IKLAN Durian Crepe... Lagi.... ~shikin punye~

salam... (sapa nak baca pasal durian crepe.. terus ke perenggan ke-4)
amacam cuti u'olls... 
over okeh... cuti lelama... 
sapa la tu... 
mak cuti sehari je u'olls... ari senayan lepaih... 
kengkonon nak balik membantu ibu dan bapa mencari rezeki yang halal..
ye la sangattttttt... aku bantai tidoqq sampai tengahari..... normal la.. cuti..
lepaih tu.. angkut adik beradik pi Tampin.. pusat perdagangan dua negeri... LOL
selasa petang nak ke malam... jejaka kacak di hati aku je..datang menjemput... 
ahaaa... 

aritu aku order durian crepe dari sorang akak ni..
kawan opis aku yang carik kontek tu...sebab macam dekat dengan opis..
dan macam murah.... sebab ade yang jual 4 bijik RM10..
akak ni jual 3 bijik RM5.... so kalau RM10 dapat 6 la kan...
sosek barek kato orang kampung mak.... mencari lokasi..
eceli tempat nye mudah.. cuma..arahan tak diterima over...
suami akak tu cakap... sebelum plaza tol ade susur keluar ke rumah dorang...
aku tak caya.. eh bukan aku at the first place.. tapi driver pejabat.. Hasnol...

pastu bawak gi umah abang aku aritu (ahad lepas)...
akak aku tak suke...
jadi tak jadi buek maso balik kampung aritu...
at the same time... kawan aku cakap die ade buat..
nama dia Shikin.. aku kenal masa dok Penang... 
masa kenai die meniaga kat pasar jual nasik lemak... 
jadi tokey tu.. umur sebaya aku je... 
sekarang die dah kawin.. dan dok USJ... 
dokek yo ha.. laie dokek.. 
jadi aku pon order dari die.. ingat nak bawak balik kampung aritu..
tapi aritu durian tak de...
beberapa ari lepas die cakap... "Dut, order ko dah ready..."
yahooo... janji nak amik sabtu... sabtu la sangaaaattttt... 
dia pon nak layan AIM....
jadi... postpone ari Ahad.. ahad la sangaaatttttt...
laki bini ni mana reti ikut time orang... 
jadi lepas isyak baru aku keluar rumah.. pung pang pung pang.. 
jumpa adik die kat USJ19 nye mall yang baru tu...

pastu gi basuh baju... (nak buat review pasal laundry ni nanti..)
sampai umah.. tanpa segan silu dan dengan nafsu memuncak laki aku...
die minta durian crepe ituuuu...
dan die excited gile cakap... sedappppppppp...
lagi sedap dari aritu... 
jadi.. aku boleh rekemen kat sesapa yang nak order... 
ramai gak aku tengok buat... jiran umah aku pon ade buat..
tapi aku tak try lagi..... 
aku rekemen yang ni dulu... 

perbezaan antara kedua-dua crepe...
yang akak tu punye kulit tebal isik durian sikit.. bila makan.. rasa tepung (kulit) lebih dari isik
yang shikin (Nura) punye.. kulit nipis.. durian banyak... bile makan tu..sedap je rasa..
tak cukup pulak beli RM10.... 
kire tak pe la even mahal sikit.. ala mahal sikit je.... akak tu nye jatuh harga RM1.6666 sebijik
Shikin nye jatuh harga RM2 sebijik.. tapi isi lagi banyak.. ok la kan... 

untuk sesapa dok area Subang dan Shah Alam khasnya...
boleh la order durian crepe ini jika berminat.... 
di talian 013-3346119 / 019-398942
kalau nak order kuih muih pon aku rasa die ade...
aku ade nampak die up status pasal kuih talam la.. kuih mende tah lagi...

tak pon leh add beliau di FB http://www.facebook.com/daracute






ppssstttt :::: membantu sesama umat....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 Doa:

NM03 said...

takleh tgk doyan crepe ni, kecor ayaq liyoq!

Followers

Mari tinggalkan jejak anda di sini.. nanti saya gi rumah awak lak..