Level 59 : Orang Lain Yang diMasyhurkan. AKu yang Sibuk

huaaaaaaarrgghhhhhhh
ngantuk gile...
sekarang rasa macam tak cukup masa betul..
yang paling kagum.. fesbuk pon ala kadar..
tu rekod tu...
hahahahahhaahha

dah masuk 3 minggu aku tak cukup tido..
tapi ade gak tak cukup tido sebab tengok Hyun Bin..
hahahahahahahhahaha

fuhhhhh..
minggu ni sibuk dengan hadiah sesaja..
arini task paling mencabar ikat reben 400 bungkusan...
huaaaaa.....
pengsan....
esok majlis start kol8...
pengsan...



100 dah setel malam tadi... 
ade lagi 400 hari ini.. 
yeaaa tahniahhhhhhhh





psssttt :::: aku nak pergi bercutiiiiiiii huaaaa

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Level 58 : Pameran Raja Kita ~jom melawat Muzium~


sapa terlepas nak tengok Istiadat Pertabalan SPB YDAgong XIV aritu?
jom tengok kat Youtube... 

sepanjang tempoh pertabalan ni.. 
istana negara jalan duta dihiasi lampu-lampu sorot dan kaler-kaler yang cantik.. 
kalau terasa nak datang tengok.. 
datang la malam-malam.. 
tapi rasa nya tak lama... 
bulan 5 dah kembali seperti biasa rasa nya.. 
aku agak je.. heheheheheheeh

mood pertabalan masih di udara ni... 
hahahahahahahah

ada yang ebrcita-cita nak masuk Istana Negara??
boleh la pi Istana Negara.... 
tapi istana lama la.. hehehe
kat jalan Istana sana tu.. 
sekarang sampai Jun ade Pameran Raja Kita... 


start arini open to public..
semalam dah dirasmikan oleh SPB YDA...
masuk adalah PERCUMA

aku tak tau pasal pameran ni.. 
sebab ni under Muzium Negara.. 
kalau nak sebarang maklumat boleh call Muzium Negara

ADDRESS: Department of Museums Malaysia, Jalan Damansara 50566, Kuala Lumpur. Tel : (+603) 2267-1000  Fax : (+603) 2284-9103
Email - info [at] jmm.gov.my.

For inquiries regarding events and corporate communications please dial (+603) 2267-1048, (+603) 2267-1049, (+603) 2267-1050 or (+603) 2267-1051


aduhhhh... sayang betol kat Istana Lama ni... 





ppsssstttttt :::: kehidupan sudah berubah....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Level 57 : Dikala Orang Lain Cuti Umum ~kerja le jawabnya~

selamat pagi.. 
aku rasa aku dah macam panda dah pagi nih... 
setelah jadi zirafah makan daun yang pendek malam tadi.. 
mata minta tutup je ni.. 
tapi aku jarang tido time keje.. 
melainkan sebab sangat-sangat tak tahan...
uuhuhuhuhuhhu

tapi ni dah start sakit kepala dah ni.. 
mengantuk gile.. 
korang boleh tengok gambar-gambar pertabalan kat surat khabar 
aku up gambar aku je la eh.. 
hahahaahahhahahaah

bukan nak meriak.. 
tak de benda nak riak pon.. 

pagi ade majlis pertabalan... 
malam ade makan malam diraja... 

gambar pagi...
masa kawin tak dpt pakai songket.. la ni dpt la rasa
ni siang...

pastu malam lak pakai batek...

i call myself "Zirafah makan daun yg pendek"

Ct dgn penari cilik Istana Budaya
siti masa raptai..

ingatkan nak pi bercuti.. 
tapi.... 
macam kena keja jugak on the date nak pi tu..
huaaaaaaaa





pppssstttt ::: nak gak public holiday.... huaaaa...



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Level 56 : Kepadatan Jadual ~Pertabalan SPB Yang di-Pertuan Agong XIV~

wuhuuuuu... 
cume entry pendek... 
untuk nota akan datang.. 
hehehehehehehe 
sejak Jumaat sibuk... 
Jumaat - Ahad jaga booth kat PICC.. 
under Urban Vibe Event... 
jaga booth Krulmatric lagi la... ape lagi kan.. 
PWTC pon ade gak.. tapi kawan kami yang lain jaga.. 
kecoh kan aritu... penganjur (D'Rich Vision) dikatakan tak bayar duit sewa kat PWTC... 
lepas ni boikot la D Rich Vision.. 

masa Khamis dapat dah memo ade raptai ari Isnin.. 
kol 7 pagi ko kena ade kat opis.. 
huaaaaaa...
jawabnya.. kol5lebih dah bangun.. 
kol7 lebih sikit sampai.. hehehehe 
ye ar... penat jumaat sabtu ahad tak setel lagi.. 
tetiap malam kol 2 3 lebih baru tido... 

pastu... 
Isnin start dah raptai penuh... 
fuhhhh... 
pagi kol7 dah start... 
pastu tengahari benti... 
kol7 petang start balik... untuk majlis santapan malam nanti.. 
tapi kami tolong packing cenderahati je... 
beribu-ribu lemon nak die pack nye pon... 

kol 12 baru setel.. 
huaaaa... 
balik ingat boleh terus tido.. 
tapi ada orang tak bagi.. kena pi mandi gak.. 
huaaaaa... 
aku ni memang spesis malas kan... 
kena la jugak bangun mandi.. kol3 pagi.. 
terus mata tak leh tutup... 
marah betul rasa nye.. hahahaha... 

jadi kepada bos.. 
maaf la saya datang lambat hari ni..
malam tadi tido lambat sangat.. 
jalan lak jem..
pagi tadi lak ujan... 
heheheheheheeheheh
sori ye bos... 
cukup bulan jangan lupe bayar gaji ye boss... 


alamak.. gambar lain nanti ar..

sekian... 




ppsssttttt :::: macam buat kenduri anak pompuan sulung dah aku rasa sibuk dan excitd nye... hehehehe well.. 5 tahun sekali kan... ni pulak sejarah.. 2 kali naik memerintah..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Level 55 : Sabtu, Ahad, Isnin Apabila Cuti Milik Kita ~redha lagi~

yeayyyy... 
sabtu ahad.. cuti wajib.. 
isnin.. cuti kecemasan.. 
aku cakap lucky... 
kawan aku macam cakap aku gila.. 
sebab... 


Jumaat..
sama macam biasa.. 
malam tu abgnakkal pergi ke pejabat Krulmatric.. 
sebab boss minta tolong baiki pC die.. 
aku kena tinggal la apa lagi.. 
dok umah buat keje sendiri .. 
abgnakkal stayback kat sana sampai sabtu...
pagi Sabtu.. 
abgnakkal cakap dia tak tido lagi.. 
kol 10 camtu nak gi Digital Mall lak..
beli barang untuk buat server Krulmatric..
aku.. berperang dengan bari-bari.. makhluk terbang halus hitam yang annoying.. 
kemas rumah.. bajet nak keluar dengan Syida.. 
tapi aku spesis taknak jalan kaki keluar rumah.. 
lagipon masa tu aku bajet aku 'pregnant'... 
so tanak keluar rumah jalan kaki.
dari rumah aku ke komuter kena jalan kaki dalam beberapa kilometer.. 
naik teksi RM10.. mahal lo... x sanggup.. 
pukul 12 pergi bayar bil air kat badan pengurusan.. 
lepas tu abgnakkal call.. bagi aku beberapa task.. 
caj kan beteri-beteri dan gosokkan baju dan topup kan die.. 
mencabar betul.. ahahaah.. 
aku topup dan caj beteri je.. gosok baju malas.. hahahahaha 

pukul 2 lebih abgnakkal balik.. 
suruh kejut pukul 430.. 
dia kena ikut bos Krulmatric.. ade majlis kawin.. 
anak tokey Les' COpaque kawin dengan adik ipar bos... 
so abgnakkal kena amik gambar... 
bos nak jadi tetamu.. ekekekekek 
kerja gila... i know my husband.. 
sure tak tahan tido setakat 2 jam je.. 
jadi aku tawarkan diri hantar kan die ke SACC... 

lepas hantar die.. 
aku pi Plaza Masalam... 
nak pergi masukkan duit.. tapi mesin tanak duit aku.. 
pergi watson beli pregnancy test... 
dan beli air Starbuck.. yang diidamkan sejak sebulan lepas.. 

sampai umah konon nak buat felt.. haremmm 
aku join Earth Hour.. hahahahahah
kol930 sepatutnya gi jemput abgnakkal.. aku kol10 baru kuar... 
dah sampai Petronas TPM, beg abgnakkal lupa bawak lak.. 
aku patah balik... 
last-last abgnakkal marah.. sebab sampai lambat.. 
dia kena masuk keje malam tu.. 
janji kol1130 kat opis... 
tapi 1130 baru sampai balik serdang.. 
balik tu aku drive.. dalam keadaan marah.. 
aku pantang orang marah aku.. memang aku marah balik la.. 
siap naikkan suara... 
ya allah.. dosa aku malam tu.. 
masa driving.. dalam ati berkata.. "biar xcdent.. biar mati sama-sama"
masa tu tengah marah dan down.. 
bila tau keputusan -ve.. even sebulan makcik tidak menjenguk.. 

balik tu.. abgnakkal tinggalkan aku lagi.. 
pukul 2 pagi.. aku terperasan status fesbuk abgnakkal.. 
BREK TERCABUT kat depan opis.. 
YA ALLAH!!!!.. bayangkan masa aku drive tu yang tercabut??
tu la.. allah tak suka orang marah-marah dan tak sabar ni.. syaitan suka la.. 
tu la.. dah kata.. jangan marah suami.. macam mana pun suami sentiasa betul..
berdosa... :(

kereta jem.. tak boleh balik.. 
aku call.. abgnakkal kata tunggu pagi baru boleh baiki kereta.. 
tapi kol5 pagi die balik.. Ewan jemput.. 
nasib baik.. 

Ahad.. 
tak de lak kawan-kawan yang free. 
yang boleh minta tolong hantar pi ke opis abgnakkal.. 
jadi kami sepanjang hari.. baring.. lepak.. tengok movie..
sampai la senja.. kawan die Luth datang.. 
tapi tak boleh nak buat kereta sebab dah malam.. 
jadi die pi Digital Mall je.. beli barang lagi.. 
pukul berapa tah brader baru balik.. 
disebabkan kereta takd apat dibaiki.. esok cuti.. 
hahahahahahahahhaha

Isnin.. 
jam 4 pagi hujan turun mencurah-curah.. 
nasib baik aku tido merata-rata malam tu.. 
memula tergolek kat ruang tamu.. 
abgnakkal masuk tido.. aku masuk bilik.. 
lepas tu bangun baru nak Isyak.. tergolek lak kat bilik solat... 
kol 6 pagi bangun.. masuk bilik.. on the way nak gi toilet amik wuduk.. 
aku tergolek sebelah abgnakkal.. 
tersedar kol7 tak solat subuh... bangun balik g wuduq dan solat.. 
uhuhuhuhuh teruk kan perangai aku.. ahahaahah
masa tu perasan.. jem gilo kat hiway KL-Sban.. 
sure SMART tutup. syukur aku cuti.. hahahahahah
ni yang aku kata lucky me.. yg tak lucky nye kereta rosak.. 
teruk rasa 2 ari tak de kereta.. 

kol 2 kot.. Ewan datang.. 
bawa abgnakkal pi amik keta die kat Kepong.. 
dapat la baiki kereta.. alhamdulillah... 
malam.. abgnakkal pi hantar PC bos krulmatric ke opis.. 

fuhhhh... seronok betul cuti 3 hari.. 
warna-warni.. masam manis pahit masin sume ade.. 
ahahahahahahahahaahhahahahah

gambar kisah kejadian.. hahahaha

ai support Earth Hour malam tu.. hahah
lepas kena marah.. aku keje kan benda ni..
sambil layan abg Hyun Bin
terus rasa nak wat sit up cam ni..
dapat buat ni je.. hahahaharam
ni aku order aritu.. isnin sampai..
mms ni kt abgnakkal.. malam tu dpt McD.. hahaha
'Puan Jaga' kat Krulmatric..




pppssstttttt ::::: 'keguguran' hahahahahahahahhahah Eh.. Nik.. dah tau meh nape tak elok sit up?

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Level 54 : Aku Tak Akan Berhenti Menemani dan MenyayangiMU ~redha~


Kau mau aku apa, pasti kan ku beri
Kau minta apa, akan ku turuti
Walau harus aku terlelap dan letih
Ini demi kamu sayang

Aku tak akan berhenti
Menemani dan menyayangimu
Hingga matahari tak terbit lagi
Bahkan bila aku mati
Ku kan berdoa pada Ilahi
Tuk satukan kami di surga nanti

Tahukah kamu apa yang ku pinta
Di setiap doa sepanjang hariku
Tuhan tolong aku, tolong jaga dia
Tuhan aku sayang dia


(Tuhan tolong aku, jaga jaga dia
Tuhan ku pun sayang dia)



pppssstttt ::: apa yg kita nak tak semestinya kita dapat... 2nd day of period.... frust menungging... 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Followers

Mari tinggalkan jejak anda di sini.. nanti saya gi rumah awak lak..