Love Story by: Taylor Swift - Philippine Version





mari layan ini dulu....
aku tak ingat macam mana aku boleh jumpa 1st time dulu..
tapi baru-baru ni akak kat fesbuk leh lak mengembalikan memori itu..

hahahahahah
sangat kelakar ok...

mari enjoy ketawa bersama aku....

banyak nak story ni...
tapi gambar tak transfer lagi dari kamera...
leceh la...
nak transfer...

pisssssss and smile... ok


pssstttt... mood nak story-story dah kembali....tak nak dah cite kias-kias...tapi tak taw la sampai bila berehneti kias-kias.. ahahahahahha

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Aku Bukan Merak Kayangan

biarkan ia pergi...
biarkan aku sendiri...
mungkin jodoh kita tiada lagi...
mungkin kamu bukan untuk diri ini....

biar kau kata aku hodoh seperti dubuk..
tapi aku tak kata kau buruk...
mungkin aku bukan merak...
tapi aku tak pernah rasa berlagak...

kalau aku sudah tidak disukai...
jangan dikutuk dan dinistai...
lebih baik kau berdiam diri...
jangan kelak kata-katamu memakan diri sendiri...

mungkin aku kelihatan bodoh depan matamu..
tapi tidak bodoh pada dasarnya
biar orang lain salah anggap pasal aku...
asal aku tahu siapa aku...


psssttt... entry gedik ni... saje-saje ditujukan khas utk SIAPA MAKAN CILI DIA RASA PEDAS...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Boneca - Cela





ni lagu feberet ni....
jom layan lagu ni...
best woo..
bagi orang macam aku la...

korang aku tak taw...

motif aku tuju lagu ni...
pepagi ni...

sebab...

RABAK MATAKU...PENA MENARI-NARI...TINTA BERDARAH....

means... aku mengantuk ya rabbi....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Saat dan waktu itu


saat masa melaung minta diisi...
saat itu lah juga malas...
datang di sisi...




semangat Broga masih di hati..
lain masa kita berjumpa lagi...

sesungguhnya hidup ini pelbgai..
ada macam-macam ragam..
ada macam-macam rupa..
ada macam-macam jenis orang...

tiba-tiba perasaan nak berjalan...
lihat dunia...
meluap-luap..

bagaimana kawan??
ada cadangan destinasi menarik nak dikongsi bersama??

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

hidup tak selalu nya indah.....


kadang-kala...
kita hanya perlu tersenyum
apabila mendengar
cemuhan, makian, kejian dan kata nista terhadap kita...

kadang-kala...
kita perlu fikir kembali...
muhasabah diri...
adakah sebenar nya...
itu salah kita....

kadangkala
kita kena terima hakikat...
bahawa ini adat bermasyarakat...

kadang kala...
kita tidak sedar...
siapa diri kita di mata orang lain...
kita rasa kita sudah jadi yang terbaik...
kita rasa kita adalah yang paling merendah diri...

tapi bagi orang...
kita yang paling keji..
kita yang paling takbur, riak dan bongkak...

apa yang perlu kita lakukan...

pandang ke hadapan...
kuatkan hati, iman dan pemikiran...
teruskan kehidupan yang penuh ranjau...

hidup tak selalu nya indah.....



psssttt : aku memohon ampun jika korang terasa yang aku ini berlagak, macam bagus dan segala nya... aku hanya seorang manusia kerdil... aku sudah cuba jadi yang terbaik... tak mudah ingin memuaskan hati semua orang.... aku sedar... aku yang teruk itu....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ai la Siti.. yu City ke???






salam isnin...
how's your weeknd??
mine??
great...

korang tengok la gambar-gambar sepanjang hujung minggu kami...

jadual waktu
sabtu - shah alam... with Kuin...dan Dzul...
sepanjang hari kami di Shah Alam...
incik nakkal??
aku tinggal kan di rumah mak die...
bagi die behave skit...
ahahahahah tak de la...
ncik nakkal kerja half day..
tapi bila ajak dia tak nak pergi...

jadi aku berfoya-foya la dengan team double Y ni.. (Yabang n YaYang)
lepas penat menembak di Umah kenduri...
layan char kuey tiaw
pastu layan i-City lak....

dulu pergi..
setakat pokok-pokok je...
kali ni layan dalam bangunan lak...

but still
tak amik gambar dalam bangunan...
orang ramai..

aku takut aku langgar sume mahkluk-makhluk halus yang ada...
well... aku kan besar...
owhhhh

jadi...
layan je la gambar-gambar ni..
kalau nak tengok lain...
sile cek Fesbuk mak ye... tenkiuuu...

i was playing...

beliau kempunan nak makan lolipop bintang...


MODEL OF THE DAY...




SEKIAN...


pssttt : klu rajin aku publish lg yekk

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

web PORNo...

ish ish ish....
haritu kan..
ade la satu komen tu kan...

aku dah terkejut dah tgk komen tu...
aik bahasa cina...



pastu semua nye dalam bentuk link...

ye dgn sikap ingin tahu yang tinggi melangit ni..

aku pon copy paste perkataan ni semua...
dan translate kan kat google...

memang berguna Google Translate ni...
cume ayat akan diterjemahkan by word..
bukan by ayat...
korang faham je la..
ayat dan sebutan english kan tak sama...
dengan bahasa melayu...

bile telah di translate..
dapatlah perkataan-perkataan seperti...
seks, dewasa, cinta cinta cinta

sile klik untuk gambaran yang lebih jelas

ahahaha korang faham?

aku ni dengan berani nya..telah pergi ke web yang disertakan dalam link tadi...

tadddaaaaa




sangat berani...
aku tak klik ape-ape pun...
sebab dah taw isi dalam nye...
kalau tak macam ni..
macam tu..

ahahahhaha

korang hati-hati dengan iklan-iklan macma ni taw...
kadang-kadang die membawa kepada addware, malware(ejaan salah ni), dan segala Spam yg ade
elakkan klik yang bukan-bukan...

sama macam di fesbuk...
hari tu aku terkena...
die macam Spam..
aku yang suka mencuba ni..
mula la nak test pelbagai...
sekali terpass kan spam kat orang lain plak...
kesian kawan-kawan aku....


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Mana Kunci... mana Kunci????!!!!


a sad and enjoyable short story
an award winning story...
best actress of a day..
best screen play..
direct by a best director.....

CUTTTTTTT CUTTTTT!!!!!!

ehhhhh ape aku merepek daaaaa......

cite lucu tapi sedih jugak ni terjadi dalam masa 2 jam tadi...
di mana Rafidah (bukan nama sebenar)...
telah kehilangan kunci opis yang diikat bersama kunci rumah beliau...

beliau telah gelabah labah-labah sampai telah menelefon polis...
untuk meminta bantuan (ini kejadian sebenar..)

setelah di post mortem...
dapatlah pihak forensik merungkai misteri ke mana hilangnya kunci tersebut...

ujar mangsa dalam keadaan ceria...
" sebenar nya petang ni...aku janji dengan liza dan jun nak main badminton..
setelah membatalkan janji aku untuk 3 hari berturut-turut...
tapi aku masih 50-50 nak pergi..sebab hujan lebat ya amat..
nak pergi ke dewan badminton kena berjalan lebih kurang 200meter...
pasti apabila sampai di sana aku sudah basah dengan teruk..

janji nak men bed min ton... sori jun...

tepat jam 5.00 petang jun telah menelefon aku...
"pidah ko nak main tak ni....??"
"jun bagi aku masa 5 minit...aku nak tido"

tanpa aku sedari..aku telah tido selama 20mnt tanpa rasa bersalah...
jam 5.20 jun call balik...
"aku on the way nak pergi jemput ko ni... (sebab nak elak aku kena ujan..baikkan jun ni..)"

aku yang dalam keadaan mamai..telah pergi emnukar baju...
aku tukar dalam stor jugak...
bila aku nak kemas barang..
baru aku perasan...
kunci stor tak de...

puas aku cari serata tempat...
ke kafe (pantry)
di admin...
tanya semua orang..
tak jumpa jugak...
call incik nakkal wat die serabut je...sian die...
sebab isteri die cuai.. uhuhuhu sori boss...

kak mell nasihat kan aku...
call balai polis (bilik keselamatan IN)
sebab semua kunci dlm istana ada di situ...
rupa-rupanya tidak...
untuk stor aku kes terpencil...

lepas dah duduk...
ontok-ontok untuk sejenak..
layan fesbuk dua tiga round...
aku cari balik kt tempat aku tukar baju....

cari di sini...


cuba teka aku jumpa ape??

elok je die duduk situ...


ya betullllll....

len kali jgn keless lg ye mek...

ok siap... dah boleh balik....


kesimpulan daripada cerita sy di atas...
jangan lah membuat sesuatu kerja dalam keadaan mamai...
sure korang buat kerja tak betul...
(hari tu bos aku kol..aku mamai... die ckp lain..aku ckp lain..bengang die... lg teruk..aku tido time kerja... arrghhhhh minggu yang sangat penat....)


pssttt : incik nakkal suke marah aku sebab cuai... abah aku pon suke marah aku sebab cuai... aku masih tak nak mengaku aku cuai.. uhuhuhuhu

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Meet the Martha


seminggu direct...
aku datang lambat...
ayoooo..mencik la...
tp bangun pagi lagi la aku mencik...

rasa best je tido kat tilam kepam lg masyam aku tu..
pulak-pulak berteman kan budak bucuk tepi aku tu...
ayoooo
seronok dan nikmat nye tido...

minggu ni juga aku sangat busy...
sampaikan...
ladang aku kat farmville tu terbiar..
ish ish ish....

semalam busy yang best...
even busy...
tapi syok juga...

aku kena handle hadiah...
ada event ape??
ade event dgn Martha Stewart..
wahh gitu...

ni agak nye...gambar time muda la..


nak jugak la rasa bangga....
mula aku ingat kan umur die 50++
sebab aku tgk gambar die macam mude je
masa jumpa semalam tgk rupa die macam dah tua...
pagi ni cari info die...
memang dah tua...
almost 70....

tapi masih kuat lagi ye...
masih kaya...
masih glemer....

kalau nak baca pasal martha...boleh klik sini... http://www.marthastewart.com

satu benda yang aku tak boleh lupa masa tu...
martha nak pergi bilik khas utk amik gambar...
pastu pass by sorang wanita ni..

aku sendiri sudah kagum tengok perempuan melayu ini punye keayuan...
tak sangka... Martha juga terpukau...
cantik...
cantik..ayu yang bukan pelesu...
harap-harap dalaman nye juga cantik...

dalam ramai-ramai orang..
Martha puji keayuan beliau..
dan die suka baju perempuan tu pakai..
die kata "i love the fabrics...u look beautiful.."

mungkin baju tu nampak lagi cantik..
sebab pemakai nye cantik...

nak taw siapa perempuan itu??

isteri kepada Dato' Mokhzani Tun Dr. Mahathir..

kesimpulan cerita aku...

wanita melayu sebenarnya cantik-cantik..
lagi cantik kalau disertakan dengan hati yang cantik..
sopan santun, lemah lembut, beradap sopan, dan pelbagai lagi la...
kalau jaga pemaikaian lagi la cantik...
jaga aurat....
jaga tingkah laku..
kan??

korang semua yang membaca juga cantk...
percayalah...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Bahasa Jiwa Bangsa

penat dua hari menolong kawan di Booth Ekspo Perkahwinan, Ampang Point sabtu dan Ahad hari tu tak habis lagi.. serius punye penat.. dengan kerja hampir 12 jam.. dan diikuti dengan rehat yang kurang.. aku sangat penat.. dah masuk hari Selasa aku masih penat.. sentiasa rasa mahu tido..

sejak hari tu aku terpaut dengan satu blog.. aku terjumpa link di satu blog lain..
dan aku terjah serta ikuti cerita-cerita di situ...
haahaha

aku ni kadang-kadang sangat la pelik orang nye...
mudah terpengaruh dengan apa yang sedang berlaku disekitar aku...

Aku suka akan bahasa dan seni...
sejarah,
kira-kira,
Sains,
Fizik,
Biologi..
Undang-undang...

aku suka ambil tahu dan mengetahui...
korang faham maksud aku?

kenapa aku suka baca blog ini dan blog ini?
mereka berBahasa...

aku nampak macam orang yang tak reti bahasa dan kurang ajar...
tapi aku suka bahasa...
dulu di Johol ade perpustakaan desa
kami panggil Khutub Khanah...
under KEMAS

di Khutub Khanah tu kebanyakan novel nye..
daripada penerbitan UTUSAN...
kalau korang baca Utusan punya penerbitan..
mereka tekankan pada Bahasa...
jadi mungkin di situ aku suka membaca buku-buku yang ada unsur-unsur sastera..

Bahasa Melayu kalau di dalami..
indah taw....
bahasa-bahasa sastera ni mendalam...
kadang-kadang sukar nak faham..
ahahahaha

setakat baca novel alaf...
banyak juga ayat sudah jadi ayat biasa...
cuma ada subjek dan prediket...
tak banyak dah metafora la.. anafora la...
entah..aku pon dah lupa...
belajar dulu pun 2 tahun je... hehehehe

kadang-kadang aku sedih tengok bahasa adik-adik kita ni...
contoh ayat..
"aq sk angt a dg bdk lucky tu.. kwweell 2... t aq jmp die g aq nk ajk date a"
korang faham?? adik aku pun guna sh0rtform yg sudah sangat shirt ini...
dipendekkan dan ditukar ganti huruf lagi...
tak seperti shortform yang biasa kita guna..
yang lebih manis dibaca...

bahasa telah dicemarkan dengan kehadiran SMS..
kasihan...


ppssstttt : Semua nak shortcut.. nanti mati pun ikut shortcut je la...
maksud ayat yang aku reka tu... (aku suka sangat la dengan budak laki tu .. cool tu.. nanti aku jumpa lagi aku nak ajak dating la.. ) ni yang aku reka... bahasa diorang lagi pelik sebenarnya.. hahahah

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

mama Adam Danial punye Tag



Rules

It’s harder than it’s looks….

Copy to your own notes….

Erase my answers…..

Enter yours and tag twenty (20) people…..

Use the first letter of your name to answer each of the following questions……

They have to be real…..

Nothing made up….

If the person before u had the same first initial, u must use different answers…..

You cannot use any word twice…..

You can’t use your name for the boy/girl name question…..


perghh mencabar ni nak jawab gune huruf R...

~ What is your name ~ Rafidah

~ A four letter word ~ Rush

~ A boy’s name ~ Ramli

~ A girl’s name ~ Ramlah

~ An Occupation ~ Radiologist

~ A clour ~ Red

~ Something u wear ~ Reebok.... lalalalala

~ A food ~ Rare Steak.... ahaahahha

~ Something found in the bathroom ~ Raiya...(ubat gigi daa...ahahahaha)

~ A place ~ Rumah Sakit

~ A reason for being late ~ Ramai sangat orang kat pejabat pos tadi...uhuhuhuh

~ Something u shout ~ Rendam dalam kolah kang...

~ A movie title ~ Resident Evil

~ Something u drink ~ Root beer

~ A musical group ~ Rolling Stone

~ An animal ~ Rabbit

~ A street name ~ jalan Rebana (aahahah ade kan??)

~ A type of car ~ Rolls Royce

fuh... sejam jugak aku fikirkan jawapan nih... fuh....

jadi dengan ini... aku ingin mengajak org len pecah otak wat tag ni

Then tag to 20 people... 20 follower yg baru jd kwn aku... lalalalal

1. kak weeda
2. Misseja
3. Dyna Yvonne
4. kak emy
5. kak fizan
6. bapak khalish
7. kak neena
8. amirul ady
9. Kuin Hakimah
10 dayah
11-20...... untuk siapa-siapa yang nak buat... ahaks....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Let The Music Heal ur Soul...

wohaaa...
mesti bapak dan kak mia happy... serta korang jugak...
malaysia dapat masuk separh akhir...

berdoalah semoga Piala Thomas milik kita tahun ni...
aku even tak tengok game ni..
tapi mengikuti juga sikit-sikit..
sekadar mengambill tahu...



yang ni pon kira mengambil tahu juga...
heheheheh

biskut Munchy's terbaru (kot..)
yang ada dalam iklan die..budak pompuan makan biskut ni kat wayang tu...

masa pergi kedai PENAMA kat jalan Bellamy ni...
jumpa la biskut ni...
tertarik tengok pembungkusan die...
sebelum ni aku memang suka biskut Music...

mungkin terbawa-bawa sejak kecik..
mak suke beli wafer...
beli wafer lambak...
20sen...
dapat la sebungkus atok kedai tu bungkus dengan suratkabar...

sekarang dah besar...
suke pulak makan wafer...

ni kesukaan aku...

ada peket kecik jugak... 80sen ke 60sen...


perasa ni dengan


perasa ni...


yang ni munchys keluarkan
resepi baru mungkin...

try la....
sedap....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

sembang petang

assalammualaikum n selamat petang...

hari ini sudah ketandusan idea...
tapi masih mahu berkata-kata...
perut sudah 3 hari meragam...

aku rasa aku kena gastrik la...
macam mana ye??

aha... apa kata aku bagi ruangan untuk korang lepas kan geram...
cerita dan tinggalkan lah apa-apa isu hangat atau lepas geram yang korang nak...

ye la..
hari ni aku dengar ramai juga yang marah pasal Malaysia tewas badminton semalam...
aku pulak teremosi pasal
RACIST..
sampai terbawa-bawa ke Politik pulak marah-marah aku pagi tadi..

kadang-kadang...
kita hanya dapat meluahkan perasaan..
tapi takdapat nak selesaikan permasalahan

contoh macam masalah RACIST...
aku rasa sampai bila-bila benda ni tak akan padam..
dia macam gunung berapi tidur la..
kadang-kadang meletus..
lepas tu surut..
senyap..
tiba-tiba meletus balik....

cuma harus berhati-hati...
takut tragedi yang tak diingini macam
13 Mei... berulang kembali...

walaupun Dani (Adamaya) cakap
Sejarah akan berulang...
tapi seelok-eloknya..
sejarah yang tak baik tu tak payah la berulang..

ok la

selamat berhari rabu....
doakan sakit perut ni tak melarat...
penat menahan sakit perut..
heheheheeheheh

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

remain SILENT pleaseeeeeee




yup... macam ayat di atas...
better remain silent je la ye....

hari yang tiada mood...
pepagi perut wat hal...
kesudahannya...
nak kerja pon tak de mud...
ni dok kira jam pukul 5 je nih...

mau chaloooooo
balik.. masak dan mengoverhaul rumah...
bak kata si Dzul Kuin..
ahahahahahahaha

time-time perut meragam ni...
mula la rasa nak makan bubur...


if la incik nakkal tak hengat tu... bawak balik bubur malam ni...
owhhh best nye....

pastu layan plak eskrim muuuuuuu
bukan eskrim kau....
ahakssss...



ok.. mari kite meditate....
opssss ni adalah teaser utk entry akan datang...
bila datang??
tak taw...
ahahahaahaha


sangat nyaman aku rasa... owhhh
opss credit tu my lovely unofficial model...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

A Song For Mamma



kasih sayang seorang mak tak akan luput dan hilang hingga akhir hayat...

walaupun bergadai nyawa, wang ringgit dan maruah beliau seboleh-boleh akan lakukan demi seorang yang bernama ANAK....

walauapun ungkapan...
ibu seorang boleh menjaga anak 10 orang..
anak 10 orang tak boleh menjaga ibu seorang....

aku akan cuba menjadi seorang anak yang boleh menjaga ibu seorang....

to mummy dearest... i love you as much i love myself.. u r everything for me...
there's no other word i can say how much i love you... MAK... I LOVE YOU....

aku sangat berharap aku boleh buat apa sahaja untuk mak...



dan untuk...mak KJ..
terima kasih dan sayangggg mak... tanpa mak... tak de la mSr..

eheheheheh....

lagu yang menyentuh perasaan ni...khas buat Mummy, Mak KJ dan semua yang bergelar ibu, mak, ummi, mama, mummy, omak, omma, nia, okasan, mother, mom dan segalanya..





You taught me everything
And everything you've given me
I always keep it inside
You're the driving force in my life, yeah

There isn't anything
Or anyone that I can be
And it just wouldn't feel right
If I didn't have you by my side

You were there for me to love and care for me
When skies were grey
Whenever I was down
You were always there to comfort me
And no one else can be what you have been to me
You will always be you always will be the girl
In my life for all times


[Chorus: ]
Mama, mama you know I love you
Oh you know I love you
Mama, mama you're the queen of my heart
Your love is like
Tears from the stars
Mama, I just want you to know
Lovin' you is like food to my soul

You're always down for me
Have always been around for me even when I was bad
You showed me right from my wrong
Yes you did

And you took up for me
When everyone was downin' me
Find More lyrics at www.sweetslyrics.com
You always did understand
You gave me strength to go on

There was so many times
Looking back when I was so afraid
And then you come to me
And say I can face anything
And no one else can do
What you have done for me
You'll always be
You will always be the girl in my life

[Chorus ]Mama, mama you know I love you
Oh you know I love you
Mama, mama you're the queen of my heart
Your love is like
Tears from the stars
Mama, I just want you to know
Lovin' you is like food to my soul


Never gonna go a day without you
Fills me up just thinking about you
I'd never go a day without my mama

Mama, mama you know I love you
Oh you know I love you
Mama, mama you're the queen of my heart
Your love is like
Tears from the stars
Mama, I just want you to know
Lovin' you is like food to my soul




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

'Asam Garam Gula dan Kopi'

mesti korang ingat cerita pasal mamat ni lagi kan...silap!!!!


yuhu....
arini mud ngantuk...

esok pepagi sebelum subuh nak ke Broga...
ade sesapa nak ikut??
meh le...
call aku kat no ni.. 012 6132056

sebelum tu..
mari enjoy gambar-gambar ini...
eceli ini hadiah dari Queen....
hadiah utk ole-ole bali Contest...

alhamdulillah...
terima kasih byk² diucapkan utk Queen dan King.. ahaks
incik nakkal suke baju tu...
kalau die suke..
aku lagi bertambah-tambah suka....

nah...layan kan je la aksi dua orang sengal ni...
mereka ni memang macam ni..


presenting.... the innocent fairy

abg tinjau sayang ke ni?? haaa skodeng!!!!


nampak tu??


kelosap sikit...

haaa ade FM jugak... ko nak makan selipar???!!!

ni pon KUIN bagi... sekarang save and sound kat dalam buku yg aku tengah baca...
buku 'Asam Garam Gula dan Kopi'..ahaks..


again... terima kasih kepada Kuin...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Anak Itu Anugerah Allah..saya percaya


luahan hati yang tak terluah..pd mulanya...
ahahahhahah

080810...genap 2 tahun aku hidup bersama incik nakkal....
satu benda yang tak pernah aku bayangkan dalam hidup aku....
dulu ingat tak de orang nak aku nih...
tapi ye la.. kalau dah jodoh..tak ke mana (ayt biasa la ni..)

betul la.. bila dah lama-lama berkahwin ni...
mesti ada perasaan nak anak...

comel nyeeeeee....

eeee...


adam danial si bolaaat... klu search nama adam danial..kuar gambar die sesaja...



mula la.. tengok budak sikit...
excited...
tgk orang mengandung sikit..
excited...

sampai tahap...
dengki pulak tengok orang mengandung..
ahahahahahahaha ape kejadahnya...

memula kawin dan sebelum kawin lagi...
kami memang merancang...
tapi tidak mengambil sebarang ubat... alat.. waima penyekat lansung..
durex pon tak pernah hokkay...

tapi kejap je.. bila dah 6 bulan kawin...
aku cakap dgn incik nakkal..
sudah redi... mari bina kilang...
ahahahahahahahaha

menanti....menanti...menanti...dan terus menanti..
nampak nye rezeki bukan milik kami....

kadang-kadang...sampai rasa nak terima je hakikat..
aku mungkin memang tak de rezeki lansung...
sampai tanya incik nakkal...
kalau aku tak boleh..macam mana??

lagi buat aku sedih..kecik hati dan tensen..
bila soalan yang sama diajukan kepada aku...
"Bila nak ada anak??"
"Merancang ke??" kemudian diteruskan dgn nasihat/bebelan..jgn rancang-rancang...nanti tak lekat lansung...
"Anak dah berapa orang??"

lagi tensen...bile ade suara-suara keji..berbunyi..bile kite usik anak die...
"Beranak la sendiri..."
"Beranak la.. beranak la...beranak la.. "
sampai tahap aku mals plak nak sentuh anak die... (aku pernah ckp..tak nak sentuh lansungggg anak die...tp last-last sentuh juga... darah daging sendiri pon...)

Kalau yang ok..bila tau aku tak de anak lagi mereka akan cakap...
"Tak pe la... tak de rezeki lagi.."
"Tak pe..kau muda lagi"
"Teruskan usaha..."

kalau yang lebih prihatin...
"si F tu.. aritu lambat jugak.. die makan B10 D3*...alhamdulillah...3 bulan dah lekat"
"si T aritu pun lambat jugak... lepas die makan B1*&*^&1...dah beranak pon..try la pulak"
"kau cube la Jamu R.. mana taw... ade rezeki.."

owhh... doa...dan terus berdoa...
semoga... ada la rezeki melimpah ruah....
untuk kami sekeluarga...




ppssstt :→ kalau aku merancang cara aku tu...klu dh nak lekat..lekat jugak...aku tak tolak rezeki ok..
orang nak anak... sibuk berusaha nak anak... orang tak nak anak... beranak-beranak... buang.. BODOH!!!!
Tahniah kepada yg sedang mengandung... anda tahu siapa anda..tak perlu sy sebut nama ekk... TAHNIAH... jgn risau... saya tak akan mengapa-apakan anda dan kandungan anda... sy doakan yg terbaik utk anda... sesiapa la yg sedang mengandung..dan baca ni...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

KES 2... Potong-Potong Kuala Lumpur

tajuk feeling macam DEBU-DEBU Kotaraya.. ahahaha


kau rasa perjalanan ni indah dan aman...


cuba kau fikir kembali aman ke tak....


KES 2..

sabtu aritu aku balik kampung...
my beloved JOHOL...
ahad tu... kami balik ke KL semula...
gerak dari kampung dh lepas Asar...
dah nak Maghrib pun masa tu...

selalunya kami akan ikut JOHOL - Inas-Bukit Miku - Rembau - Pedas - Hiway PLUS
tapi kali ni.. incik nakkal nak ikut...JOHOL - Tampin - Simpang Ampat - Hiway PLUS..
perjalanan lebih jauh daripada biasa...

perjalanan smooth walaupun banyak kereta bergerak...
dah nak sampai exit PEDAS - LINGGI...
kereta bergerak sedikit perlahan....
sebelum Hentian Senawang...
trafik dah bergerak lebih perlahan..

dan...
bermula lah aktiviti...
POTONG...
yeahhh....

lepas satu...satu..
lepas satu.... dua..tiga kereta...
wahhhh macam &*^%^$*^ je diorang ni...

aku mula la..
snap gambar mereka..
diorang tak takut pun kereta dorang masuk internet...
diorang suke kot...
GLEMER...

haa memula potong... last-last..
kat depan tu ade kereta rosak..
haaa mula la gelabah nak masuk lane balik...
dah menyusahkan lane kiri ni (aku dok lane kiri)
orang di lane kiri kena la berenti utk bagi laluan...
tak pun... orang lane kiri kena minta laluan orang lane tengah..
sebab kena himpit dengan org di laluan kecemasan yg memotong barisan ni..
dan orang di laluan tengah... kena mintak laluan laluan kanan...

NAMPAK AKIBATNYA???!!!
dek sekor makhluk yang tak reti ebrsabar ni...
menyebabkan... orang lain terkena bahana nye..
orang lain pun terpaksa susah..

dan masalah orang MALAYSIA ni..
sangaaaaattt la prihatin...
kalau bab-bab buang anak ke..masalah kepincangang akidah remaja..
tak pulak prihatin..
tapi bab-bab kereta berenti tepi.. kereta eksiden...
sangatttt la prihatin...
sukeeee benorr menyibok..
sibuk tengok je.. bukan sibuk tolong..

dah la.. trafik perlahan sebab orang nak tengok kereta rosak...
orang-orang potong barisan ni buat trafik lagiiiii la teruk...
diorang plak...tak de perasaan....
dah lepas kereta rosak...
diorang teruskan aktiviti potong barisan ni...
sampaiiii la diorang puas ati...


ye bermula la...aktiviti potong...


tengok... beraturrrr potong barisan..

ini adalah laluan kecemasan...




kancil ni paling kuang ajar.. die dah masuk lane tepi ni.. die keluar balik masuk laluan kecemasan... potong barisan.. B0$%^ tolll la...


harap keretaaa je besar.. akai??

btol tak kata aku..kereta besar2 je banyak..





dan...
macam KES 1 jugak...
kereta-kereta besar la yang banyak memotong barisan..
apakah KAU rasa KAU tak layak hadap jem ni..
sebab kereta kau mahal??sebab kereta ko besar??
sebab kau kaya??
dan kau layak hanya di laluan kecemasan??

owhh sungguh rendah pemikiran kau...
harap keretaaaa je besar...
tapi sivik kau kecik...
tak de nilai...

aku dah rasa dah...jem begini di hiway...
dari Pedas...sampai ke Nilai...
bile aku perhatikan...
penyebab utama jem teruk di hiway itu adalah...

ORANG YANG MEMOTONG BARISAN....

tolongggg la fikir pasal orang lain...
jgn negara makin maju ke hadapan...
tapi nilai-nilai murni dan kesedaran sivik kita..
berada jauhhhh ke belakang....

bagi aku..
kejadian..aktivit.. perjalanan..dan segala macam benda yang terjadi di jalanraya..
adalah amat sensitif...
amatttttt mengganggu...

jadilah pemandu yang bijak..yang bermoral...

jangan di luaran.. di tempat kerja..
kau adalah pekerja contoh..makhluk terbilang...

tapi di jalanraya kau adalah sampah...
jalanraya adalah kehidupan kita...
kita hidup memerlukan jalan...

cube fikirkan..
apa jadi pada hidup kita..
kalau orang suke potong jalan kita..
pasti kita tak suka..kan?
dan cube fikir..
tak ada satu pun manusia yang boleh potong 'jalan' kehidupannya...
(mana ade orang lahir-lahir je jadi doktor...)

last word...
selamat memandu..jadilah pemandu bijak...
letakkan kesedaran sivik anda..selari dengan keperibadian indah anda...


kepada yang tidak selesa dan kecik hati...
maaf la kalau korang terasa.. sesungguh nya.. ni entri emosi aku terhadap korang yang suke potong barisan.. sile fikir kan akibat dari memotong barisan..
bukan hanya di jalanraya...tapi di mana ja anda berada...
owhh entri ini juga lebih kepada pemerhatian aku..kalau korang tak buat..korang takkan terasa... sekian terima kasih


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Followers

Mari tinggalkan jejak anda di sini.. nanti saya gi rumah awak lak..