TOLONG LIKE boleh????


aritu saja gatal join kontes Klik dan LIKE nih... 
jadi... nak mintak tolong kawan-kawan boleh??
tolong LIKE kan gambar saya boleh??
kalau tak keberatan jugak.. 
bagitau lepas dah like ok?
saya ada hutang dengan beberapa orang Blogger..
saya nak pos barang mereka ni.. 
mana tau.. kot ade rezeki korang.. aku pos kan juga sesuatu.. ok tak??

time kasih in advance ye... 



tolong LIKE fb Ministry of Moment dulu... 

then LIKE gambar kami ... mSr Pergi Jalan-jalan...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Episod 331 : Maal Hijrah 1433

sebelum terlambat..
sebelum masuk bulan Safar...
nak ucapkan selamat tahun baru...
Salam Maal Hijrah..
semoga thaun baru... 
semua pon baru... 
semangat baru.. azam baru.. sikap baru.. 
rumah baru.. kerja baru... 
kot dapat la kan...
utk korang.. 
smoga tahun baru.. lebih baik dari tahun aritu..



jom cucuk langit... 

eheheheheheheeheh






ppppssstttttt :: baca doa awal dan akhir tahun kat amcorp mall... hahaha

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Episod 330 : Big Bad Wolf kat area aku lagi.. yahoooo

aritu nye Big Bad Wolf sape pergi??
sapa borong tak hengat nye??
aku rasa cam tak puas.. 
then akak aku cakap.. 
ade lagi kat South City Plaza... 
weiii sekilo je kot dr umah aku tu... 
harus eh nak pergi.. 
baru gaji lak tu.. 

buku-buku tu adalah saki baki BBW yang lepas.. 
mungkin ada yang rosak-rosak sikit.. 
tapi.. still murah kot.. 
RM5 per book.. or maybe less..
bukak kanak-kanak banyak wei..
ade sesapa nak celeb bday anak-anak tak?
meh aku nak belikan buku untuk anak korang...
well.. aku mengelak membeli mainan untuk bagi kat budak-budak biasa nya..
nak tanam kan sifat membaca dalam diri dorang..
jadi ade sesapa nak celeb bday anak2?? 
ne tau aku leh belikan hadiah utk anak korang sekaligus nanti... 
kannnnn.......



terus ke website BBW --------- http://www.bigbadwolfbooks.com/
atau Facebook BBW -------------- http://www.facebook.com/bbwbooks





gambar dari FB BBW


cik dni.. nak saya carikkan buku awak kat sini ke????






pppssstttt ::::: beli je lebih.. baca nye hareemmmmmmm


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Episod 329 : Very Poor... Bad Attenden... :P


beberapa hari lepas 
aku datang ke tempat kerja dengan muka yang sangat teruk...
macam orang mati laki bak kata orang kampung sebelah...
hati gundah memikirkan nasib selepas sebulan ni...

kemudian.. 
disampaikan perkhabaran gembira-kononnya..
yang semua pekerja kontrak akan disambung lagi setahun...
tapi masalah nya aku nye kontrak tak bergantung kepada janji-janji manis kerajaan tu...
tetapi bergantung kepada keadaan sesama pejabat nih..
pejabat sudah baru..sudah besar.. permintaan pekerja juga meningkat..
tempat dah disediakan.. cuma tunggu diisi sahaja..
CC aku dah tak sabar nak tunggu aku keluar...
:P .. ye la C.. saya pergi la nanti.. dok sini pon menyemakkan mata CC je...
bak kata cc kepada kawan-kawan saya.. Very Poor.. Bad.. dan pelbagai lagi la C...

CC ni macam alergik kat aku lak kadang-kadang.. 
aku tataw kenapa aku macam kureng dengan die.. 
ade je nak pertikai kan die..
kata amir.. "Ko marah eh dengan die sebab die halau kau dari stor...."
hmmm mungkin... aku ingat lagi die halau aku keluar dari stor dulu... 
aku memang dah masuk Pentadbiran.. tapi aku masih buat kerja untuk stor..
jadi barang-barang memang tinggal situ.. tapi die masuk je stor.. die ugut nak buang barang-barang aku..
jahanam... 

apasal aku luah perasaan pasal CC arini nih?
hahahahahahahahahaha




ppssstttt ::: kepala masih serabut......

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Episod 328 : Rintihan???

ini bukan lah sesuatu yang seronok diperkatakan seluruh dunia..
bahkan bukanlah sesuatu yang harus digembar-gemburkan.. 
tetapi sejak dua menjak nih.. 
debaran terasa... dan ianya hangat diperkata...

bukan kata tidak ada rasa nak meneruskan bahkan bukan lah tiada rasa ingin mencuba 
begging supaya ianya diteruskan..
tapi ada yang ebrkata... "Tiada Guna Mencuba"
aku putus asa.... 

apa akan jadi selepas 31/12/11??
aku pon tak tahu..
sejak dua menjak ni hati melonjak berkata..
"Pulanglah ke kampung.. tolong mak abah meniaga. tak usah susahkan orang lain..."
pelbagai rasa keluar dan bermaian masa ni... 

adakah PJJ keputusan yang betol..
adakah bekerja dengan mak abah keputusan yang betul?
tak tahu dengan sapa lagi nak luah kan rasa... 
jiwa raga rasa sengsara....

sesungguhnya hidup TERPAKSA diteruskan...
selagi ada nyawa dan nafas dalam badan...

bukan orang yang perlu tolong aku kan?
aku perlu tolong diri sendiri kan?

owhhhhh

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Episod 327 : Makanan Berkhasiat Selalunya Mahal??

korang setuju tak pendapat aku?
nak-nak kalau kita membeli dan mencari makanan bebas pewarna dan pengawet...
then organik... 
kurang lemak dan gula tambahan... 
setuju???

melainkan kita buat sendiri... 
tapi dalam peredaran zaman moden sekarang.. 
susah rasa nya nak cari benda-benda bebas pengawet nih... 
nak tanam sendiri... umah tak de tanah... balkoni pong tak dok.
tapi kata orang.. nak seribu daya.. tanak seribu dalih... 
betul tak??
then jangan salahkan orang kalau dok makan benda-benda tak berkhasiat tu... 
contoh.. nak wat camne. tu je makanan yang ade.. 
dah mak masak kan lauk tu..kena la makan.. 
dan sebagainya....


ehhh macam bagus je ayat-ayat aku..
hahahahahahah
sebenar nya tengah berusaha menjadi redha.. berat sudah menaik dengan teruk..
time for me to go diet again???
:sigh:


eh eceli nak cite pasal Pesimon... (bukan ejaan sebenar...)
sejak dah pindah jalan duta ni..
kawasan jajahan pon kena bertukar..
jadi Jemahat aritu.. kami usha la Hartamas Mall dan Damas ni ha...
owhh menarik jugak.. 
barang memang mahal la.. tapi jenis yang rare...

paling best aku rasa kedai MBG (Money Back Gerenti)....
kedai buah-buahan.. buah memang bapak nye mahal.. 
tapi fresh dan sedap nampak nya.. 
aku telah menibai sepeket Pisang Kaki... 
uuuu sedappp... 
ni semua pengaruh cite korea...
tengok 1N2D la ni.... hahahahaha tengok Kang Ho-Dong makan pisang kaki aritu... 



dapat hadiah pen dgn pensel.. ekekeek






ppspsssstttt :::: bawak balik umah mak mentua dgn johol..eheheheh

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Episod 326 : Orang Malas Bila Berblog..


gila malas nak up entry sekarang.. 
otak ada macam-macam story nak cerita.. 
aritu boleh plak PC kena malware.. 
pergghhh nak nangis rasa... 
PC org paling suci ternoda?? arghhhhh deng... 
tapi dah clean dah kata IT person opis ni.. 
tapi still.. cam.. hmmmmmmmm org baik demam. 
camtu la kan.... 


ppssttt ::::: klik klik klik.. asyik gambar Istana Negara je kan??

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Episod 325 : Ikan Bakar Jalan Bellamy Tak de Kaitan dengan kami...


adoiii 
asyik post gambar opis baru je kan.. 
story tak de.. 
hehehehehe 
lom ade mood mau menaip.. 
nak kata rajin bekerja.. tak gak..
sebab load sama je macam aritu.. 
kerajinan bekerja sjuga sama macam aritu.. 
hahahahaaah

hari ni baca paper pasal Ikan Bakar Jalan Bellemy... 
kami menyangkal kenyataan yang dikeluarkan.. 
haihhh.. pakcik.. jangan wat cite ikut suke boleh???

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Episod 324 : Tidak Sesibuk Lebah..

banyak nak cerita... 
tapi tak sempat nak menaip... 
tengok je la kawan baik aku ni punya gambar..
sok-sok tak jumpa dah die nih... 



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Episod 323 : Istana Negara Jalan Duta beroperasi secara rasmi 11.11.11

 korang pernah pergi amik gambar kuda kat Istana Negara Jalan Istana?
aku difahamkan.. 
esok ari terakhir kuda tu terpacak kat situ... 
dalam kol 10 pagi esok kot.. (aku tak tahu jadual)
kuda dah terpacak kat Jalan Duta lak..

sedih weiiii....
even 3 tahun bertapak kat situ... 
tapi rasa macam dah bertahun aku bekerja kat situ.. 
kalau orang lain 11.11.11 nikah..
Istana Negara Jalan Duta pulak menggunakan 11.11.11
sebagai tarikh beroperasi secara rasmi di Jalan Duta ni... 
lepas ni segala surat menyurat boleh di alamatkan ke Jalan Duta

untuk info  terkini..
boleh lawati website rasmi istana negara
www.istananegara.gov.my


uhuhuhuhuhuhuh


ppsssstttt ::: tempat jatuh lagi dikenang...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Episod 322 : 11.11.11 - Bekerjalah Seperti Semut


Salaam Jumaat untuk sekalian manusia.. 
11.11.11

hepi gile aku arini.. sobab ehhh ramai orang cuti..
orang melayu ramai yg kawin arini.. 
orang cina pon kalau tak silap ramai yang kawin arini...
masa kuar umah tadi dah konpius dah.. asal jem len macam ni..
bukan patut nye tak jem ke?
sekali depan Petronas TPM tu rerupenya.. ade xcdent...
bumper to bumper... 4 bijik keta....
lepas dari tu... clearrrr yahoooooo....

untuk yang nak kawin... TAHNIAH.. semoga kekal hingga akhir hayat...
untuk yang nak mengahwinkan (anak/sedara/sepupu/bekas makwe)... berhati-hati sewaktu menjalankan tugas
untuk yang nak bersalin.. TAHNIAH..
untuk yang nak menyambut kelahiran (bapak eh).. tahniah dan selamat berpantang.. (bapak pantang lg tekanan dari mak)
untuk yang.... apa-apa je la korang nak buat.. semoga semua nya berjaya dan berjalan dengan lancar...


SELAMAT BEKERJA UNTUK YANG TAK COTI..
hahahahahahahh




pppssstttt ::: Rajin bekerja seperti semut... tapi aku bukan semut.. jadi taknak rajin sangat

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Episod 321 : Kenapa Dipersoalkan Selepas Berpuluh Tahun Dok Kat Malaysia???

http://soleh.net/2008/12/09/mengenali-ibadah-korban/
pagi ni dalam perjalanan ke pejabat. macam biasa layan radio Bernama... maasa tu aku terkejut dengar berita pagi ni pasal NGO bukan Islam yang menyatakan tentang ibadah korban sebagai tak menjaga sensitiviti bukan Islam. Seperti yang kita sedia maklum, agama Hindu menganggap lembu sebagai suci.

jadi pagi ni search serba sedikit.. jadi jumpa dah NGO tu.. HarmonyMalaysia
dan jumpa keretan berita dari Bernama - Persoal Ibadah Korban Boleh Sentuh Sensitiviti Umat Islam: Muhyiddin

dan juga terbaca tulisan di blog Sozcilly 

bukan nak jadi batu api atau racist... cuba ingin menyampaikan pendapat sendiri. tidak membenci mana-mana kaum atau agama.. orang Malaysia sekarang semua nak persoalkan.. maaf cakap 1M tidak lansung membantu dalam perpaduan. malah macam lagi jadi batu api untuk melagakan each other.
apa yang aku perhatikan (boleh pakai kan pemerhatian aku ni??) kebanyakan remaja bukan Islam yang ada kat Malaysia tidak faham dan tidak tahu lansung tentang agama Islam. lagi teruk.. ada je orang Islam yang tak faham Islam sendiri. kenapa? ingat kan yang muda je.. yang tua pon sama.. kalau tak takkan Ambiga tu dok mintak bukan-bukan tu... btol la.. agama lain akan terus memerangi Islam..

korang sendiri faham agama Islam yang korang kasihi ni??



sebagai ingatan untuk diri sendiri sekali dgn kawan-kawan semua. marilah kita sayangi agama kita... semoga kita terus berada di bawah lindungan Allah.. amin

untuk yang tak faham dan tak terang pasal ibadah korban....  http://soleh.net/2008/12/09/mengenali-ibadah-korban/





pppsssssstttt :: banyak nak komen.. tapi kang jadi satu entry menutuk lebih daripada input.. saje nak share berita pagi ni je. hehehehe

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Episod 320 : Kaunter Pertanyaan Beroperasi Hari Ini

eh.. tajuk tu ade kaitan ke?
tak do... sebab... tak do.. 

sapa  lak keje kaunter pertanyaan nih?
hahahhahahah

errr arini selamat bekerja seperti biasa...
nasib jalan tak jem... orang masih qurban.. 
kalau tak sure lambek smpi tadi... 

pagi tadi dah siap mandi.. dah siap pakai baju segala.. 
tetibe abgnakkal panggil.. tengok dah terbaring.. 
sayup je die panggil.. 
reropa sakit kepala.... 
terbersin sampai tangkap kepala.. 
tengkuk sakit bagai... 
adoiiiiii...... 
daging korban nye pasal kot..... 

risau rasa... 
well... my Laki kan.. sure la risau.. 
kalau tak risau tu stok geli-geli je.. eh apakah... 

tapi tadi beliau pergi kerja seperti biasa... 












hahahahahahaha
gambar merepek-merepek je.. 
ni masa on the way nak balik ke KL...
kereta buat hal lak... 
semput-semput....
benti jap kat Esso Jalan Labu-Seremban.... 
kami balik ikut jalan dalam je.. ikut KLIA... 
dengar kat radio ade kereta terbakar kat hiway..
nasib tak masuk hiway... fuhhhhhhh

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Episod 319 : Bawa Ku Terbang Pulang...



weeehuuuuu....
Johol wait for meeeeeee.... 
selamat Ari raya Aidiladha... 
ati-ati di jalanraya... 
takut ade lembu-lembu wat perarakan melarikan diri lak nanti... 
weeehuuuu...
excited nih...



saudara mara.. tunggu yer... 
nanti ai balik... 



kalau boleh terbang...
ai terbang je balik petang nih.. hahahhha

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Episod 318 : Semangat Rumah Baru

Sumber sini
sejak berpindah 'rumah' baru nih... 
nak pergi kerja pon kena awal.. 
kalau tak lambat la sampai.. 
dulu separuh jalan je. 
sekarang.. tambah lagi beberapa kilometer..
bila lalu depan 'rumah' lama tu.. 
sedih je rasa... 
ye lah.. tempat jatuh lagikan dikenang.. inikan pula tempat bermain...
tempat yang mengajar erti sahabat, susah senang kita bersama, dijatuhkan orang, menentang, OT macam orang tak betul... tido merata-rata dalam stor... 
semua aku rasa.. 
temapat baru ni tak tahu la macam mana pulak kaedah nye.. kan...
'semangat'  yang ada pon tak tahu la macam mana 'friendly' nye pulak,







ppppsssttttttt :: sebut 'rumah'2 ni.. aku rasa aku macam 'penunggu' lak... weeeee tatut...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Episod 317 : Jangan Salahkan Orang Lain...

A man can get discouraged many times but he is not a failure until he begins to blame somebody else and stops trying. - John Burroughs
a day without a word 


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Episod 316 : Bacaan Untuk Rumah Baru


Umah baru... 
kena la ada baca-baca...
pagi ni kita buat majlis kecil-kecilan dulu... 
semoga diberkati allah...





ppsssttt :: baca..baca.. makan....

update... tak buat baca yassin pon.. doa selaamt je.. ehehe
selamat juga makanan nya..
hehehe

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Episod 315 : Menanti Emas Jatuh ke Riba

eh.. lama rasa tak update... 
busy la.. 
bukan busy wat keje..
bz wat tak tau...

minggu lepas.. straight 5 ari balik malam..
depavali pon keje malam..
sebab siang lepak kat umah...
sabtu ahad pon balik malam..
keje kat SACC... 
isnin lak.. dah start beroperasi di Jalan Duta...
opis masih dalam keadaan berpindah, mengemas, melepak... 
jadi masih tak stabil lagi..
minggu depan ghayo... 
Negeri Sembilan menang.. 

ape lagi?

semua dah cite...


ppssttttt ::: lapar....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Followers

Mari tinggalkan jejak anda di sini.. nanti saya gi rumah awak lak..