Level 168 : Ulu Dong - Kuala Lipis - Kuantan -part2-

sambung cite gi Kuantan..
taku nanti lupa... cite gi Kelantan nek keretapi tanah melayu aritu dah lupe dah...
hahahahahahahahahahaa lupa setahun tu.. dasyat...
sebelum tahun 2012 habis.. baik aku post... hahaha 

Kuantan
14 Oktober 2012

Sampai sana pon dah kol12 kan...
masuk hotel terus tido...
tapi pepagi esoknya bangun dengan awal.. tak la awal mana..
tak nak terlepas sarapan..
bayar kot.. kena la turun..
pernah sekali.. tak turun.. pastu kena cari sarapan sendiri..
kan rugi tu... jadi pengajaran.. kena turun gak..
sarapan.. tipikal hotel  nye menu la kan...

lepas tu macam nak jalan-jalan sekitar hotel sentral kuantan tu..
tapi macam takde yang menarik..
jadi abgnakkal ajak packing barang cecepat...
cepat la sangat... kol12 tak turun lagi.. kaunter dah call tanya nak balik ke tak..
kalau tak die nak kire satu malam lagi...
berbondong-bondonglah suami isteri ini turun dengan beg-beg mereka...
aku kira.. nasib la aku naik Hondat hunchback ni.. kalau Alphard... satu rumah aku angkut aku rasa... 
tu pon dah jenuh bawak beg... beg kamera satu.. beg laptop 2.. beg baju 1... heheheheh beg makanan lagi

masuk kereta... terus cari review makanan...
panas kan time tu.. jadi abgnakkal bercita-cita nak makan cendol...
mak ikot je... cendol je la..sebab dah makan sarapan tadi...
kata sepakat dicapai.. Mustafa Cendol jadi target...
sampai sana tengok orang tak ramai...
aku order cendol biasa tambah eskrim.. abgnakkal cendol spesel kot..
kata tak nak makan ape-ape.. tapi dedua order rojak ayam..
ahahahahahah aku yang tak makan rojak pon order rojak.. psiko...

sedap cendolnya... cendol buat sendiri aku rasa...
kalau sapa-sapa nak carik boleh try...


Address :
Lot 9744, Jalan Teluk Sisek
25000 Kuantan
Pahang Darul Makmur, Malaysia

Phone(s) :
+6.016.939.8384 (Nizar)
+6.016.939.3108 (Rahman)
+6.09.517.7786

Email :
enquiry@mustafacendol.com
  http://mustafacendol.com/

 off we go...
abgnakkal nak carik kedai aksesori kereta Federal kesayangan beliau.
dulu masa buat bisnes aksesori..die amik barang dengan Federal..
banyak kedai kat Kuantan ni...
tapi banyak kali abgnakkal try pergi.. asyik tutup je..
untuk trip kali ni pon tutup jugak... jadi kami assume die tutup hari Ahad..

jadi kami teruskan perjalanan...
carik tempat menarik..tapi tak tau nak gi mana..
cume jumpa dalam search engine... yang ade.. laluan bakau..
sebelum gi laluan bakau.. kami gi Pantai Sepat dulu..
tempat kesukaan abgnakkal jugak..
dia pernah berlajar kat Kuantan..jadi die sayanggg gile kuantan..
belajar tak lama sangat pon..setahun ke sesem je tah...
masa lepas kawin. kalau ikutkan tempat pertama kitorang gi dalam cuti seminggu kawin tu..
Kuantan la... tapi tak gi mana-mana..
repeat balik.. tido kat Beserah.. pastu melawat tempat-tempat kesukaan abgnakkal masa belajar...

lepak la kat Pantai Sepat...
tak buat ape pon.. pandang laut je..
lepas tu... jalan balik... cari Laluan Bakau..
tapi tak jumpa... ahahahahahaha

disebabkan kawan baik abgnakkal yang dok Maran dah tau kami kat Kuantan..
kenalah pegi singgah Maran... berbondong-bondonglah suami isteri ni naik kereta jaguh mereka ke Maran...

sampai Maran pon dah nak Maghrib...
gi la makan... masa keluar makan dengan Kuarga kawan abgnakkal tu..
hujan lebat selebatnya turun.. guruh berdentum dentam.. kilat sabung menyabung...
masa tengah cari kedai makan tu.. naik kat golf resort maran tu..
kilat memancor depan mata.. nasib dalam kereta kalau tak kena panah dah aku rasa...
last-last makan kat deret kedai area umah die je.. kuang kuang kuang...
lepas makan balik ke rumah kawan abgnakkal.. tumpang mandi jap...
aku kedatangan bulan.. jadi nak tak nak kena jugak mandi.. tak selesa.... uhuhuhuh
kol10 juga rasa nya baru gerak...
kereta jaguh kami ni ade sebelah je wiper die.. jadi kawan abgnakkal dengan baik nye telah meletak
rain repellant  kat cermin kereta...
hujan memang lebat sepanjang jalan... alhamdulillah... lebih jelas pemandangan ...
lepas tu.. abgnakkal dah tak larat ikut jalan lama untuk balik ke KL..
sebab dah penat.. tambahan wiper sebelah je..
jadi...on GPS cari jalan masuk ke Hiway LPT.... berpusing-pusing mencari..
memula on Waze kt phone abgnakkal..pastu on pulak Garmin kt GPS...pastu on pulak waze kat phone aku
psiko.... 
dalam gelap hujan... benda senang pon leh jadi susah.. 
all well ends well... lepas je tol LPT... aku pengsan tak sedar dah..
sian abgnakkal drive sorang-sorang... 
berenti ke tak kat Genting Sempah pon aku tak ingat..
yang aku tau dah sampai rumah... esok nye kerja...

walaupun susah.. basah walaupun naik kereta... 
perjalanan jadi indah sebab bersama-sama menghadapi kesukaran..
ecehhhh 

balik rumah.. soalan feberet aku...
masa lalu kat Jerantut tu..ade hantu tak ikut kite...
dan kalau tanya kawan-kawan pahang sume kata jalan tu spooky..
abgnakkal kata... banyakkk.. siap ade yang die nampak lagi..
hua hua hua.. aku?? tak de perasaan.. sebab benda dah lepas... cube depan mata..
aku tak kacau die.. insyallah dia tak kacau aku..

owhhh Hondat pulak..seminggu lepas tu kot...
terus rosak... kena tukar enjin kot...
uhuhuhuhuhuhu sekarang abgnakkal dalam dilema.. tak tau nak buat ape..
aku suruh let go...
tapi die sayang gile... kereta tu arwah abah die punya... banyak memori dengan arwah abah ade dengan kereta tu... tapi aku bagi die ayat novel sikit.. all memories remain in our heart... not the things.. if u have to let it go.. let it go.... the memories will be with us forever... 
wahahahahahahahaha... ayat novel.... demmm aku banyak berangan.... 
keputusan.. tak de keputusan lagi.... 
sekarang dok kongsi kereta... aku suke je.. walaupun susah.... ade driver yang penting


Sambal Hitam orang Pahang... terbaik..

Kuantan at night



sarapan..

benda mesti makan...


hotel baru kot nih.. selesa.. cantik dan bersih...


Sentral Hotel Kuantan

Mustafa Cendol

Cendol Biasa dgn aiskrim dan rojak ayam..

Pantai Sepat...

Jaguh kami.. si Hondat






teman setia andaaaaaaa... dedua tibai ni...

the old best friend

4 tahun lepas kecikkkk je aku tgk budak dua orang ni...


skrg dah bertiga... heroin semua...
amik ko....

amik ko... dah nak sebulan dok dalam draft.. urrghhhhh











pppspsssssttttt :::: let the memories remain forever in our heart......



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Followers

Mari tinggalkan jejak anda di sini.. nanti saya gi rumah awak lak..