Episod 74 : Penantian Sebuah Penyiksaan?? Kemanisan Penantian itu..


jangan skodeng vuntot orang.. okeh?

parap pap pappa.. i'm Lovin it.. 
pepagi telah dihiburkan dengan lagu Senyum.. 
fuhhh mari woo mood.. 
even pepagi dikejutkan masa mengejutkan abgnakkal dengan mata berselaput taik yang tebal..
semalam lagi die dah gaduh (mengadu) dia nye mata sakit.. 
dengan muke manja-manja kesian mengadu.. "mata abang sakit la.."
aku biasa la.. xde perasaan.. "owhh ok... jgn gosok nanti lagi sakit"
memula nak hantar die pergi klinik.. tapi lepas dia siap mandi tengok ok je.. 
dah tak merah dan tak de bengkak.. cuma dia mengadu pedih dan annoying je.. 
jadi tak jadi aku hantar die pergi Klinik.. owhh manja kan suami saya?
tak taw la macam mana dia kalau pasang sorang lagi... memang aku bunuh je

hujung minggu kali ni tak banyak buat apa.. berbeza eh dengan minggu lepas.. 
Sabtu aritu abgnakkal kerja..jadi aku dok umah je la.. dan telah terkantoi tido sepanjang hari.. sebab pukul 1 dia dah sampai rumah.. sangat lah ajaib.. rupa-rupanya nak pergi berjalan..
tapi yang hangin tu.. tak nak ajak aku.. pergi dengan budak opis die.. 
siap rahsia-rahsia lagi tu.. mana die nak gi. hangin betul la.. 
gi Raub rupe nye.. bertuah betul la.. tu pun dah nak tido malam tu baru bagitau.. 
pergi jumpa orang.. beli barang.. owhh sungguh surprise.. 

Ahad.. pun tak ke mana.. 
kali ni abgnakkal keluar pergi pomenkan kereta budak opis die tu.. si Fahmi.. 
kol 7 baru sampai rumah.. 
aku lak.. dok umah.. ngadap FB sesaja.. sambil basuh kain... 
aku letak status kat FB.. "

sunday is wonderful when u do the laundry.. hahahahhahahaha
yeahhh pasti la yang bersetuju itu kaum ibu/wanita/surirumah yang membasuh kain pada hari itu. hahahah  dan yang memahami kerja-kerja itu.. contoh nye Puan Bitt dan Kak DoD...
malam nya lepas abgnakkal balik dari mempomen.. ajak dia pergi jumpa abg muz a.k.a Chillabey
nak pergi amik barang tak dituntut... heheeh 
dan kalau ikut perjanjian nak ke Shah Alam juga.. hantar lens si Najib.. tapi die busy.. 
jadi lepak dengan Abang Muz sesaja..
dia datang dengan akak..... errr lupe nak tanya nama la.. 
sengal btol.. hahahha leh lupe tanya nama lak.. tapi isteri kepada Abg Muz la yang pasti.. 
dan adik die Anor.. sebaya dengan Ude.. tapi aku rasa die macam anak-anak aku lak.. 
owhh tetibe aku rasa aku dah tua.. hahahahahahahh
sangat lah seronok.. berborak dengan abg muz dan isteri.. macam tak nak habis.. 
dah 10 kali kata bye pon.. cite lagi.. 
lepas satu topik.. satu topik.. 
banyak betul story mory under the morning glory nye.. 
kebetulan ada minat dan pengetahuan yang sama.. 
jadi banyak yang boleh diborakkan.. 
tapi kalau kata ada la shariffudin di situ.. mesti tak de masalah.. 
dia kan Profesor serba tau.. bak kata sesetengah orang tu kan.. 

lepas jumpa abg muz. pergi A&W.. 
mula ingat nak pergi cari makan kat Kelana Jaya.. 
tapi bile tengok jam kol 11 lebih.. kompom tak de kedai yang bukak.. 
jadi kami gerak ke PJ state.. layan la A&W... fuhhh seronok je aku keje kan fries.. memang aim nak makan fries je benor nye.. adehh sampai rasa nak pergi cari fries lagi je nih.. giloooo... 

balik rumah.. perut dah tegang terik dan nak meletop... 
tapi sangat rakus.. terus bukak barang tak dituntut tu.. 
hehehehe yeayyyyy i loikkeee..
penutup hari.. tido tanpa tutup suma lampu kt rumah.. hahahahahah 

okeh sekian summary kehidupan saya untuk hujung minggu lepas.. 

terima kasih.. hehehehe
jumpa kat sini.. kat Damansara Perdana..
suami isteri yang kiut.. sama je pose dedua ni.. klu masuk blog die pon sama je

ha.. ni tgh cite ape ekk.. dorang ni pakar dah bab-bab IKEA nih.. siap bagi tips lagi.. pasni leh g IKEA dgn selamat.. hahahahah

barang tak dituntut

bungkusan-bungkusan.. ready utk di rabakkan.. 

wooooo.. cawan.. itam putih.. yeahhh i loikeee kena dgn tema kami.. tenkiu tenkiuu.. sangat suke.. heheheh


weeee teruja ko dpt menda ni.. sbb aku org yg sokong KITAR SEMULA... suke suke


yeahhh berjaya dibaraikan.. memula sayang taw nak koyakkan


ingat kawan-kawan.. sile wat benda ni..  KITAR SEMULA



pppssssttttt :: aku nye bile lak nak bagi orang nih?? adoiiiii... sikit je lagi. tgu ye..


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

episod 73 : Berdosakah aku sebab beli bantal mahal????

http://www.r-f.biz/wp-content/uploads/2009/09/sleeping-woman.jpg

Jumaat hari tu aku dan opis mate pergi Midvalley..
shopping..
well.. baru dapat gaji la katakan.. 
heheheheh bukan selalu.. 
boleh kira la berapa aku pergi shopping time rehat jumaat.. 

shopping ape???
wooooo rambang mata jap... 
macam-macam nak beli..
tapi aku pelik dengan diri sendiri.. semalam tak de nafsu lansung nak shopping barang sendiri...
aku berminat nak belikan baju kerja untuk abgnakkal je.. 
dok kat bahagian pompuan rasa mcam... hmmmm hmmmm hmmmmmmmmmmmmmm 
pikir panjang ko...
tapi bile kat bahagian lelaki baru rasa macam.. yang tu nak.. yang ni nak.. yang tu tu tu tu..

kami pergi berlima.. 
2 orang pergi round sekitar butik-butik 
aku dgn 2 orang lagi round dalam jusco je..
ade sale sikit-sikit.. untuk J card mamber
kawan aku yang berdua tu sibuk la shopping barang baby.. 
since sorang tengah preggy sorang lagi anak baru nak masuk 2 tahun... 
barang baby tengah murah..
aku nak shopping barang baby wat pe.. aku bukan ada anak... 

aku beli sepasang baju kerja untuk abgnakkal.. jadi la.. 
dan aku beli bantal yang pada pendapat aku sendiri.. MAHAL..
tapi nak beli jugak...
hahahahahahahahha

balik opis kawan aku gelakkan aku..
"buat ape la beli bantal mahal-mahal.. boleh je beli bantal RM10 kat shopping tu"

aku senyum je... 
budak lelaki yang dengar cite tu gelakkan aku pasal lain... mule la tu.. fikir terpesong je..

Pendapat aku pulak.. 
ini pendapat sendiri ye.. mungkin berat sebelah.. 
lain orang lain minat dalam berbelanja.. 
ada yang minat beli barang sendiri... dari beg, kasut,
jadi mereka habis kan duit beratus-ratus untuk sehelai baju pun tak ada masalah...
tak rasa bersalah...
ada yang kejar jenama... tak kisah barang tu berapa ratus.. berapa harga.. beli je.. 
ada yang suka pada household.. decoration rumah... 
tak kisah harga barang... ade yang tak de duit.. boleh buat sendiri...
ada yang gila kan gadget..  latest gadget sure jadi kegilaan die.. harga bukan masalah.. tak de duit.. simpan...

dan begitulah kitarannya.. 
bagi aku... aku tak gila shopping baju.. 
kat rumah aku memang tak banyak baju.. sejak remaja lagi aku macam tu...
kasut aku ada 5 pasang je kot.. (selipar 2.. kasut sukan 1... kasut kerja satu.. ehhh satu lagi ape?)
handbag memang tak pernah beli... aku pakai beg yang orang bagi je.. tu la satu aku bawak pergi kerja
kalau berjalan.. aku tak bawak handbag.. aku bawa beg kamera.. terbalik dengan abgnakkal ... die ade handbag.. hahahah

gadget juga bukan kegilaan aku.. bukan tak minat... 
gile ko... tengok handphone canggih-canggih... sapa tak gile..
tengok iPhone bagai tu.. 
tapi aku tengok duit sendiri.. baik aku simpan untuk makan..
handphone pon tak pernah beli.. sume seken hand... orang bagi.. bile dorang nak tukar handphone..
barang kamera pun aku beli bile perlu je.. tu pasal aku ade 2 je lens.. kit dan 50mm...
kamera pun lom ade duit nak upgrade lagi.. tunggu la.. 

household.. aku gila.. tapi lom in the mood nak deco rumah lagi. 
tunggu ada rumah sendiri dulu...
sebab tu kalau korang datang rumah aku macam stor.. aku lom minat nak deko lagi.. tunggu rumah sendiri..
pinggan mangkuk abgnakkal tak bagi beli.. sebab hadiah kawin banyak... 
kalau ikut aku.. dah macam-macam pinggan mangkuk aku beli.. 
hahhahahah 

tapi baru-baru ni.. 
aku gila upgrade tempat tidur aku..
tu pasal aku sanggup beli bantal harga mahal..
cuma untuk kualiti tidur yang sempurna..
memang la nampak macam rugi.. 
mana la tau dengan bantal mahal tu... sakit kepala bangun dari tidur kurang...
aku bukan tak suka bantal kekabu.. aku lagi suka.. tapi bantal kekabu kat rumah ni ada dua je..
satu bantal busuk aku.. satu lagi bantal aku.. abgnakkal tak suke.. 
bantal polyester yang len dah lembik.. kejap je pakai dah lembik.. 
tu pasal try beli yang mahal lak. mana tau lama sikit tahan kan.. 
mana tau.. kalau tak cuba tak tau.. 
jangan terus hukum sesuatu benda tu selagi belum cuba... 
dah cuba baru boleh judge.. 

Tidur yang berkualiti penting untuk kita yang bekerja... 
tak bekerja pun penting tidur berkualiti.. 
cuba kita tanya diri sendiri.. berapa kali kita dapat tidur berkualiti.. 
dan macam mana kita nak dapat tidur yang berkualiti?????

masing-masing ada minat masing-masing.. 
mungkin duit aku habis pada bantal.. tapi aku tak beli baju.. 
tapi korang habis duit pada baju.. tapi korang tak beli bantal.. 
sama je.. barang je berbeza.. 

dah.. aku nak sambung tidur atas bantal mahal.. 



http://curthendrix.files.wordpress.com/2010/09/image-lady-sleeping.jpg


ppppssstttt :::: aku hidup untuk tidur.. hahahahahahahahahha

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Episod 72 : Step Up 3... u make me wanna dance... ooooo lets dance..


http://gi147.photobucket.com/groups/r306/QLAXAE4L2H/stepup3d.jpg
Macam biasa.. 
review cerita yang sudah ditayangkan berzaman.... 
heheheheh
bukan apa..
kadang-kaadang... kita tak tengok sesetengah movie kat wayang..
mungkin sebab review cerita tu kurang.. tak de iklan pasal cerita tu..
atau kite terlepas pandang..
sebab movie baru sentiasa ada di wayang..
kadang-kadang melambak..
contoh.. Hantu Kak Limah Balik Rumah diiklan kan secara besar-besaran..
tapi Pendampin Malam tak pula..
jadi ada sesetengah kita tak perasan...

jadi.. aku suke tengok cerita back dated...
almuklumla.. aku bukan kaki wayang punye orang..
jadi.. tukang sedut aku bertindak menyedut cerita-cerita menarik masa kat opis..
aku pulak jadi tukang layan kan movie tu.. hahahahaah

hari ni.. abgnakkal pergi merayau ke mana tah... 
rahsia sangat.. sikit pon tak nak bagi tu.. kedekut...
Aku layan kan cerita Step Up 3....

cerita ni adalah sequel kepada Step Up dan Step 2.. (yang ni aku tak tengok.. kena carik)
mengenai Moose yang masuk belajar di University of New York..
yang dijumpai sedang street dancing oleh Luke.. pengasas Pirate Group..
Luke bukak satu warehouse... yang menempatkan tempat tinggal dan rumah untuk budak-budak yang suka menari dan born to be dancing.. macam die..
kire Moose ni antara choosen one la nak masuk dalam group ni...
segalanya adalah mengenai Menari.... 

bagi korang yang suka menari. 
cerita ni memang menarik...
apa yang seronok dengan menari??
ia adalah satu perbuatan yang mengikut beat music.. 
jadi perbuatan tu ada rima.. (boleh pakai kan pendapat aku ni)
aku dari aritu nak try... bersenam sambil menari.. 
sure seronok kan..
nak ajak abgnakkal menari die tak suka menari... 
kalau tak.. perghhhh syokkk ooo.. 
kompom aku ajak cari kelas Waltz ke.. Salsa ke.. hahahahahahah

So U Think You Can Dance???

Lets Danceeeeeee... 



 


http://www.mannythemovieguy.com/images/step_up_2.jpg
http://cdn.videogum.com/files/2010/08/step_up_3d_5.jpg
 Starring 
 ppspstttt :: tetibe rasa nak layan balik cite-cite music dan dancing nih.. haihhh

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Episod 71 : Blog Tutorial?? FB button LIKE...

yuhuuuu 
aku kembali dengan tutorial..
aku tulis?
tak la.. aku bagi idea je...
sambil market kan orang..
hehehehehehe

kalau korang perasan.. kat kaki entry aku..
mesti ada LIKE Facebook tu...(sila rujuk gambarajah)
korang ada??
korang nak??

ni kemudahan yang aku sediakan untuk pembaca senyap aku...
yang tak de idea nak komen..
boleh la tekan LIKE...

idea ni dapat daripada kak atty Fir..
memang dah lama berminat..
tapi tak jumpa jalan die..

jadi.. kak ty bagi link..
blog yang ajar buat benda ni..
simple je rupa nye..

kalau korang berminat..
boleh masuk blog ni...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Episod 70 : Sweetttttt.. jalan tak jem

gambar fail..

salam Jumaat kawan-kawan...

camne malam tadi..
eehhh wat the tanya pasal malam tadi kan?
hahahahahahaha

gile sweeettttt pagi nih..
awal aku sampai..
jalan tak jem..

baguihhh baguihhh...
hati tak sakit.. kepala pun tak sakit.. 
hehehehehe
senyum je datang keje.. 
sebab sampai awal..

asal jalan tak jem pagi nih??
ade sesapa tau..


aku syak.. 
awal minggu aritu jalan jem sebab majlis raja-raja la..
bile ade Majlis Raja-Raja..
jalan sekitar KL ada Polis trafik jaga..
aku rasa tu pasal la jalan jem..
korang rasa gitu ke??



pppsssttt :: pengaruh cite 'DUde Where's My Car DUde?' tu yang kuar perkataan sweeeettt tu.. hahahah

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Episod 69 : Percutian Terkejut - menghabiskan sisa cuti... makan time

ehem...
meh nak sambung kes balik kampung aritu... 

aku dengan abgnakkal amik keputusan nak merayau-rayau di Seremban...

mamat ni memang suka jalan-jalan..
memula mak nak ajak makan kat luar..
bak kata mak.. "jom makan swasta arini"
heheheh tapi maaf la mak kami ade agenda sendiri...
lepas bersihkan rumah tu.. 
35kg kot jual.. dapat 12 ke 21RM je.. 
banyak tau mak jual..
sebab rumah kampung tu baru tukar atap....

memula nak pergi berdua.. 
lepas tu ajak adik aku yang berdua tu.. nak pulak dia ikut..
tapi Ude wat syarat mesti balik before kol 1..
nak tengok bola..
sebab pernah satu masa dulu die pergi seremban dgn kami..
tapi kami balik lewat..
mengamuk die.. 
bblluueeekkk tak takut....

abgnakkal ni sebenarnya nak pergi Seremban sebab semalam masa aku jemput die..
die nampak kedai letrik..
sekarang die ade kesedaran tentang TV..
jadi rajin pulak usha kedai letrik sebab nak beli TV dan ekon..
hehehehe ekon la yang penting sebenarnya..
sebab musim panas dah mari...
tetiap pagi bangun tido baju basah berpoloh...

dia tak leh berpeluh..
nanti dia rimas.. pastu gatal-gatal..
habis la satu badan dia garu.. tergaru sana.. tergaru sini..
dah rupe ape dah.. 

kami sampai Seremban dah pukul 9.. 
kedai yang abgnakkal nak pergi tu dah tutup.. jadi aku ajak pusing tempat lain..
ade la satu yang bukak..
kami usha je. nak angkut time tu..x de la...

lepas usha barang letrik..
pergi Seremban 2.. konon-konon nak cari kedai makan..
nak pergi Jusco.. kedai dah tutup... kol10 dah time tu..
pusing-pusing la kat area Balai Polis tu..
tak jumpa lak kedai yang berkenan..
pastu Ude ajak makan mekdi...
jadi dari Seremban 2.. terus shoot pergi Senawang..
sebab Senawang ade 24jam nye Mekdi...

sampai Mekdi..
ade lak ala-ala Uptown kat tepi Mekdi tu... 
sempat la jalan-jalan..
satu lorong je... 
aku dengan abgnakkal terpana tengok budak buat badge ni..


die potong plat tu pakai gergaji tangan je.. 
cekap die buat..
kreatif.. 
tapi sayang.. smua orang dok tgk tu..
tengok je. tak beli pun.. 
termasuk la aku..
abgnakkal nak beli mula nya.. tapi 50-50..
last-last tak beli..
next time ye abang.. 

lepas jalan-jalan sini.. baru gi Mekdi..
aku makan fries je.. 4 bungkus tu.. 
campur-campur kan smua nye fries.. 


muka-muka mekdi eater..  ude terkejut tgk dabel prosperiti die.

mcm budak2 baik g dating.. bawak adik.. cehhh
seronok juga la even pusing-pusing je..
yang penting dapat bawak adik-adik aku merayau-rayau..

heeheheheh 

esok nya.. 
cadang nak balik awal pagi..
tapi kalau dah bangun lambat.. 
tak do la do...
sebelum balik.. aku pergi jenguk wan aku dulu..
lepas tu.. 
pergi Tampin.. 
akak opis aku ni pregnant.. 
mengidam mee bandung kedai Melati kat Tampin..
dia kata tak de lagi kedai yang leh lawan Melati nye mee bandung..
brader tu dh lama keje kat melati ni.. anak owner kot.. lain dh rupe melati nih.. 

lepas beli mee bandung.. 
beli cucur udang alor gajah lak..
feberet Kak Dee nih...
yang ni nak bawak balik Umah mentua..
heheeheheh 

nampak kedai tu.. Kuih Udang Alor Gajah.. kat bangunan MARA


depan Tampin Square.. sebelah gereja..

fuhhh selamat sudah..
habis dah cite percutian terkejut yang aku buat untuk kali ni..
terima kasih kepada semua yang terlibat...
terima kasih buat keluarga tercinta...



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Episod 68 : Hari ini Hari Khamis.. Malam ini Malam Jumaat.. so wat?

sumber google image


salam ke atas mu wahai sahabat...
waaahhh cepat betul masa berlalu..
dah hari khamis.. 
esok dah last keje untuk minggu ni.. 
minggu depan dah masuk bulan baru.. 
wohaaaaa

pencapaian untuk bulan Feb...
tidak tercapai.. 
rekod kedatangan makin buruk..
aku nak tukar WP la...

cisssss

Hari ni hari Batek..
yeahhh aku pakai baju batek..
ni sume miracle
hahahahahah
aku selalu nye hanya pakai baju batek time bertugas jadi pembantu majlis je..
mana pernah beli baju batik....
hehehe 
mahal la batik yang cantik-cantik tu...
alasan.. cehhhh
yang murah ade je.. tak nak.. berlagak.. nak yang mahal je.. 
hehehe

korang pakai batik tak arini.. ??

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Episod 67 : Muliakah Perempuan itu? atau dialah si C itu?

Aritu kan...
kawan aku cite kat aku..
kite letak la nama die Abby...
si Abby ni cite la..
die terjumpa suami die contact balik awek lama die...
uhuhuhhu membara hati kawan..
jadi die pun contact pulak pompuan tu..
meh kite nama kan die Memey...

terjadilah perbualan ini...

Abby : Assalammualaikum...
Memey : Waalaikumussalam... sape nih?
Abby : heheheh tak perlu taw... awak ni Suhaiza eh?
Memey : errrr sape ni?
Abby : hmmm orang panggil awak Memey kan?
Memey : A'ah... ehh sape nih??
Abby : Awak kenal Norm?
Memey : Norm mana ehh?
Abby : ehh takkan tak kenal kot.. Norm la.. Norm.. Norman.. tak kan tak kenal (abby dah angin)
Memey : Norman?? ooo ni Abby eh.. (eh kenal pulak die dengan si Abby ni.. apakah?) sori la.. ramai sangat kawan nama Norm.. tak ingat.. (eh mcm cila** je pompuan ni...)
Abby : saya nak tanya nih.. bile last time awak contact dengan Norm?
Memey : lama dah.. sejak awak kawin dengan die.. dulu ade la contact dgn die..
Abby : oo ehhh??? abis masa atok awak meninggal dulu bukan awk ade call ke? saya yang jawab phone kan?
Memey : errr.. oo ye la.. masa tu atok saya meninggal ... saya call bagitaw.. (masa tu abby dah kawin tau dgn Norman)
Abby : oowwhhh then bile lagi awak contact die.....
Memey : lama dah.. pastu tak de dah contact...
...
Abby : jadi ada la awak contact dengan die..
Memey : dah lama dah tak contact... lepas dia pergi Singapura aritu tak contact die...
Abby : ye ke nih?? abis buat ape gambar awak dalam Handphone die.. awak SMS dengan die tu ape?
Memey : ye... saya ada SMS.. die mintak gambar saya yang terbaru.. tu yang saya bagi tu
Abby : Sapa yang mula dulu.. dia ke awak?
Memey : Dia yang contact saya dulu..
Abby : kira dia la ni.. ok la..
Memey : Awak.. saya dah kenal dengan dia 8 tahun awak.. saya dah kenal dia.. bla bla bla bla.. (hujah mintak pelempang la selepas tu kan...)
Abby : owhh...
Memey : saya tau awak sapa.. sy tau awak keje kat mana.. saya tau awak tak suka saya.. dia ada bagitau awak tak suka semua pasal saya.. tempat yang awak keje tu tempat atok saya tau..tempat pakcik saya... saya ni anak orang berada taw.. (wat the fuk... )
Abby : ................
Memey : saya dengan die dah lama.. masa die ajak awak kawin.. die ada msg sy ajk kawin.. tapi masa tu saya ICU awak.. saya koma sebulan.. lepas saya sedar.. saya tanya dia.. dia bagitau yang dia dah ade calon.. orang Kangar.. awak la tu.. saya ICU masa tu..
saya dah rasa macam-macam dah.. saya ni dah tunang tapi.. hati saya pada orang lain.. saya dah 8 tahun dengan dia awak (ulang lagi.. memang mintak pelempang)...
awak kenal dia baru je lagi.. saya tak kisah die dirampas orang lain.. saya dah rasa macam-macam dah..
Abby : iskkk isskkk isskk (tengah nangis.. sakit hati)
Memey : awak jangan nangis.. saya redha die pergi kat awak.. masa depan awak jauh dengan die.. die hak mutlak awak.. saya ni sakit awak.. Lukemia tahap 4.. saya dah nak mati dah awak.. saya tak kisah pun.. die hak mutlak awak.. dia suami awak.. bla bla bla..
ABby : ajal maut di tangan Allah la.. jangan cakap pasal mati
Memey : saya ni Lukemia awak.. dah nak mati dah.. dah tak lama dah. mana ada ubat utk sakit saya ni...
Abby : ok la.. kalau saya ade ape-ape.. saya cari awak lagi... (Abby dah malas nak layan pompuan tu)


pastu.. Abby tanya laki die pulak.. laki die kata Memey yang cari laki die dulu.. tapi laki die pon satu kan.. pergi layan buat ape... macam celaka je la kan..
dan menurut kawan aku.. masa Norm kawan dengan si Memey tu pun.. Memey dah bertunang.. si Norm dah bagi masa untuk pompuan tu bgi keputusan.. bile si Memey tak bagi keputusan.. baru die amik si Abby ni...

penyabar ekk kawan aku nih.. baik je die layan laki die lepas tu.. die cite kat aku pon sebab kitorang baik gile.. macam adik beradik.. kalau aku la kat tempat Abby.. memang mampus dah aku keje kan si Memey ni... tujuan entry ni bukan untuk mengaibkan kawan aku.. tapi nak bertanya pendapat korang lak..


persoalan yang aku nak tanya korang di sini adalah..

- korang rasa MULIA ke si memey tu.. dengan merelakan 'pakwe' die dengan si Abby tu?

- adakah Abby seorang perampas...???


- korang tak rasa ke perempuan ni (memey) sebenarnya putar alam??

- ape patut Abby buat kat si Memey tu..




ppssstttt :: kalau aku la si Abby tu.. aku pergi serang pompuan tu.. ko bajet ko anak ada-ada ko bagus la.. aku belasah je pompuan tu.. kata sakit nak mati. tapi perangai tak macam pun.. kesian kawan aku taw... celaka je pompuan ni taw..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

episod 66 : Blog Tutorial?? aku mana pandai...

wahhh gitu.. 
akhirnya...
kalau nak taw.. dari aritu lagi aku try usha-usha.. camne nak dapat stroke kat perkataan tu..
camne nak wat highlite pada perkataan atau ayat... 
macam ni  contoh je nih
tapi aku tak jumpa-jumpa camne nak update aku nye editor template ni...

sekali masuk la blog puan InaAchik tu..
dia ajar camne nak besarkan gambar benor nye.. 
tapi sebenarnya bukan aja dia membawa aku ke lokasi membesar kan gambar..
tapi dapat menukar editor template sekaligus..
oooo baru aku taw...
jadi boleh la buat entry fancy-fancy lepas ni..
hahahahahah berangan...

sebelum ni aku gune editor template yang old version nye..
korang nye camne lak.. dah tukar??
kalau rasa lom tukar... dan nak tukar... leh la pergi masuk blog puan InaAchik..
sama je cara nya... 

tenkiu tenkiuuu


ppsssttt :: seronok nye tengok benda baru nih.. perubahan adalah keseronokan.. tapi kadang-kadang ketensenan

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Episod 65 : Mari Pergi Mensucikan Diri selepas menconteng arang ke muka suami..

syokkk ooo gelongsor situ..


adoii ape kena la kamera incik hp nih.. x sharp lak gambar die..
ke ade hantu jaga tempat ni.. bg gambar nampak blur-blur...
wohaaaa...
aku nye tangan yang pengko...
hantu aku salahkan...
caisss....

ni la aktiviti lepas kemas rumah Sabtu aritu..
bagi mensucikan diri..
setelah berhempas pulas bermain dengan hama...
fuhhhhhh.....
pergi satu kereta..
dengan sepupu-sepupu aku..
tapi adik aku tak ikut.. yang pergi anak Acu aku 3 orang anak Ateh aku sorang..
gambar tak de la.. tak ingat nak amik..

puas hati aku dapat berendam..
dah la balik kampung aritu panas membara...
uuhuhhuhuhu..
orang kat KL lak bawa kabaran.. kat KL ujan mencurah-curah..
uhuhuhuhuhhu
bukan rezeki aku...

kawasan mandi kat sini tak besar pun..
tempat mandi tu dulu tak de orang mandi..
ye la tengah-tengah hutan..
kawasan orang asli..
macam-macam momokan orang bagi time tu..
takut kena ludah orang asli la.. ape la itu la ini la...
pastu makin lama makin ramai orang yang lalu situ mandi kat situ..
makin lama.. kawasan tu dibersihkan sikit.. bagi clear..
ramai la orang datang situ mandi...
satu kawasan je.. orang mandi.. kawasan lain orang tak berani pergi kot...

sejak kawasan hutan Johol ni kena ceroboh..
nampak terang betul laluan Bukit Miku nih...
dulu gelap woiii.. takut woooo...
laluan ni dari Kg. Kuala Johol ke Kg. Batu, Rembau..
jalan shortcut nak ke Seremban..
tak payah la nak pusing Tampin kalau nak balik KL...
sebab tu.. aku kalau balik kampung.. tak singgah lansung Tampin atau K.Pilah...
tak de kena mengena..
turun tol Pedas.. lalu pekan Rembau.. terus masuk kat Kg. Batu ni.. sampai Johol..
kak Dee tau kot tempat ni...

jalan nak naik ke parking...


kawasan tu orang tak gi mandi..



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Episod 64 : Sore Throat can cause fever

salam ke atas mu wahai sahabat...

pagi ni korang sihat?

sejak balik dari kampung nih..
tekak rasa tak selesa pulak...
pagi ni lagi la tak sedap..
agak nye sebab main habuk aritu kot...

habuk pulak spesis habuk degil punya...
memang degil la die dok kat kerongkong ni...

bile gatal je kerongkong ni..
mula la minum air masak..
bile dah banyak minum air masak..
cepat je la kantung kencccc aku ni penuh...
jalan lebih-lebih nanti die buunyi..
glokkk glokkk gloookkk...

bunyi air berkocang..
uhuhuhuhuhhuhuhuhu

layan kan je la...
sakit kan penghapus dosa-dosa..
semoga dosa-dosa kecil yang aku banyak buat diampunkan...
owhhhh




ppsssttt:: dapat MC sedap je.. leh sambung cuti.. eheheheheh

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Episod 63 : Percutian Terkejut - Kemas Rumah Lagi..

yeahhh..
ni pulak cerita ari Sabtu...19 Feb 2011..
kena tulis tarikh klu tak aku lupe..
heheheheheh

Jumaat malam Sabtu tu..
abgnakkal balik ke kampung..
naik komuter je die..
ye la kereta dengan aku...
balik kampung aritu.. boleh pulak tingkap belah pemandu tu jem..
hantu betul..
aku dok la naik kan.. tak mo die gerak..
tapi bile abgnakkal tekan.. nak pulak die naik..
memang hantu betul la..
cari pasal no. 1 kan..

disebabkan abgnakkal dah balik..
aku mintak tolong die kemas rumah kat kampung tu...
heeheh sebenarnya aku yang suruh abgnakkal balik kampung kemas rumah..
jahatkan... heheheeeh

sebenarnya.. dari kampung aku ni, Kampung Kuala Johol
dengan umah yang aku duduk tu, Taman Johol, pekan Johol tak jauh pun jarak die..
macam dari Istana Negara pergi Pantai Dalam je kot.. ke dekat lagi..
rumah kampung ni.. lepas kami tinggal kan..
adik mak aku sewa..(sewa ke??)
ade la 10 tahun gak dorang dok situ....
awal tahun aritu dorang pindha keluar..
isteri die buat rumah kat tanah pusaka die..

jadi kena la kami kemas kan rumah tu..
terkejut ko..
rumah baru kena tinggal kan sebulan dua kot..
aku rasa macam dah berpuluh tahun orang tinggal kan...
semak.. sampah tok sah cakap la...

memula aku, abgnakkal dengan mak je kemas..
mak pun sapu satu tempat.. datang pulak budak kutip besi buruk..
mak aku pergi jual besi, zink-zink buruk..
lepas tu mak pergi solat.. lepas tu lesap..
hahahahah mak aku melarikan diri.. hahahahah
adik aku lak datang..
budak ni.. datang pakai baju cantik.. marah btol aku...
siap pakai perfume.. wehh nak gi dating ke nk kemas rumah???

aku dengan abgnakkal dok sapu je..
datang adik aku.. di bukak nye semua tikar getah..
yang kami pakai dari umur 2 3 tahun lagi pon ade lagi...
kami bersihkan 1/2 dari rumah tu..
esok nya.. mak datang lagi dengan abah..
bersihkan belah dapur lak..

sayang tau tengok rumah tu...
rosak dimakan usia begitu je...
nak tinggal situ.. wan aku dok sorang-sorang je lak..
kalau tak.. kompom kami dok situ lagi...
seronok sikit..
rumah aku ni betul-betul depan simpang pergi Inas..
sape pernah datang Johol,
ade sedara mara kat JOhol, Inas, Kg. Kuala Johol..
pernah lalu dekat sini on the way pergi Tampin atau Pilah..
sure nampak rumah aku ni..

die betul-betul depan simpang ke Inas.. dulu ade kedai minum sebelah die..
sekarang dah kena roboh dah kedai tu..
nak bina baru dengar nya...
aku pun tak pasti la...

owhh rindu betul dengan rumah tu..
membesar di situ dengan sejuta memori...
dengan kena pukul, lari dari rumah masuk semak belakang rumah, kena rembat balik sebab main kat umah orang.. orang kat kedai dengar aku nangis tetiap pagi nak gi sekolah la..
heheheh memori.. memori...
memori yang membesarkan kite...

yang tka mungkin boleh dibeli

owhhh rindu nye...

ruang tamu...

bilik mak n abah...

ruang.... x taw nak klasifikasi kan ruang ape..



jamban yang dah kena tutup, dicurah dengan simen.. huh.. dan juga putung rokok yang banyak... hmmmmmm


bilik kami... aku , akak, dan kak lang.. 3 dara pengitan..




lepas kemas rumah secara hebat.. aku ke mana?? heheheheh


ppsssttt :: menjadi orang tua yang merindui masa mudanya.. hahah

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Episod 62 : Percutian Terkejut - Kemas Rumah..



yeahhh
sambung cite percutian terkejut aku nih...
khamis tu.. mak dengan abah balik...
lepas tu mak bercerita la..
ada orang nak sewa rumah kami tu..

kami sekarang dok kat Taman Johol..
kecik je taman perumahan tu..
ade rumah tak sampai 30 buah kot..
ada 2 deret rumah teres setingkat.. ada rumah sebuah 5 buah..
kawasan perumahan tu.. kawasan bukit..
kire macam perumahan mewah la nih.. hahahahah
tapi kampung je kan..

Nenek belah abah aku dok sorang-sorang..
sebab atok dah meninggal.. abah pulak tak de adik beradik lain..
jadi kami tinggal dengan wan..
abah ade beli rumah sebuah kat deret rumah teres tu..
masa aku kawin dulu dapat la rasmi kan rumah tu..
setelah bertahun-tahun beli dan dibiarkan...

sekarang mak baru dapat kesedaran...
nak sewakan rumah tu.. untuk menjana pendapatan tambahan..
tapi masalahnya.. rumah ponohhhh...
barang-barang dari umah kampung kami dulu angkut ke situ..

sebelum duduk rumah wan belah abah ni..
kami dok umah kat kampung..
umah tu sebelah je rumah wan aku yang sakit tu...
arwah atok belah Abah yang buat rumah tu.. sewa tanah arwah atok belah mak..

disebabkan mak nak sewakan rumah teres kami tu...
kami kena la kemas barang-barang kat rumah tu.. nak hantar ke rumah kampung...
fuhhhh...
aku dengan kak lang je la pon mengemas...
kak lang kemas barang-barang die.. aku lak..tolong kemas kertas-kertas abah masa bersara aritu
ponek ko kemas pilih-pilih barang...
banyak la aku jumpa khazanah...
tapi ni khazanah masa belajar je banyak...
masa kecik-kecik nye khazanah banyak dah musnah.
nanti cite entry satu lagi..

bilik pengantin aku tak kemas lagi..
tirai-tirai sume tak bukak lagi
uhuhuhu sungguh feeling newly wed.. hhahahaha

muke sangat naif.. wakakakakaka


amik ko.. ni baru sikit.. ni pandangan ruang tamu je ni.. lom ruang belakang...


ini adalah buku nota saya.. heheh masa form 5... buku sume balut dengan surat khabar.. iklan surat khabar kan cantik-cantik..

see... aku pun terkejut aku sangat rajin menulis dulu.. hehehe
ini buku eksperimen kimia kot...


dulu-dulu punye trademark.. heheheh incik EPYT...
kuat berangan betul la...


owhh name tag kat atas tu.. milik abah aku.. heheheheh


ppssttt :: next.. kemas rumah kat kampung lak..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Episod 61 : My Blogging Mode is NONE...


tak de mood pulak nak berblogging lately...
adakah sebab tiada idea?
tak la..
idea melimpah ruah ni..
gambar banyak gile...

tapi tu la..
x de mood..
nak nak bile tengok viewer...
alahai.. xde..
komen pon muncul satu dua je..
terima kasih korang...

aku kadang-kadang rasa entry aku boring..
tapi aku tengok org len.. cite merapu-rapu pun ade je orang datang jengah..
suke je orang kat die..
polik...

tak pon kena jadi macam happening-happening kot..
lawa.. cun... pastu mesti macam kaya sikit..
pastu muke ala-ala comel manja..
amik gambar mata bolat-bolat..
pastu kalau cite pasal anak tu kire kredit tambahan kot...
pastu kadang-kadang kena ade cite mengumpat orang lain..
ooooo tu laju skit orang komen dan masuk..
hahahahahahahahha

okeh ni tanggapan aku yang tidak glemer je ok...
jangan la korang terasa hati..
tak tuju kepada sesiapa.. okeh??


ppssssttt :: jap lagi nak sambung cite bercuti terkejut itu.. hahahahah

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Episod 60 : Kehilangannya Dirasai... Percutian Hebat

Salam...
seminggu tak update blog...
apa kabar kawan-kawan??

bukan apa lama tak update..
balik kampung..
strymix kat kampung.. sangat lah hazabbaijan...
wat sakit hati je...

Aku start balik kampung pada Rabu malam..
memandu seorang diri secara perlahan-lahan..
melayankan lori gedabak bosar kat tengah-tengah highway...
ade yang bawak perlahan macam nenek bongokok 3.. ada yang bawak laju macam Mak Bedah ade gosip baru...

K.lang aku pun cuti jugak ari tu..
tapi mak abah pergi jaga cucu kat Bangi...
esok nya Khamis.. kak lang ajak pergi Tampin..
sesungguhnya Khamis aritu amatlah panas,..

aku pergi teman minah tu renew roadtax kat Perodua..
lepas tu minah tu pow aku kat Secret Recipe dan Gi-ant...
owhh bertuah...
balik dari Tampin.. singgah pekan koboi... Air Mawang..
beli goreng pisang...
nak pergi jenguk Wan (Nenek) aku yang sakit.. baru kuar dari wad..
perghhh masa tu tahan je paneh...
menggelegak aku rasa...

seronok ehh balik kampung..
rasa cam anak dara je aku rasa..
lain tak yah fikir... ahahahahahahah

Wan aku dah sihat sikit kot..
tapi sama je macam aritu.. tak larat nak bangun..
duduk lelama pun tak tahan..
tapi wan larat je layan loyar buruk cucu dia yang sorang ni..
aku cuma cuba membuat die ketawa di masa-masa sakitnya...

fuhhhhhhh
panas betul hari pertama di kampung...

nanti up cite hari kedua lak..
aku rasa macam banyak lak aktiviti aku balik kampung kali ni..
heheheheheheheh
pagi ku dimulakan dengan...mencuci cover bantal bucuk..


then bantalnye.. dijemur.. new taste la incik bucuk pasni...yeahhh
sangat terkejut tengok badan incik bucuk...
ponoh dgn kekabu melekat kat cover dia..

gi perodua jap... renew roadtax makcik sorang nih...

senyuman seorang pengikis adik...


Air Mawang yang panas.. jam 3 petang..

penulis sedang berpoyo-poyoan dengan spek tibai.. milik abah beliau...


Wan saya yang cool.. even sakit beliau masih boleh layan cucu beliau..
U Rock wan...
heheheheh



nti sambung cite ari jumaat lak..
eheheheheh



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Followers

Mari tinggalkan jejak anda di sini.. nanti saya gi rumah awak lak..