. lepas gi upin ipin tu...
terus beli lunch kat area-area tu je.. 
masa pusing-pusing cari parking... ade terbau makanan sedap
pastu gi la kedai tu... 
ala..ingat ade nasi ayam... tapi takde... 
kedai ni kedai baru.. baru 3 bulan...
tapi die jual makanan goreng-goreng je... 
so order la.. sotong telur asin, kuey tiaw hong kong dan nasi goreng crab stick... 
sambil tunggu die jamu teh ' O kosong.... takde gula bersabsidi.... 

balik la makan dengan abgnakkal... 
sweet tak? hahahahaha blueekkkkk
tapi.... sotong adelah liat cam rubber... 
kuey tiaw tak kena selela mak... 
dan nasi goreng adalah ok... banyakkkkkk 
hmmmm jadi bau tidak boleh menggambarkan rasa.. hahahahaahh 

seksyen 15, shah alam

blkg tesco extra shah alam


ni je leh terima akal.. ahahah







pssttt :::: rasa nak je kuar kan sume gambar dari hp dan letak kat blog.. hmmmmm boleh la eh..




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Followers

Mari tinggalkan jejak anda di sini.. nanti saya gi rumah awak lak..