Episod 292 : TO the North..to the North...

walla... 
salam ke atas mu wahai sahabat... 


tak tahu nak sembang ape dah...
ni je yang mudah untuk dicite kan...




smoga kami selamat pergi selamat balik..
dilindungi allah sepanjang perjalanan... 



pppsssstttttt   :::: awal siot bangun arini.. 430.. semua sebab tak siap kemas beg.. kang nak terus gerak lepas kerja.. yippi.... lama tak jalan-jalan...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Episod 291 : Diari Seorang Kerani.....

salam ke atas mu wahai sahabat.. 
wawawawawaw agak sibuk juga aku minggu ni eh..

dimulakan dengan kesibukan tak dijangka pada ari selasa...
kena pergi Kelab Darul Ehsan..
jadi pembantu majlis.. 
ade jamuan hari raya dengan anak-anak yatim....
perghhhh tengahari baru balik... 
makan plak macam sendat sangat je... 
kat KDE makan nasi goreng..
pastu kol1 tu.. singgah Kg. Bharu.. makan nasi minang... 
pastu tapau lak apulkat...
akibatnya.. aku dilanda sakit ulu hati yang teruk..
sampai tangkap belakang... 
uhuhuuhuh 
bangun tido pagi tu dah reda.. 
ingatkan terus reda...

Rabu.. 
kol5.45 pagi dah bangun... 
kena sampai opis kol 7...
nak pergi Istana Melawati ade raptai majlis pengurniaan bintang...
tapi sampai lewat...
nasib tak kena tinggal.. 
raptai berjalan dengan sempurna (kot)
pastu petang dah sibuk siap-siapkan jamuan negara lak..
presiden vietnam datangkan semalam.. 
malam kol11 baru dapat balik.. 
sebab abg datang lewat.. uhuhhuuh 
macam ni la kerja jadi pembantu majlis...

Khamis.. 
arini datang awal jugak la dari semalam.. 
kol7 dah sampai opis..  (7.07 pagi kot...)
gerak ke Istana Melawati... 
bertugas jadi pembantu majlis la... 
tengahari baru sampai opis... 
fuhh tak la penat sangat.. tapi ngantuk... 
rasa nak tido je nih... 

makan?
tak berani makan bebanyak ..
makan seadanya je.. 
(bagus gak ekk utk diet)..
sebab semalam sakit lagi perut....
tengahari tu sakit.. malam tu sakit...
sian abgnakkal tido hidu perfume minyak angin..

kawan aku dah buat telahan dah..
lain macam je.. ade isik kot...
uhuhuh bukan ade isik.. terlebih isik....





eh... ko ni kerja kerani ke pembantu majlis????







pppsssstttt :: masuk dalam Fail Meja ape...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Episod 291 : LOve is in the air

salam ke atas mu wahai sahabat...
dalam kepala otak sekarang penuh dengan fikiran nak menjahit je nih.. 
dan 
LOVE... 
hahaha over kan???

jadi... mari copy paste.. 
something to share.. 







pppssstttt :::: berangan je la pidah oiiiiii


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Episod 290 : Tak De Kerja Lain?? Makan je kau taw..

salam ke atas mu wahai sahabat..
ramai yang masih kenyang d sebabkan open house??
adakah open house sudah ebrakhir??

aku tidak mengutip mana-mana open house wiken lepas..
sebab tak de transport... (alasan)
ntah.. rasa kat umah banyak lagi makanan... 
kang kot pergi rumah orang makan lagi... 
pastu makanan kat umah terbuang camtu je..
aku ni bukan la spesis kuat makan...

eh.. tapi orang suke cakap aku kuat makan..
hanya sebab badan aku leborr...
aloooo.. ko ingat orang gemuk semestinya kuat makan?
akak opis aku yang sekeping ni lagi kuat makan...
nasi satu pinggan besar... 
aku makan half je..uhuhuhuhuh

eh... nak membebel pasal makan ke?
owh no....
nak tunjuk ape aku makan je..
hahahahahah
tak de idea dah nak update entry eceli... 





yezzaaaa.. pulut sambal ikan bilis terbaik.... ahahaha

salad bermayonis dan cissssss..


aritu. aku puasa.. cam biasa.. kepala otak fikir makan je..
jadi teringin nak makan pulut sambal ikan bilis.. 
pastu dok fikir nak makan sambal udang juga.. 
jadi.. petang tu balik kerja ajak abgnakkal pergi pasar borong selangor.. 
balik terus gigih buat pulut dan sambal.. 
aku campurkan je pulut ikan bilis dan udang.. hahah
hasilnya.. sepiuk habis... 
aku makan sikit je.. abgnakkal sampai 4 kali tambah..
uhuhu syukur... 

salad tu pulak hasil dari pasar jugak..
uiihh leh pengsan kalau tengok sayur-sayur segar kat pasar ni..
jadi beli la siikit.. 
pastu sabtu lepas buat salad..
letak cis.. ala-ala KFC tu
aku beli yang serbuk nya.. 
then bancuh gune air je..
senang..
korang nak beli? 
aku lupe link akak tu.. nanti aku bagi..






ppppsstttt ::::: aku kire ape...


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

IKLAN : Selamat Hari Raya Semua...


selamat hari raya aidilfitri
maaf zahir dan batin..
khas untuk semua yang singgah di sini...
jika tidak keberatan.. 
sudi la kiranya anda ambil dan paste di rumah anda...

semoga hari raya ni meberi sejuta makna untuk anda semua..
kepada bakal pengantin di raya ni...
selmat pengantin baru..
semoga kekal bahagia hingga akhir hayat... 

kepada yang bakal pulang dan memandu... 
berhati-hati di jalanraya... rancang perjalanan anda...
jangan pulang ketika waktu sesak....

kepada yang akan berjalan-jalan di hari raya..
berhati-hati memandu..
anda tidak macho/cun jika memandu dengan laju... 



SELAMAT HARI RAYA SEMUA...



ppssssttt ::: siapa raya kat KL.. dijemput memeriahkan Istana Terbuka di Istana Negara... pada hari raya pertama... jam 11 pagi (info mungkin akan berubah-ubah)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Episod 289 : "Eh... mengidam ke?? Pregnant eh??"


ala... 
ingat nak story cite malam tadi..
tapi card reader tak bawak lak..
kalau pakai SD kad.. leh pinjam orang lain nye
tapi aku nye CF kad...
besau lagi bersuluh... 
huaaaaaaaa
baru nak 'ek dgn pulut sambal petai semalam..
ala......
jadi letak dulu gambar ni..
asal ade la kan....

aktiviti arini..
mencolek...
nyumm nyum...
dan macam biasa... 
bile makan asam / mangga muda..
mula la.. 
"ngidam ke... nak tambah ke.."
ikut suke kome la... 





ppppsssstttt ::: mintak-mintak sambal elok lagi.. leh repeat malam nanti

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Episod 288 : Wajah mu Dalam Wallet ku



owhh ari ni bukan wordless wednesday ke??
hahahahahahahaha

apa gambar yang ade dalam wallet/purse korang?
(eh ramai yg salah faham bile sebut wallet dan purse ni kan?? mak kata purse utk pompuan.. walletutk lelaki.. tapi aku pakai wallet lelaki.. so aku akan sebut beg duit aku wallet la kan... hahahahahahahaha sile cek kamus ye kawan-kawan.... )

dulu rajin tengok orang potong gambar family.. 
letak dalam wallet... 
uuu rajin.. aku tak de la.. sebab aku kepantangan kot potong-potong gambar ni.. 
rasa cam sayang lak nak potong-potong.. 
sebab tu aku suke pakai digital photo ni.. ikut suke nak potong berapa kali.. 

time bercinta dulu..
suka la minta gambar pasport boipren.. 
letak dalam wallet.. 
gambar mak abah tak nak letak.. 
sebab alasan aku.. nanti aku duduk-dudukan gambar mak abah aku..
dah la letak kat vuntot... 
tapi gambar pakwe tak pe.. biar die rasa... 
ahahaahhahahahahaha
apekah???

tapi gambar abgnakkal time kanak-kanak ni aku cilok masa geledah bilik dia marin
terjumpa kad biru (kad 001 klu tak silap).. 
comel je aku rasa.. muka suci je time ni.. 
kalau letak tempat lain boleh hilang..
jadi letak dalam wallet.. 
kekal la beliau di situ.. 
aku vontot-vontot kan gambar laki aku ni kire cam manderem la.. 
hahahahahahahahahahahahahahahah






korang ade gambar sape dalam wallet/purse???

ppppsssstttt ::: sungguh tak de idea time ni...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Episod 287 : Hari Tanpa Kereta Sedunia.. Car FRee Day

salam ke atas mu wahai sahabat... 


http://www.trioseposen.com/2011/09/hari-tanpa-kereta-sedunia.html

semalam pergi makan sup kat sup herba pantai dalam
at the same time masa tu adalah buletin jam 8... 
aku tak dengar pon.. nampak screen je.. 
tapi aku noticed sesuatu iaitu.. 
22 September adalah Car Free Day / Hari Tanpa Kereta Sedunia.. 

agaknya.. pasal tu jugak kot..jalan tak berapa jem.. 
kalau tak silap demi kempen ni.. 
pihak LRT bagi tiket free kepada 15,000 penumpang.. 
untuk yang kerja di tengah KL sesuai la kot.. 
kalau yang kerja di lokasi yang berjauhan dari kemudahan awam..
mungkin sedikit sukar..
masa yang perlu diambil untuk ke tempat kerja mesti lagi panjang..
normally pukul7 baru keluar.. 
kalau nak naik kemudahan awam.. kol6 dah kena keluar rumah..

kalau macam aku yang bekerja di Bukit Petaling ni.. 
teksi je yang ade kat sini.. tu pun bukan boleh amik kat tepi jalan..
kena call... tu kalau dari opis..
kalau dari rumah..
nak kena jalan kaki (dalam 2km-3km) ke komuter atau ke jalan besar yang ade bas..
kemudian amik bas atau komuter..
kalau komuter turun kat KL Sentral.. amik teksi lak.. yang kos nye mungkin cecah RM10..
atau.. jalan kaki sejauh 1km.. meredah Brickfileds dan denai...
kalau nak bas... aku tak tau boleh ke tak stop tepi jalan ni...

memang bagus kalau amalkan.. 
aku boleh berjalan setiap pagi.. dan kurang kan jem..
tapi masa di jalanan pasti lebih panjang.. 
jadi aku menolak Hari Tanpa Kereta.. 
maaf bumi.... 

adakah rerakan lain sahut kempen ni???



info pasal Car Free Day : Wiki pedia..
A Car Free Day encourages motorists to give up their car for a day. Organized events are held in some cities and countries. September 22 is World Car Free Day.[1] According to The Washington Post, the event "promotes improvement of mass transit, cycling and walking, and the development of communities where jobs are closer to home and where shopping is within walking distance".[1]
The events, which vary by location, give motorists and commuterists an idea of their locality with fewer cars. While projects along these lines had taken place from time to time on an ad hoc basis starting with the 1973 oil crisis, it was only in October 1994 that a structured call for such projects was issued in a keynote speech by Eric Britton at the International Ciudades Accesibles (Accessible Cities) Conference held in Toledo (Spain). Thursday: A Breakthrough Strategy for Reducing Car Dependence in Cities ................







ppppsssssttttt ::: eleh.. 'org' yg war-war kan kempen tu naik ketapi ke gi keje? kalau PM. aku sure siap escort lagi kan.. ye la.. ne leh jalan sesuka hati.... kalau pegawai lain tu.. sure dok belakang..bagi arahan je... :P

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Episod 286 : Nak email file.. tapi besar???



petang ni tetibe nak kongsi info lak.. 
mungkin ade yang dah tahu.. tapi terlupa.. 
atau memang pengguna setia.. 
atau memang tak tahu... 
atau dah lama mencari tapi tak jumpa... 

korang pernah dengar Bernama radio 24???
kalau yang ada di Lembah Klang.. aku sajes kan.. kol 7.30pg..
rerajin la tukar ke 39.9... 
time tu ade segmen Azli on Air.. 
bagusnya.. banyak info ICT yang die bincangkan..
kadang-kadang review pasal henpon baru.. 
kadang-kadang gosip pasal Fesbuk...
kalau rasa nak tanya..leh call.. 
at the same time.. kat FB Azli Paat.. 
dia akan share kan link apa yang dia cerita pada hari tu... 

jadi hari bile tah die ade share pasal send big file ni.. 
kadang-kadang kite file yang besar.. dan nak email...
tapi tak muat.. sebab limit cume 25MB je.. 
sedangkan file kite nk hantar tu gambar saiz 1GB... 
ye ar.. dah kata gile amik gambar kan.. sure gambarnya banyak... 
kang kot share kat Fesbuk.. kawan-kawan lain tengok.. 
lagi pun kawan kite dah ekcik kan file tu.. nanti dah lari pixel nye.. 
pastu klu letak kat Flickr.. ade lak orang lain tumpang tgk nanti.. 
jadi cara lain... 

guna kan sendspace.com


atau


cara nye mudah.. 
korang upload ke website tu.. 
then korang amik url nye.. dan email ke email orang yang nak kite hantar tu..

kalau rasa tak best.. leh cari yang lain yang free... 





pppsssssssstttt :::: sharing is caring kan???

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Episod 285 : Sila tinggalkan link anda di situ.. terima kasih



jangan tanya ape kerja aku hari ni... 
hahahahah
mood raya kot..
arini kat PICC ade rumah terbuka JPM.. 
semua jabatan terlibat...
opis aku hantar wakil.. sapa nak pergi.. 
pergi la booth no.7..
kang suruh dorg kirim salam kat aku.. ehehehehe
pastu... ramai lak geng-geng pergi selangor..
ape selangor pon kisah???
ni lawatan rasmi la.. tunggu la jap-jap nanti.. 
call minta barang.. dah kata lawatan kat selangor je.. 
huaaaa.... 

jadi nya.. opis adalah sunyi..
audit pon slow arini.. dah nak balik kot.. 
carik gaduh pon tak gune. orang kat opis tak de...
hehehehehehehehe
disebabkan malas nak buat keje.. 
aku dok godek-godek wizard baru.. 
ade sesetgh kawan-kawan yang follow aku.. 
aku tak leh nak follow balik..
jadi aku pun letak la mende alah ni..
eleh.. orang lain letak lama dah... 
aku je baru nak berkecimpung.. 
heheheheh

jadi kepada rerakan follower dan silent reader kot ade..
sudi la kire nye letakkan link anda d kotak yang disediakan... 
rerajin tak de tempat nak gi.. aku klik la nama korang...

terima kasih in advance...



pppsssttt :: tetibe rasa boring lak dengan tmplte ni.. rasa nak tukau la.. ade tak yg nk sedekah header.. hahahahahah 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Episod 284 : Dalam Kenangan...

salam ke atas mu wahai sahabat... 
macam mana hidup??
semalam.. seharian sakit perut.. 
berlarutan dari malam sebelum tu.. 
sebab.. makan ubat cirit yang doktor bagi ni..
ramai gak yang ragu-ragu aku makan ubat tu.. 
tapi doktor yang bagi.. aku makan je la.. 
aku makan ubat metaformin... 
seronok dapat membuang..
tapi tak seronok.. sakit perut memulas... wawawawa

korang sekarang pakai henpon ape?
best tak henpon korang?
aku selama berkecimpung dalam bidang henpon ni...
aku tak pernah beli henpon sendiri...
uhuhuhuh percaya?
dan semua ihsan dari orang means.. seken hen la kan.. 

henpon pertama.. 
Siemens C25
oooo henpon baling anjin ni.. 
kecik.. tapi borek... tak de gegaran.. tapi bunyi kuat.. 
ni aku pakai lepas abah beli 3310.. 
then abah belikan aku sim kad.. 
masa tu sim kad rege ratus-ratus lagi.. 100+ gak la.. 
masa tu pakai TM Touch.. 
lepas kapel dgn budak pakai Maxis.. kena beli 012...

pastu.. abah suruh bagi henpon tu kat Ude...
jadi abah bagi henpon abah lak..
sebab abah beli 3315 lak.. 
pastu tukar pakai 3310 dengan akak..
akak nye 3310 gak..  tapi masa tu ape tah masalah henpon die.. 

pastu.. kak lang lak tukar henpon.. 
jadi die bagi henpon samsung lipat die kat aku..  (time belajar kat bahau)
seronok gile... 
akhirnya dapat gak henpon berkaler.. 
tinggal tak de kamera je.. 
masa tu orang lain sibuk dah dengan kamera... 
awok henpon baru berkaler.. hahaha
tapi hayat beliau tak lama.. skrin rosak.. 

jadi tukar balik pakai 3315 abah..  (time kerja dengan ciklan)
sebab abah dah tukar nokia 2100 lak time tu.. 
sampai la kawin.... 
abgnakkal tukar henpon.. jadi die bagi i-phone china die.. 
so bermula la kehidupan dengan henpon berkamera... 
touch skrin lagi.. hahaha
tapi hayat nye juga tidak lama.. 
terhempas.. pecah skrin nye.. huaaaaaaaaa
kaca btol rupe nye... 

jadi abgnakkal tukar henpon lagi masa tu.. 
jadi beliau bagi lak.. henpon beliau yang masa tu sony ericson p990i..
beliau pakai HTC touch diamond... 
lepas tu.. hayat SE tu pon tak panjang.. 
aku tertinggal kat bustop.. hilang kena tibai.. 
huaaaaaaaa... lama gile kena marah dengan abgnakkal.. 
sebab die sayang henpon tu... 
jadi kena pinjam henpon akak ipar.. nokia menda tah..
tak de kaler.. dan tak de kamera of kos.. 
turun taraf menjunam ke bawah.. 
sampai la abgnakkal beli HTC touch diamond yang ade pad.. 
die bagi HTC die kat aku... 

ahad aritu adalah hayat nya yang terakhir.. 
touch skrin nya rosak.. 
 wawawawawawawawawa
memule ingat software rosak.. 
dah format pon sama.. 
jadi sekarang kena la pakai henpon Nokia akak ipar aku tu... 
owhh sedih.... tak de la nak ber'cam whore' lagi.. 

sekarang dalam fikiran aku.. 
adakah aku bakal membeli henpon sendiri?
atau aku tetap akan pakai henpon ihsan orang?
tapi harapan aku adalah.. abgnakkal membeli henpon baru.. 
supaya aku boleh amik alih henpon die.. 
ahhahahahahahahahahaha 
who care... 

HTC Touch diamond
HTC Touch Diamond Pro
Henpon couple.. heheheh
perbezaan antara mereka..
hok yg gemuk jantan.. hok yg kurus betina.. hahahaha


rasa macam nak letak sume gambar henpon-henpon tu.. 
tapi cam malas lak.. 
hehehehehehhe 



ppssstttt :::: abgnakkal bukan pengikut trend semasa.. tetapi peneroka teknologi.. kebanyakan henpon beliau juga adalah seken hen.. tapi elok


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Episod 283 : Masak-Masak Macam Bagus

macam biasa.. 
kalau puasa je.. cite makan.. kalau makan je puasa.. 
hehehehe
well.. aku nak kecoh-kecoh gak.. even orang lain dah masak benda-benda ni jauh lagi hebat..
nak gak story..sebab nanti-nanti lupe.. 

setelah sabtu pergi berjalan-jalan..
hari Ahad.. awal pagi sudah bangun.. 
ketahuilah.. cuti adalah hari tido.. 
bila mana cuti.. tido tak ingat donia... 
janganlah janji dengan orang pepagi buta.. 
kompom tengahari baru nampak batang hidung kami.. 
3 tahun hidup begini.. 
hahahaha nanti mesti ade mulut-mulut busuk berbunyi.. 
"tu pasai tadak anak lagi... "
"perangai tak matang lagi.. camne nak ade anak"
"korang ni tak redi lagi nih... "
wat eber... 
asal korang hepi.. aku hepi.. ye kami tahu kehidupan kami tak normal..
tapi kami masih waras.. masih memandu ikut lorong.. (motifff???)
jangan la dok kondem kami.. walhal.. kome-kome tu.. suke potong lorong kat jalan.. 
hahahahaha lari tajuk.. 

sambung cite.. 
semalam aku datang rajin.. 
sesedor je.. dah fikir.. ape aku nak masak arini...
satu perkembangan yang baik la tu... 

hahahaha
jadi pepagi dah kuar kan ayam... 
bajet nak reneh ayam la.. eceeeee...
berasap dapur aku.. setelah seminggu hidup segan mati tak mau...
mulakan dengan reneh ayam.. wat sup ikut suke ati aku.. 
hehehehehehehe masak dalam piuk tanah...
paling suke masak sup gune piuk tanah... 
pastu... masak nasik ayam.. disebabkan beras abis sudah (nampak na tak masak)
jadi aku campur beras pulut.. yeay.. hasil nye.. jadi nasik ayam la ... 
ayam nye lak.. aku gune ayam segera je.. owhh aku memang tak berapa minat.. rebus ayam dan goreng.. 
ke sebab aku malas?? hahaha
pastu buat kerabu.. walla.. aku tak tau la orang pernah buat ke tak.. 
yang pasti aku main campak-campak je.. 
klu wat coslow (betul ke ejaan itu?).. macam tak seswai lak.. tu yang kerabu tu..
abgnakkal kata. kerabu tak pe.. jangan buat kan abang kekabu dah.. uhuk... 

malam tu.. recycle sup tu.. 
buat kan abgnakkal mee sup.. ala.. mee pakai mee segera tu je.. 
yang juai xde perencah tu.. 
pastu untuk aku... aku goreng kerak nasik siang tadi..
aku tak de piuk nasik.. jadi masak atas api..
tau je la cabaran masak atas api gas ni.. 
kalau silap masak.. tak jaga api.. kompom ade kerak..
jadi hari kejadian.. ade la kerak.. 
kalau buang.. ade dalam sepinggan jugak tu..
jadi aku letak sup dulu.. bagi die lembut.. 
then.. bile dah lembut.. goreng kan je.. ke nak makan camtu je pon tak pe. 
kan tak rugi... mak kata.. kalau buang nasi.. nanti die nangis.. 

heheheheheheh

tunggu aku buat masak-masak lagi pelik.. 
nanti aku kongsi.. 
eheheheheheh

nasik nye.. air mesti air bandung



the kerabu kekabu..

nmpak pucat lak mee ni..





ppppssstttt ::: masak ni senang je sebenarnya.. kite kena kreatif dan pandai imaginasi kan apa yang kita nak makan... macam mana nak tiru masakan orang? kena rasa dan bayangkan ape ade dalam masakan tersebut.. plis enjoy cooking.. sebab ini boleh hilangkan stress.. 
tapi stress kalau orang tak makan dan masakan hangus.. hahahahahah


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Episod 282 : Open House Terjauh Pernah Kami Pergi

salam ke atas mu wahai sahabat... 

asal arini tak jem eh?
ade orang dah start cuti or PMR dah start or orang masih cuti raya??
over ok..
tapi good.. aku leh sampai opis sebelum kol 8 even kuar umah kol 730 pagi..
ahaks.. 

seronok ek orang buat rumah terbuka jemahat sampei ahad aritu?
aku banyak dapat invitation pada hari sabtu..
tapi maaf la.. terpaksa tolak.. (Asako Anna, Abg Mus, sape tah lagi...)
sebab dah janji dengan rerodong di kantor...
nak pergi Melakau... 

macam dah tradisi lak dorang nih.. pergi melaka.. 
ramai gak yang dok melaka tu.. 
tapi kami pergi 2 rumah je.. 
tengahri kol 12 tu dorang gi umah abg mus.. 
tapi aku tak sempat pergi.. sebab pergi Puchong amik tool box abgnakkal..
beliau tak leh jalan jauh kalau toolbox tak bawak.. 
dah la kereta Hondat beliau shaft patah.. nasib baik allah panjangkan umur suami aku..
uhuhuhhuhuuh 

gi rumah en. nor dulu



sampai umah hazri memasing dah full..
sebab org lain x makan.. die makan sendiri
ni la ketua-ketuanya..

keluarga bahagia d samping bibik cute.. ahahaha
my girlfren
mcm tradisi gak..g umah Hazri nak lompat
bom-bas-tik
geng TTC aku...



balik tu singgah rumah kak diana kat Taman Jati, Nilai.. 
perjalanan yang panjang....





ppppsssstttt ::::::: errr errr errrrr....







  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Episod 281 : Sardin Gulung Hari Malaysia

Selamat Hari Malaysia kepada semua warga Malaysia.. 
untuk pendatang tak yah la... 
aku kan sumbung... uhuk.. 

sebenarnya aritu ade ajak abgnakkal pergi wat street photo sempena Hari malaysia..
tapi biasa la.. apa la makna nye cuti kalau tidak dapat tido..
jadi bangun pon dah lambat...
aku awal pagi dah kena kejut dek SMS dan call..
CC call suruh datang keluarkan barang dari stor..
ari ni ade pergerakan ke Teengganu... 
huaaaaaa... baru ingat nak keje dari rumah je arini..
sebab memang ada kerja pun... 
macam ni la kehidupan di pejabat ni..
tak serupa kot macam pejabat pentadbiran kerajaan yang lain.. 
time busy... busy gilo... time rilek.. boleh tido-tido lagi.. 
ekekekeekeke.. 

aritu dah pasang niat nak buat sardin gulung ni.. 
tapi sebab pergi open house umah akak atas umah aku ni. 
tak jadi la jadi nya..
jadi semalam.. dengan gigih nye.. aku menggelek roti.. 
owhh mak tak gune roti putih ye.. 
sekarang kegemaran roti wholemeal ni... 
memang ar senang je roti ni.. tapi... tak senang bagi orang malas macam aku nih.. 
jadi masak dulu sardin.. letak sayur bayam sekali.. 
sebab nya.... nak bagi balance.. ade protien, vitamin, serat, tenusu...
kalsium datang dari cis..
owh.. potong halus2 cis... pastu letak mayonis sikit.. letak sardin skit.. 
pastu gulong... 
malam tadi buat hangus.. ahahaha sebab api tak balance..
aku memang problem la kalau buat roti telur nih.. 
jadi siang guna kuali leper.. cantik sikit hasilnya.. 

heheheheeheeeheh 
eh cite buat roti sardin je kot.. [panjang nya macam cerita pergi perarakan hari malaysia..
hahahahaha ade aku kisah... 






ppsssttt :::::: menangi hati lelaki dari perut die.. tapi dulu perut die buncit.. sekarang dah nipis sikit..adakah sudah kalah?????? hahahahahaha

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Followers

Mari tinggalkan jejak anda di sini.. nanti saya gi rumah awak lak..