Level 69 : Fontana Aussie Burger


salam ke atas mu wahai sahabat... 
kiri kanan atas bawah orang dok sebut-sebut burger bakar a.k.a kaw-kaw burger...
jadi semalam... abgnakkal tanya nak makan ape...
aku paste kan link cik eida gedik...
kali kedua ni cik eida... 
aritu masa kami orang pergi Fraser Hill... aku bagi link eida gak...
kali ni eida gak.. ehehehehe
sebab aku perasan Eida pi burger bakar aritu..

pukul 6 lebih aku dah gerak dari opis abgnakkal pon sama..
tapi kol8 lebih mamat tu tak sampai-sampai gak..
jalan jem katanya.. dia pergi pusing satu Selangor ni nak balik rumah..
dari Kepong ke Serdang ni..
hahahahah layan la bang.. ikut suke mu la..

kol 9 baru gerak cari makan... 
aku memang tak la nak masak kan...
sekali lagi..mamat ni nonong je jalan.. 
masuk Kajang Silk.. tapi decide nak ke Equine..
sabar je la... 
nasib la Kajang Silk pon boleh pi Equine... 
abgnakkal dok ingat Burger Bakar tu kat area Equine..
sebab die baca direction dari Eida macam kat belakang Petronas tu je..
aku cakap... yang aku baca kat Puchong Utama... 
(setiawangsa nye renovate ye kawan-kawan)
aku pon ajak pi Fontana gak.. 

sebenarnya kitorang tau pasal burger bakar ni dari Jalan-Jalan Cari Makan
ade 3 kedai burger yang diorang sajes...
salah satu nye Fontana.. 
lokasi kat sebelah McD Equine Park.. 
dari hari tu ajak pi Fontana.. tapi half way.. sure pi Uncle Bob kat Equine tu gak..
cehhhh... 
jadi kali ni tercapai gak hasrat.. 

Fontana adalah kedai yang menawarkan makanan Australia style...
Fontana semepena nama tuan kedai...
yang berkahwin dengan orang melayu malaysia. 
masa gi kedai nya tadi Puan kedai ade kat situ.. 
sempoi je orang nya.. 

kami order tembikai longan.. jumbo 
yang ni budak amik order yang sajes.. dia kata... leh minum 2 orang..
haahahah aku ingat nak amik asing-asing je
then aku order Oz Burger (seperti yang disajeskan oleh JJCM)
mamat amik order tu sajes potong je... makan berdua..
adoiii die bukan lak buat muka macam kami ni sengkek tau..
tapi lebih macam tanak kami membazir.. 
jadi aku minta potong 4.. 

bila sampai.. memang besar pon (macam aku tengok kat TV)
besar pinggan nasi... datang sekali dengan fries.. 
abgnakkal masa makan potongan pertama die dah cakap.. 
tak cukup ni.. kena order rib juga ni.. 
masuk potongan kedua.. serender... 
haahhaahhah 
daging die memang padat... sedap.. 

macam biasa... air jumbo memang tak habis.. 
aku berusaha jugak nak habiskan..
hasilnya.. HONGEH... dengggg

jadinya.. kami berdua amik 1 portion je.. 
tapi kenyang macam amik 2 portion setengah.. 
sesapa nak try.. boleh ke equine ye.. 
selain makanan western ade gak thai nye cuisine... 
air... macam-macam.. air godzilla pon ade.. 
ahahahahahahahahaha 











 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Level 68 : Super Spontan Thursday..


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Level 67 : Mengenang Kisah Lalu..

asyik mengenang kisah lalu je..

pastu part aku post gambar jaman-jaman muda remaja.. 
kang ade yang PM.. 
alo.. nak badan macam dulu-dulu tak? meh la gune prodok bla bla bla.. 
baca entry kak Zel tadi.. aku pon rupe nye dok hadap menda yang sama... 

ehh mak suka kenang jaman-jaman remaja ni.. 
nak post banyak-banyak kali rasanye.. 
hahahahhaha 
jadi.. 
jika ini adalah repost... 
harap halal je.. 
bajet je korang tak pernah tengok.. 
hahahahahahahahhaha 

zaman belajar.. penampilan no 13... zaman keje..penampilan no 10.. up sikit je.. 


budak opis cakap.. tinted dulu-dulu lagi tebal.. hahahah

dulu sem last suke buat konvoi.. sebab aku ade motor sendiri
dulu flat screen kan.. skrg tv kembung
dulu sampai sekarang suke dok merepek dgn budak lelaki.. gatal nye la hai
all this are photos with KKJNS frens...








pssssttttttt ::::: hmmmm sambung belajar lagi nak?




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Level 66 : Janji Allah Itu Pasti... Al-Fatihah Buat Arwah Norma

aku ade juga ikut blog moon
cerita pasal Norma dan Talib.. 
ramai yang tahu hal ni kan.. 
pagi ni cek kat dashboard nampak update dari kak AI... 
Norma dah pergi buat selama-lamanya... 
jam 1 pagi tadi.. 
innalillah.. 
semoga arwah di tempatkan di kalangan orang-orang yang beriman.. 
buat keluarga arwah semoga kalian tabah.. 




pppssssttt ::: cerita yang membuat kan kita ingat siapa kita.. berfikir bagaimana jika itu aku.. adakah aku sekuat itu.... owhhh

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Level 65 : Memanjat Ke Atas...

who said woman cant climb higher...

since aku tak de benda nak post.. 
walaupun banyak story.. 
aku post gambar je la.. 



sediakan payung sebelum bah..

mummy lie to me... huaaaa

they said i can be anything.. so i become a hamster.. problem?





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Level 64: W A R R I O R ~fight like a man even we r brother~

wuhuuu.. 
ini ari (ahad)...
aku menghabiskan the whole day menonton flim (harus dibaca filemm nada org lama)
bukak kol12 tghari.. habis tengok kol 1 pagi.. 
hahahahahah bukan sebab movie tu 12 jam..
tapi sebab iklan nye 10jam... 
tengok 15mnt.. pastu gi merayap.. 
tengok lagi 30minit... gi jigen (giant) lak...
tengok lagi 30 minit... jadi buruh paksa lak.. 
last-last malam ni baru setel kan semua. 
sebab kan jadi buruh paksaan... 
abgnakkal pengsan awal... 
aku dah mati kutu tak tau nak buat ape.. 
dah la panas.. nak menyelit sekali cam tak best.. 
kat umah mak mentua lak tu.. 
jadi nya melayan movie sambil menjahit felt... 

apa yang aku tonton sampai 12 jam??

WARRIOR.... 

sikit review dari pakcik wiki
Warrior is a 2011 American sports drama film directed by Gavin O'Connor and starring Tom Hardy, Joel Edgerton, and Nick Nolte. Warrior tells the story of two estranged brothers entering a mixed martial arts (MMA) tournament and deals with the brothers' struggling relationship with each other and with their father. The film was released on September 9, 2011 to overall positive reviews, and earned an Academy Award nomination for Nolte. Warrior is dedicated to the memory of MMA clothing brand Tapout co-founder Charles "Mask" Lewis Jr, as seen just before the ending credits.


macam biasa.. aku kan suke layan movie tahun-tahun lepas.. 
tengok tahun ni.. 
jadi nye avangers, man in black, shadow mendetah.. 
semua tengok tahun depan la kot... 
hahahahahahhahhaha

cerita yang menarik.. 
starting macam tak best sangat.. 
tapi dah separuh jalan baru menarik.. 
cerita pasal adik beradik yang tak pernah sebulu.. 
yang sesama marah dengan bapak dorang...
sorang hidup dalam misteri..
sorang lagi hidup dalam belengu masalah kewangan keluarga.. 
but yet.. masing-masing berusaha untuk hidup ke arah yang baik.. 
bapak menjadi trainer kepada si adik... 
yang abang... masuk Sparta tu sebab nak duit..
nak setel kan hutang... 

kalau jadi benda macam ni..
kalau aku jadi isteri abang die tu.. aku tak sanggup kot...
tak sanggup nak tengok suami sendiri memperjudikan diri sendiri..
demi nak setelkan masalah kewangan bersama tu.. 

ending cerita ni..
sangat menyentuh perasaan.. 
the true brotherhood... 
uhuhuhuhhuhu.. nasib bapak die tak join sekali 
kalau bapak dia menangis sekali kat gelanggang kompom aku banjir..
aku tak boleh tengok lelaki nangis...
Hyun Bin nangis dalam cerita Secret Garden pon aku dah sebak..
hahahahhahaha



 sesekali buat auto publish.. pesalahnye kan...


ppssstttt :::: nanges la sangat.. saya sayang adik bradik saya.. 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Level 63 : Wajah Suci Itu... ~jgn call JPN~

aritu balik kampung.. 
pastu terjumpa benda ni kat atas lemari tipon... 
aku tak ingat lak aku letak benda ni merata-rata... 
ke ade orang selongkar laci aku ni??

cite nye... 
masa form3 ic aku hilaang sekali dengan wallet...
gi PD masa tu ikut rombongan tadika ateh aku.. 
hilang dalam bas.. 
pastu lepas beberapa ketika.. 
seminggu ke sebulan tah.. 
ade brader skolah tu bagi aku ic aku yg lama.. 
tapi ic dah buat kan.. 
jadi aku simpan je ic yang lama ni... 
ic ni gambar masa 12 thun.. 
akakakakakak.... 
tu yg suci je wajah tu... 








pppssstttttt :: jgn la ade yg adjust ic ni jd ic siti nurhalija.. akakakakakakkaakkakaka

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Level 62 : Balik Kampung ~kpenatan terbaik~

salam ke atas mu wahai sahabat... 
wohooooo
bersiaran dari JOHOL, N9
mencabar jugak aku rasa kepulangan kali nih... 

jumaat bos tak de.. 
tapi masih boleh kena marah dari jauh...
call dari brunei marah aku.. 
nak buat ape lagi.. nasi dah jadi bubur..
kalau die rasa aku tak capable nak buat keje ni..
aku sanggup letak jawatan 
tapi terfikir juga.. takkan pasal tu je aku nak letak jawatan.. 
tak kan semudah tu nak menyerah kalah.. 
tapi susah kalau nak kerja lagi.. kalau orang dah tak percaya.. 

minggu lepas abgnakkal dah renew roadtax moto aku... 
jumaat lepas dah siap tukar absober belakang dengan tambah box lagi.. 
bertukar terus NAFi aku.. 
jadinya khamis dan jumaat abgnakkal dah start naik motor gi keje.. 
takde dah jadi driver aku.. uhuhuhuhhu
tak syok... 
kembali la xtvt drive sambil tido aku lepas ni.. aritu dah start dah....

jumaat aritu kena la drive sendiri..
sebab dah biasa abgnakkal jemput kol7...
aku pon balik kol7 lebih gak aritu.. 
jalan jem teruk.. 
sepanjang jalan ade konvoi kereta besar-besar dengan motosikal trafik.. 
sekali konvoi dalam 3 4 bijik kereta..
paling kurang ajar ade kereta lain follow...
lepas-lepas tu.. orang dah kena sekali 2...
asal ade kereta lebih 2.. dorang blok.. sampai ade konvoi terputus..
hahahahah padan muka.. 
paling aku marah teksi pon join sama.. marah btol..
sampai depan TPM.. tengok banyak gile kereta, bas....
rerupanya ade perhimpunan UMNO... UMNgok btol la... 
aku tak kire la ko parti ape pon..bila dah menyusahkan aku.. 
aku marah je... 

pastu.. balik uamh...  basuh kain siap2 kan baju nak balik kampung
kol11 baru sampai DIY Laundry... uhuhuh nasib sempat keringkan kain-kain sume..
baju suar tu kena kering malam tu gak..sebab esok abgnakkal nak pakai... 
ni kuar lambat sebab berborak dulu la ni.. mamat sorang ni pantang jumpa isteri die.. panjang borak die.. 

lepas tu gi cari makan.. lepas satu kedai ke satu kedai.. banyak dah tutup..
last-last makan kat restoran anugerah seksyen 9 bangi.. 
lepas makan tapaukan mekdi untuk adik-adik..mak dan abah..

dah nk sampai seremban aku dah terbongkang..
ahahahah sampai simpang Kg. Batu - Miku baru aku tersedar..
abgnakkal ikut jalan tampin.. tak sedap hati katanya..
rerupanya memang ada benda nak jadi..
tayar aku flat sampai kat Kota... 
tengok-tengok dah koyak.... 
Allah memang sentiasa ada dengan kita.. DIA dah bagi kite petunjuk tu.. 
lepas abgnakkal tukar tayar.. nasib abgnakkal bawak kelengkapan sume..
siap dengan pam segala.. kalau tak... uhuhuhuhuh
dah la jalan tu tak de kereta.. 
jam masa tu kol 2.45 pagi.. 

sampai JOHOL.. 
abgnakkal bagi ceramah masa depan lak kat Dikwan.. 
kol4 lebih baru nak tido..
pagi sok ade job kat tampin.. 
kol7.30 pagi baru bangun.. 
aku sambung terbongkang.. 
tapi bos SMS dari brunei.. tanya keje.. orang dah buat dah.. dia dok ingat aku tak buat lagi..
tengok.. die tak caya aku buat keje.. 
 
kesian abgnakkal.. dia macam nak aku ikut.. 
tapi aku tak larat.. ngantuk gile..
kol2 petang baru pergi sana.. 
naik motor je dengan Dikwan.. aku bawa. heheheh lama tak menunggang... 
lepak la tengok kak Ieda dengan abgnakkal buat keje.. 
sampai la siap buat outdoor... 
arini best.. gi buat outdoor kat pasar malam..
tapi 2 3 shoot je.. segan.. hahahahahah 
lagi best.. masa nak tinggalkan umah pengantin nak ke outdoor.. 
beteri kereta kong.. kena jumpstart...
lepas-lepas tu.. kami park kat kawasan cerun sikit.. 
dapat la hidupkan enjin lepas tu gune cerun... 

penat.. sangat penat... 

alhamdulillah... 
All Well Ends Well.... Allah Sentiasa Ada Bersama HambaNYA...


pump it...

ade nmpk antu tak...

nampak tak kuyak tu

ka ke...



rezeki... klu zaman dolu-dolu bawak lauk kenduri tu biasa

time kenduri ni la nk mengumpat sesama sndri..

layan outdoor... beshhhh






ppsstttt ::: sekali panjang daaaaa

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Level 61 : Work Smart ~jom main Sticky hand~

hahahah jumpa kat 9gag.com tadi.. 
pastu terus teruja.. 
boleh?



boleh la.. untuk lepas lelah.. 
ehehehehehehe 

eh baru perasan.. 
takd e up entry lansung eh last-last week.. 
tu la.. 
kadang-kadang rasa aku ni work semak la.. 
work hard but not smart.. 
so then keje sorang-sorang macam nak mampus.. 
instead keje dengan orang ramai-ramai tapi setel.. 
tanpa sebarang tekanan.. 

ada gak yang best..
walaupun rasa ditekan dan tekanan.. 
i love my job.. 
kawan-kawan ade gak yang admire keje aku...
bukan nak berlagak... 
yang paling tak boleh lupa.. 
last tuesday.. 
aku keluar dari opis pergi cari barang.. dari jam 11 pagi.. sampai jam 8 malam.. 
kereta perdana exect tu penuh dengan paper bag.. 
dan yang best dapat free gift.. hahahaha 
tapi sakit-sakit badan tak payah cite la.. 
sampai kaki rasa numb.. tak de rasa 
pastu boleh plak henpon out of beteri.. 
yang best kalau kite shopping di shopping besar ni.. 
diorang tak kedekut paper bag dan ade personal shopper.. 
eekekekekek... 
they can help u when u need them... 
beteri aku.. dorang yang caj kan.. 
owh sangat bersyukur masa tu... 
kalau pi shopping biasa-biasa berkira kot paper bag... 

pastu aku suke pergi wrap hadiah kat D'Nata
dulu kat KLCC...
sekarang dah tak de.. dah pindah ke Intermark (double Tree)...
sapa nak wrap hadiah guna kotak cantik-cantik boleh pi sana... 
kotak paling besar 50cm x 40cm x 10xm klu tak silap.. 
kat Tropicana Mall pon ade... 
sampai ade orang berangan nak bukak Kedai Kotak MsR... 
hahahahahhahaa









ppsssttt :: kadang-kadang kite kutuk keja kita.. tak puas hati dgn keje kite.. tp deep down.. sure ade benda yg kita suka...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Level 60 : TRAVEL Bukit Tinggi - Cuti Hari Buruh.. ~Buruh je boleh cuti~


salam ke atas mu wahai sahabat.. 
lama gile rasa tak buat sebarang entry.. 
macam busy sangat je rasa.. 
hahahahahahahhahahah 
blog walking pon tak sempat.. 
dashboard pon tak sempat nak jeling... 

ni sekadar warm up... 
hhhehehe

summary terus la kan.. macam biasa... 
jumaat malam sabtu abgnakkal dan kawan-kawan (fahmi n luth) pergi Kuantan.. 
Luth tinggalkan kereta kat aku.. 
sabtu pagi pergi umah mak.. dan hantar pi pasar dan jigen (Giant)..
lepas tu terus laju-laju pi opis.. 
ikut jalan dalam je.. tak berani ikut Fedral Hiway... 
dari Kelana Jaya masuk Kg. Tunku.. masuk seksyen 14, PJ.. masuk damansara.. masuk hartamas.. 
hahahahaahah sampai jalan duta...
malam keje lagi.. dato'dato kedah... 
sakit pinggang siapkan hadiah.. 
Ahad.. jaga booth kat SACC.. 
tekad aritu tak nak pi keja.. dan terlibat dengan kerja kat pejabat.. 
aku mau tumpu perhatian kat booth.. 
tapi... kena juga.. cik mat rodi dok call-call tanya hadiah... 
nasib la.. 
balik dari SACC... baru setengah jam sampai rumah.. 
tetibe dengar pintu kena bukak dek orang...
sekali tengok abgnakkal yang balik.. 
xcited campur terkejut.. 
tapi balik dengan muka marah.. 
rupa-rupanya tak puas hati kena balik awal.. 
sebab die bajet nak bercuti sampai Selasa... 
Isnin.. sepatut dia hantar aku pi keje.. sebab dia cuti.. 
tapi disebabkan dia penat sangat.. aku pi sendiri.. 
tengahari balik.. ingat die nak guna kereta.. 
sekali die tak larat juga nak bangun.... 
waste my 3 hours waiting.. aku balik ke opis.. 
malam tu balik baru la ajak keluar.. pi bayar hutang-hutang segala... kat PJ State...
pastu dia bawak pi William kat Kelana  Jaya... 
menarik juga.. portion besar-besar.. 
tapi harga juga besar-besar.. 
kami cuma order satu cawan air saiz jug.. dan cis nan.. 
tengok orang sebelah-sebelah order lasagna la spegti la.. yang by end.. kena sampai RM90.. 
fuhhhhhh... 

Selasa.. aku suruh abgnakkal keluar dengan kawan-kawan die.. 
tapi die sibuk nak ajak aku keluar. 
potong stim btol.. baru ingat nak redeco rumah.. 
jadi kemas rumah lebih-lebih kurang.. 
then lepas zuhor baru dapat keluar.. dalam 1.45 petang... 
tanya abgnakkal nak pi mana tak jawab.. 
masuk MRR2... aku bajet nak pi area tol gombak la ni.. 
memang betol.. pastu masuk Genting Sempah... 
setakat nak berenti minum... macam tak betol je nih... 
dia gelak je.. sebab die memula mengiyakan aku masa aku tanya "kita nak pi makan kat tempat ekon ke abang?" die angguk... 
sekali kuar dari Genting Sempah masuk ke arah Kuantan.. 
aku ingat die nak gi Kuantan gak.. 
sekali masuk Kg. Bukit Tinggi... 
jadi tau la aku nak pi mana sebenarnya.. 
tapi brader salah masuk exit.. jadi pusing balik ke Genting Sempah..  then baru sampai ke tempat yang dihajati.. 
hahahahahahha bayar RM12 per head.. sebab ade 15mnt lagi nak masuk kol 5.. 
adehhhhh
naik atas Colmar tu.. dah nampak dah golap eh... 
baru amik amik gambar... 
ujan... bukan sikit-sikit.. amik ko... mencurah-curah... 
kami dah sampai kat ujung Colmar tu.. ade bell tower (org yg dah pergi tau la ni kan..)
kami turun ke basement dan jalan sampai jalan masuk Colmar.. ade gerbang kat situ.. 
nak cross ke tempat kami parking.. tapi... takde dah jalan basement.. 
terpaksa juga redah hujan.. 
habis kuyup.. uhuhuhuhuhuhuhuhuh 

lepas tu.. terus turun dari Bukit Tinggi... 
meredah jem kat hiway tu.. adoyai... 
sampai KL.. brader dok fikir nak makan ape...
last-last pi Pizza Hut kat Seksyen 14, PJ.. 
hahahhahhaha terbaik.... 
pastu balik dengan hati senang dan tenang.. 
baru la senang ati aku.. 
sepanjang balik dari Kuantan.. dok merungut-rungut tak puas ati balik awal.. 
tapi lepas turun dari Bukit Tinggi.. dah tak bising dah.. 
alhamdulillah... 
baru senang ati aku.. kalau tak muncung je.. 
hujan pulak tu.. kurang sikit panas... 
brader aku ni.. pantang panas-panas ni.. dengan dia-dia sekali naik temper... 

sekian laporan dari isteri soleh-huh? hahahahahah





















 pssstttt :: internet ni macam pelik lak arini... nanti baru up gambar
 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Followers

Mari tinggalkan jejak anda di sini.. nanti saya gi rumah awak lak..