2009 dalam sejarah....

assalammualaikum n salam sejahtera kawan-kawan....
pejam celik...pejam celik....
lusa dh masuk 2010....
kadang-kadang rasa kejappppppp je masa berlalu...
kadang-kadang rasa mcam dah lamaaaaa sgt benda tu berlalu..
sedangkan dalam tahun ni jugak....

semua orang ade kenangan di tahun ni....
tak banyak sikit...
tak sikit terlebih banyak...
tka kurang jugak yang tak nak ingat...
mungkin sebab terlampau tragis....

banyak juga kehilangan yang terjadi tahun ni....
2 pupu meninggal kemalangan, anak abg opis meninggal kemalangan...
hilang dara pun ramai tahun ni.....

apa yang best tahun 2009??
- dapat keje kerajaan...even kontrak
- dapat encik conan... even 2nd hand...tp amat bermakna..... i love my b chuk
- beli kereta baru.... even 2nd jugak.... ada jugak kereta dr takde lansung...kan kan kan....
- dapat ank buah pertama dlm keluarga cikgu samsun.....
- dapat pergi Cameron Highland.... sekian lama aku berhajat...akhirnya abgnakkal bawak g CH...puas ati...lepas ni nak buat trip yearly la CH ni....


apa yang tak best 2009??
- aku ter eksiden kan biru...sampai lari bodi biru...sian die....
- moto aku wat hal...
- ala....masalah2 biasa...
- asam garam org berkawan... mmg la ade pasang surut... cyber friends ni... camni la.... sabor je la...

tu la yg best dan tak best... banyak benda aku lupa...pelupa ekk aku ni... ni yg penting blog n fotopages aku ni... boleh aku refresh balik....


reunion SKUJ utk budak2 lahir tahun 1985 n 1986


my first car.... biru




bijak nakal cikdah...sangat comellll


trip ke Penang yg banyak suka duka.. haahahahha


mSr 1st annvsry....


berat tak susut-susut....
join 99 HTN pun sama je...ceh


dapat kawan-kawan dr dunia cyber....
best nye time ni....
kawan-kawan tak boleh lawan....



kawasan umah aku memang suke buat kecoh...
polis dtg berlumba-lumba la...
anak kambing patah kaki la...
anak rusa tak boleh nyanyi la....



seronok jumpa otai2 potograpi ni...
macam-macam boleh belajar....



kesimpulannya.... tahun 2009...adalah berlainan dari 2008...
sebab aku menghadapi dan mengharungi cabaran sebagai
pekerja awam...
isteri..
kawan...
dan
anak...
dalam situasi yang lain dari tahun sebelum......


semoga ada sinar indah untuk tahun 2010 jugak....

selamat tahun baru kawan-kawan....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

episod boring




hari ni macam boring gile.....
semua benda buat mcm tah hape hape....




bukan tak de keje...
tapi malas gileeeeee nak buat....



puas aku fikir...
kenapalah aku hari ni......



nak kata sedih....
aku rasa arini tak de perasaan spesel...
tak de rasa sedih, suke atau hiba....




nak kata ade masalah.....
memang sume orang ada masalah.....
tapi terkawal la buat masa ni.....




punyalah bosan....
pensel pon aku klip kan sepit rambut....



coklat pon aku nk gandingkan dengan kubah opis....




bile pandang kabinet.. baru aku perasaan....
YES dah nak habis...
aku tak sempat soping pon.....
duit dah kering buat bayar billsssssssssss
ade ke bills?? buat-buat ada.....

owhhh bosan nye... aku nak gi soping.....




rasa macam comel...
mesti abgnakkal muntah hijau kalau aku cakap aku comel....



ai comel....
yu macam bagus.....
hari-hari buat muke cam bagus....
:p.. macam bagussssssss je la abg ni.....


sama je... dua-dua pon macam bagus.......




p.s : asik tgk orang amik gambar sendiri gune henpon... ai nak try gak... ai nye henpon dah ade kamera... nak gak jakun amik gmbr sendiri... :p

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

MC vs EL...


I'm backkkkkkkk
disebabkan kesihatan yang tak berapa memuaskan....
tak dpt aku nk update blog aku nih....
dok kt fesbuk je la gamak nye...
tu pon.. dok usha2 org je...
fotopages lom berusik lagi nih....

balik dr Bkt merah aritu... aku dah flat dah...
isnin gagah lagi ke opis...
selasa... K.O
terpaksa gi ke sini....

no giliran utk pendaftaran masa tu....


no aku....

punya lah ramai umat.....


ingat kan dapat MC....
tapi doktor tu cume tny....

doktor : sakit ape?
aku : batuk, selsema....
doktor : buka mulut...aaaaaa (sambil suluh mulut aku yg hapak)
aku : aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
doktor : ok... pusing blkg... tarik nafas..lepas..tarik.. lepas
doktor : awak kerja....nak time slip.... ok blah.....

itu je... ye itu je.. tiada aktiviti cek suhu.......

dan hasil penungguan selama 3 jam... aku dibekalkan ini


ubat batuk, selsema, panadol


petang smlm..haji kassim bg aku ubat selsema ni....


pertama kali dlm sejarah yang aku ingt...
aku makan ubat selsema...
selama ni... dengar org cakap je...
ubat selsema mengantukkan..
bile aku dah makan...
memang betullah...
mata tak boleh tahan kauuuu

aku tido... jaga kejap...
pastu tido balik...
haji kassim aku buat tak kisah je...
pukul 6.30 baru aku balik ke rumah...
aku takut drive d bawah pengaruh dadah....
tak de dadah pon aku leh tido time driving...
ini kan pula makan ubat....

kenapa pergi klinik kerajaan??
sbb sepatutnya ada kaunter utk demam, batuk dan selsema...
bagi aku yang kedekut ni...
klinik mana-mana pun sama...
bukan klinik jd ukuran..
tp doktor...
tp korang jgn persoalkan kredibiliti seorang doktor..
apatah lg kutuk doktor depan doktor lain
pantang taw.. jgn buat

untuk bantuan?? sila call sini


jangan pandang rendah pada hospital dan klinik kerajaan...
equipment dorang biasa nya lebih ke hadapan..
ni aku tengok masa aku wat projek hospital shah alam
hospital tu underconstruction skrg...

aku jugak dah masuk hospital Alor Star...
dan tahu apa ade di beberapa hospital...
equipment dorang tak de lah ke blkg sgt...

cuma...
dr segi layanan..
mmg la korang tak dpt tip top 1st class....
lain la korang pergi Prince Court...
haruslah korang dapat layanan bak raja...

memang diakui..
ada sesetengah pakar...
tidak berada di kerajaan....
perlu ke hospital swasta utk dpt khidmat pantas...

contoh.. masa aku patah tangan
aku di bagi pilihan........
stay di PPUM atau ke HKL...
tapi aku pilih PPUM
sebab takut kes tangan aku...
dipandang remeh di HKL...
menyebabkan aku dibiarkan sakit utk jangka masa yang lama

but still.. kite kena tgk kepadatan pesakit...
kerajaan padat...
swasta...kurang padat


entah...
masing-masing punya pendapat la kan....
bg aku yg kedekut duit ni...
kerajaan je dah la...
klinik dan hospital panel opis aku pun...
kerajaan punya je...
lain la korang yang keje swasta...
hospital panel...
SJMC, Glenegel....
mmg rugi la kalau pergi tempat lain....


ehhhh panjang lak cerita....
akhir kata...
kalau tak sihat.. ade batuk, demam dan selsema...
pergi cepat ke klinik berhampiran...
H1N1 datang melanda balik ni...
dan jangan lupa pakai ni...

utk yg pakai tudung... kalau terbeli yg mask utk sangkut telinga
adjust sikit... supaya leh sarung ke kepala...



even aku cuti... kena basuh baju yg banyak ni...
terbengkalai sejak balik dr bkt merah.


owhh aku cuti kecemasan (EL)
sebab
doktor kedekut MC...





nanti aku cerita pasal ni...
dan aktiviti di Bukit merah...


taaaaaa

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

selamat tinggal semua.....


assalammualaikum...
dan salam sejahtera....

selamat tinggal kawan-kawan...
jangan pernah lupa siapa kita...
hanya hambaNYA.....

hidup bukan lama...
hanya seketika...

kalau aku dah tak ada....
ampun kan dosa-dosa
sekiranya ada terkasar bahasa...
tersilap budi bicara....
tersinggung rasa.....


walaupun aku tiada...
kawan-kawan lain pasti ada sentiasa....


selamat tinggal semua...
aku pergi 4 hari ja.....


p/s : aku kena pergi kursus kat Bukit Merah... 17-19 Dec 09...
pastu sambung pulak Family Day sampai ahad... kat tempat yg sama..
heheheheheheh jgn nakal-nakal ye......


sayang korang xxxxxxx ♥♥♥♥♥



for the 1 i ♥......




but i'll .....





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

♥J♥U♥N♥K♥♥F♥O♥O♥D

wohaaaa
salam all...
lama nye tak update...
well... me kan not regular blogger...
extra spicy je... akakakakak


arini mau cerita...pasal....
JUNK FOOD...

hoyeeee...
utk yg nak berdiet serta kuruskan badan....
junk food adalah makanan yang tidak sesuai utk diambil
aptah lg menjadi santapan harian...

TAPI...
bg orang yang diet tp hampeh mcm me....
JUNK ni adalah sedap....

sekarang aku tgh gile makan ni......

asal ko terbalik ni junk??

owhh sedap hokay....
mcm roller coster biasa...
cume dlm bntuk cip..

dan haruslah perasa ni......



sangat layan ok....
aritu aku layan twisties perasa Wasabi jugak.....
dan aku juga suke belu seaweed Wasabi....
rasa die mmg menyengat... tp sedap....
dan lagi best....

abgnakkal tak makan wasabi....
waahahahahahahha untung la aku...
tak payah berkongsi dengan abgnakkal...
yeay.... aku kedekut...

aku boleh makan seberapa banyak aku suke.. klau wasabi...

eceli... feberet kami berdua adalah junk food....
klu beli sampah ni...
mesti ade Cheezel..
owhh feberet....
aku boleh beli yg paling besar tu... sbb TAMAK....

owhhh sedap nya....




abgnakkal dah beli henpon baru.....
die beli PDA phone....
die mmg gile PDA...
owhh tolong lah......


♥♥♥♥♥♥from me love♥♥♥♥♥♥


tapi yang best... me dpt phone die....
still PDA Phone.....
even rupe die tak seksi dan gojes...serta berkilat...
dan byk button tak function...kena touch skrin itu....
tapi me syukur.....
die masih ingt kat me la tu....
tenkiu abang... i lap u poreber la...
heheheheh...
long live abang.....
♥♥♥♥



owhh semalam boss aku bagi aku nih...
aiyoooo mana maw cari ikan utk bakar ni...
ade jugak yg aku tibai
ikan-ikan dlm akurium tu kang....


owhh udang aku juga sudah selamat bertelur...
aku de nmpk 3 ekor ank udang...
masa majuk dgn abgnakkal aritu la...
baru nak majuk...
alih-alih die panggil...
sebab die nampak ank udang dlm akurium....
comel je...
semoga anak udang tak dimakan ikan


owhh follower aku juga sudah bertambah....
ye ko la saba...
telah menjadi org ke-33...
hmm adakah aku akan bagi gift.....??
tak kot... sebab aku kedekut....
tp utk orang ke 88...
atau 1808..
mungkin aku akan fikirkan
hahahahaha


owhhh.... ade lg nak cerita... nanti aku cerita la....

jgn percaya ni aku buat... aku hnya snap dr iklan memory lane...
yg aku amik katalog nye d KLCC aritu...
wohaaa


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

underconstruction



rasa macam nak wat kerja-kerja ubah suai...
tp tgk la... kalau rajin... hahahahahah saje letak gambar nih....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

world today




selamat pagi....
pagi-pagi dah baca cerita tak best....
semalam aku ade terdengar orang bercakap pasal kes ni...
tapi tak ambik port..
sekali terbaca blog mr.T....
terkezut mak...
so i search for the story...
then... jumpa blog syoknye kawin...


tajuk pun dah best dah...

I married Mohammed Fazdil Bin Min Bahari @ Fatine and

oops She’s A Man!!



aha.. baca tajuk dah boleh agak kan.....
cerita nya...
sorang CEO syarikat maintainance di KLCC satu masa dulu...
terpana melihat wajah Mohammed Fazdil ni...
masa tu kat starbak KLCC....
die terpana dek wajah fadil yg exotic (mmg la exotic..dia jantan..)
masa nak pergi lebih jauh....
si fadil ni bagitau.. die bukan lah insan yang dicari Ian....sebab dia jantan....
si Ian ni... memula macam kisah....
tapi die melihat fadil guna mata X-ray die....
jadi... bagi dia tak kisah la... asal boleh
cucuk...

dan mereka telah selamat dikahwin kan...

malas nak cerita banyak la... korang gi baca cerita die kat syok kawin
http://syokkahwin.com/blog/2009/12/04/i-married-a-mohammed-fazdil-bin-min-bahari-fatine-and-oops-shes-a-man/





yang ni cerita lain pulak...
mula-mula ternampak gambar kat fb kak amy...
lepas tu...godek-godek...
jumpa la cerita nya....

owhh...
allahuakbar...
sapa kata duduk dalam bangunan selamat...
mesti rasa pelik...
kalau korang berada di tempat kejadian dan cedera...
nanti orang tanya...

orang : "ko kenapa mat?"
mat : aku kena langgar kereta...
orang : kat mana??
mat : dalam Midvalley...
(cerita ini hanyalah contoh...tiada kaitan dengan yang telah terjadi di KB Mall....)

uhuhuhuhu.....
betullah...
kalau dah janji DIA....
dan dunia ni DIA yang punya...
benda pelik boleh jadi benar....
allah maha mengetahui...
lebih berkuasa....
siapa kita nak menentang kuasa DIA...

kau buat lah dinding 30 tingkat pun..
untuk elak tsunami....(
contoh lagi ekkk....)
kalau dah DIA kata... jadi (
kun)
jadilah....

tapi allah bagi kita akal untuk berfikir....
macam kes fadil ni...
bukan allah nak dia jadi macam tu...
allah jadikan dia begitu untuk die berfikir....
ingat kembali..siapa allah....

ingat!!! solat jangan tinggal....
kita akan rasa kehilangan kalau kita tinggalkan agama sekaligus tuhan kita....

jangan persoalkan kenapa perlu solat...
jangan la kata....
"ewan tu tak solat...senang je hidup dia... tak de pun masalah..."
jangan samakan orang lain dgn diri kau....
allah datangkan ujian lain untuk dia...allah tarik keberkatan lain dari dia....
kau yang tak tahu........


oppsss.... terlebih sudah....
aku cuma ingin berkongsi.... aku bukan lah se alim korang...
aku bukanlah sebaik korang....
aku lebih teruk dari fadil ni...mungkin.....

ingat ayat al-asr.. yang bermaksud.. lebih kurang
Demi Masa, Sesungguhnya SEMUA manusia itu di dalam kerugian,......KECUALI mereka yang berIMAN, dan beramal soleh...Dan berpesan2 pada kebaikan, dan berpesan2 pada kesabaran

tak salahkan aku tolong korang beringat.... nanti korang tolong ingat kan aku jugak ye.......





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

" Seindah Butterfly " Giveaway Kategori A



kawan-kawan.....
  • Jadik FOLLOWER blog ni dan blog sponsor
  • Masukkan kami lam BLOGLIST kowang
  • Letak BANNER yg Puan Mai dah tulun buat diatas kat entry dan sidebar blog kowang dan link ke entry ni
  • Buat entry lam blog kowang dgn hanya menggunakan tajuk "Seindah Butterfly"giveaway Kategori A
  • Upload hanya SEKETUL gambar kawen kowang yg sgt sweet......
  • Pastu cerite kisah menarik petame kali bertemu ngn hasben/wife kowang ker atau tatkala cinta stat berputik ker, ok! (mane yg lbh menarik) love
  • Makesure insan lam gambar adalah hasben/wife anda, ok!!
  • Kowang jugak dipersilakan untuk menerjah blog sponsor dan di entry anda nnt bgtau 3 shawl yg kowang minat. Mane tau powan eila terharu lalu diberinye ketiga2 itu kepada pemenang ihikhik
  • Tinggalkan link entry kowang lam comment box entry ni.
  • Sy akan tinggalkan jejak di entry anda, I'Allah..
  • Tarikh luput : 06 / 12 / 2009

ooo pilihan shawl aku adalah...




eceli.. aku minta abg nakkal buat kan cerita utk gway ni...
die dah buat...
tapi...
tak siap....
aku pon kena la setel kan....
dah lama aku simpan benda ni..
dsebabkan abgnakkal yg sangat lah sibuk...
tak siap la karangan die yang panjang menjela tu...

kenapa pilih abgnakkal sebagai penulis??
nak jugak baca dr sudut pandangan die kan...
aku pon nak taw gak...
hahahahah

jadi aku telah memilih gambar ini
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



ni gambar masa lepas nikah..
ohohoho sangat gedik ye aku ini jam.... ahaks

dah banyak kali jugak kot aku cerita.. mcm mana aku jumpa dengan abgnakkal....
ceritanya...........

aku kenal dgn abgnakkal di chat room yahoo...
tahun 2004 kalau tak silap...
dengan nama abgnakkal dan cikbedahlaser la kami berkenalan..
pantang betul aku tengok nama ade abang-abang ni..
mesti nak cyber s** la... bile kena tegur dengan nick abgnakkal ni...
aku pun gi sound la die...
" no sex... no politic..no (apa tah lagi..abgnakkal je ingat..)"
sekali time borak...
layan pulak... tak de pun cite kotor-kotor nih...
masa tu kenal gitu je la...
add ke YM...

dalam setahun boleh kira la berapa kali aku tegur dia kat YM...
dia cukup pelik dgn aku..
kejap-kejap ada kat N9..
kejap-kejap bahau...
kejap-kejap..KL...
kejap-kejap patah tangan...
kejap-kejap sengal....


pastu..masa bulan 10 2007...
abgnakkal selalu online...
aku pulak masa tu tengah down kat opis...

selalu la mengadu domba pd abgnakkal...
mamat ni layan kan je...
selalu gak la die ajak jumpa..
aku wat donno je.. eceli..
even tak pernah jumpa..
tp aku pernah tgk gambar die..
aku dah janji dah dgn diri sendiri..
tak nak jmp mamat ni..
tak hensem...
tah macam mana..
lepas raya 2007 (bulan november kalau tak silap...)
aku termakan jugak dgn ajakan abgnakkal...
dia yang masa tu tgh OT kat opis die d bangi..
bergegas balik ke PJ...
pick up aku tepi jalan..
bawah lrt Universiti...
dengan lancer tak cukup sifat...

dengan seat x de nye...
body kereta pon...cam tak meyakinkan...
masa naik kereta tu...
hanya tuhan sajalah yang tahu..bertapa seriau nye aku...
siap buat drift ye dgn kereta tak ckup sifat tu kat traffic light taman jaya tu...
gilooo...
tempat pertama dating...
A&W Tmn Jaya....
dari situ la...
kasih syg mule berputik..
(aaaawwwwwww.. geli ahhh..)

dulu tak nak jmp sbb tak hensem... skrg ari-ari maw jumpa... sbb hensem... (lepas kawin ni..makin ensem lak laki ai nih...haih) owhhh lepas 2 bulan jumpa abgnakkal ajak aku kawin... dengan pancing soalan... awak 45kg kite selamat.... (selamat nikah la)... adakah aku 45kg?? tidak....!!! bertambah berkilo-kilo adalah... hahahahahahhahaha november 2007 - jumpa.. januari 2008 - propose.... march 2008 - tunang.... 080808 - nikah.... yeay... bulan lepas ckup 2 tahun ktorg jumpa... (laaaa baru 2 tahun ke... )

sekian la cerita saya...
(dah banyak kali ulang siaran nih..hahahaha) dulu punya cerita dgn gambar...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

raya haji VS reunion SKUJ

adam danial in action....


hi tawan-tawan....
meh ar.. kite nak cite nih....
ni la sedikit sebanyak gambar raya aji aritu....
nasib baik aku tak kena kerja time tu...
dan abg nakkal pon tak kerja....



tapi... masa solat raya....
he's absent....
tido... kami sampai dr KL kol4 lebih...
sebab tu dia tak larat nak bangun...

ai kan co-pilot...

co pilot keja die... membuta...
kejap-kejap bukak mata..
wat-wat mcm segar...

tak tido....
cissss purak-purak betul.....

ala...jek pilot...
jgn die kecik ati....








jadi pagi tu...
hanya kami-kami yang hadir solat...

rombongan lelaki... sume pakat tido kat umah

ude, adik dan abg nakkal.....
adam??
yeeee adam dtg dgn gembira nye dia.....
tak byk gambar sini...

kalau nak tgk lg...
>>klik sini<<




REUNION SKUJ
aha...
setelah beberapa minggu...
kami berbincang dan merancang...
akhir nya......


ni reunion utk budak-budka yang lahir tahun 85 dan 86...
ade sorang sesat..tahun 88....



orang kuat majlis ni...
INTAN




Perancang hebat...

IZFAR...




tukang karut berkesan...
PIDAH....

janji pukul 1..
sebab takut orang datang lambat...

nak pukul 1...
izfar call aku...
"pidah... gate kunci ni.. macam mana nak masuk....???"
aku laju-laju pergi sekolah...
naik motor dengan masam-masam....

tengok... amik ko... kereta dah berderet....
cepat betul budak-budak ni datang....
tu yang tunggu dalam kereta...
kat kedai seberang jalan pon ade
si kuak dan nizam hamid....
tengah gelak-gelakkan kami...
timunnn


last-last...
aku dapat la jugak cari acik jaga tu...
siap aku ke masjid carik abah aku...
tanya siapa jaga sekolah.... tapi abah tak amik port dah....

lepas diorang selamat masuk...
aku balik umah... tukar baju...

sampai sana balik...

kawan-kawan dah ramai yang sampai...

makanan dah melambak-lambak atas meja...



tp sayang... ramai yang tak hadir...
yang kata nak datang pon...

tak sempat datang....
kesian dorg....
cikgu pun tak jadi datang....
owhh my feberet teacher...





hopefully next time leh wat lagi...
sebab dah 12 tahun tak jumpa....
macam aku ramai yang aku jumpa dalam masa 5 tahun ni..
sebab kami satu sekolah menengah....

ape-ape pun..memang best la....
tenkiu utk sume kawan-kawan aku...
next time kite ajak ramai lagi ekkk






gambar banyak dalam FB...
maleh ar nak lotak sini... banyak...
add je aku kalau nak tengok...
>>rafidah shariff<<

okie????



baru aku perasan.. dua-dua kejadian.. ade bendera...
waaaahh semangat...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Followers

Mari tinggalkan jejak anda di sini.. nanti saya gi rumah awak lak..