I Kare Ya... = IKEA




Mak aihhhh...
aku rasa sesiapa pon kalau bawak pergi IKEA boleh gila..
kalau jenis duit juta-juta dalam bank...
setakat 3 4 ribu tu selamba je labur...
aku rasa seronok la pergi gila-gila pon...

kalau jadi macam aku nih??
gila-gila tengok je la...
tapi dalam gila-gila tengok...
pasang angan-angan jugak la...

heheheheheeeeheheh

kalau la dapat furnish rumah aku macam ni... dengan ni... macam tu... dengan tu...
fuuuhhhhhh...
tapi sepanjang kawin... aku rasa baru sekali kot..ke tak pernah...
pergi IKEA dngan abgnakkal...
alasan " Jam...ramai orang..sesak... tak de duit nak beli...tak suka"
huahuahua.. layan katalog je la....
berapa kali dah ni..aku mintak kawan-kawan amikkan katalog...
tak pernah dapat... well...me nak pergi tak lepas.. mintak tolong orang amikkan katalog dah la..
jamu mata cukup....

hehehehehehe

sok kalau dah kaya..leh la pergi IKEA tu...
sekarang...tengah bercita-cita nak pergi MyDin je...
heheheheheheh

weeiii ni semua Queen nye pasal... tunjuk aktiviti deko-deko plak..
masuk lak rizalman nye blog...deko-deko jugak..
pergi blog kak maria... deko-deko..
blog kak eynda...deko-deko
blog kak neena...baru balik IKEA...
blog itu..blog ini..
ehh sume pakat deko-deko ni...

tak leh jadi nih... mood nak deko-deko aku pun tetibe melonjak-lonjak....
dari tahap... idea..idea.. terus naik tahap... "Syida...jom pergi beli barang..nak deko-deko rumah"
hahahahahahahahah

ehh bukan sebab nak saingi orang ye..
tidak...
tapi...mood dan perasaan seisi rumah..boleh dinaikkan dengan keadaan rumah yang tenang...
kalau macam Queen dia tau la kot kenapa aku perlukan deko-deko nih..
hahahahahahahhahahahahahah

since abgnakkal pun penat kerja..nak la bagi dia tenang-tenang sikit bila balik rumah.. hehehehehe



jadi..
marilah kita mendeko-deko rumah..
untuk terapi minda....




psssttt :: aku adalah orang malas... keinginan ada.. mood tak mari..mungkin juga tak jadi la benda-benda nih..
ehh perasan tak aku pilih furniture hitam gela-gelap je.. eheheheheh nak deko-deko itam-itam la.. wowwww

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ini Kucing.. itu Biawak... ehh ehhhhh



korang suka kucing??
aku rasa bile sebut kucing je...semua orang suka...
nak-nak pulak yang comel-comel macam ni...







nak bela macam ni boleh??? rare nih...


kat rumah aku di Johol..kami tak bela kucing..
tapi kalau ade kucing datang mintak makan tu...kami bagi je la..
kami bela macam tu je la...
tak bawak masuk rumah pun..sebab rumah kami macam construction site..
aku takut kucing mati dalam rumah kena himpap kain.. hahahahahhahahha

kalau dekat rumah mak mentua, memang ada kucing belaan kesayangan..
umur dah 23 tahun kot.... gomok.... kadang-kadang ada kutu..ekekekekek

aku suka kucing... tapi AKU TAK SUKA bulu kucing...
uhuhuuhuhuhuhuh
tak tau la... macam elergik semacam lak kalau nampak bulu kucing...nak-nak kat baju ke kat kain ke, kat kusyen ke.. fuhhhhh perasaan die..berbulu-bulu....
jangan kan bulu kucing...bulu-bulu dan rambut-rambut lain pun semacam gak.. uhuhuhuhu

hari tu ada jugak aku suarakan niat di hati nak bela kucing. tapi abgnakkal awal-awal dah rejek..
jawapan dia.. "abang takut kucing tu mati kena himpap timbunan kain.."
demmmmmmm......


aku pernah bercita-cita nak bela kucing ni...




hahahhahahah even nampak geli.... sebab tak da bulu...


tapi kadang-kadang comel jugak...

hahahahahahahaahaha


semua gamabar adalah ihsan incik google... tenkiu

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Cita-Cita Itu...

di sebuah sekolah..

cikgu : apa cita-cita kamu??
pelajar 1 : doktor cikgu!!!
pelajar 2 : askar cikgu!!!!
pelajar 3 : Ahli Astronomi cikgu!!!!!!


di sebuah pejabat

pelajar 3 ditemuduga oleh majikan. setelah pelajar 3 menamatkan SPM.

majikan : apa cita-cita kamu??
pelajar 3 : ahli astronomi...
majikan : tapi Fizik kamu teruk ni..macam mana kamu nak jadi Ahli Astronomi..(sambil menerangkan tentang ilmu cakerawala...)

majikan : kerja dengan saya...saya ajar awak jadi Pelukis Pelan. even driver bus saya dah ajar sampai jadi pelukis pelan.
pelajar 3 : baikkkk...


di sebuah Kolej

Pelajar 3 melanjutkan pelajaran ke kolej untuk mengambil sijil pelukis pelan. dalam kelas pengajian Am..


pensyarah : apa cita-cita awak
pelajar 3 : Nak jadi Arkitek yang berdaftar.. Ar. Rafidah..wowww
pensyarah : apa kamu nak buat habis belajar ni??
pelajar 3 : KAWWWIINNNNN!!!!
pensyarah : (merenung dengan wajah tak puas hati..)
baik... macam mana ciri-ciri yang awak idamkan.. semua pelajar lelaki berdiri...
pelajar 3 : kurus, tinggi, ada agama, ada kerjaya....
pensyarah : tinggal Salim je la yang ikut ciri-ciri awak ni....
kelas : hahahahahahahahahahahahahahaha


di dalam sebuah kereta yang meluncur jiwang...

jejaka : apa cita-cita awak??
pelajar 3 : errr errrr... blurrrr....
jejaka : apa minat awak?
pelajar 3 : errr..errr tak tau... saya ada minat ke? saya tak taw la saya ada minat...


di sebuah rumah....

suami : abang punya cita-cita nak ada perniagaan sendiri
pelajar 3 : owhh.... tinggi cita-cita tu... saya punya cita-cita....hmmmmmm sudah tiada
suami : abang minat Remote Control, kereta dan semua yang berkaitan dengan kejuruteraan.
pelajar 3 : minat??? ehh ape minat saya ye?? (sambil termenung memikirkan minat sendiri)
suami : Nah...abang belikan awak DSLR.. sebab abang nampak awak minat dengan kamera.
pelajar 3 : Owhhhh.... terima kasih... saya sendiri tak perasan saya minat Fotografi...



kalau dulu.. cita-citaku tinggi... semakin lama, makin tiada...
kalau dulu.. minatku pelbagai.. lama-lama..aku sendiri tak tahu minat aku....


mungkin sebab...


cita-cita ku kini... suamiku...
minatku kini.... suamiku....
tumpuan hidupku hanya suamiku....




terima kasih kerana menjadi suami saya.....




ppsssttt :: pelajar 3 itu ialah aku...
aku selalu perhatikan... orang yang sudah beranak...cerita mereka berkisar tentang anak... dan bagi orang yang tak de anak macam aku...cerita pasal suami la... aku pernah ditegur oleh seseorang..yang tak selesa pasal aku tulis satu baris ayat kasih sayang utk suami aku... tak suke kot aku tulis loving-loving kat laki aku...
soalannya..salah ke?? aku hargai suamiku... kerana tanpa dia..aku bukanlah aku sekarang....

maaf bagi yang tak selesa...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Siapa????


kenapa harta jadi ukuran... kalau budi bahasa tidak berada di hadapan...
kenapa paras rupa jadi ikutan..kalau hati tidak diutamakan...
kenapa kedudukan yang diidamkan..kalau keimanan tidak dihiraukan...

kita tinggal itu...kerana ini...
kita lupa itu... kerana ini...
kita tak pandang itu..kerana ini....

manusia...
pelbagai ragam... rupa..bentuk..warna.. keinginan...
siapa aku?? siapa kamu?? siapa dia??
SIAPA KITA??

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

The Silent Stranger...


kadang-kadang... tanpa kita sedar... kita selalu jadi begini....

duduk di satu tempat yang sama.. tapi kita dengan hal masing-masing.. kita tidak ambil kisah pasal orang lain.. kita lupa siapa di keliling kita..

kita dan dunia kita.... dia dengan dunia dia....

di mana kemesraan kita??

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Fellalo Locherrr


ingat tak enty ni... coklat

hua hua hua hua...

punye lama gua simpan cite nih..
baru arini mau kasi up cite..
nampak sangat dah tak de cite mau gosip..

eh mek ni banyakkkkk kalau nak diikutkan mau cite...
tapi mek malas..
biasa la....

jadi ni la hasil daripada keletihan mek buat cokolat buke tu...

tada... aku bantai je..asalkan siap dan ade rupe...
hehehehehe


bahan-bahan...
cokolat feraro roche - 36 biji
kertas pembalut hadiah (menggantikan kertas tisu utk wrap jambangan itu)
multipurpose whipping clothes (menggantika kertas tisu juga..nak wat kuntuman cokolat)
plastik pembalut
daun-daunan dan bunga-bungaan kalau ada
reben
kesungguhan dan keazaman....



penerima jambangan cokolat felalo loche...


nasib dia makan...

nak taw kenapa aku ckp macam tu...sebab...
aku bagi betul-betul dia baru balik dari Labuan. sebab abgnakkal balik masa tarikh ulangtahun kami... 080810...

aku sungguhlah tidak ingat bahawa Labuan adalah kawasan duty free.. cokolat memang murah macam kat Langkawi la... sudahnya.. cokolat aku tak dapat sambutan..uhuhuhuhu sebab feraro banyak sangat kat rumah... campur aku beli dan dia beli...uhuhuhuhuh

tapi nasib la dia makan... sebab kalau tengok isteri die buat benda ni...mesti die nangis (ehh leh nangis ke mamat ati kayu tu??)

2 jam kau..aku dok susun-susun cokolat tu... uhuhuhuhuhuhu tobattt pasni aku buat simple-simple je.. next birthday abgnakkal lak... 7hb oktober.... aku tak taw nak buat apa...
haruskan aku buat kan kuih raya spesel pulak??? atau... spendar cap buaya... ahahahahahah


eee domok nye mekkkk....


sekarang mamat ni ade di Labuan lagi.... uhuhuhuh miss him la....





pstttttt :: sebenarnya aku tengah menggodek gambar-gambar kat folder aku ni..tu yang terjumpa gambar-gambar nih...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Anime bahaya?? WWF tak bahaya ke??


Pagi ni aku terbaca berita pasal

Filem animasi Jepun bahaya

antara isi yang disampaikan adalah..

"Banyak cerita animasi dari Jepun telah kita haramkan kerana walaupun ia merupakan cerita animasi yang dikatakan sesuai untuk golongan kanak-kanak tetapi ia tetap lebih kepada golongan dewasa.

"Ada antara kandungan cerita itu memaparkan animasi wanita dengan pakaian singkat, membuka dada dan beberapa adegan yang tidak elok untuk ditontoni oleh golongan kanak-kanak," katanya selepas Majlis Dialog Bersama Setiausaha Bahagian Kawalan Penapisan Filem Dan Penguatkuasaan Cawangan Kelantan di sini semalam.


ho ho ho ho..

aku kalau cite anime je.. aku jadi sensitif...
banyak anime (yang diklass kan sebagai kartun oleh kebanyakan orang) yang ditayangkan di TV Malaysia memang tak sesuai untuk tontonan kanak-kanak... Naruto, Bleech malah Shin Chan..

bagi orang yang tak faham..bagi mereka.. itu semua kartun... tapi bagi penggemar Anime.. kartun adalah kartun dan anime adalah anime... sama macam komik adalah komik... manga adalah manga... hasil dari barat tak sama macam Jepun...

anime yang betul-betul boleh ditonton oleh kanak-kanak adalah Detective Conan, Ninja Boy, Ranma 1/2, Doremon, Kitaretsu dan anime yang simple-simple...
kalau Naruto, bagi aku isi dan penceritaan nya berat. kalau tengok Manga nye.. ceritanya ganas. tapi utuk dianimasikan.. animator nya terpaksa ubah jalan cerita untuk sesuaikan dengan kanak-kanak. tapi masih, bagi aku tak sesuai.
Kalau Bleech tak sesuai, berat ceritanya kadang-kadang Oriheme seksi... dame dame...
Shin Chan... pengaruh rakan sebaya yang berbahaya.. nanti ramai anak-anak lelaki berumur 5 tahun dah jadi hentai (errr lucah...)

aku pernah buat satu artikel masa sekolah dulu.. menceritakan pasal Comics.. Ni due kepada title aku masa sekolah dulu 'Tokey Comics'. Budak-budak kelas aku akan datang rumah dan pinjam komik.. sekarang kami kumpul anime dan manga.

bagi aku.. ibu bapa kena pantau apa yang anak anda tonton.. fahami apa yang ditonton dan sekat apa yang ditonton. banyak sangat pengaruh tak baik dari TV. macma semalam, aku terjumpa satu vc budak-budak dalam umur 8-12 tahun bergusti. sama macam dalam WWF. sepak tolo, perut semua. budak MALAYSIA ok... bahaya tau pengaruh TV... banyak lagi cerita lain... pasal budak 5 6 tahun beraksi seperti orang beromen pun ade.. bagi aku tu semua pengaruh TV.. jadi sama-samalah kita tangani masalah TV nih...

nak kenali pasal anime?? google la... tak pon masuk link wiki ni...
http://en.wikipedia.org/wiki/Anime
atau
http://www.onemanga.com/

dan korang akan jumpa..anime ada beberapa kelas... seperti


Kanak-kanak,



One Piece
Shonen (utk kanak-kanak lelaki..umur 10- ke atas),
naruto dan Bleach tergolong dalam kumpulan ini tapi bagi aku ibu bapa masih perlu amik kisah..




Cardcaptor Sakura
Shojo (manga/anime khas utk kanak-kanak perempuan..10-ke atas),




Seinen (lelaki berumur 18-30 adalah kumpulan sasaran)


dan


Josei (manga/anime wanita lebih dewasa)

jika terdapat -ai dibelakangnya makna nya cerita tu adalah GAY, HOMOSEKSUAL punye cerita.. hohohohoho ada jugak hentai punye anime/manga..semua lucah-lucah..





ppsssstttt :: ni adalah pemahaman aku.. kalau ade pemahaman lain... leh je nak komen, kutuk dan sebagainya..terima kasih...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

i'm yours (versi melayu)




meh aku belanja korang sarapan pagi....

jom layan lagu i'm your bahasa melayu ni...

layannnnnnnnzzzz

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Akad Nikah Berapa Kali???

majlis nikah sharina & ridzuan (24/9/10)



salam....

hai tawan-tawan...


arini nak kongsi cerita pasal akad nikah...

orang selalu akan tanya kat pengantin lelaki..
berapa kali akad??
amcam akad tadi??
tok imam tanya apa??

tapi orang tak de pon tanya kat bapak pengantin...
berapa kali akad....??
amacam akad tadi??
tok imam cakap apa??
ni situasi kalau bapak nya yang akad kan la....


ni bukan nak mengaibkan...
tapi bagi aku..satu cerita yang seronok nak kongsi...
semalam aku pergi satu majlis akad nikah...
5 kali akad...

tapi bukan pengantin lelaki yang gugup...
tapi bapak pengantin perempuan...
saksi asyik tak puas hati dengan bapak pengantin...
kali ke-5 baru dia puas hati...

tapi aku suka bapak pengantin tu...
walaupun gugup... masih selamba berseloroh...
mungkin nak hilangkan gugup...
pengantin lelaki lepas akad nikah baru shaking...
heheheheheh

alhamdulillah...
all well ends well....

masa aku nikah pun macam tu...
abgnakkal takde perasaan... tapi abah yang shaking skit...
3 kali akad....
tapi bukan sebab abah gugup...
tapi imam tak caya sekali lafaz lepas...
jadi dia suruh ulang lagi...dan lagi...

tapi masa kami nikah imam tak de tanya apa-apa soalan...
pengantin semalam ada...
korang ade imam tanya soalan tak???




ppsssttt:::: kedua-dua bapak di atas gabra sebab anak perempuan pertama yang nikah kot...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Neves....(bukan nama sebenar)....



arghhhh

ape tah perasaan kali ni...

nevessss nevessss
sangat-sangat lah neves...

arini ade job...
tapi neves nye...
gile teruk...
idea pon tak mari...

camne nih....

aduhhh
risau nye...

dah la
perut sakit...
penyakit pompuan setiap bulan....

aduhhh nevessss nevesssss

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Selamat pagi..selamat bersarapan..


salam...

Selamat PAGIIIIIII!!!!!!

apa kabar korang...
mood kerja dah mari lom??

pagi ni..awal gilerrr aku bangun..
rasa macam nak sahur lak...
tapi masih tersasar la...
ikut jadual nya nak bangun pukul 5...tapi sedap mengulit...
pukul 5.30 jugak aku bangun..

pukul 6.30 baru gerak ke KLIA..

mamat nih... nak pergi Labuan lagi..


fuh......
sungguh la nyaman pagi ini...
kabus meliputi pemandangan....
syukur...alhamdulillah...aku masih boleh lihat dunia yg indah ini...

kagum jap kat Putrajaya... pembangunan terancang...
sebabnya... kawasan masih banyak pokok-pokok...
sejuk je tengok Putrajaya...sejuk jugak suhu masa tu...
owhh aku pergi KLIA ikut Putrajaya...

sampai KLIA sudah pukul 7 lebih sikit...
turunkan barang-barang mamat tu...
kiss kiss... gerak...tata b chuk....

sekali... baru gerak beberapa KM...
dia msg... jaket tertinggal...tanya nak ke tak...dia kata tak nak...

ok la...aku pon teruskan perjalanan...
lalu la kat Petronas...nampak drive tru...
rasa menyesal lak...jalan laju sangat...
perut tengah lapar nih.... perlu diisi dengan kadar segera...

lepas je dari Petronas...
abgnakkal call lagi..bagitau kasut pun tertinggal...
cisssssss kompom kena U-turn....

lepas hantar jaket dan kasut abgnakkal...
terus aku pecut pergi Drive tru McD Petronas tu...

yesssssss....
harsh brown masuk perut dulu okeh....



kite makan ini ye pagi ni....
ittadakimasssssssss






pssstttt ::: korang makan ape sarapan pagi ni?? mangga telur??

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Raya Sebulan kan??? jadi???



salam..
walaupun..raya dah seminggu lebih...
masih nak cerita pasal raya..
tak pe kan??

gambar ni dah upload kat FB sebenar nye...

tahun ni turn raya kat JOHOL...
malam raya baru gerak ke JOHOL..
cadangnya nak gerak lepas kerja..
pagi gi kerja tu...barang-barang semua dah letak dalam kereta..
tapi abgnakkal nak serahkan gambar kawin costumer dia aritu..
last minit call lak tu.
so kena la pergi cuci dulu...

pastu pergi Shah Alam submit Album..
otw tu...
abgnakkal teringat yang external HD dia tertinggal...
patah balik umah jugak akhirnya...
aku pun amik kesempatan solat dan mandi jap..

kami start balik perjalanan kami...
ikutkan tak nak masuk PLUS
tapi tgk jalan clear..
kami masuk gak la PLUS..itu pon dr tol Kajang.
kalau tak UPM..

memang tak jem..
abgnakkal... bawak slow je...
alasan... "OPS sikap 22 la sayang"
owhh ye la incik...

sampai kat tol Pedas.. kol11 lebih kot..
tak de diskaun la plak...
rugi je...

sampai rumah...
jahitkan lengan baju abg..
sebab pjg sgt...gi beli saix XXL..hahahahaha gatal...

disebabkan kami tido kat ruang tamu...
pagi itu kami orang yang bangun awal..
sile terperanjat...
adik-adik aku mmg terkejut kalau tengok abgnakkal bangun awal..
pelik...ahahahahah

jadi ni la rutin kami kalau raya....

solat raya di surau Tinggi - surau keluarga abah..


pastu makan secara jemaah...
mak memang akan masak pelik-pelik setiap kali raya..
kali ni pulut..
sambutan hangat....berebut-rebut
ade sekali tu bawak lepat la.. kuih kodok pon pernah k..

pastu wat sesi beramas mesra lak...
kalau dulu-dulu photoshoot ni tak de de..
sebab memasing ne de kamera bagai nih...
henpon pon jauh sekali la canggih nye kan..
sekarang ni.. memacam ado...


adam yang comel... menumpang kasih syg ank buah je la.. anak sndri tak de lagi...smpai abie die pon dh bosan..asyik numpang je..


ha... sesapa tgh carik calon akak ipar ke..anak menantu pompuan ke...
saya ade 3 calon ni ha...


sgt sweet gambar adam yang nih...


haaa ni 4 generasi nih...
yg berdiri tu...onyang adam
yg pegang adam dgn dakkecik blkg adam tu..atok adam..
adam adalah generasi ke-4...



aku tak taw la abg sape tu


ni la keluarga belah abah aku... mak pak sedara abah aku... adik beradik atok aku..
sama abah..lain mak.. tu pasal dorang muda-mude lagi...


pastu... gi umah puan... mak nye mak...
dulu masa dok kat kg.Kuala Johol..
umah kami sebelah je umah puan...
so lepas balik dr surau... kami gi Johol..umah wan (mak abah aku)
jadi sekarang dok dgn wan...
lepas solat... kite kena gi rumah puan la...

apasal la mamat ni suke no amik gmbr gini... org sibok posing..die sibok tgk isteri cute die..

sebahagian kecil ahli keluarga Hajjah Kendong.


jadi...inilah keluarga kami...
satu abah.. satu mak.. 7 adik beradik.. 2 menantu... 1 cucu lelaki...

tiap-tiap tahun ade tema... ini tahun tema pink benarnye..
tapi jadi merah...
mamat dua orang yang tak kawin lagi.. wat tema sendiri...

sekian cite pjg kami....

camne raya korang??? berapa ekor ayam terkorban??

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Tahniah.. Omedeto... Congratulation



Oraitttt

masa yang ditunggu telah tiba...

maaf lama sangat delay..

arini banyak keje (merayau sebenarnya....makan free di PICC)

pastu memang saje buat-buat lambat...

heheheheheheheheh

memule...
nak ucap...

TAHNIAH!!!!!!!!!!!

dan bagi yang tak bertuah..
maaf juga....
mungkin lain kali boleh cuba lagi kan....



jadi....
seperti yang dijanji...


Hadiah Peserta Pertama

cik Dayah Yaman...


jawapan semua betul....

beliau akan menerima Voucher Genting Highland
(gambar nanti la mek carikan.... )



Hadiah Utama (3 orang)

pengadil memilih ketiga-tiga gambar disebabkan keneutralan aksi..


Puan Neena Anuar


jawapan semua betul....


puan i-Sofia

jawapan semua betul....


Cik Miza Yusof


jawapan...siap pantun lagi..so sweet...


mereka akan menerima - Comforter Set
(gambar ni pon tak de... gambar tinggal kat rumah.. nanti mek update k...)




Hadiah Khas Juri

Puan Fida

jawapan semua betul

hadiah... sesi fotografi keluarga...


Pengikut ke-88


Syakila....

ade sikit cenderahati la untuk awak nanti....



terima kasih...
kepada semua yang menyertai...

anda semua yang terbaik sebenarnya....
contest kali ni..
aku boleh jadikan
batu loncatan
jika aku nak buat lagi nanti...

kepada penerima-penerima hadiah
tolong emailkan info peribadi yang berkenaan kepada saya
di pidah_kawai@yahoo.com

terima kasih sekali lagi....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Pengikut ke-88



weiii u olllsssss...

ni saje nk remind ye.. sesapa jd follower ke 88..
ade hadiah kecil-kecilan dr mek...

hadiah ape..

jd la pengikut ke-88 dulu..
nanti taw la...

hehehehehehehehe

ehhh....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Mangga Raya - No Swimming Pool Scene-


cube teka ada apa dalam ni....



salam...

apa kabar raya korang??
sapa yang masih cuti raya ni???
mood Cuti lagi ke korang ni??

aku mood sentiasa nak cuti..
he he he he

pagi ni pon masuk opis...
kol 7.45..
kereta tak sampai 10 yang dah parking...
bertuah betul mereka ini..



mangga ni..

cite nye sebenar nya pasal mangga...

aritu tah ape penyakit nye tah...
tetibe rasa nak makan mangga muda yg masam-masam

kat umah kampung ktorg mmg tak de pokok mangga..
jadi sangat la susah nak dapt mangga...
kena minta ehsan orang la

pastu ktorang adik beradik mmg gile mangga muda...
mangga masak memang tak layan la....

masa balik umah aritu (selepas seminggu tinggalkan umah)
aku tengok akak bawah tu jual pauh..
ape lagi aku beli la 3 biji...

setel je 3 biji
rasa nak lagi..

malam tu tak leh dok diam aku..
esok nye...
rembat lagi...5 biji..

puas ati aku....
ala... cicah garam halus je...
perghhhhh sedap giloooosssss la...

asal terbayang kan pauh tu...
time tu gak la kecur air liur....
uhuhuhuhuhuhu




kalau yg kecik-kecik gini kami panggil pauh... korang lak??



mana ada orang makan dengan kuih raya...



bekas kuih raya tahun ni...tak lawa... hua hua hua


kalau korang lak suka mangga macam mana??



psssttt :::: kot ade yg baca entry ni...jgn la ade wat spekulasi mek sedang 'berisi' ye.... mek mmg suka la mangga muda masam-masam ni..... heheheheheh

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Followers

Mari tinggalkan jejak anda di sini.. nanti saya gi rumah awak lak..