Episod 314 : Wat Susah-susah je....

eh.. baru perasan.. 
lama tak cite pasal mamat nih... 
nak cite pasal perkembangan anak.. 
tak de anak lagi... 
leh cite pasal incik suami je la...
die dah makin kurus... 
dah tak gomok cam gambar ni lagi... 
susah hati kot... 
hidup makin huru hara... kot.. 

adakah normal untuk rasa kite ni menyusahkan suami kite??
lately rasa cam bersalah sangat... 
rasa menyusahkan, terlalu mengada-ngada, terlalu emosi... 
normal kah itu????

kesian awak.... 
maafkan saya awak... 






pppssssstttt ::: ke tanda-tanda awal kedatangan bulan... ehek

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Episod 313 : Selamat Hari Raya Deepavali

penat btol dengar org men mercun dan bunga api malam tadi.. 
melotop-lotop... 
tanjat boboi... 

nasib acik tak do sompot... ko sakit jantung ko.. 

dapek gak acik masak nasik goreng malam tadi.. 
sambil dongar depa raya... 


untuk yang beragama Hindu.. 
Selamat Hari Deepavali.. 
berhati-hati di jalan raya... 





pppppsstttt :::: nak gak wish..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Episod 312 : Kami Akan Berpindah..


dalam mood Moving Out... 
seperti yang korang tahu. 
istana negara akan berpindah ke Jalan Duta...
say babai tu Istana Negara, Jalan Istana... 
owhhhh.. 
makin teruk la nak hadap jem pasni... demm... 

jangan dicaci pemindahan ni.. 
aku tau ramai yang mengeji cite istana negara nih.. 
tapi anda mungkin tak tahu kenapa dan mengapa... 
kalau nak cite pembaziran.. 
lagi banyak pembaziran yang berlaku... 
aku tak de kuasa nak menghujah.. 
cukup sekadar itu je yang aku nak cakap...

pasni sesapa dok Jalan Duta..
marila kite berkawan lebih rapat... 
boleh mengeteh, mengulai atau menasik sesama.. 
heheehheheeh... 


long live the KING... 








pppppsssstttt :::: rumah org ko dok sibuk-sibuk.. rumah sendiri tak amik kisah lak membazir...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Episod 311 : Kehilangan Punca...


saya pernah diprovok oleh bos lama saya.. 
"duit RM10 mak awak lebih berkat dari duit RM100 saya.. mak awak tu susah.. 
adik bradik die tau macam mana die susah... rajin mak awak tu..."
saat tu.. menitis air mata saya... 
serius.. setiap kali mengenangkan mak dan abah.. 
pasti air mata bergenang.. 
kami bukan orang susah.. tapi bukan senang sangat..
alhamdulillah. masih cukup pakai.. 
hari ni.. saya terkenang kan mak lagi.. 
mak sekarang meniaga kembali. 
tido selewat jam 2 pagi.. dan bangun kembali jam 4 pagi.. 
saya rasa sejak berkahwin.. saya semakin jauh dengan mak.. 
bukan tak nak balik ke kampung.. tapi tanggungjawab di sini tidak mengizinkan.. 
kalau la saya tak kerja.. saya rasa saya nak balik ke kampung dan tolong mak meniaga.. 
biar saya yang penat.. bukan mak.. 
mak tak pernah mengadu mak penat.. 
mak sentiasa senyum.. 
apa anak-anak nak.. mak buatkan.. 
walaupun mak terpaksa korban kan masa mak.. 
tangan mak dah tak kuat.. 
mak pernah mengadu tangan mak sakit.. tak boleh angkat berat.. 
tapi mak masih buat kerja berat.. 

orang ramai tanya.. 
kenapa mak meniaga balik.. 
saya terdiam... 
sebab saya sendiri tak tahu... 
betapa saya seperti kacang lupakan kulit.. 

mak.. maaf kan dikdah mak.... 



aku marah bila ada yg ketawa bila aku guna gambar mak aku sebagai profile FB




pppssstttt:::: a long lost feeling... or lost in my own feeling... apakah?

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Episod 310 : Mengenang Masa Lalu - Tidur


masa kecik-kecik dulu..
nak tido abah akan baring kat kaki kami..
kami bertiga kongsi satu katil... 
nanti abah akan tepok kaki kami.. 
kadang-kadang ade story telling... 
tapi lepas abah renovate rumah... 
kami bertiga duk bilik sendiri..
hanya dinding plywood yang membahagikan bilik kami... 
tapi dinding tak dibina sampai ke siling rumah...
kalau nak tido kami akan jerit kat abah..
"abah... cerita la..."
abah akan mulakan cerita...
"cerita..cerinti.. taik mata berinti... ok dah tido..."
alaaaaaaaaa... 
mak selalu cakap bila kami tak leh tido dan bercakap-cakap...
"tido ontok-ontok.. nanti lolap la.. "
jadi terpaksa la baring diam-diam... tak bercakap.. sampai lelap... 
rindu zaman tu... zaman tak perlu fikir pasal lain masa tido.... 

tido yang berkualiti adalah sebelum tidur tak memikir kan masalah... 






gambar : Travel - Kelantan


pppppppppsssssstttttt :::: arrghhhh aku mengantuk... tido 2 jam je.. arrghhh... nak tidoooooooo

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Episod 309 : I'm Nor Pirate..

"PM You are Pirate... "

kadang-kadang suara hati kita tak dapat disampaikan..
takut kalau disampaikan
pelbagai benda akan terjadi.. 
kadang-kadang kena redha je dengan apa yang jadi.. 
simpan saje kata hati tu.. 
kalau tak nak peperangan meletus.. 









pppppssstttt :::: mode redha -ON-

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Episod 308 : Aku Suka Wordless Wednesday...

sekarang ni letak gambar satu.. 
buat ayat sikit-sikit.. 
up gambar-gambar lama yang ade kat facebook ni ha.. 
contoh gambar nih.. masa jun 2006.. ari gaji.. 
bawa incik sarip pergi supink... 
heheheheheh









pppppssssstttttt ::: aku makin menyukai life tanpa kata-kata ni...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Episod 307: Saya Kacak tak?

i'm trying to look cool...
tapi sebenarnya.. 
tak cool, tak macho, tak hebat dan tak impressed lansung tengok aku nih.. 

poyo je lebih.. macam bagus sentiasa...

well.. at least i've tried... right??





pppsssstttt ::::::: membabi buta berkata-kata... seronokkah?

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Episod 306 : Homesick is not a disease..


budak ni rindu mak abah..
ari-ari dok update homesick...
nah.. akak-akak sponsor balik kampung... 
tapi bukan aku la kan.... 
tapi kalau aku yang homesick.. 
ade tak yang nak sponsor???
dah lama tak balik kampung.. 
kesian mak.. sekarang tido kurang.. 
mak meniaga balik... 
risau kat mak... 
anak-anak jauh...


syukur ade kakak-kakak aku yang prihatin...
walaupun jauh..

mak... i miss yu la mak... 
abah.. miss u too la abah.... 


jaga diri bebaik.. nanti dik dah balik... 
satu hari nanti........................










ppppssssssstttttt ::::: ada hati yang nak dijaga....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Episod 305 : Hujan Di mana-mana


hujan di Kuala Lumpur...
hujan di luar.. di dalam.. di atas.. di bawah..
hujan dalam hati tak de yang tahu...
teruskan basah.. teruskan hujan... 
biarkan sampai banjir... 
tak kan datang bot penunda hujan dalam hati... 
redha.... 







ppssssttttt ::: seronok menjadi kanak-kanak....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Episod 304 : Diam tak Bererti Marah...





life must go on...
lebih baik diam dari kena marah....





ppssstttt :::: seram sejuk kembali menyerang.. hahahahaha

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Episod 303 : Kek Batik


menjawab kepada persoalan... 
biar gambar yang berkata.. 
dari kata-kata yang akan dsalahtafsirkan maksud nya... 
ekspresi gambar.. tidak sama seperti ekspresi perkataan.. 






pppsssstttt ::: mengada-ngada..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Episod 302 : Kunci...


kunci hati kunci diri... 
aku si anak tiri... 

sabar lah hati....








ppssssstttttt ::: sekarang mau buat entry bergambar sahaja... perkataan boleh di salah tafsir...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

PEMBERITAHUAN...

tiada entry yang akan dipublish dalam tempoh beberapa hari ni..
mungkin beberapa minggu... 
mungkin beberapa bulan... 























kawan-kawan TTC... sile sabar dalam masa beberapa hari ni ye.. 
mungkin akan email or FB je gambar u all nanti.. maaf

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Episod 299 : 30 Means Nothing...

walla... 
wat entry memalam... 
post esok pagi.. kot ade yang baca.. syukur.. 
kot tak de.. redha.. hahahahah]

dari tahun lepas aku dah aim kek kak Meen... 
perghhhhhhh.. 
aim kek bentuk breast eceli..
tapi rasa cam.. kang kot nk sedekah kat orang cam tak baik lak kan. 
jadi.. orrder la bentuk yang normal.. dengan corak yang normal jugak... 

kenapa nak order??
saje.. mengada-ngada.. 

jadi dah aim kan.. 
pergi Big Bad Wolf.. jadi aku lajak kan perjalanan aku ke Shah Alam lak pikap kek
jauh nye... KL tak de ke??
nak beli dengan kak meen jugak.. orang len tanak.. 
kire la jauh ke tak.. 

pagi masa gi keje.. 
aku amik Smart Tag sesiap.. aku tau abgnakkal dah topup banyak dalam tu...
hahahah isteri pengikis... 
then.. telah mintak ijin dengan abgnakkal.. nak pergi jalan jauh-jauh..
dan dah mintak ijin pinjam keta Hazri.. since abgnakkal hantar dan jemput aku sekarang... 
aku bajet kol4 nak gerak dari MAEPS... tapi dah sangkut beli buku..
beratur lagi sejam... nak bayar... 
jadi kol6 baru kuar.. 
masuk SKVE.. then ELITE.. kuar kat batu 3.. 
tawakkal je cari jalan.. nasib aku ni 'cerah' skit otak..
tau peta shah alam tu camne... 
umah kak meen kat Seksyen 18.. jadi taudah area mana.. 
sure dekat dengan SKPK.. aku dulu pernah pusing-pusing situ cari SKPK...
Sekolah Pendidikan Khas... ala.. masa wat proposal SKPK Arau dulu.. 
sampai umah kak meen kol 7.. then terus balik lepas pikap kek..
busy nye kak meen... banyak tol kek beratur tgu orang pikap.. 
semoga allah murahkan rezeki akak lagi ye... 

pastu masuk LKAS... dan masuk KESAS.. nak balik ke KL.. sampai dalam masa 45minit di Istana Negara..

abgnakkal pikap je aku.. 
kami gi MFC... aku saje ajak pergi tempat privacy skit... 
takde privacy sgt pon.. cume tak de orang kisah la ape aku buat...
lepas order makanan.. aku gi kat keta... bawak kuar kek..
ingat kan mamat tu lompat-lompat suka.. die sengih je..
die dah perasan masa aku bawak masuk kereta.. ala x best... 
jadi lepas potong kek.. tak de nyanyi2... tiup lilin pun tanak....
kami melantak MFC.. heheh aku makan ayam je seketul... dgn pizza seketul...
penuh dah pastu... 
abgnakkal nak masuk keje balik kol11 tu.. 
jadi suma kena buat cepat-cepat..... 

aku tak wish pun dari awal...saje..
ingat die kecik ati.. tak kisah pon... hahahahhaha sengal...
mamat ni memang expressionless btoll la... 

habis dah xtvt yang panjang jemahat ni...
yeayyyyyy

aku mintak topping cream cis.. d atas karot kek.. dan tema. simple but sweet.. ejkekekek




tak de la aksi lain..




ni je leh bagi.. tak kaya nak bagi iPhone....

dapat la hadah kek, buku dan Spa...
nanti kite review spa lak... 
kot rajin....

untuk abgnakkal...
walaupun umur abg dah 30.. 
abg tetap muda di hati sayang...
selamat hari lahir sayang..
semoga allah memberkati usia kita..
mengurniakan kita anak-anak yang soleh-solehah....
selamat join group 3 siries.. 
haahahahahahahahhahhahaahha




ppsssstttt ::: abg tak harap pon celebration... sebab abang busy... uhuhuuhhu








  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Episod 298 : Bajet Big Bad Wolf



salam ke atas mu wahai sahabat..
dalam pada dok huru hara pasal bajet..
aku lak huru hara bertarung kat MAEPS...
beli belah kat book fair....
habis duit beli buku tak pe kot... 
nak soping beli baju kang... nanti kena bising... 
beli buku ade lak nak tolong belikan best r... 

kepada pembaca-pembaca buku...
dan mencari buku kanak-kanak serta english book... 
boleh ke MAEPS hall A.. start arini (7 oct) hingga 16 oct...
buku adalah melaut... orang lagi la... 

aku jadi separa gila.. tapi tak segila rakan sejawat aku...
die nye troli IKEA pon tak leh tampung... 
troli yang pecah sebelum berjuang...ape da.. tak taf lansung... 
hehe

rakan sejawat la yang bagitau pasal Big Bad Wolf  ni..
then start search... buku-buku yang ditawarkan..
then war-war kan kat akak-akak kesayangan kot nak membeli..
jadi akak aku dengan laju nye list kan buku die nak...
good.. die beli.. aku baca.. save... hahahaha

dan beberapa minggu sebelum tu.. 
dah rancang benda aku nak buat untuk ari jumaat 7hb ....
hehehehe

memula pergi MAEPS.. then pergi tettttt... nti ar cite..

tips untuk yang nak pergi 
jangan la pergi wiken.. orang sure melaut.. susah nak cari buku..
aku yang pergi jemahat pon... dah rasa orang ramai.. siap kena beratur nak masuk...
die limit kan orang yang masuk.. tak macam PEsta Buku kat PWTC... 
datang ari keje pon ok aku rasa..
wiken ramai orang.. 
tadi kawan aku baru cakap nak angkut murid-murid 

bawak la troli atau beg beroda..
ade yang bawak beg balik kampung... senang.. tarik je... 
ade yang bawak beg shopping IKEA tu...
dua lagi.. siap penuh ok... ko kire berapa buku die beli...
crew BBW ade sediakan kotak dan khidmat simpan buku sekejap..
tapi still... kotak kena angkat...


kalau nak bawak anak... make sure anak korang selesa..
mean.. bawak la barang2 die.. eh aku mana tau.. aku tak de pengalaman...
sana tak de kerusi... buku je... ade la orang duduk-duduk tepi tu.. 
tapi atas lantai la... 
kalau anak korang cepat bosan.. baik fikir balik nak angkut ke tak... 
tapi klu tak de orang nak jaga camne eh??? hmmmmm

review sesiap kat Big Bad Wolf nye website tentang buku-buku yang ditawarkan...
dan pastikan genre buku-buku yang korang nak beli.. 
jadi korang tak teraba-raba.. 
nanti jadi cam aku.. spend 1 jam cari satu buku... 
rerupa nya.. relation masuk dalam parenting nye section.. pengsan..
tapi kena tanya la kat crew tu kalau tak tau....
tapi kena redha la kalau ko dapat jawapan tak pasti...dorang tu part timer je....

ape lagi.. tu je kot.. 
ape yang aku peratikan.. ade sesetengah buku adelah mengenai Krismas...
well... dorang memang aim untuk orang beli buat hadiah Krismas pon...
buku bahasa melayu tak de lansung.. tapi kawan aku tanya kat dorang...
dorang cakap.. next year kot... 
masukkan kali buku cina... sebab ade satu je kot.. buku bahasa cina..
mostly yang datang adalah Cina.. elok kot tambah buku bahasa cina...
owhh Tamil gak... tapi jarang ekk jumpa buku bahasa India... 

tapi kang satu masuk... semua bahasa nak masuk kang...

ape aku rembat??
hehehehh
dengan RM100.. aku dapat beli buku-buku yang jumlah asal nye mungkin 300...
bayangkan.. buku ko beli selalu RM35... ko dapat dengan harga RM8..
boleh gila wei... selamba je aku membeli belah kau tau...

jadi.. to all book worms.. and geeks...
jangan lepaskan peluang.. 
pergilah ke Big Bad Wolfs secepat mungkin...
shuttle bus ade d sediakan.. jadi park je.. then naik la bas.. free..
crew wolf adalah baik.. dorang siap leh hantar kan buku korang ke bus.. 
tapi angkat sendiri ar masuk bonet...
dan korang leh pergi amik kereta untuk simpan dalam keta pastu..
aku puas ati gak la.. bukan senang leh shop till drop camni...



mari berbaris....

rakan sejawat....



macam jauh je aku rasa.. adoiiii



section2 yg ade








amik ko.. beratur nak bayar


buku dorang sampai satu rak kecik tu penuh kot.. aku sikit je...




sume ni RM104 je.. puas ati aku




tibai je ni.. tak sempat nak fikir


adiah bday baby tua...
my akak punye.. eheheheh






pppppssssttttt ::: suke tengok buku banyak-banyak.. tapi membaca slow.. ahahahah

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Episod 297 : Ucapan Selamat Hari Lahir Buat Skandal


untuk awak... 
ye awak la..
Selamat Hari Lahir...
Semoga Allah sentiasa memberkati awak... merahmati awak..
memudahkan dan memurahkan rezeki awak... 
memakbulkan impian dan doa awak.. 
dan semoga awak terus bahagia disamping keluarga tersayang...

bak kata orang.. usia itu hanyalah angka... 
awak sentiasa muda macam mula-mula saya kenal dulu....
yang membezakan kita amalan kita dan kedudukan kita di sisi NYA je...

jadi teruskan menjadi hamba Allah paling cemerlang... 


Happy 30th Birthday.. 
to ..............................................
You.....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.






hehehehehehehehehe

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Episod 296 : Memartabatkan Artis Korea - Say No to Artis Malaysia???

tetibe dapat ilham (tinnggggg... )
suke eh berfikiran pelbagai ni cik pidah??
heheheheh abaikan saya yang syok sendiri ini..

lately... mak suke melayan game show retis korea...
K-Pop fever kata.... (tapi tak pernah kena Bibir Fever jadaharam tu ok..)
antara talk show dan game show yang aku layan adalah.. 
Running Man, 2days1night, Strong Heart, Super Junior Exploration ... We get Married.. 
tu je kot.. tak banyak mana pon... tu pon harap ihsan orang ramai yang donlot.. 
contoh cam Liyana, akak kesayangan aku... 



bukan nak angkat dan puja artis luar ni..
tapi since hidup manusia sekarang ni asyik berpaksi kan artis je kan...
artis kau kenal... menteri ko lupa.. (aku la tu..)
ok mari amik contoh 2 Hari 1 Malam tu..
dibintangi oleh. Kang Ho Dong, Suenggi, Suenguen, MC Mong, Kim-C dan Eun Ji Won..
cite ni menceritakan tentang 6 kawan ni.. nak memperkenalkan lokasi-lokasi menarik di Korea..
setiap pelusuk Korea dorang pergi.. 
setiap kampung dorang masuk.. 
tak kisah corok pedalaman mana sekalipun..
yang aku respect tu... 
dorang sangat hormat orang tua.. dan mereka gunakan populariti mereka sebagai tiket mereka berkhidmat untuk awam... 
pergi sekolah budak pedalaman.. belanja dorang makan best-best.. 
pergi kampung orang tua.. make them happy... 
mekap ke tak mekap ke lenjan je.. bangun tido pon leh masuk tv.. 
artis malaysia.. nak masuk tv mekap mesti tetebal.. wah nokkk
ok la.. ko nak bekap artis malaysia.. "dorang buat baik tak tunjuk.. nanti riak.. jatuh dosa lak.."
STOP.. aku cite dalam sudut.. artis menjadi contoh kepada orang ramai... jadi Ikon kata.. 
ni tak....

aku tetibe nak tulis ni sebab... 
tadi masuk beberapa Blog... 


cik mot dan cik kaki cite pasal... 




then mama rifqy dan Mantot lak cite pasal

“Ramai lagi orang yang pakai lebih seksi daripada saya. Saya rasa pakaian itu lebih modest berbanding yang lain.
“Sebelum ini pun, saya pernah menerima teguran yang sama walaupun pakaian itu bertutup. Mungkin, bentuk tubuh kurniaan tuhan ini yang membuatkan saya kelihatan seksi di mata orang ramai,” ujar Amanda lagi.





awak tu melayu... 
islam lah of kos.. tapi bab bercakap.. 
memang la failed.. dah la merosakkan pemikiran je aku rasa kadang-kadang... 
tak membawa ke arah pembangunan ilmu lansung (ape aku merepek ni... )

korang faham tak ape aku nak sampaikan sebenarnye nih???

errr ape-ape je la.. 
kesimpulannya... (harus ade supaya senang orang nak faham cite sebenar nye..)
betul kata Wardina.. artis malaysia memang tak leh jadi Ikon... 
artis korea tu.. kot die seksi pon... die memang sah la bukan islam... 
korang bajet korang artis.. hebat la... biasa je aku rasa korang ni... 
artis malaysia ni kadang-kadang aku rasa cam perasan retis Hollywood lak... 
hmmmm aku bercakap beremosi?
of kos la.. aku manusia... cisssss





pppssssttt :::: rajin lak aku merepek pepetang nih.. wat the...... nasib aku tak jadi artis kan... hahahahah


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Episod 295 : Ekspresi Wajah Membawa Maksud segalanya


salam ke atas mu wahai sahabat...

aku ni terkenal (ye ke???) dengan ekspresi pelbagai maksud nih... 
even abgnakkal pon cakap benda yang sama...
aku ni banyak memek muka..
tapi bagi aku memek paling ketara adalah bila aku tak suka.. 
jelas tak perlu disuluh... 
terpacar bersinar-sinar.. macam kat dahi tu memang tulis.. "serius aku tak suka"

dulu aku ade cikgu English... 
die suke gebang.. keje die gebang je...
orang masuk kelas nak belajar Jungle of Hope.. Sonnet 18...
tapi die dok gebang cite life die.. 
yang last nye die bagitau adik aku.. die kincheng je sume tu.. (jahanam..)
kawan aku, linda panggil die Sam Suck..
then aku tolong join... 
but last... kawan aku linda dapat A bling..bling... 
but me kecundang... 
halloooo.... nenek aku orang putih kot.. takkan english hampeh... 
hahahahah ilmu Sam tak berkat ok cik pidah.... 

then... aku mula berkawan dengan pelbagai orang yg pelbagai ragam..
aku mula start tak suka orang.. 
owh.. aku banyak tak suke orang dari suka orang.. 
aku memang macam bagus... 
orang yang membangkang aku... sure aku black list kan.. 
contoh... CC aku ni ha.. die 'halau' aku dari Stor... 
sampai sekarang aku tak suke die.. (lepas die halau aku.. die ikut aku pergi admin gak..deng)

some of budak-budak opis ni aku tak suke (well aku kan macam bagus)
tapi spesis nye mudah... yang tak cool macam aku.. 
aku kan Cool... penuh dengan gaya... classssss... 
so aku tak suke orang yang tak satu classssss dengan aku.. 
hahahahahahahahahah

tapi moral of the story ade sebenarnya... 
jangan benci orang... 
ko ingat ko bagus sangat... 
macam orang suka ko.. 
sebab aku selalu dilupai.. aku rasa itu la antara sebabnya.. 
aku tak ramai kawan susah.. nak nangis sesama... 
kalau nak nangis sure nangis sorang-sorang.. 
bukan tak belajar nak suka orang.. tapi.. aku kan macam bagus.....

tak suke.. tak suke... ngeeeeee

Kalau tak suka...
DIAM je la...




ppsssttt ::: aku taw ade kawan-kawan opis yang baca blog aku.. tapi..... u know me.. aku kan macam bagus... owhhhh...

ironi adalah kesukaan aku... bercakap secara ironi itulah aku.... 
transparent??? ape-ape je la....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Episod 294 : WW - Makan Sampai Ponek


ceh... korang ade WW.. aku pon nak jugak..
jadi aku saji kan dengan aksi abang char kuey tiaw ni dulu..
pasni aku cite pasal 
Sambutan Har Raya di Bulan Zulkaedah... 


selamat berhari raya korang...
ade aku kisah???




ppppssstttt :::: panas... panassssss

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Episod 294 : Dari Kolompo ke Perlis..

cite nye.. 
jeng jeng jeng.. 
ape kah??

aku ke Perlis sebenarnya atas jemputan kawin kawan aku..
aku kenal kat Jiwang.org.. 
then aku kenal kan kat abgnakkal ..sbb kan abgnakkal minat benda-benda alien ni..
kawan aku si Erdy ni amik robotik... 
time tu abgnakkal tengah nak wat UAV (aku lupe maksud nye.. tanpa kawalan manusia)
pastu dorang lebih rapat dari aku.. 
aku kan pompuan.. ne leh rapat dengan lelaki lelebih kan... 

abgnakkal ni pelik.. bukan semua jemputan die nak pergi..
tapi bersyukurla yang jauh ni beliau nak pergi.. 

selalunya perjalanan jauh kami akan didahulukan dengan perancangan rapi..
tapi kali ni.. Redah kasi Pecah punya style.. 
kami cuma rancang nak pergi pukul berapa macam mana dan ari ape je..
jadi ikut perancangan.. pergi lepas isyak..
tak balik rumah dulu sebab take time.. 
jadi barang-barang kena angkut sesiap...
tu yang jumaat aritu kol 4.30 pagi aku dah bangun..
sebab malam tu tak packing barang lagi.. 
seperti yang dijanjikan.. kol 7 lebih abgnakkal datang jemput aku kat opis..
tapi.. terpaksa gak balik umah.. sebab abg tertinggal charger.. 
kol9 baru gerak... memula bajet nak makan KFC.. sebab nak redeem hot tiket tu kan.. 
tapi last-last beli beger kat bawah umah je.. 

pastu.. gerak la kami ke Puchong dulu.. 
mau pergi jumpa ceti-ceti sekelian.. 
kenapa pergi puchong.. sebab suma bank ade 1 place..
memula MBB then CIMB dan PBB.. pastu nak gi RHB dan HSBC..
tapi jem lak.. jadi gerak ke USJ lak..depan MPSJ.. situ pon rerupe nye 1 stop centre gak..
jadi next time leh gi situ je nk bayar sume utang... 
dari Subang.. kami naik Sungai Buloh aku lupe ikot mana... 
masuk je Hiway.. aku pon hi.. dan terus babai.. 
pengsan sampai Tapah... sampai RNR Tapah.. 
abgnakkal lak pengsan.. sampai subuh.. hahahahahahah
lepas subuh dan sarapan... kol 7 lebih.. gerak balik naik ke utara...
sampai kat bukit lepas Ipoh tu.. 
turun jap men tembak-tembak... heheheheheh
nak amik gambar sunrise benor nye.. tu yang tido kat tapah.. tapi dah lambat kan.. 

pung pang pung pang.. 
kol 12 lebih kot sampai Arau.. 
amik hotel Everyone Hotel... belakang BSN Arau..
puas hati gak la.. 
hotel pon baru... 
tapi agaknya ade konvo.. jadi.. bilik byk full...
kami dapat dabel twin je.. jadi jangan bazir ape yang kite bayar..
amik sorang satu katil... hahahah katil aku.. aku sorang je leh tido... 
lepas zuhor.. baru pergi umah kawan kami tu.. 
berpusing-pusing cari rumah.. hahahahah
tau je la umah kampung kan.. ne de spesifik nombor.. 
letak pi la nombor pon.. bukan ko nampak pon... 
last-last kol 4 lbh gak la sampai... bebetol masa azan asar...

makan memang terbaik..
aku 2 kali tambah.. siap nak balik tu kawan aku kuar kan lak sup gear box..
disebabkan aku kemaluan dan kepenuhan...
aku tolak join depa makan sup gear box.. 
aku memang suke gile kalau pergi kenduri kat utara nih.. 
makan memang puas ati..
lauk kawan aku simple je kot.. 
gulai rebung + tulang, gulai ikan masin + terung, ayam masak merah (yg ni aku tak teruja sgt), daging kurma (ni makan seketul je even sedap..sbb tumpu perhatian kat rebung dgn ikan masin).. 
perghh time ni pon aku kecur lagi.... 
tambah lak dengan  a slice of coklat cake.. 
perghhhhh gile kuat aku melantak... 


alhamdulillah... 
syukur atas rezeki mu ya allah...

paling best time kat perlis ni..
kat bendang-bendang ramai btol org mengail... 
makcik-makcik mengail merata.. asal ade lopak air ade makcik dan pancing.. 
semua sebab baru lepas hujan khabarnya... 
syukur... 
tapi yang angkut ikan aku tak nampak..
penat aku ajak abgnakkal singgah mancing.. since die ade bawak pancing... 
nak ke Tanjung Dawai kata nya.. mancing... 

malam tu.. lepak je dalam bilik.. 
tak ke mana-mana.. ngantuk siot.. sambung tido..
abgnakkal lapar ajak gi makan pon aku tak layan...
hahahahahahahahahaha



ok end of day 1... 
mari up gambar... 






hahahahahahahahahah gambar aku je penuh... 
ok ok aku letak gambar orang lain... jakun jap...




pengantin nye pon dah tukar baju dah...

pengantin sile jgn angry like the birds

org kuat UMNO...

hjg sana gear box.. pastu ade gulai2 yg sedap tu..perghh

hadiah dr MNG utk kami? wow...

hahhahaha tipoo.. selipar abg yg ingt tak de rezeki nk jmp dah tu...

bilik beradu... memule masuk baik je

anak-anak padi baru naik.. cantik nye..








ppppssssttt :::: spending hours inside the car is fun.. when it comes to long journey... it means lots of love...





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Followers

Mari tinggalkan jejak anda di sini.. nanti saya gi rumah awak lak..