hari itu...kelmarin dan semalam....










hari tu kan...
ujan selebat-lebatnya di serdang perdana nih....
selalunya..kawasan lain hujan...
sini kering kontang...
tu la.. banyak noo dose sini...

ujan lebat.diikuti dgn angin kuat...

ujannnnnnnn

tgk ujan sambil layan kuaci.... mcm tgk tv ok...



kiri kanan org buat maksiat....
tak de perasaan betul dorg nih...
belakang lot blok aku nih...
2..3 pub....
tu pasal la.. aku selalu bercinta nak dapat parking kt kawasan umah aku ni..
nak..nak kalau time malam...
berangan la kamu bedahhhh



KELMARIN....
b'day adam yg pertama....
dah bosar anak buah nan sorang nih...
dah boleh jalan dah pon...
tak lamo laie boleh la berlari yo adam....


nyumm nyummmm


uihhh
part yang best...
mummy bawak cream puff...
memang peberet la nih....
kalau makan... rasa mcm tak cukup la 10 biji sekali hadap....

sedappp nyooo

mami buat...ooo silap..mami order je dgn sepupu mami...





udang yang ke berapa tah...mati..
adehhhh aritu meriah akuarium ni...




SEMALAM....
hahahahah yang ni best....
semalam aku pakai mask...
dah lama benorr mask tu dibiarkan....
jadi saja nak menjaga kecantikan dikala malam hari....

masa abgnakkal balik keje...
aku tgh dok menenyeh mask kat muka...
mask tu hitam....

gelak besar mamat tuh....
muka excited je tgk aku pakai mask....
by the time dah kering....


muka ku di atas badanmu...


aku ajak die tanggalkan itu topeng....
die tanggal kan semua...
penuh berhati-hati....
tapi sakit jugakla....
main tarik je... mana dia taw aku rasa cane kan...
cara la bro... next time wat lagi ok?


tp terharu jugak la....
nak jugak die tolong tanggalkan...
sambil layan isteri die yang sengal nih....

setel je tanggal ayat first die...
'ok dah boleh cium' (sbb td kan pipi makkk ade mask hitam.....)

hahahahahah tak leh blah la abg ni.....
tenkiu la abg...next time tolong wat facial lak ye...
manicure...pedicure... mekap... bla bla bla...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

PoKoK S3M4NgAt...



the story about a tree...


salam kawan-kawan...

korang ada tak minat pada pokok??

aku ada minat satu pokok...
aku rasa pokok ni dah tua..
tumbuh betul-betul kat parking kereta opis aku...
rimbun....

hari-hari aku akan tengok pokok ni...
sampai je opis.. pokok ni aku tengok dulu...
kalau nak balik kerja.. pokok ni jugak aku perhatikan dulu...
kalau aku berjalan-jalan dalam kawasan pejabat aku...
aku sentiasa perhatikan pokok tu...
kadang-kadang.. aku bersemangat nak pergi kerja..pun disebabkan pokok tu..
banyak betul jasa pokok ni dalam menaikkan semangat aku...

KPP aku pernah tegur aku..sebab asyik ambik gambar pokok tu..
kalau boss aku dah lali dah.. tgk aku suka amik gambar pokok tu...
kira nya.. aku sayang betullah pokok tu.....

bolehkah aku dipanggil TREE STALKER???
.
.
.
.
.
.pokok itu dikala hujan... dari dalam 'biru'


dikala luruh...


aku ingat kan pokok ni nak mati..



baru tumbuh daun baru...

sudah rimbun kembali...


i love this pokok...



pokok untuk krismas.. ahahha


mak kata nama pokok ni pokok astaka...


minat lain selain amik gambar pokok... ahahahha


hik hik hik... pokok pon boleh jadi story kan...
suka aku la...
korang pun kalau nak cerita benda mengarut aku tak kisah...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

kawan-kawan...


salam....

korang ada kawan??
apa jenis kawan-kawan yang korang ada??

kawan-kawan ni ada macam-macam jenis taw...
ada kawan susah je...kawan senang je.. kawan alam maya...kawan sekerja..kawan sekelas..kawan sekolej....

aku ada macam-macam jenis kawan ni jugak....

tapi lately.. aku macam penat pulak berkawan...
boleh ekk camtu..

korang faham kawan korang tak?
kalau 100 soalan pasal kawan korang yang ditanya..
berapa jawapan betul??

aku??
banyak salah kot...

aku tak pandai berkawan la....
kalau kawan-kawan mesti tak kekal...

salah aku la kan....ekk...
kawan-kawan aku..makan lolipop... aku lak makan chewing gum bola...
kawan-kawan aku tengok wrestling..aku tgk hindustan....
kawan-kawan main teng teng... aku main pasir...
susah betul nak serasi...

maaf la kawan-kawan...
mungkin saya tak sesuai kawan dengan kawan-kawan saya...
saya tak pandai nak tipu awak...

kawan-kawan...
kalau awak rasa saya tak ada benefit untuk masa depan awak...
sila la bagitahu...
saya boleh undurkan diri dari hidup awak..

kalau saya remove awak..
jangan kata saya tak nak kawan dengan awak...
mungkin saya rasa saya tidak mendatangkan faedah dalam hidup awak...

kadang-kadang..saya rasa...awak pun tak faham saya
saya rasa saya spesis pelik...
ke saya je rasa saya pelik...
saya kan macam bagus...
mana sesuai kawan dengan orang yang memang bagus macam awak...
saya selalu cakap orang tak faham saya..
tapi memang betul apa...

saya nak remove semua kawan-kawan saya dalam fesbuk
boleh kan??
sebab saya rasa..saya tak mendatangkan
sebarang faedah pada awak...

dulu kan...
kawan-kawan maya saya ada banyak..
tapi saya rasa saya tak sama macam mereka...
mereka suke labu...saya suke ciku...
saya suka duduk jauh-jauh dari orang...
sebab saya tak sehebat diorang..

saya tak cari pasal dengan diorang pon diorang
macam tak suka saya...
jadi macam mana??

ke sebenarnya saya ni bukan orang??

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

makaroni cis... nyah ko dari sini...

ni aktiviti bila tah... saje nak tukar selera.. bahan-bahan ada pulak tu.. aku pun buat la ni...
resepi di C&P dari... blog ummi...

banyak resepi menarik kat sini.. aku memang akan refer blog ummi utk cari resepi... tenkiu ummi...



Bahan:-

  • 115gm macaroni (aku gune 2 cawan)
  • 55gm butter/marjerin (*akak guna butter) - (aku gune dua sudu besar butter)
  • 30gm tepung gandum- (ikut suke aku)
  • 575ml susu segar- (2 cawan fresh milk)
  • 170gm cheddar cheese (*akak letak je 2 kpg slice cheese yg disiat2)
  • 3 tbsp fresh parsley-hiris (sy gune dry ajer)- (aku tak letak..tapi ganti dgn oregano, basil)
  • garam dan lada sulah
  • 100gm serbuk roti- (sesuke ati tabur)
  • 45g parmesan cheese-parut - (sesuke ati parut)
    **kalau xmau terlalu cheesy sampai xleh nak telan, buleh kurangkan kuantiti susu segar dan campurkan dgn air biasa sampai jadi 575ml
  • aku jugak tambahkan daging burger yang dah d hiris dadu-dadu kecil..
Cara-cara:-
  1. Panaskan oven 180 degree. Griskan loyang dgn butter.
  2. Rebus macaroni dlm air didih(ikut arahan paket). Letak garam sedikit. Toskan.
  3. Cairkan butter, tambahkan tepung. Kacaukan selama 2 minit. Masukkan susu dan biar sampai didih. Terus kacau sampai nampak ia dah memekat, lebih kurang 5 minit.
  4. Alih dari api, masukkan macaroni, cheddar cheese dan parsley. Gaul sebati. Masukkan garam dan lada sulah secukup rasa. kemudian daging burger yg dah didadu.
  5. Masukkan macaroni ke dalam loyang, ratakan.
  6. Dlm mangkuk lain, campurkan serbuk roti sgn parmesan cheese. Taburkan atas macaroni tadi.
  7. Bakar 30-35minit atau hingga bhgn atas jd 'golden brown'.




so ni la hasil nya.. resepi ikut sedap rasa aku.....



cis...cisss




sekian terima kasih.... sedap ke tak.. korang try le sendiri...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

fogging

salam all...
masih bercuti kah??
mengalahkan org cina yg beraya la korang nih...
aku dah balik ke opis tercinta nih...

cuti yang biasa-biasa je..
save budget....

tapi hari ni bukan nak cerita pasal cuti...
tapi nak cerita... 2 days before cuti...

balik je keje... aku dengar orang-orang MPSJ melalak dari blok ke blok...
minta orang tutup tingkap.buka pintu dan keluar rumah...
sebelum ni aku tak buat...
tapi rasa macam tak best pulak...
nanti orang kata tak nak bagi kerjasama...

naik rumah.. cepat-cepat solat.. dan tunggu di bawah rumah...
masa tu tengah panas....
taw je la cuaca sekarang..
pukul 5 punya panas... macam pukul 3 ptg..


buku ni dah berbulan-bulan dah.. tak setel-setel gak..

aku tengok jam dah pukul 6...
orang MPSJ...rileks je duduk minum....
aku yang kepanasan ni... menggelegak la marah...
konon-konon nak baca buku...
siap bawak turun air bagai...
musim panas la katakan...


staff MPSJ yg sedang lepak-ing

tiba-tiba..
lalu sorang staff MPSJ depan aku..
aku pun tanya la..

aku : bang, bila nak start ni?? kata pukul 6... ni dah pukul 6 dah ni..
MPSJ : kami cakap je pukul 6. tapi kami start pukul 6.30. nyamuk aktif masa tu..
lagipun pegawai kami tak sampai lagi.
aku: ala... pintu rumah saya terbukak tu.. tak best la tinggalkan lama-lama..
MPSJ : awak naik je la..tutup pintu.. tak payah turun pun tak pe..
aku: malas la..dah alang-alang turun...
MPSJ : tunggu la kejap...

owhhh hell....
tunggu la aku di situ... aku tengok aku sorang je turun.. orang lain tak de pon..
tengah duduk-duduk tu..
datang satu van..turun la segerombolan pegawai MPSJ..
brader yg aku tegur tu...dtg tempat aku lepak tu...start kan enjin penyembur die..
aku pulak panik... "apa lak aku buat sini... nak kena sembur ke"

berlari aku selamatkan diri...
duduk la tepi jalan... dgn budak-budak kedai makan bawah rumah aku tu
mamat tu pon cakap la...
"tak taw ke? ade budak kena demam denggi aritu. tangga tu la umah die"
(sambil tunjuk tangga rumah aku)

aku tanya la detail...die kata budak lelaki...student
sah la budak depan rumah aku...
situ je ade student lelaki tinggal...
macam mana aku tak taw ni?

memang besar-besaran aku tgk org MPSJ sembur asap...
macam kebakaran dah ha..
orang atas rumah aku... selamba je duduk kat tingkap...
dalam rumah...
macam orang terperangkap dalam kebakaran..
tak faham bahasa kot diorang nih...
sesak la ko dalam tu...

apa-apa pun.. ribuan terima kasih diucapkan kpd pihak MPSJ...
lain kali datang lagi....
habis rumah aku bau tar...
huk huk huk...


start tangga aku dulu....


huru-hara dibuatnya...


langit yang membiru... menandakan kepanasan

kat longkang pun keluar asap....




cara-cara menyelamatkan diri... ini akak yang jual burger

skyvilla pon jerebu gak...

pam penyembur...


brader yg baik borak dgn aku tu... die yg sembur blok aku...
ni dah setel semua..




ni time aku naik.. tengok..siap bukak pintu hokay...




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Kelahiran terbaru dan Cabutan Bertuah Cikmin.com

INI ENTRY STICKY MODE,SILA SKROLL KEBAWAH UNTUK ENTRY TERBARU.


Cikmin.com merupakan sebuah laman blog peribadi yang mengisahkan tentang cikmin dan keluarga,disamping itu cikmin.com juga tempat cikmin berkongsi petua,resepi masakan,luahan perasaan,tips2 berguna untuk dimanfaatkan bersama.Semoga kelahiran cikmin.com yang amat istimewa ini akan terus mendapat sokongan padu dari anda semua.Salam untuk semua dan Terima Kasih.

kali ni aku nak join cabutan bertuah dr blog cik min lak..menarik..menarik...
tarikh tutup penyertaan 14 feb 2010...
sesapa nak join.. sile klik
CIK MIN

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

WeDdinG PhOto CoNtEst by LyNn HaMzAh



salam kawan-kawan... macam biasa mood entry bercerita tak mari lagi... even byk gile aku amik gambar.. hari ni nak join

WeDdinG PhOto CoNtEst by LyNn HaMzAh

ciri- ciri
  • Jadi follower blog LYNN dan QISTINA WARDROBE...
  • Letak banner di atas di ruang side bar blog anda...
  • Letak tajuk entry seperti diatas dan make sure entry link anda back to mine...
  • Hantar sekeping sahaja gambar perkahwinan anda yang anda rasa sangat cantik & menarik...Kalau boleh biarlah close up kat muka anda & pasangan...
  • Letak 1 gambar jer yer...Kalau banyak-banyak nanti pening plak kepala juri nak pilih yang mana satu yang cantik...
  • Sertakan nama anda & pasangan...Sertakan juga tarikh ulangtahun perkahwinan anda & pasangan...
  • Ceritakan sket kenapa gambar tu anda pilih untuk menyertai contest nie...
  • Last sekali, tinggalkan penyertaan anda dalam comment box entry nie ok...
  • Tarikh tutup penyertaan adalah pada 15 Febuari 2010...



orait....

gambar yang dipertaruhkan...
.
,
'
:
;


hahahahha ni la kes dera d waktu persandingan... erkk... ni bukan atas arahan photog time tu... tapi aksi spontan kami yang suke benor bergurau... sampai atas pelamin pon sempat lagi memain.... dalam album kami banyak gambar candid berbanding gambar yang diarahkan... sebab kalau arahkan pon.. last-last jadi memain..... tgk gambar kawin sendiri... rasa nak gelak.. macam hampeh....

last word.. jangan lupe gi blog penganjur dan penaja hadiah...
penaja tu die jual baju kanak-kanak...
ishhh geram ai nengok ok...
i wish i have kiddo rite now...
uuuuu.....


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

contest...contest...

sekarang ak dalam mood join contest...

sebab asyik biarkan umah aku ni bersawang je..
jadi aku pun...join la segala mak bapak kontes yang ade..
sekarang bercadang nak buat blog khas utk contest je.. setuju tak??

hehehehe senang kan... sini cerita remeh..
saana cerita kontes semata-mata...

owhh join je.. menang belakang kira...

korang nak join jugak??
try masuk blog ni... die ada update segala mak nenek contest...

http://www.fcucommunity.net/2008/11/follow-me-gallery.html

seronok ke join contest??
try dulu.. baru taw..
hahahahahahhahahahaha

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Yanadzul Giveaway : Win Aivee Emart Toy & Mystery Gift


YEAH... KALI NI KITA JOIN CONTEST NI PULAK.....

jom la lawat blog Aivee Emart ni.. ada banyakkkkkk baju kanak-kanak yang kiut...
kalau aku ade anak.. memang aku dah beli dah..
comel-comel belaka... aduhhh buat aku tak sabar nak ada anak sendiri je...
hik hik hik....




Seperti biasa, setiap contest pasti ada syarat-syarat yang perlu dipatuhi. Syarat2nya adalah seperti berikut:

1. Add Yanadzul dan Aivee Emart di blogroll/bloglist anda.
2. Wajib menjadi follower Aivee Emart.
3. Copy banner Contest @ Giveaway di atas pada sidebar blog anda.
4. Membuat simple review mengenai contest ini diblog anda dengan tajuk Yanadzul Giveaway : Win Aivee Emart Toy & Mystery Gift (jangan lupa link balik ke entri ini).
5. Entri boleh dalam English atau Malay.
6. Dalam entri itu pastikan anda mention dan link ke Yanadzul Giveaway : Win Aivee Emart Toy & Mystery Gift dan Aivee Emart (no link back will be disqualified).
7. Bila dah siap, tinggalkan komen di entri contest ini.
8. Boleh menghantar lebih dari satu penyertaan.(ini bermakna sesiapa saja boleh jadi pemenang..walaupun tak pandai mengarang..:P) 9. Terbuka kepada sesiapa yang punyai blog @ website
10. Pemenang akan dipilih secara random melalui random.org

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

MamaTisya LovelyScents Giveaway



give away lagi...
kali ni mama tisya pulak...
cayalah mama...
semoga encik random minat dgn no sy.. heheheh
tarikh tutup.. 26 feb 2010 pukul 9.30 pagi..
sapa berminat sile klik ya...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

win this bag contest



aha.. kali ni nak masuk pertandingan ini pulak... heheheheheh
tarikh tutup.... tak taw... tp yang pasti...
pemenang akan d pilih pada hari kekasih nanti which is 14 feb 2010...

sila ke link ini utk mengetahui lebih lanjut... KLIK

hopefully.. the bag will be mine.. ehehehehhe

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

99 HTN -ends-

assalammualaikum...

all well ends well...
ahahahah

sudah nye... tiada perbezaan..
nak buat post mortem??

boleh je..

kesalahan
1. tak makan nasi.. tapi masih memakan makanan berkalori tinggi yang lain..
cth : pizza, roti berkeju, KFC, MCD, burger, ayam goreng

2. dah la makan makanan berkalori tinggi... tiada sebarang senaman dilakukan..
(buat sekejap je..pastu...harammmmm)

3. tidur selepas makan..
yang ni susah nak cakap la.. aku sentiasa tunggu suami aku balik keje.. baru aku nak makan... beliau sampai umah dah pukul 8 lebih. pukul 9-10 baru nak makan... sebab tunggu die mandi dulu, main fesbuk dulu, geli-geli dulu...opssss....
kan tidur selepas makan tidak elok...

4. mandi selepas makan...
jarang-jarang terjadi.. tapi ada..


jadi kesimpulannya... percubaan tak berjaya...

akan di lakukan sekali lagi??? bergantung..

owh... kak zel dan peserta yang lain...
maaf lupe nak post..
sy dah makan nasi beberapa kali...
ade pos gmbr je aritu...
detail nye tak de.. hehehehe
maaf..... tersangat maaf... jgn marah ye...

errr denda akan di bank in kan ASAP....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

:: mietos lucky draw ::


syarat-syarat nya....

#xkisah la sama ada hendak follow atau tidak blog ni, janji ada blog.... tapi dalam entry anda, silanyatakan referrer anda....

#postkan banner atas ni pada entry & sidebar blog dan link kat blog aku!!!sila tinggal link entry kat bahagian comment....

#tarikh tutup pada 13 February 2010 (before chinese new year)

# 2 hadiah untuk cabutan bertuah & 1 hadiah untuk referrer terbanyak (ajak la member2 join skali) so, sila tulis souvenier dari negara mana yang dihendaki!!!pilih satu sahaja, antaranya....
@japan
@barbados
@korea
@egypt
@france
@USA

ok.. ni aku jumpa dr blog kak zai.

kalau aku diberi pilihan nak yang mana satu... aku pasti pilih NIPPON (japan la..)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

CONTEST TIME....

AHAHAHA...
korang baca tajuk tu.. ok...

kali ni aku nak layan beberapa contest yg ada..
uihhh pemurah betul blogger² malaysia ni..
jadi sebagai tanda penghargaan aku kepada korang..
aku nak join sume contest yang boleh...


get ready people...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

tag from.. girl next door...

haiiii....
kali ni i've been tag... heheheh tag istimewa ni dtg dr kak fida.. (mcm baca kad ucapan utk pilihan lagu lak kan..)

jadi.. ni la die....



1) Adakah anda rasa anda hot?
tak... sebab skrg sy tgh kesejukan kat dlm opis ni..


2) Upload gambar kegemaran anda. Citer pasal gambar berkenaan

gmbr ni gambar raya.. tp dah edit... kebetulan dinding umh BIL aku kaler ijo sama lak dgn baju... owhh gmbr ni dh d compress...asal die lg vibrant.. klik for lerger view..

3) Bila kali terakhir anda makan pizza?
Bulan lepas. masa celeb akak nak gi Sabah... abgnakkal belanja..aku order.. yeay...nanti blnja lgi ekk b..


4) Lagu terakhir anda dengar
errrrkkk lagu mende ekk... tak ingat sbb pagi td last sekali dgr berita.. b4 tu dgr tazkirah pagi.. mcm org baikkan pepagi.. takut nanti aku mencarut... layan jem..

5) Ape anda buat selain menyelesaikan tag ini
fesbuking la ape lg..


6) Selain nama sendiri anda dipanggil name ape?
QuDuT, bedah, pidah, fidah, fida, rafi (eh ade jugak k..), penyu, johol, cik dah, dik dah, buchuk, mama, sayang, gedik, ngade-ngade...

owhh banyak nye nama panggilan aku..

7) Tag lagi 8 orang

1. kak ana
2. saba..
3. kak eynda
4. abgnakkal
5. elly
6. nazri
7. ida sayang sham
8. kak lang dik nor..


8) Siapakah orang no 1 kepada anda
bekas opis mate.. ex cikgu...


9) Kata sesuatu kepada orang no 5
kepek ko sudah selamat dikunyah oleh kami....


10) No. 3 ada hubungan dengan siapa
hubungan dengan hannah n juga
adam... heheheheh

11) Bagaimana pula dengan no 4
die ni ade skandal dgn saya... kekasih gelap, cerah, terang, malap saya.. hik hik hik...


12) Pesanan kepada org no 6
bila mau pulang bah.... akak aku juga d sabah bah...


13) Kata kata cinta untuk no 2
aishteru saba... ahaks...


14) Adakah no 7 & 8 punye persamaan
mereka adalah blogger... sudah berkahwin n ada anak perempuan... sama kan?

15) Berikan 5 yang anda tahu tentang orang yg men`tag anda
1. die baru setel buat contest..
2. hadiah kontes tu... ade beg ben 10
3. qysara baru dpt beskal pink...
4. die nk hadiah in advance...sedangkan bday die bulan 8... tamak btol...
5. die kata baca komen sy leh buat urat kentut die putus...
6. die x nak puji saya pemandu cekap...

ehh terlebih lak... hehehehe


16) persamaan antara kambing dan lembu
dua-dua tak mandi...pastu caj mahal...


17) Adakah anda tahu si razmann itu sengal
razman tu ade lah sepupu saya... dia baik... ~~~tipu... aku tak kenal sape razman...~~


18) Gay or less
not Gay not less.... mcm ala-ala... not less not more... but over.. hahahahahahah



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Followers

Mari tinggalkan jejak anda di sini.. nanti saya gi rumah awak lak..