Level 53 : I Dream a Dream.. ~babies.. babies.. babies~

salam jumaat.. 
sekarang ni cepat je rasa masa berlalu kan.. 
baru je gaduh-gaduh Isnin datang.. 
tetibe dah datang ahad... gilo copek.. 
kenapa eh? 
tu dikatakan akhir zaman.... 

jumaat lepas hantar Fairus beranak.. 
Jumaat ni jumpa anak nya yang sudah diberanakkan tu... 
yeayyyy... 
the sweet n cute Muhammad Harraz Hazzim... 
aku ingat die nak letak Muhammad Harraz Muqri... 
uhuhuhuh dah seronok dah... 

aku pagi tadi pi Brickfield... pi cari kedai alatan orang cacat penglihatan... 
lepas balik tu terus laju-laju pi Bangsar... 
lepak makan kat Mutiara Bangsar ke ape nama nye tu.. 
dorang nak makan nasi Beringin.. 
aku tak layan la.. memula tanak makan.. 
takde selera... macam ade rasa nak muntah pon ade.. 
mungkin sebab sejam sebelum tu melantak tosei garing kat kedai Brahim.. 
tapi akhirnya makan gak nasi.. lauk ikan keli.. podeh.. 
tapi perut tak sedap gak pastu... 
ape lagi.. petang-petang.. masa untuk membuang angin.. 

lepas makan.. cari la umah Fairuz... 
dok berpusing-pusing kat area Bangsar tu.. 
area belakang Dataran Maybank tu.. 
tak sangka aku di kawasan mahal camtu ade lagi kawasan umah yang sempit camtu.. 
bukan kutuk tau.. tapi kesian.. kuarters DBKL tu.. dgn KTM nye.. 
Fairus dok kuarters DBKL... 
lepas pusing-pusing nak setengah jam gak ar kat kawasan tu.. dok cari jalan masuk je sebenar nya.. ahhahahaha 

dapat la jumpa si kecik Harraz.. 
aku tak faham.. kenapa bayi suke nangis bile kat tangan aku.. 
sungguh la tak de talent.. 
sungguh la tak de touch.. 
owhh kecik ati aku bayi-bayi oiiii

time ni la datang feeling-feeling.. 
bile nak sampai masa aku lak ni.. 

sampai juga yang ditunggu



suke ati tengok benda ni atas meja


nasi Beringin










 ok meh sini aku share sikit info pasal Anmum Materna ni..

BRAIN FORMATION
Anmum Materna™ is especially formulated for women who are pregnant or who are planning for pregnancy. Anmum Materna™ is high in Folate, which is important to maintain the growth and development of the foetus. Delicious tasting Anmum Materna™ also contains Folic Acid, GA, EFA, Folate, FOS, Calcium, Iron & other essential nutrients. It is an ideal supplement that will aid in maintaining the growth and brain development of your unborn child.

Anmum Info


 jadi jangan buat spekulasi yang tak berasas eh.. 
aku saje nak test orang sekeliling.. 
sama ada alert ke tak.. 
sama kes macam asid folik aritu la.. 
ahahahahahahaa 
kawan-kawan aku memang caring sebenarnya.. 
terima kasih kawan-kawan.. 




pppsssstttttt :::: yg busy body macam aku ramai tak?













  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Level 52 : Kenapa Perlu Membazir ~versi politik~

salam ke atas mu wahai sahabat.. 

semalam abgnakkal ajak aku balik awal.. 
tapi die still datang macam biasa.. hahahahaha
aritu masa balik Johol.. mak kirim gulau anau/enau untuk serah ke Atam (kakak mak aku)
Atam sekarang buat bisnes penganan/dodol...
anak-anak Atam tolong promote.. merata dah pergi dodol ni...

tapi dari hari ke hari nak hantar tak hantar-hantar.. 
jadi aku ajak abgnakkal pi hantar ke AJim anak atam je.. 
ajim keje kat Isetan, KLCC.. 
sebab malas nak hadap jem kat MRR2 tu.. 
sanggup eh pi KLCC.. walhal abgnakkal tu elergik dengan KL.. 

sampai PWTC aku tengok bangunan UMNO tu.. 
menyerlah nye.. 
selama ni lalu tak rasa ape-ape.. 
tapi semalam aku rasa macam.. 
eh nak amik gambar la.. hahahahahaha

rakyat didahulukan? yeahh right...







cantik kan?
tapi perlu ke nak buat macam tu?
tak membazir meh?
memang ar banyak lagi benda membazir lain.. 
tapi kalau dah nampak sangat membazir tak perlu la di teruskan.. 
aku paling menyampah bila kite tegur sesapa kan.. 
contoh nye time rehat tutup lampu... ekon letak atas 24°C
pastu mesti ada mulut-mulut yang cakap.. 
"alah... setakat naik kan suhu.. tutup lampu... banyak lagi benda lain membazir la..."
tapi sekurang-kurangnya kita berusaha kan.. even sikit... kan
tak salah kan?? 

kalau tak silap bangunan pertama yang aku nampak gune LCD dan projektor ni DBKL.. 
kalau tak silap la.. 
pastu diikuti oleh bangunan UMNO dan TM... 
bangunan lain aku tak nampak lagi... 
ke aku silap?

eh aku yang teremosi ke korang berperasaan sama macam aku? 
hahahahahahaahha 
aku bukan against kerajaan.. bukan juga support buta tuli... 


komen dr blogger yang aku jumpa : pak mail


Gula enau atau nama lainnya gula gerek (di utara) atau gula nisan adalah gula berbuku yang bewarna coklat gelap, berbentuk bulat dan leper. Ia seakan sama dengan gula melaka atau gula kabung yang bentuknya lebih panjang dan kurus. Biasanya ia dibalut dengan daun mengkuang keseluruhannya, atau tepinya sahaja. - 
gula enau sumber google...

ppppssstttttt ::: earth hour sabtu ni bangunan-bangunan membazir ni tutup lampu tak ko agak2??

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Level 51 : WW - Makan Je Keje ko Bedah..

wordless wednesday katanya...
jadi...














pppsssttt :: abgnakkal dengan muke excited tny bile minta makan macam-macam "mengandung ke?"
aku jawab dgn ayat feberet die "abg gak cakap.. tak pregnant pon ari-ari mengidam... :P "

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Level 50 : Hujung Minggu Yang Panjang ~balik kampung~

salam ke atas mu wahai sahabat

bagaimanakah anda menghabiskan cuti hujung minggu anda?
saya? hebat...
hahahahahahahah

cuti hujung minggu yang sibuk telah bermula seawal habis keja jumaat lepas.. 
memula Fairus dak opis aku call.. 
saat aku angkat je call die aku tanya.. "Ko nak beranak dah ke?"
terus die terjah.. "wei.. aku tak tau la.. aku rasa air ketuban aku dah pecah.. aku nak tanya kak lin.."
fairus pregnant 36 minggu... patut lom sampai masa lagi.. 
bile dengar die pecah air ketuban.. aku suruh die pergi hospital.. 
aku memula ingat die dalam kereta ke ape ke.. jalan dah la tengah jem petang-petang jumaat tu kan.. 
lepas setengah jam kalau tak silap.. 
tetiba budak fairus tu muncul kat opis... 
ingat kan GL tak amik lagi..sekali bunga siti fatimah utk air selusuh tinggal opis..
bertuah... datang buat air selusuh je.. 
pastu ingatkan datang dgn suami die.. drive sorang-sorang rupanya.. 
adoiyai mami shamina ni... 
aku pon ajak Kak Ros yang masih kat opis hantar minah tu ke spital.. 
kak ros dah panik... takut kot fairus beranak dalam kereta.. hahahahahaha
aku drive kan la sampai PPUM hadap jem.. 
dalam perjalanan.. minah tu bukan sakit nak beranak pon.. 
dok gelak ngekeh-ngekeh layan aku dengan kak ros.. 
mule la cite bukan-bukan kuar... 
"Fairus.. ko kalau nak beranak jangan jerit.. ko gelak je.. "
kak ros lak dok gelak-gelak.. "ni ubatsakit fairus ni"
hahahahahahah aku tau je la... "fairus klu kuar anak nanti ko letak nama Muhammad Rofi eh.. Ros dan Fidah"
hahahahahahaha 
 
kuar je opis.. aku minta kak ros sms abgnakkal bagitau aku gi hantar fairus beranak.. gune henpon aku
die type je tak send.. adoi susah pakai henpon 'canggih' ni.. orang tak faham.. 
sampai PPUM aku sms abgnakkal.. aku baru sampai PPUM.. 
kaget brader tu.. ingat mak ngah aku masuk spital.. 
aku sebenarnya nak balik Johol.. mak aku ajak pi tengok mak ngah aku tak sihat.. 
sampai bangunan bersalin PPUM tu.. line tepon teruk lak.. 
dah susah nak bagitau abgnakkal... 
kami lepas hantar Fairus masuk wad bersalin tunggu suami die datang.. 
fairus tak leh bawak barang-barang die masuk ke wad.. 
lepas maghrib.. dalam kol 8 camtu suami die datang.. 
kami bagi beg fairus dan balik.. 
abgnakkal dah balik ke rumah.. aku suruh die pack barang.. 
Abg Anuar Pemandu datang jemput kami kat PPUM.. then kak ros hantar aku sampai rumah.. 


cantik ek bangunan bersalin PPUM ni...




BALIK JOHOL
 aku memang nak balik johol sebenarnya. 
masa tu la dapat berita kaki abah bengkak kena gout..
mak bising-bising la.. cakap abah suka makan kedai orang.. kedai sendiri tak nak makan.. 
bla bla bla... 
pastu mak cakap makngah aku sakit.. cara cakap macam teruk sangat je.. 
tu berita Khamis malam Jumaat.. 
sekali Jumaat petang Ude (adik aku) call bagitau mak suruh aku balik.. 
bawa mak pi KL.. drive keta abah... 
abah tak leh drive... 
aku dah plan-plan nak balik Sabtu pagi.. naik komuter.. 
tapi tetibe server down kat opis abgnakkal.. kena keja malam tu.. 
jadi terus tukar plan... 
abgnakkal hantar aku balik malam tu jugak.. drop kan aku terus balik ke KL balik... 
uhuhuhuhuhu kesian abang... 
jadi sampai rumah kol9 dari PPUM-opis-serdang
gerak balik kol10 malam... 
sampai Johol kol 12.. 
abgnakkal sampai balik kat KL dekat kol3... 
keje dari kol4 kot.. sampai kol10... sian abang.. 

aku pulak sampai Johol.. tido la.. bawak keta kat hiway terhuyung hayang aku rasa.. 
aku drive.. tak bagi abgnakkal drive.. nanti die penat.. 
pagi sabtu.. mak call.. suruh datang kat kampung (Kuala JOhol)
mak dengan abah tido Kolo sebab abah tak leh drive balik ke Johol.. 
dari Kolo ke Johol dalam 5 minit je.. tak jauh.. 
pukul berapa tah aku ajak Ude balik Kolo.. jemput abah.. 
kesian abah.. tak terurus nampak eh... serabut.. 
habis segala tongkat yang ade kat umah arwah Wan.. udo angkut.. 
nak bagi abah gune... 
last-last pakai topang ketiak tu.. slow-slow jalan ke kereta.. 
aku drive bawak balik... mak tinggal Kolo... membakar sampah dan segala...
sebelum balik abah mintak benti kat kedai Pak Usop... 
sebab Pak Usop pernah kena macam abah.. 
anak Pak Usop sarankan pergi klinik Azzhim kat tampin.. 
nanti die bagi gel sapu.. abah tanak cucuk.. 
Pak Usop gelakkan abah.. "Ha cikgu.. aritu golak an sey.. kan dah kono... "
biasa la org tuo2 punye cara bergurau.. lepas gelakkan.. die bagi la tips2..
sampai umah.. siap kan tempat tido, air dan ubat.. 
pastu tunggu mak call.. dah siap ke belum.. 
boleh pulak dalam masa tunggu mak siap.. 
bos call... suruh siapkan hadiah untuk majlis malam nanti.. 
adoyai.. bala..bala.. tak de sapa leh diminta tolong.. 
mak lak lambat sangat siap.. sebab Ateh nak tumpang sama.. tapi die jaga budak.. 
mak budak tu lambat sangat amik.. 
aku dah resah gelisah.. 
pukul3 baru dapat gerak ke KL.. 
drive memang tak ingat dunia ar... 14..13..14..12.. 
sampai PJ.. dropkan mak.. terus shoot ke Jalan Duta lak.. 
masa tu kol 5... 
sampai opis.. siap-siapkan hadiah.. kol 6 lebih shoot balik ke PJ... 
tengok mak ngah aku tak de la teruk sangat.. 
yang dorang risau sangat mak ngah tetibe kena darah tinggi.. 180 aritu... 
doktor cakap kot orang lain dah strok or KO terus.. 
aku terus rasa cam... ala... datang esok-esok pon boleh.. 
mak memang la... baik aku hantar abah pergi klinik... 
tapi at the same time aku cube fikir positif.. ade hikmah disebalik kejadian.. 
at least aku boleh siapkan keje aku kat opis tu.. 
kannnnnnn... 
owh... abang aku datang gak umah makngah masa aku pi pejabat tu..
die memula nak balik Johol.. tapi abah cakap tak payah.. Dikdah (aku) ade... 

kol8 abgnakkal datang umah mak ngah.. 
lepas makan malam... beli barang kat speed99... dan balik dua kereta ke Johol semula... 
pukul 11 malam sampai di Kolo drop kan ateh dan diknor.. 
dan terus balik ke Johol... 
nasib ade beli makanan masa singgah di RnR Seremban... 
abah tak makan lagi masa aku balik tu... 
siang tu ingat nak hantar abah gi klinik malam tu.. tapi tak larat dah.. 

hadap jem kat fedral hiway





AHAD... 
kol 8 mak kejut kan aku... 
aku dah janji nak hantar mak gi kelas Haji di Tampin... 
nak ajak abgnakkal kesian lak kat die.. 
seminggu ni die kurang tido.. asyik keje malam... 
malam tadi sampai dari KL pon buat keje lagi.. server tah ape masalah tah... 
mak suruh hantar abah sekali ke klinik... 
jadi aku terpaksa kejut kan Ude... 
aku drive keta abah je... waaa seronok ek dapat gi Tampin pepagi.. ahahaahahha 
lepas dropkan mak kat Masjid Tampin aku gerak ke Tampin Square kat tengah-tengah tampin sana
pergi klinik Al-Azzhim... atas saranan anak Pak Usop semalam...
nasib pepagi tak ramai orang.. 
tunggu kejap je.. lepas tu turn abah.. 
Ude je teman abah masuk.. aku tunggu luar.. 
dapat la ubat sendi, ubat urat n ubat bengkak.. 
rupa-rupanya ade ubat yang abah makan tu.. tak boleh makan time sakit.. 
tu yang lagi sakit... 
abah pulak cite.. abah gi makan roti bun kacang merah.. 
seplastik 6 buah lak tu.. 
alasan.. sebab aritu dah sihat... adoyaiiii... 
abah...abah... tau pantang kan... degil... 
masa nak balik tu DikWan (adik last) datang tolong abah naik keta... 
kucing ni pelik... die dok hidu2 seluar aku..

dah stim ar tu..

aku balik... hantar abah dan Ude.. 
aku gi pasar lak.. 
masak... 
mak balik tumpang orang.. 
fuhhh.... 
lepas makan... ingatkan nak balik.. 
last-last aku pi tido.. hahahahahahah 
lepas maghrib baru balik.. 
ingatkan terus balik... 
pergi Paroi.. makan burger Ijan...
hahahahahaaahhah 

burger ijan...



makan time malam.. golap la kan


owhhh.. hujung minggu yang panjang... 
tahniah untuk aku dapat memandu sepanjang jalan dan bangun Pagi.. terbaik.. 
terima kasih buat Ude sebab sanggup cancel jadual pergi Melaka.. sebab tunggukan abah.. 
sanggup delay lagi ari ahad tu.. sebab aku nak guna motor dan tunggu aku siap masak.. 
yang akhirnya tak pi lansung.. sebab ujan petang ahad... 
terima kasih buat Dikwan.. 
terima kasih mak dan abah.. 
minta maaf mak abah sebab tak leh nak jaga mak abah.. marah-marah mak... uhuhuhu 

terima kasih tak terhingga untuk Abgnakkal sebab memahami dan berkorban masa tenaga
kesian abang.. cuti kena keje.. pastu kena hantar isteri balik kampung lagi... 









ppsssttttt ::: cube membantu yang termampu... bukan nak cerita kebaikan.. tapi nota untuk diri sendiri... mungkin tanpa sedar.. boleh dijadikan motivasi utk orang lain.. mana tau kan... 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Level 49 : Bermain Dengan Gambar

aku dilanda kemalasan luar biasa.. 
tak tau nak story ape... 
untuk sementara waktu.. 
aku kongsi je gambar-gambar yang ade... 
klu nak ajak tengok kat facebook.. 
tak semua add aku kan... 
hehehehehe bajet haawwttt (hot).. 
hahahahahahahhaahaaah 


boob??? hahahaha
ni bukan kepala saya ni idea saya... tingggg
mari kite berguling lebih jauh.. yahhh yahh yahhhh
i see my future in pink.. oppsss i mean green..
bersusah payah belon kalerful nak naik sbb belon ijau tak lepaskan die
bro lu mana diam?
im sexy n i know it..
tgk tu... burung...
aku suke gelakkan org amik gmbr sendiri mcm ni.. tapi aku pon buat gak sbnr nye.. haha
ni cara-cara nak naikkan belon ye adik-adik
owh shuttt... we r stuck...
jgn pandang belakang....





pppssssttttt :::: seronok bila dapat amik gambar yang cukup sifat ni.. saya bukan pandai amik gambar pon.. tapi suka nak kongsi ape yang saya nampak...




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Level 48 : Hidup Tak Seindah Mimpi ~ni realiti bukan fantasi~









pppsssttttt :: macam biasa... tajuk tak sama dengan gambar... hahahahaha sori tak de benda nak type lg.. tak de idea...












  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Level 47 : WW ~ Cepatlah Petang~





semua gambar diambil menggunakan HTC Touch Pro...
the old HTC....






pppsssstttttttttt :::::
when feel down.. u wont do anythg except stay on ur bed..lay down.. close ur eyes and forget everythg when u fall asleep... owwhh my wednesday..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Followers

Mari tinggalkan jejak anda di sini.. nanti saya gi rumah awak lak..