level 13 : Mood Petang Hari.. ~~~LemAu~~~

punya lah tak de mood nak keje... 
dari pagi.. bukak tutup mozila..
bukak tutup fb.. kuar masuk.. kuar masuk... 
bukak tutup excell... 
bukak pulak word... tutup balik.. 

perrrghhhhh... gile tak de mood keje nye..
ari-ari pon camni... 
aku tak leh keje dengan komputer la aku rasa.. 
elergik... 
jumpa je.. tak buat keje lain.. 
internet..internet.. internet.. 
dari form 2 ... sampai dh nak masuk 3 dekat umo... 
sama je.. hohohohohohoh.... 

jadi petang ni.. 
mari layan kupi... 
kupi o es.. bancuhan kak ros...
hohohohoho sedapppppp
penuh dengan kasih sayang...


mai scawannnn...

sekian entry tak berpaedah d petang isnin... 
selalu tak de entry.. 
arini sebab dok bukak tutup.. bukak tutup... 
aku pon up satu lg entry tak berfaedah.. 
hahahahahaah
jadi... jom kupi....





ppsssstttttt :::::: mood macam-macam.... ohohohohohoho

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Level 12 : Start Your Engine guyssssss

sumber
salam ke atas mu wahai sahabat.... 
sudah masuk 30hb... 
lusa masuk la Februari... 
hari wilayah... means... cutiii ... yeayyy..
tapi awal-awal dah dapat surat suruh keje.. 
uhuhuhuhuhuuhuhu... 
ade bintang la ape lagi hari wilayah ni... 

ape xtvt korang wiken lepas??
sekarang ni.. kamu suami isteri... tengah kemaruk.. 
TAKUYA KIMURA... 
eheheheehehehheehhehe
paling ketara abgnakkal la... 
lepas AJL malam tadi ajak layan lagi.. 
sebelum AJL layan gak.. 
aku dapat tengok AJL hanya masa lagu muka buku klu tak silap... 
masa tengok tu.. tak tertarik sangat.. 
nak, nak lagu muka buku... owhh aku tak into sangat.. 
melainkan muka bulu.. aku suke.. hahahaha 
maaf najwa latif fans... 
masing-masing ada minat masing-masing kan... 

cite engine pasal Jiroh (takuya kimura) yang gagal dapatkan tempat di F3000.. 
lepas die terlanggar kereta 1st driver... 
jadi die balik ke Jepun... 
balik ke rumah bapak angkat die... yang dah buka rumah anak angkat.. 
di sini la semua nya bermula... 
perghhhh... cite die memang best la... 
abgnakkal pon terpikat.. hahahhahaah
pasni mau tunggu cd GOOD LUCK lak... 
sebab ni ada dengan akak.. kat sabah... 





 Sinopsis ENGINE

Kanzaki Jiro (Takuya Kimura) (who used to be a star driver back in Japan) is a backup F3000 driver in Europe. During a practice run, he accidentally crashes into his first driver and loses his job. No other club in Europe would hired him as he is deemed too old for the sports. He has no choice but to return to Japan to his previous racing team. Unfortunately, the team now has a a better and younger driver, and feels Jiro has nothing more to contribute to the team, and do not want him back.
He goes back to stay with his foster father and sister, and found out his foster father has convert their home into an orphanage for unfortunate children whose parents are unable to take care of them. Tomomi Sensei (Koyuki), is a newly hired caregiver at the orphanage. She is not popular with the children as she does not seem to understand their feelings and makes misguided attempts to help them. Jiro, on the other hand, was an orphan himself, and being a big kid at heart is able to click with the children.
Despite the fact that Jiro hates children and is more interested in getting back into racing then helping out at the orphanage, he nonetheless agrees to be the orphanage's driver in exchange for being allowed to live there.
 sumber : incik wiki of kos... 








ppsssttttt ::::: ajl vs uai??????? jangan jadi hipokrit....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Level 11 : Mood Limau Mandarin lagi??

orang kata arini Wordless Wednesday.. 
jadi aku tak nak cakap banyak la ye.. 
selamat Tahun Baru Cina... 
semoga bertuah dan mendapat rahmat melimpah ruah.... 
doakan orang tak semestinya kena tunggu tahun baru n hari lahir je kan... 
ade yang cuti meh???
aku tak cuti.. tengah lepak-lepak kat opis ni...

layan roti spirderman... 

gambar fail...







ppssssttttt :::: banyak wooo nak story... selalu camtu la kan.. pastu lupa x cite lansung...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Level 10 : Merah... Fakta tentang Merah


10 Fakta Menarik Warna Merah

1. Dalam Ebers Papyrus (buku perubatan Mesir purba), warna merah digunakan untuk tajuk bab, nama penyakit, berat dan dos ubat.


2. Warna merah bermaksud “cantik” di negara Rusia. Di India warna merah adalah simbol bagi tentera. Bagi bangsa di negara China pula, warna merah dikaitkan dengan musim panas, api dan arah selatan.


3. Perkataan “ruby” berasal dari kata Latin Rubens yang membawa maksud “merah”.


4. Terdapat sekurang-kurangnya 23 warna berbeza (shades) daripada krayon merah.


5. Melihat warna merah boleh membuat jantung anda berdegup lebih cepat.


6. Warna merah membawa maksud kekuatan, ghairah, keberanian, penting, keinginan yang tinggi, kekuatan, kelajuan, cinta, hati dan kehangatan.


7. Warna merah boleh menyebabkan kegelisahan dan insomnia jika digunakan di bilik tidur tetapi bagus digunakan di dalam bilik latihan atau tempat permainan.


8. Ahli fesyen mengesyorkan mereka yang ingin menghadiri temuduga atau pertemuan penting supaya memakai pakaian yang mempunyai  sedikit percikan warna merah. Ini kerana warna merah melambangkan personaliti kekuatan, ketegasan dan kepimpinan.


9. Cahaya merah adalah cahaya yang pertama diserap oleh air laut sehingga banyak ikan dan hidupan invertebrata di dalam laut berwarna merah.


10. Warna merah terdapat dalam semua bendera negara Asia Tenggara kecuali Vietnam.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Level 9 : SOPA?? PIPA??? Sopa So Good??



wallawei... 
ape kah yang terlah terjadi.???

maaf la.. letak gambar je aritu.. 
tak de post dan penerangan... 
jadi ni aku kopi pes penerangan yang berkaitan.. 
copy paste je... 
tak kuasa nak buat karangan.. 
aku tau.. tapi tak reti nak terjemah kan.. 
hahahahaha alasan... 



Salah satu perbincangan yang menjadi semakin hangat akhir-akhir ini adalah berkenaan dengan SOPA, dan bukan sahaja hangat dibincangkan di Amerika Syarikat sahaja, malah media seluruh dunia. Melaluinya, ia bukan hanya memberi kesan kepada cetak rompak, tetapi kepada internet secara menyeluruh.


Apakah Itu SOPA

Semestinya salah satu persoalan yang tertanya oleh semua orang adalah apakah itu SOPA. SOPA merupakan singkatan kepada Stop Online Piracy Act, dimana sedang diperbincangkan oleh pihak Amerika Syarikat.

Secara kasarnya ia merupakan salah satu cara untuk mengurangkan masalah cetak rompak melalui internet, namun ia memberi kesan yang lebih daripadanya, dan seperti tidak begitu adil untuk semua penyedia perkhidmatan berasaskan internet.

Kesan SOPA Kepada Pembangun Dan Pengguna Malaysia

Memandangkan kebanyakkan perkhidmatan terutamanya penyedia perkhidmatan nama domain (.com, .net. dan .org) adalah berpengkalan di Amerika Syarikat, maka perkhidmatan ini memberikan kesan menyeluruh, termasuk kepada para pengguna dan pembangun di Malaysia.

Walaupun cetak rompak merupakan salah satu perkara yang dihalang di semua negara, mahupun agama, mengawalnya masih lagi suatu perkara yang sukar. Apatah lagi dengan kebanyakkan perkhidmatan berasaskan web sekarang, seperti YouTube, Facebook dan sebagainya menggunakan kandungan yang dijana oleh pengguna, maka mengawalnya mungkin sesuatu yang sukar. Dengan pengenalan SOPA, ia semestinya akan memberikan kesan yang menyeluruh kepada perkhidmatan seumpama ini, dan memberikan kesan kepada penggunannya di seluruh negara, termasuk Malaysia.

Selain daripada itu, memandangkan oleh hanya salah satu kandungan yang bertentangan dengan hak cipta, dibawah akta ini, ia akan menjadikan keseluruhan nama domain tersebut dihalang, dan memberikan efek yang besar.


Siapakah Yang Membantahnya?

Buat masa ini, kebanyakkan syarikat berasaskan internet membantah perkara ini, termasuk Google, Facebook, Yahoo!, Microsoft, PayPal, Mozilla, FourSquare, eBay, AOL, Creative Commons, dan banyak lagi.

Namun masih ada yang menyokongnya, dan salah satu syarikat yang menyokongnya adalah GoDaddy (GoDaddy telah menarik balik sokongan selepas ramai pengguna mereka keluar dan beralih ke perkhidmatan lain).


Jadi, Apakah Seterusnya?

SOPA masih lagi pada peringkat pendengaran buat masa ini, dan pendengaran seterusnya bakal diadakan pada bulan Januari kelak. Dan semakin hari, semakin banyak syarikat membantah cadangan tersebut, dan ada juga yang menyokongnya.

Walaupun ia masih tidak diketahui kesannya, tahun hadapan akan menjadi antara tahun yang hangat membincangkan mengenai akta-akta berkaitan internet, termasuk di Malaysia sendiri yang membincangkan mengenai Akta Badan Perkomputeran Professional.





tahun lepas kalau tak silap.. 
Malaysia pon ada buat tindakan bagi mencegah download2 ni.. 
ingat tak?
sampai ade beberapa website kerajaan digodam dalam menunjukkan perasaan... 
tapi biasa la.. Malaysia Bukanlah Dunia... 
Dunia adalah Amarika.. seperti yang telah dibaca melalui komen-komen di web The Verge 

seperti yang diperkatakan oleh Wikipedia... 
apa perasaan semua ilmu perlu dibayar???
aku suke je amik info dari Wiki.. 
Wiki macam dah kamus dan ensklopedi bergerak aku nak cari maklumat dan gosip.. 
hahahaaahaha banyak ok ilmu dari wiki aku amik.. 
google jugak... bayangkan.. bayangkan.... 


lagi sumber :: http://www.theverge.com/2011/12/22/2648219/stop-online-piracy-act-sopa-what-is-it


pppsssttttt :::: dunia bawah jajahan kuasa besar Amarika.. sume la nak ikut cakap die..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Level 8: Keinginan dan keperluan..

salam ke atas mu wahai sahabat....

apa yang dimaksudkan keperluan?
apa yang dimaksudkan keinginan??

apakah bentuk keperluan? apakah bentuk keinginan?
adakah anak keperluan atau keinginan??

saya fikir.. saya boleh teruskan hidup dengan melupakan.. menafikan dan menidakkan keinginan
sebulan.. dua bulan.. saya kuat.. saya masih boleh tersenyum kegembiraan apabila mendengar dan melihat rakan-rakan, saudara-mara bercerita menunjukkan dan mengongsi kisah pasal anak dan mengandung..
saya masih boleh cakap... tak kisah.. aku tak terdesak dan aku tidak tergesa-gesa inginkannya...
tapi masuk bulan ketiga... aku mula resah gelisah murung dan sedih.. apabila melihat keadaan sekeliling..
rakan-rakan bercerita tentang keletah anak.. anak muntah.. menyusukan anak.. anak tak tido.. anak tak sihat.. 

ye harus sedar.. itu semua ketentuan allah... rezeki allah itu ada.. jangan putus berharap.. 
tapi apabila perasaan itu hadir... juga tidak dapat menafikan menidakkan apatah lagi melupakan.. 
cuma dapat beristighfar.. berdoa.. berusaha.. agar ada rezeki itu nanti.... 
ye.. harus cakap dan terus cakap pada diri sendiri... supaya diri sendiri kuat... 
sabar hati.. tabah hati.. 



walaupun badut (joker) tugasnya membuat orang ketawa.. 
tetapi die juga manusia biasa yang akan menangis ketawa sedih hiba 
mungkin reflek diri sendiri... 
satu masa dulu aku pernah menggunakan perkataan Joker untuk diri sendiri... 
kerana suka lihat orang gembira, ketawa, suka... 
tapi dalam diri sendiri.. aku tetap manusia biasa...
laugh is a best medicine.... mungkin seperti panadol... hilang kuasa... sakit datang kembali... 
aku masih begitu... aku sangattt suka lihat orang ketawa setiap kali aku membuka mulut... 
tapi selepas tu.. duduk si satu sudut.. kesedihan....
walaupun di luar kelihatan ceria.. ketawa gembira.... dalaman... jangan di tanya kenapa...... inilah dinamakan kehidupan dan inilah yang dikatakan manusia.. beremosi berperasaan dan mempunyai jiwa yang lemah...........
ada orang seperti sudah penat melayan emosi dan bad mood aku... 
tak pe la.. aku masih kuat nak layan bad mood kamu... 
itu warna-warna kehidupan saya...



ppppssttttt :::: kat luar mendung.. ujan.. adakah sebab tu mood pon jadi macam ni....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Level 7 : Bubur Mekdi - Jahanam

salam ke atas mu wahai sahabat... 
owhh.. akhirnya.. setelah 5 hari bercuti dengan seronoknya.. 
aku datang kerja dengan paksa rela.. 
owh... kalau dapat gaji pon malas nk pergi kerja.. apakan lagi bile tak dapat gaji..
hahahahahahahahahhahahahahaha

orang tua cakap.. 
kalau padi katakan padi.. tak la tertampi-tampi..
kalau jadi katakan jadi.. tak la kami ternanti--nanti... 
eheheheh 

semalam kan kena cabut gigi.. 
jadi doktor dah pesan.. 
"jangan berkumur sampai esok. makan makanan lembut...cth aiskrim.."
mata bersinar je time doktor cakap aiskrim.. 
dasar kanak-kanak 

jadi tengahari semalam beli bubur mekdi je... 
delivery je... bagi can bebudak mekdi masuk istana negara..
ahahahahahhaha
sedap je bubur tu... 
dan aku rasa.. aku not into sgt bubur mekdi ni... apasal tah...
ke memang tak into dengan bubur... 
tapi sebab lapar.. habis okeh semangkuk tu... 
petang dah start lapar balik.. adoi la.. 
betapa bubur tu tak leh cover perut aku... 
petang dok mesej-mesej abgnakkal.. minta belas ihsan.. 
kot nak lak die belikan makanan kan.. 
sekali mamat tu pergi root kan henpon die sampai silap ape tah..
tanak hidup dah henpon die..
alih-alih mesej gune henpon mak die... 
abgnakkal balik umah mak die.. 
tapi tak sempat nak bagitau suruh beli oat...

sweet nye.. balik tu die belikan bubur mekdi.. 
ahahahaha mekdi pon mekdi la.. 
bukak je.. tengok.. eh asal cair semacam je... 
amik straw since aku susah nak makan kan...
masa nak makan tu rasa cam... eh asal masam eh.. 
ke aku nye taste bud ni problem sebab ade kapas dalam mulut??
suruh lak abgnakkal rasa.. die pon rasa yang sama... 
uhuhuhuhuhhu... nak buang sayang.. lapar lak tu...
suruh abgnakkal turun gi beli oat .. dia tanak memula.. 
sebab tengah nak root kan balik henpon die tu... 
sesambil tenung-tenung bubur tu.. aku tengok.. keliling straw tu dah berbuih-buih..
aku wat muke sedih je.. ingat nak makan gak..sebab lapar kan.. masak malas la.. dah kol10 dah time tu..
bile tengok aku wat muke sedih baru terasa nak gi kedai mamat tu.. 
uhuhuhuhuhuhu (aku memang mengada-ngada tahap cipan kalau sakit.. hahah sakit sikit je pon.. ngada-ngada lebih.. eleh... biar la... asal tak susah kan orang lain.. ekekekekeek)
dalam pada sedih-sedih tu.. aku tengok... dah makin banyak lak buih-buih kat atas permukaan bubur tu
uiyooo masa nak gi dapur.. tengok lagiiii banyak.. 
aku terus amik gamabr post kat FB McD.. 
ni baru bukak.. nak makan..




ni lepas beberapa minit...

ha.. ni lepas beberapa minit lagi...

adakah suffiyah juga makan bubur seperti ini???




gi dapur.. kuar kan daging beger.. 
buat bubur... hahahahahahahahah
dengan muke tagih simpati... 
siap bubur.. tak leh makan.. sebab bubur masih bentuk nasi... 
so abgnakkal tolong blend kan.. 
amik ko... jadi bubur bayi... huaaaaaa... 

aku rasa.. kalau yang dibuang tu gigi depan tak rasa pelik sangat kot..
tapi disebabkan yang dibuang adalah gigi geraham.. 
jadi efek die besar.. lubang die pon besar.. 
dah la kekal.. takkan ade nye gigi nak tumbuh baru... 
lepas ni kena pkai gigi palsu kot.. bagi tutup itu lobang... 
macam perigi buta dah aku tengok bekas tapak gigi aku aritu.. 
mulut rasa masin berdarah je.. hahahahahahahahahahah 

untuk ibu-ibu.. sila la nasihatkan anak-anak anda.. 
jaga gigi mereka sejak sekarang.. 
banyak kan minum susu berkalsium.. 
untuk bakal-bakal ibu... minum la susu untuk tumbesaran tulang yang sempurna..
gigi pon macam tulang gak.. ye.... 





ppsssssttttttt :::: laparrrrrr... ape nak makan ni... skrg tak leh makan makanan keras..uhuhuhuh

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Level 6 : Gigi ku...... aarrghhhh

ingat wajah ni???
rentetan dari kejadian ni.. aku sepatut nya pergi jumpa doktor lagi untuk cuci..
setelah 2 minggu dok tangguh... 
akhirnya aku datang balik arini... 
dengan mood cuti yang menebal... 
sebab hampir smeinggu tak kerja.. lepak pulak kat kampung..
wat aku pergi klinik lewat...
masa kat kaunter request doktor Nurul Asmak...
tak kire.. aku nak die gak...
tapi akak kaunter kata... "lambat bagitau la der.."
jadi tunggu je la....
masuk dalam.. dapat gak doktor tu..
die tanya.. apa nak??
aku cakap..doktor yang suruh datang cek gigi tu...
jadi die kata... saya full sampai bulan 4... nak gak ke wat rawatan akar tu??
"tak kira.. nak doktor gak...saya lagi suke lambat-lambat.. (penakut)"
jadi doktor put me in her jadual....
pastu die cek gigi-gigi ku yang buruk tapi kuat tu....
owhhh ini satu dah rosak teruk sampai ke akar...
jadi mari sini saya buang... 
die pon cucuk bius.. 
owh ya allah.. selamatkan  lah hambaMU yang lemah ni...
"ok dah bius..gi dok luar kang saya panggil balik"

berjaya cabut.. yeay


menggigil tunggu turn cabut gigi... masa tunggu no naik.. neves gile

kebas ko mulut aku... lidah sume..pipi pong... 
dok jap..pastu die panggil balik...
"meh sini cabut..."
aku tutup mata je... tak sanggup nak tengok...aksi cabutan bertuah tu... 
senget-senget rahang doktor tarik... 
kuat gile.... 
sekali tu rentap punye rentap... 
prekk pakkk... 
oppsss.. gigi patah... 
hahahahahahahahahah
die nye kaki tu patah... tertinggal sikit kat dalam tu... 
doktor try kuar kan tak leh gak... dogey(degil) cam tuan eh gak... 
doktor tunjuk gigi aku tu.. ingt nak mintak bawa balik.. letak bawah bantal.. 
tapi geli lak... owhh sayang... mama pasti akan rindu kamu...
ade kekosoongan dalam mulut ni rasa nya.. owhh aku dah tua... 
masa nak cabut tu doktor tanya aku dulu.. 
aku tanya die.. sakit tak doktor? die kata.. sakit.. meh saya bagi MC..
owhh MC? ok... cabut... hahahahahaha
"owhh dengar MC terus ok eh...ishh bising lak bos awak ni..asyik saya je bg awak MC ni..."
hahahahahahahahahahaha

jadi secara rasmi nya.. aku cutiii yeayyyyy...
lengkap.. 5 ari cuti.. 
tapi masuk keje jap... nak setelkan 2 3 perkara... 
banyak gak benda baru terjadi kat opis.. lepas seminggu tak datang... 

okeh.. nak makan bubuq mekdi.. then balik..tidoq... 
hahahahahahahha ai like MC... 
tapi... sakit ar... uhuhuhuhuh





ppssstttt :::: aku memang dental phobia... wat tu du kan....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Level 5 : Balik Kampung - Wan

nota : entry ni patut post pada rabu.. tapi tak sempat....

salam ke atas mu wahai sahabat...

semalam aku cuti... balik johol..
nak melawat wan (nenek) aku..
kat Fesbuk.. ada satu group khas utk kami sekeluarga..
latest update gosip dan ilmu akan dikongsi bersama..

 jadi disebabkan ade update dari sepupu-sepupu yang cakap wan macam teruk sangat..
aku pon ajak abgnakkal balik.. memula ingat nak balik malam isnin tu gak..
tapi bantai tido dedua...
last-last pagi selasa baru gerak balik..
sampai kampung dah kol 9 lebih..
lepak kedai mak aku la.. sambil sarapan pulut..
heheeheeheh tolong-tolong gak mak aku buat keje..
siap sempat masak kan pucuk paku goreng untuk jual..
gatal... eeheheehhe
habis okeh.. ala masak sikit je...
yang kejam tu.. kawan abgnakkal datang lepak..
aku dera die siang pucuk paku...
pastu tolong kupas dan racik bawang untuk mak aku buat sambal
hehehehehehehehe...
bising btol die aku dera die.. sori ye Sulhan...
kak lang lak balik ke KL masa aku tengah masak pucuk paku..
lepas siap makan solat sume..
ajak pergi gait buah rambutan..
siap kena sound lagi dengan abgnakkal..
ni datang sini nak lawat wan ke habis kan rambutan wan...
tengah kait-kait tu.. datang bapak sedara aku, Pakteh Z...
ditutuh eh dahan pokok rambutan tu...
amik ko... banyak gile rambutan kitorang dapat..
bawak balik untuk opis aku seplastik besar (habis dorang keje kan.. sekelip mata je)
untuk bakal jiran sikit.. untuk bagi-bagi orang bawak balik sikit...
petang tu... pergi tengok wan...
hmmmmm... tak de ape yang boleh diceritakan...
cume.. wan kena buat dialisis.. (aku lupe nama panjang dia)
untuk sume organ..
pastu... mungkin sebab drug.. wan dalam mamai...
wan panggil Nokcik (mak punye adik paling kecik).. 
wan tanya kat nokcik suami nye dah makan lom.. cucu eh dah makan lom.. 'org jauh' tu dah makan lom..
sesuatu yg membuat aku tersentak... orang jauh????
lepas seketika melepak tengok wan.. aku pon balik ke KL...
sempat singgah RnR seremban utk makan nasik dgn lauk mak yang aku tapau tadi.. 






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Level 4 : Maid from Serdang Perdana????


Salam Ahad semua...
a very beautiful sunny day ....
bau kain mengering menyusup ke seluruh ruang rumah...
seronok rasa.. 
naik semangat nak membasuh kain...
hahahahahahhahaha

dari aritu aim nak beli novel ni..
since novel-novel melayu yang lain dah habs baca..
kerja rumah bukan tak de.. 
tapi lately aku suka habiskan masa dengan membaca lak..
ade jugak kerja aku leh lupakan masalah..
(ye tau.. baca quran lagi baik..... jangan jadi hipokrit... kalau itu bukan ko.. klu baca quran aku tak yah tulis kat sini.. nanti riak)
semalam.. pergi temankan kawan abgnakkal jumpa orang kat Jusco Kepong...
kawan die turun dari Maran nak amik barang.. 
jadi kami temankan die..
aku ikut pon sebab abgnakkal jemput dari pejabat..
semalam kerja.. menaip buku perkhidmatan orang... hehehehhe
jadi masa kat Jusco tu.. nekad dah nak beli buku ni...
hasil nya... Bahagia... 
sangat sweet cite ni..
terus la berangan nak jadi maid.. nasib aku dah kawin..
klu tak berangan nak jadi maid kat umah lelaki kaya yg solo lagi kacak..
wahhhhhhhhhhh bahgia.... 
tapi aritu lepas tau kontrak tak sambung..
aku gi cakap dengan kawan aku...
jadikan aku maid die la... hahahahaha
ikut die balik Hanoi... since sekarang die tengah mabuk teruk..
maid viet die... laki die tanak sambung...
baik amik aku keje dengan die..
terus aku bayangkan aku jadi cam adibah noor dalam cite Orked.. 
hahahahahahahhahahahaha... 
nasib pendek je.. kot aku tinggi.. sebijik....
gumuks dah gumuks dah... mulut lancang... ati baik.. (cehhh)... 
hahahahahahhaahhahahaha

eleh.. nak jadi maid.. umah sendiri macam tongkang pecah.. ceh ceh ceh...

okeh.. mau semangat buat keje maid la arini...
mau sambung basuh kain... dan masak sotong goreng tepung
kot jadi cam kat kedai kan.. terbaik la tu.... 
hahahahahahhaahhaha
gambate pidah-kun... 


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Level 3 : Durian dan makan..

adoiii
serius aku tengah boring tahap cipan nih.. 
arini datang keje.. 
even aku sendiri tak tahu status pekerjaan aku dikala ni... 
adakah sambung kontrak atau... kerja Lillahitaalla.... 
bukan kata aku ni seorang rajin.. 
tapi aku suke datang keje... 
rumah pon dah tak serupa umah... 
masa banyak habis kat pejabat.. 
tapi gi pejabat.. main....
hahahahahahahahahah

ni gambar pesta makan durian kat opis semalam.... 
hahahahahah
paling suke tengok poster nye... 
mak la yang buat nok... 
tapi idea.. bos kelab... 
aku makan 2 ulas je.. 
tak de mood.. 
dari semalam tak de mood nak makan... 
camni la kalau time untie visit... 
makan sikitttt sangat.. 
semalam cuma makan murtabak beberapa cebis (sebab sekeping dah dipotong-potong)
sebiji putu bamboo.. secawan yippee cup.. 2 ulas durian dan semug oat susu... 
malam tak makan.. tertido... 
lepas mandi.. join abgnakkal baring-baring.. sedar-sedar kol 4 pagi.. 
seminggu ni beberapa kali jadi camtu...
pagi bangun tak sarapan... 
tengahari ni pon tak makan lagi... 
dari tadi hadap semug oat susu... 
ni sure sampai balik keje kang baru habis nih.. 
hahahahahaha

dari takde benda nak cite...
dah panjang dah ha.. aku type.. 
ok selamat berhujung minggu... 





pssstttt ::: level up..... hahahahaha

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Level 2 : Ombak Rindu + Ong Bak = Ongbak Rindu

aku dengan bangga nye mengisytiharkan 
AKU DAH TENGGOK OMBAK RINDU...
eh perlu ke nak wat review movie tu?
tengok wayang? sowi... nasib tak pergi... 
kalau tak rugi beli tisu sebab tak guna pon... 
tengok astro first?? sowi.. aku dengan astro bukan sedara.. 
tengok kat Youtub?? sowi... astro dah band... 
pastu P1 tak bagi aku gune bandwidth die tengok kat yutub...

bapak ikan (kawan depan meja aku) yang sedut dan salurkan kepada aku..
maafkan aku bapak ikan.. sebab kaitkan ko dalam cite ni...
sesungguhnya ko la bapak ikan paling gangster dalam istana.. 
hahahahahahhahahahahahahahah
ok..ok.. aku janji jaga ikan ko klu ko tido lupe bangun gi keje...

tapi nak gak la bagi review versi aku..boleh?
memula nak minta maaf kepada sesapa yang feeling gile layan cite ni...
sebab aku tak setulus seperti korang...
aku kayu dan macho... 

sumber




sumber





mungkin sebab cerita ni adaptasi dari novel..
jadi jalan ceritanya banyak telah dipotong..
nampak macam lompat-lompat.. tapi masih boleh difahami..
kire berjaya la tu..
cuma die tak cite sikit camne izzah leh baik dgn pak dolah... 
lagi banyak aksi polok-polok yang eceli tak romantik mana pon...
then aku ni kolot... tak leh terima aksi kemban-kemban ni... 
perlu ke plot izzah mandikan makcik die tu? klu tukar izzah sisir rambut makcik die yg dok atas whilca buruk pon ok kot... owhh whilcha mahal eh?? sebab tu pakai yg buruk... 
tak pon suapkan bubur kt makcik nye tu ke.. still nampak makcik die tu tak larat dah... 
izzah lak... no komen... aku rasa die banyak sangat stok kain batik kot dalam beg kecik die tu.. 
dan yang paling aku rasa keji aku nak cakap... 
mak hariz amik kesempatan ke atas hariz.. eee gatal ye ko makccik.... 
aku memang tak suke la gedik dan poyo kak jijah tu.. sowi...
sorang datuk koprat macam tu ke perangai die??
sowi aku kolot.. aku klu kata dato'.. aku faham.. die sorang yg diktator.. bukan gedik camtu.. tu perangai datin je kot... 
ko tengok iron lady malaysia, datuk rafidah aziz.. tengok muke dah tau camne berkaliber nye die.. 
ok enaf cite dato..datuk.. nih.. 
satu lagi.. lagu tu sangat annoying... aku tak dengar pon ape die cakap.. 
sebab lagu lagi kuat jerit dari suara.. ade ke.. pelakon tgh gune suara rendah... sang penyanyi lak tgh nyanyi lgu key tinggi... adoyai... 

ok dah ar. ngumpat... 
kang ade yang suruh aku pergi jadi pengarah lak... 
hahahahahahahhaahhahaha

manusia .. biasa la.. mengkritik orang lagi hebat tanpa cermin diri sendiri yang jauh lebih teruk dari orang yang dikritik... 

ayat yang menyentuh perasaan.. ada beberapa...
1. Tiada yang lebih bahagia dalam hidup seorang wanita tu selain daripada menajdi ibu... (mak jah)
2. "Kau tak layak ada zuriat dengan aku.. tak layak mengandungkan anak aku!!!" (Harizz)
................... tu je kot..

sekian review dari aku.. pengkritik tersohor.. hahahaha
next kite try wat review pasal SONGLAP lak eh... 
nak tengok Normah Damanhuri dari jadi Mak Jah yang alim.. kepada Ayam Tua.. 
wohooooo.... aku suka Normah Damanhuri.. 
pelakon-pelakon drama berbakat yang diketepikan...





ppssstttt ::: aku memang suke pasan bagus.. hahahahahhahahaha aku suke gak jd pengkritik bebas ni...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Level 1 : Eh.. dah masuk tahun baru???

wasap wasap...

perghh gilo maleh..
dah masuk 4hb januari..
satu entry tarak...
hmmm nanti diceritakan la.. saat-saat menanti tahun baru..
untuk rumusan pon kite back dated je okeh....

heheheh korang tak kisah pon kan..
heheheheheheheh


tahun ini telah memasang niat awal...
ceh.. berangan lagi...

cecite... tahun 2012

nak pergi Sarawak....
of kos la kalau dapat pergi sarawak..
sure dapat naik....
kapal terbang....


since aku tak pernah lagi merasa terbang merentas langit biru....
waaaaa beranagan lagiiiiii


dan bercita-cita nak pergi sabah...


kalau dapat gi sabah.. rasa cam nak naik ketapi kat sabah nun...

seperti tahun-tahun lepas..
nak gi Cameron Highlands lagi...


dan...


nak travel naik keretapi ke Utara pulak..
TAHUN lepas dah pergi Kelantan...

wish list utk tahun ni... 
tak de lagi.. 
carry fwd tahun lepas je... 
hahahahahaha 

cuma nak tambah 
flash... Nissin sudah... 
blom kaya lagi nak tambah 1st party brand... 



hahahahahahaha
berangan je la..
blom tentu satu pon d makbulkan..
tak pe.. aku dah biasa dah.. impian tak tercapai ni..





ppsssstttttt :: adakah misi 2011 adalah gagal???? omai omai... 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Followers

Mari tinggalkan jejak anda di sini.. nanti saya gi rumah awak lak..