Episod 219 : BB2B - First Treatment Failed

seperti dalam rajah dan tajuk....
segalanya tergambar...
sedih... uhuhuh takkan tak sedih kot..
usaha lagi la... mana tau ade rezeki tu nanti...
esok kena pergi Genting eceli... 
dan of kos pagi tu sibuk.. nak siapkan Fail Kerusi Meja la..
senarai tugas la.. bla bla bla.. sebab nak buat MPK..
haih......
tapi terpaksa curi masa.. 
nak pergi Ipoh...
nurse aritu pesan.. 
kalau period datang balik... atau lepas 10 hari ubat C habis...
aku bajet akan pergi minggu depan..
rupa nya telahan salah.. 
kena pergi esok.. 




pssstttt :::: angan-angan mat jenin je rupenya.. tak jadi insan pon... jd darah je.. tak pe la.. cube lagi

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

episod 218 : Merindui Sakit...

salam ke atas mu wahai sahabat.. 

esok petang kena pergi Genting..
ade bengkel.. haiyooo jauh nye la nak buat bengkel..
jangan last-last bengkel tah ke mana.. Mpk tah ke mana..
banyak na xtvt lagha yang aku dengar nih... 

tak pe la.. kite berusaha ke arah kebaikan je la.. 
tanamkan niat yang positif saja okeh bebeh??

tetibe dalam tengah menung-menung. 
aku rasa rindu nak demam.. 
last aku demam teruk.. sebulan lepas kawin..
masa tu syok je rasa.. 
baru kawin... layanan pun first class...
tapi lepas-lepas tu.. incik suami bengang.. 
sebab die pon demam.. tapi kena jaga aku kali..
hahahahahahahaha....

tapi lepas-lepas dari tu.. 
kalau demam.. tak sekuat tahun 2008 tu.. 
hari demam.. malam kang dah sihat.. 
tak sempat nak mengada-ngada.. 

tetibe rindu lak nak dapat perhatian macam kanak-kanak rebina tu..
owhh sangat la gile.. 


pppsssttt ::: mereng dah... syukur dengan kesihatan yang diberikanNYA...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Episod 217 : Maddi Jane - Jar of Hearts (Christina Perri)



semakin menggilai lagu ini..
kalau lagu asal aku tak berapa gile..
tapi kalau Meddi Jane.. owh... OMG ko..
asyik ulang main je..
sekarang sudah sedut secara haram masuk dalam henpon
akak opis juga sudah dijangkiti..
ni semua Amir punye pasal..
die yang bertanggungjawab perkenalkan Meddi Jane kepada aku..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Episod 216 : Mataku Merah Tapi Bukan Berdarah | Nasi Arab

Salam ke atas mu wahai sahabat... 
ehh baru perasan semalam tak up entry.. 
tak de idea kot.. 
tataw nak cite ape.. 
hajat di hati nak cite perjalanan ke Perak.. 
tapi gambor takde.. awok tak bawak kamera te... 
adoii la.. 

sejak semalam aku perasan.. mata aku merah..
hishh memacam masalah kesihatang la puang pidoh ni... 
ni jenis sakit mata ke??
asal muke ko sembab ni pidoh?


merah kan.. tapi kt gmbr tak nmpk sgt lak
sakit tau.. 
semalam rasa annoying je.. bile aku menaip pagi ni.. die terus rasa sakit.. 
hishh kompom mata aku ni psiko.. sama cam perut.. 
hahahahahahhahaah

uhuhuhuuh... selalu gak sakit mata gini.. 
tapi biasa la.. org yang fobia dengan Klinik dan Doktor ni memang tak kemana la kalau sakit.. 

cite ni pulak tak de kaitan dengan mata.. 
ni cite berbuka puasa malam tadi... 
kawan abgnakkal, sulhan ajak pergi makan kat kedai Arab.. 
die nye tipon kena bar.. jadi aku la yang dok sms abgnakkal dengan sorg lagi kawan die..Wan
noneng..noneng.. pergi je la.. semalam tetibe berkeinginan nak makan bayam celop tepung dgn cendawan goreng..
aku pon suruh abgnakkal beli.. tapi mesti beli kat Uniten.. ekekekeke
masa die datang jemput aku die wat tak taw je.. cakap tak belikan
sampai kat kedai Arab tu.. baru die kuarkan... amik ko.. selambak... 
serender la aku nak habiskan.. 
pastu nak makan lagi nasik arab/roti arab tu.. pengsan... 
last-last... tak habis pon roti dgn ayam tu.. 
tapau bawak balik... uhuhuhuhhu.. 
Sulhan excited nak jumpa rerupe nya nak tunjuk gambar naik keretapi kat Indonesia.. 
waaa sguh mengujakan.. cantik pemandangannya... rasa nak pergi jugak plak.. 
dan masa die kat Bandung.. Sultan Azlan Shah pun ade kat situ.. 
naik keretapi juga katanya.. sebab ade gerabak VVIP parking kat situ... 
wohhhh.... 


dah nak masuk waktu..

kedai die kat area kedai perabot Jln Reko klu tak silap

biasa2 je kedai die.. tapi murah dan sedap

tukang karut

Chicken Arkda + roti Arab

Kafsah Kambing (bukan habsah hassan oke)

Ciken Mix Vaggie + Cis Nan


next time aku nak try makan nasi beriyani lak.. x pon macam An makan.. Ciken Mix Vagie
sedap..



ppssttt :: asal aku rasa lauk dorang sama cam aku masak?? hahahaha kebetulan je la ni

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Episod 215 ; Sakit Perut Berangin???





sekarang ni macam ada masalah baru...
haihhh banyak betul masalah kamu ni rafidah...
sejak tiga hari lepas...
asal malam je.. lepas makan.. 
sure sakit perut dengan teruknya...
paling teruk Jumaat lepas..
sampaikan nak driving pon tak boleh..
last-last sampai RnR Seremban aku telan sebungkus pil chikitekaun...
malam tu pon tak leh nak tido memula nye..
habis dah gaya tido aku try... tak jalan..
tapi sebab badan penat.. terlelap gak akhirnya...
sedar-sedar kol 4 lbh.. abah dah bising..
dah lambat nak siap pergi Perak...
ingatkan sakit tu malam tu je..
rerupenya malam semalam pun kena lagi..
setel je makan malam kat Sg. Buloh...
aku sakit lagi perut..
malam ni pun sama...
aku rasa angin.. tapi kenapa sakit sangat eh??
mencucuk tak ingat la..
sakit kat bawah dada tu...
gastrik ke?? adoii nak gi klinik memang malas la...
tapi kalau tak elok gak pergi kot...
ada tak sesapa pernah rasa cam aku rasa ni....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Episod 214 : Bercuti Merehatkan Minda

tak de nak perbincangkan apa-apa
nak bersiap balik ke Serdang ni..
sepatutnya aku standby kat opis..
tapi sekarang pon tak gerak lagi...
penat driving semalam tak hilang lagi..
wiken yang panjang di atas jalan...
tak kisah la..
asal dapat berbakti kepada mak abah...
even tak bagi duit kat dorang...
tapi dapat bawak mereka jalan-jalan pun dah kira baik
semalam pergi kenduri kawin sepupu aku..
belah perempuan...
jadi second driver...
memang kerja aku tukar-tukar drive dengan abah...
aku ngantuk je tukar dengan abah....
jajan berplastik-plastik makan elak ngantuk...
bukan aku yang excited nak bukak... tapi abah.. hahahahaha
jadi aku buat kesimpulan..
kegilaan makan jajan adalah datang dari abah..
hahahahahahhaha

Ibu Bapa lah yang mencorakkan anak-anak




pppssstttt ::: teruk betul diet aku minggu lepas...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Episod 213 : BB2B - Treatment Pertama - Tamat | Rezeki Tu Allah Yang Bagi

salam....
semalam... 25hb... last ubat dari Doktor RS,
dia bekalkan 4 jenis ubat... atas setiap plastik ubat.. die tulis group dan tarikh aku kena makan...
dan jadual ape aku perlu buat..
ade ubat A, B, B dan C.. 
A masa period...
B dan B masa subur
C plak masa minggu lepas minggu subur...
jadinya.. semalam last ubat C la. 
lepas ni.. kena tunggu period aku..
kalau tak de period dalam masa 10 hari ubat yang terakhir aritu.. boleh pergi melawat die lagi... 
uhhuhuhu apa la keputusan treatment awal ni.... 

hari tu ade sepupu sajeskan.. Hamid Arshat, Dr. 
menarik juga.. 
tapi aku mau setelkan treatment dari Dr. RS dulu... 
kadang-kadang datang juga rasa give up tu.. 
tapi macam terlalu awal...
baru 3 tahun...
orang lain 8, 10 tahun cube.. berusaha..
aku yang baru 3 tahun dah nak give up...
bile rasa sayu tengok status orang mengenai anak... mengandung...
nak nak kalau anak die bb lagi... 
ade gak rasa tension... 
sampai dah ade rasa nak tutup FB aku ni...
tapi perlu ke??

masa ni...
orang-orang macam aku..
sangat perlukan sokongan dari orang sekeliling..
lebih-lebih lagi saudara terapat...
dan berjumpa dengan orang yang mulut macam puaka...cilake...
memang rasa nak avoid kan.. 
aku pernah ditegur oleh seorang wanita yang sedang pregnant... 
dan sebelah die kawan sebelah meja aku juga yang masa tu pregnant....
die tanya. bile nak pregnant.. tak pandai buat ni.. 
serius aku sentap...
kat situ jugak aku sound die.. 
sampai sekarang die tak bertegur dengan aku... 
so what... ko dlu pernah rasa macam aku rasa.. 
keguguran.. dan amik sikit masa nak dapat anak...
bile ko dh nak masuk due.. ko boleh cakap macam tu dengan aku... 
aku tak kutuk kau. jangan la pulak nak cakap lebih-lebih eh...
ade sorang lagi abang opis ni..
haritu akak opis yang rapat dengan aku bersalin..
(masa akak ni mula-mula pregnant.. aku tak bertegur dengan akak ni sebab sedih n jeles)
masa akak tu bersalin aku bagi tau abang tu berita gembira ni.. 
dengan selamba die boleh cakap.. 
"ha..ko pidah anak dah berapa orang dah"
cari pasal betul... 
bukan die tak tau... aku dah banyak kali sound die sebab tanya soalan macam tu.... 
hari tu.. die tanya sorang kawan opis yang dah kawin 6 bln... tapi tak preggy...
die boleh cakap.. usaha la.. bla bla bla.. 
bile kawan aku cakap... tak de rezeki lagi..
die salahkan pulak budak tu..
cakap ni bukan sebab rezeki.. ni sebab usaha...
aku yang kat sebelah tu melenting la.. 
ape ingat buat anak tu... usaha je ke.. tawakal tak payah... 
bla bla bla.. memang aku marah la.. 
lepas tu dok persoalkan kawan aku, Amir yang tak kawin lagi.. 
bile kata takde jodoh lagi.. die bising suruh usaha...
sekali lagi aku melenting.. (sensitif tau bab-bab ni)
jangan ingat kau dah berjaya dalam semua hal tu.. 
kau boleh persoalkan rezeki dan bahgian orang lain.. kalau betul Allah tak nak bagi.. 
ape kita boleh buat..... 
tapi yang masa brader tu tanya pasal berapa anak aku..
aku wat dek je.. sebab dah tau dah mulut die memang cilake... 




pppssttt :: tak kan berhenti berharap....
ppsstt :: kamu marah saya.. saya tanya kamu marah... kecewa nya saya..... saya rasa nak lari je dari kamu

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Episod 212 : Yeayyy mari Balik Kampung






sapa balik kampung hari ni?
jommmm meramai kan jalanraya..
sudah lama rasanya diri ini tidak memulangkan diri... 

tapi yang pasti bukan balik macam ni

sebab saya akan memandu sendirian ke kampung..
my incik suami akan ditinggalkan untuk sementara waktu...
jaga diri baik-baik incik.. 
jangan nakal-nakal... 

mak.. abah.. wait for meeeeeee



pppsssttt :: tak pernah rasa takut balik kampung bile kena drive sendirian.. tapi hari ni rasa lain macam.. ya allah.. jauhkan la dari sebarang musibah... jika ada sebarang yang berlaku kepada aku.. aku mohon ampun dan maaf... halalkan kot ade hutang.. tapi kalau nak gak tuntut.. leh kontek incik suami...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Episod 211 : Wordless Wet-ness-day


tengah fikir.. 
nak sambung cerita pergi Cameron Highland April aritu.. 
hahahahahahah


eeeeeeeeyaaahhhhhh!!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Episod 210 : Perhimpunan Kotor... eh??



salam ke atas mu wahai sahabat.
wat a wonderful Tuesday Morning...
kannn??
ahahahaha memang la wonderful..
sebab sampai opis on the time...
ce sampai kol 815 pagi..
kompom aku cakap... a bad Tuesday muning..

pagi ni ade perhimpunan..
bukan perhimpunan BERSIH tu..
perhimpunan bulanan.. biasa la..
nak pergi perhimpunan kat Putrajaya sanun.. jauh.
kite wat antara jabatan je la...
bincangkan permasalahan dalam jabatan kecik ni je..

makan-makan?? ade kot.. hehehehe
sanggup tak puasa tu..
semalam puasa.. tapi tak tau ape salahnya..
aku rasa sangat-sangat tak bermaya lepas berbuka tu..
siang ikan.. rasa macam nak tumbang...
last-last aku give up...
nak buat tauhu lampong sumbat isi ikan pon x jadi..
nanti la buat ....

Diet
semalam buka puasa bantai nasi ayam tabur rempah-rempah ayam goreng tu..
perghhh sedappp..
tapi of kos.. melanggar diet aku..
no minyak, no salt... gula aku tak de masalah kot....
jadi hari ni kena jaga-jaga makan..
semalam timbang.. jarum dacing tu macam tak de efek je..
hehehehe

jadi... marilah kite pergi wat perhimpunan....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Episod 209 : Belon Berbahaya Untuk Orang Dewasa

wopppssss...
ni bukan fakta..
tapi.. auta..
heheheh eceli..
ceritanya..
Sabtu hari tu aku ade wat outdoor photoshoot untu prewed
ala..kawan-kawan nye je..

pastu.. aku ajak la kawan Abgnakkal
Die angkat kamera airtu.. saje je la ajak die meramaikan umat
pergi la kami ke Taman Tasik Perdana Kuala Lumpur tu..
aku ni sebenarnya tak pernah pergi TamaN Tasik ni..
teruja gak la pergi..

masa tunggu kawan aku yang nak di shoot tu datang..
aku tiup la belon utk buat prop..
sekali kawan Abgnakkal pon nak jugak try..
die pon amik satu belon tiup..
tak semena-mena.. belon meletup..
tetibe je.. kawan abg meraung kesakitan..
aku gelak-gelak je time tu..
tengok kawan abg pegang mata..
berair-air mata die.. sebelah kabur tak nampak..
aku.. masih gelak-gelak.. (ehh laki aku marah tau aku gelak kan kawan die)
tapi at the same time aku tolong la tengok kan mata die..
bagi air suruh cuci.. caring gak kan.. even aku gelakkan..
aku kan angle dalam devil.. wkakakakaka..

sepanjang photoshoot.. die baring je kat kerusi taman tu..
sampai habis kerja aku..
then kitorang pergi Kelana Jaya.. amik kereta die..
sebab masa datang tadi die park kereta kat Kelana Jaya..
naik kereta dengan kami..
aku kat KJ sebab balik umah mak mentua.. amik ekon..

lepas hantar kereta die..
kami carikan klinik untuk die..
sekali doktor suruh gi Hospital.. sebab ade darah beku kat mata..
waaaaa ngeri...
pergi la kami ke KPJ Shah Alam..
kesian kawan kami tu..
malang memang tak berbau..
hari ni.. masih sama mata die.. cume dah nampak sikit la..
uhuhuhuh kesian die..
semoga ko cepat sembuh bro.. dan jangan serik tag dengan kitorang lagi..


tghari gi amik ekon jiran depan umah MIL
tu darah beku tu..



mangsa

pemangsa

belon kami selamat

dah terjelopok dah..

KPJ....

muke orang penat
aarrr.. Pirate of Puchong-an

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Episod 208 : Kazakhstan Mari... Hujung Mingguku

Salam ke atas mu wahai sahabat..
monday blues??
biasa la tu.. nak-nak pulak kalau semalam pergi berjimba tak hengat punye
aku semalam.. tak kemana (siangnye).. 
dah kol10 malam baru keluar rumah...
sabtu aritu ade job... 
balik tu pergi KPJ Shah Alam (nanti cite).
pastu.. esok paginya (Ahad) kol 6 pagi baru aku tido.
incik suami suruh bangun kol 10 pagi..
sebab nak bawak aku jenjalan katanya.. 
tapi.. hampeh.. kol12 tghari baru bangkit... 
dah kol6 pagi baru tido kan.. 
jadinya... bangkit masak bagai... 
petang baru makan.. 
dari sejam ke sejam nak keluar tak keluar-keluar.. 
last-last mamat tu tido.. bertuah... 
kol10 malam baru bangun... time tu jugak die ajak kuar..
memule cakap dengan aku nak bawak gi makan KFC.. 
aku lak ajak pergi Genting.. sebab masa tu panas..
ingat kan main-main.. bebetul incik suami bawak gi genting...
tapi sampai Genting Sempah je.. 
sebab dia nak jimat minyak.. baru la terfikir minyak.. 
dan yang penting.. beliau tidak membawa jaket.. hehehehe
dan muke iye... (padan muke die)

suami saya suke berborak.. kami lepak di Genting Sempah berborak sahaja.. 
then balik ke KL..
pastu pusing-pusing kat KL lak.. 
jalan kat jalan-jalan sesak sekitar KL ni.. 
pastu.. masuk Cheras..keluar Balakong.. masuk Kajang.. baru balik rumah..
sampai umah dekat kol3 pagi.. 
hahahahaha... 
psiko tak?
aku tido la pastu.. incik suami tidak..
pagi ni die kejut kan aku.. nak tolong hantar kan pergi kerja lak..
risau aku tido sambil drive kot... 
tak cukup tido kan.. 
even aku tak drive.. dok sebelah die je.. aku tetap tido..
hahahah betapa aku alergik dengan jem.. 

diet? demm.. wiken memang kelaut manjang la kan..
semalam selamat lagi.. sabtu... mamposss...
client belanja mekdi lagi.. pergi umah mak mentua.. makan nasi lagi... 
berat?? sama je.. xde beza.. ke timbang aku tu yg bengong.. hahahaha

owhh ni pagi ni nye cite..
manisan dari Kazakhstan.. 
mana dapat? ade orang pergi Kazakh??
nope.. ni gift utk VIP masa majlis Jumaat aritu..
bukan aku yang dapat.. orang yang dapat tu sedekah kat opis ni ha.. 

ade kekacang, madu ade gula..


ce teka sape nye majlis.. :P

rasa?? aku puasa.. nanti balik baru rasa.. 



ppsssttt :: kadang-kadang aku gile glemer gak.. eh ke sentiasa??

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Episod 207 : Teaser... teaser??? owh ye la tu




oppsss ni bukan teaser nih.. tipoo...



ek eleh.. setakat amik gambar sendiri pon teaser meh??
gile glemer..



saya dah kata.. tak perlu kamu interprme.. tak perlu..
let me get this thing straight..
Sabtu hari tu pergi Taman Tasik Perdana..
buat pre wed...
ade kawan last minit minta tolong kami shootkan preWed mereka..
tak pe la.. kerja halal kan...
walaupun ade yang tak berapa barakah dalam kerja tu..
kami buat dengan hati ikhlas..
personally i'm enjoying it..
seronak plak dapat couple macam ni..
senang buat kerja..
heheheeh
jadi ini baru betul teaser..


biasa-biasa je..
kami belum tahap Udey Ismail lagi..
insyaallah... ade rezeki.. boleh maju lagi..
kalau ada yang berminat..
boleh la contact saya... badge facebook ade di sebelah kiri blog ni.. time kasih...



ppsssttt :: sesekali mau gak marketkan diri sndiri..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Episod 206 : Bunga Tisu

ini bunga tisu

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Episod 205 : Taik Lipas Kau Bagi Aku???!!!

see the hitam-hitam at the cawan bibir??

salam ke atas mu wahai sahabat.. 

apasal letak gambar teh o ni??

sebab mau cite pasal kebersihan.. 
ni baru terjadi tak lebih sejam lepas.. (sekarang pukul 10.58pg)
aku pergi minum kat kedai makan Jln Bellamy ni..
dah minum separuh cawan aku terasa kat mulut aku.. 
ade rasa/bau-bau macam taik lipas.. 
demmmmmm.. 
pastu aku usha-usha.. cawan tu.. 
rerupe nya kat bibir cawan tu ade kotoran hitam.. 
kalau kotoran tu bile kite usik die cair.. 
tu tak pe lagi.. mungkin tu lebihan-lebihan kopi ke nescafe ke.. 
ni macam.... macam taik lipas la.. 
adoiiiii.. dem la.. 
ok aku pun salah.. tak cek dulu before minum.. 
tapi.. untuk orang yang meniaga kedai minum ni.. 
kena la jaga kebersihan jugak... 

kite kat umah pun kadang-kadang terlepas pandang.. 
simpan pinggan dalam rak/almari.. 
pastu kuar kan untuk pakai.. 
tanpa basuh.. 
tak sedar pon. ade taik lipas kat pinggan tu.. 
aku selalu jumpa tu.. tapi kat umah mak mentua sendiri.. 
tak leh nak kata ape.. 
aku basuh je la balik.. 
kalau mak aku. memang suruh jirus balik kalau nak pakai pinggan/mangkuk yang terletak kat rak..
sebab rumah dah lama ni.. tau je la.. 
macam-macam makhluk perosak ade.. 

ni kalau aku sakit perut satu hari ni.. 
aku memang salah kan maklang kedai atas ni la nih.. 
tapi yang pelik nya.. kedai yang nampak tak bersih ni la.. 
ramai orang.. 
percaya tak????
owhh kecuali kedai mak lang. 
aku suka roti canai die je..
yang lain out...... 



ppssssttt :::: jumpa lipas aku bunuh die... biasa die tu berak merata-rata..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Episod 204 : Berfikir sebelum Membuat Sesuatu..


Small is the number of people who see with their eyes and think with their minds. - Albert Einstein


A fool thinks himself to be wise, but a wise man knows himself to be a fool.
William Shakespeare



ppsssssttt :: sedang malas berfikir.. kepala otak ingat tido dan GCB je.. ehh apekah?

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Episod 203 : Mata Panda Memandu Laju di Jalanraya Sambil Tido

salam ke atas mu wahai sahabat.. 
hows ur day?
sekarang limited la masa nak update blog.. 
aku pun tataw asal.. 
sume benda aku nak buat.. 
felt la.. fb la.. keje hakiki la.. tido la.. mengumpat la.. 
balik umah selalu nya dah tak usik dah internet.. 
laptop buat layan muvi.. 
even dah ade tv.. still nak tgk movie gak.. 
sebab umah aku tak de ASTOk.. 
jadi gambar tv aku kompom tak cantik.. 
duduk lak kat bawah lindungan AStrok.. macam payah je dapat signal kalau tak gune astrok.. 
uhuhuhuhu akak aku suruh blah dari situ cecepat.. 
takut kena kanser..
waaa tatut... 

oppss.. hari ni hari ke-4.. 
weii nak countdown ke? jauh lagi yu.. 
peraturan PD50H ni.. ade cuti.. setiap ahad.. 
jadi.. ahad ni sudah siap perancangan mau pergi Mekdi.. 
sebab ape?
sebab hari ni.. bermula la perjuangan GCB ke dunia kembali.. 
wohhaaaa terbaik... 


uihh sabar la hati.. leh makan ari ahad je ok.. 
tapi still kena jaga makan.. kalau tak xde efek la kan.. 

jadi menu nye untuk hari ke-4.. 
sahur tadi makan Nasi Goreng Cencalok+Budu... 
hik hik hik.. masin kan.. so pepagi ni rasa haus la..  
uhuhuhuhuhuh... 

owhh tajuk di atas..
aku tido sambil driving lagi pagi ni.. 
adoiii la...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Episod 202 : You Look Blue Like Celcom

salam ke atas mu wahai sahabat.. 

sudah sarapan kah?
hari ni hari ke-3. ade 47 hari to go.. 
semalam aku puasa.. 
ade 7 hari lagi nih nak ganti... 
wohaaa.. gilooo.. 
kalau nak tunggu program diet ni habis.. 
tak ganti puasa la aku...
sekarang tengah berlansung Mesyuarat Raja-Raja..
jadi memang hari-hari ade makan free.. 
(jalan pun banyak polis.. halang jalan...)
semalam.. ade function lagi la pulak.. 
aku tau dah semalam ade function dan makan free.. 
tu pasal aku puasa.. kang tak puasa.. 
makan je la aku ingat kang... 
misi selesai untuk semalam.. 
berbuka tu makan kacang dan beberpa sedut lai chi kang 
pastu balik umah makan semangkuk nasi 
dan ayam goreng serta sup kaki ayam lebih aritu... 
tak makan sok rosak lak.. rugi... allah tak suka... 

ehh ape kaitan Blue dengan diet program nih?
owhh semalam pergi celcom centre kat jalan Ampang.. 
sambil usha-usha tu.. 
baru aku perasan.. aku dengan orang Celcom pakai tudung dah sama.. 
heheheehehe

nasib tak pakai baju fully blue.. 
ekekekek...

sekian laporan.. 

bermula la sesi ketiga..
start dgn heavy breakfast.. 
arini tak puasa ye.. 













ppsssttt :: sekarang macam malas sikit nak curi-curi bukak internet... uhuhuhu

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Episod 201 : Julia Stiles VS Rafidah Samsun

salam ke atas mu wahai sahabat..
selasa... hari ke-2 Program Diet 50 Hari..
arini mengambil pendekatan mudah... PUASA..
weii.. klu nak tunggu program ni habis.. 
kelaut la puasa ganti aku weii..
jadi dalam syarat tak de kata tak leh puasa..
jadi mari puasa... sekarang pun Rejab.. 
leh kumpul sikit-sikit pahala sunat...
dah la awok ni manjang nye buat dosa.. 
bak kata incik suami.. 
hari-hari berbakul-bakul dosa sayang bagi kat abang.. 
ehek... abang kan kuat.. pikul la..hahah

berbalik kepada tajuk 
siapa Julia Stiles??


yeahh sudah kenal?
itu la awek dalam cite Bourne... sama ada Bourne Identity @ Bourne Ultimitum @ Bourne to be.. 
ok aku tipu.. mana ade Bourne to be.. heheh
kisahnya.. aku sudah suka sama die punye rambut..
kalau last 2 year berkenan sama dengan rambut Katie Holmes..
tapi last-last pergi potong.. U style.. (jangan tanya macam mana..)
kali ni.. aku bawak gambar awek ni.. tunjuk terus kat Amoi potonf rambut tu.. 
tapi awek tu potong pendek sikit la... ke memang rope nye gini?
sampai kat aku nampak pendek??
tak pe la.. sok-sok panjang la tu.. 
orang kata kalau uukk uukk meneran rambut panjang cepat.. ye ke??
masa sekolah rendah dulu.. budak-budak ni cakap.. 
sapu embun pagi kat pangkal rambut.. 
weii aku buat weii.. tapi aku rasa aku letak air ujan pepagi bute la.. hahaha
ape je aku tak buat.. ade yang cakap.. minum air ujan ari jumaat la.. (yang ni tak ingat utk ape)
aku buat... banyak lagi kot ilmu-ilmu kepercayaan kuno kawan-kawan aku bagi..
ade gak aku ikut.. 
hahahahahah dasar naif punye budak.. 

owhh cerita pasal gunting rambut..
eceli rambut aku ni masa mude-mude dulu.. 
kalau panjang sikit je aku tarah.. 
pendek sependek nye.. 
tapi bile kawin.. itu incik suami sudah keluar perintah.. 
tidak boleh pendek dari paras bahu.. 
jadi kali ni aku pun simpan la.. sampai paras bawah ketiak..
tapi tidak tahan la daku mau maintain.. 

ehh panjang nye cite.. sebenarnya nak cite pasal kedai gunting tu.. 
Aku pergi kedai di sebelah South City Plaza.. 
dua tahun lepas dah pergi dah kedai tu.. 
sebab aku suke kedai tu.. aku repeat la.. 
tapi masa sampai tengok ade lelaki.. 
jadi pusing gi cari kedai lain..
tengok lagi teruk.. 
bukan takat lelaki je ade dalam.. 
kedai die open.. nampak terus dari luar.. 
jadi aku pusing balik ke kedai pertama tadi..
orang kedai tu dah pelik dah tengok aku dok mundar-mandir depan kedai die.. 
last-last aku masuk gak.. 
tanya kat lelaki tu.. 
RS : "You ke yang potong??"
LC (Leng chai) : Yesss..
RS : you?? you?? youu? alamak.. 
LC : (Cakap seiring dengan soalan aku tadi..) ye.. ye la..
RS : Kalau tak nak awak potong boleh?
LC : oo nak perempuan eh.. boleh.. 
RS : Kalau tak nak you ada dalam kedai sekali boleh??
LC : oooo... kejap eh.. 

die pun pergi masuk dalam tanya kat Ketua kedai (sebab kedai ni branch kot).. 
keluar balik suruh aku duduk dan die ajak kawan die keluar dari kedai.. 
oo masa aku masuk tu.. dalam kedai ade 2 perempuan cina.. dan 2 lelaki cina.. 
lelaki yang tukang gunting tu.. die tau la cite.. yang sorang lagi tu mule-mule die terpinga-pinga gak.. 
kenapa kawan die diminta keluar dari kedai..
masa potong rambut.. aku tanya kat amoi yang potong kan rambut aku tu..
"tak pe ke kawan you dok luar??"
"Owhh tak pe.. dah biasa.. kadang-kadang kite ade kastemer Arab.. dorang pun akan request yang sama"

well.. bersyukur aku berada di kawasan orang yang memahami.. 
nasib orang Cina di Malaysia ni prihatin jugak.. 
tak kisah la.. kalau ade orang lelaki yang lalu lalang kalau ternampak rambut aku.. 
tapi aku dah cuba untuk mengelak orang lelaki nampak terus rambut aku.. 
baru la rasa Malaysia ni negara Islam.. 
korang pun boleh cube.. tanya la baik-baik.. 
kedai gunting yang aku pergi tu.. 
memang diletak blinder dan banyak poster di dinding cermin mereka.. 
lokasi kedai pun jauh dari orang lalu lalang.. 
tu yang buat aku rasa selamat tu.. 




ppsssttt :: bukan nak tunjuk alim....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Followers

Mari tinggalkan jejak anda di sini.. nanti saya gi rumah awak lak..