udang goreng pilihanku...

ok kengkawan....
semalam aku cite pasal resepi udang kan...
aku almost tak jadi masak semalam...
disebabkan ada akak mengajak aku ke Puchong...
usha tempat nak wat projek amal kitorg..
ha.... pasal projek amal ni...
nanti aku cerita...
mana taw korang nak join kan....
tapi dalam pukul5 nak ke pukul 6...
kak azue call...
cakap tak payah datang...
ye la... nak tunggu aku...
redah jam lagi..bersiap lagi...
maunye nak ke isyak aku sampai nanti..heheheh
jadi aku pun berdolak dalik dgn abg nakkal..utk menu berbuka...
masa ni..mood nak memasak da low...
sebab tadi dah set mind nak buka d luar aja...
dalam berdolak dalik tu...
aku terlelap...
hahahahahhaahahah
ye la..dah berbincang dlm keadaan baring kan....
dengan badan penat...
memang haruslah aku terlena...
sedar-sedar...
allah...
dah pukul 6.45...
aku cepat-cepat ke dapur keluarkan segala jenis barang dalam fridge...
redha je lah bang...
dapat isteri malas yang gedik nih...
jadinya..
malam tadi abg nakkal berbuka lambat la lagi...
owhh... aku tak lupa ekk semak resepi yang aku list kan semalam...
aku telah memilih..
UDANG GORENG KHAMIS...
tapi abg nakkal memula taknak
sebab semalam hari selasa....
cisss
setelah aku ubah sikit resepi tu..
ikut suka aku...
jadi aku pun tukar nama
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
UDANG GORENG SELASA
hmmmm...boleh tahan sedap...
paling terharu..
abg nakkal makan 2 pinggan...
yeay.....
abg jarang makan banyak..
kalau banyak tu...
makna nye..aku masak sangat sedap...
hahahahha terharu....
lepas tu... si elly tersebut-sebut udang aku...
jadi tanya pada abg nakkal...
"boleh bagi elly sikit tak..??"
"bagilah.." kata beliau..
aku pun tapaukan untuk si elly...
owh aku masak sup sawi dan gorengkan aym grg jugak
aym n udang ni request dr abg nakkal...
camni kan senang...
ade request...
asal tanya.. tak kisah...
aku nak masak pun jadi susah..
gambar ni elly yg tangkap..
aku suruh..
sebab aku tak sempat nk capture...
sibuk nak makan...
makan pun dah lambat..
hehehehehe
sorry abang....
sahur pun idak pagi tadi...
sorry lagi sekali...
malam ni mungkin kena keje..
sorry bebanyak kali abang...
uhuhuhuhuhu....

thank u to cik elly gaji for the picture... hehehehhe


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Pelbagai Resepi Udang...

Hari ni rasa Nak masak Udang la...
asyik-asyik Butter egg prawn....
takut abg nakkal bosan lak...
so browse la new resepi....
yok...aku kongsi dengan korang...
mana taw korang leh dapat ilham lak kan...
haaa pilih-pilih mana berkenan...
errr aku letak mana aku suka je ekk...
jgn marah..nanti kena jual....







RESEPI YANG PERTAMA.........


udang Besar Masak Sechuan



sumber:Buku Pandai Memasak
600gm udang besar
20 biji cili kering - dihiris serongair
asam jawa
2 labu bwg besar - disagat halus
cuka
gula
serbuk kunyit
serbuk cili
2st kicap cair
1st sos tiram

Cara
Bersihkan udang dan toskan,
gaul garam dengan kunyit.
Tumiskan bwg besar,serbuk cili dan cili kering yg dipotong tadi.
Kacau hingga wangi
Masukkan udang, kacau rata.
Bila udang dah kemerahan, masukkan
air asam jawa,cuka,kicap,sos tiram dan kacau sebati.
Siap


CREDIT TO : MAKLANG from cari.com





RESEPI YANG KE-2


Nama masakan:- Udang goreng mlm khamis
Bahan:- (semua main agak agak jer okay :))

Letak udang yang sudah dipotong mulut dan ekor
juga yang telah dibuang tulang belakang dlm mangkuk.
Lepas itu sila taburkan garam, sedikit gula (sbb tak pakai Pak Aji)
Rempah kari (cap babas) serbuk kunyit sikit, serbuk lada sikit,
garlic powder sikit, kicap cair sikit juga sesudu besar tepung jagung.
Gaul rata rata.

Panas kan minyak dlm kuali - lepas tu goreng udang (jgn masukkan semua sekalik - sikit sikit dulu. empat lima ekor dulu).
Lepas semua udang di goreng, buang minyak
tinggal kan minyak secukupnya utk menumis.
Goreng bawang merah & bawang putih sampai garing.
Lepas itu masukkan bawang goreng
bawang goreng ni ikut suka nak taruk banyak mana.
Lepas dah sebati - masukkan udang dan masukkan hirisan cili padi.
Lepas balik balik dua tiga kali -Angkat ler bubuh dlm pinggan.



CREDIT TO : DARSITA from cari.com gak





RESEPI YANG KE-3
Udang Goreng Hari Ahad
Bahan:15 ekor Udang saiz sederhana besar
5 sudu besar Rempah kari ikan babas
1 sudu besar Serbuk cili babas
8 ulas Bawang Merah (dimesin sama dgn bawang putih)
4 ulas Bawang Putih
segenggam Daun Kari
4-6 camca besar Santan pati
secubit Halba
sedikit air asam jawa (secukup rasa)
garam secukup rasa
gula secukup rasa
minyak utk menumis


Cara-caranya:
Udang dibasuh bersih & perap dengan sedikit garam & kunyit.
Sambil tu, mesin bawang merah & bwg putih.
Then ambil dalam 1 sudu bahan yg dah mesin ni & perap dgn udang tu.
Bawang yg selebihnya masukkan dalam rempah kari
& serbuk cili berserta dengan sedikit air asam jawa.
Gaul hingga mixed.
Panaskan minyak utk menumis.
Tumis daun kari.
Lepas garing tu, masukkan halba, then rempah ratus yg telah dibancuh.
Masak sampai garing. agak-agak garing, bubuh garam, gula sikit.
Then masukkan santan tadi.
tunggu sekejap dan masukkan udang pulak.
balik-balikkan sehingga udang masak.
dah sudah tu, tabur la daun bawang & daun sup sikit.
seddaaapppp.... hehehe ...

CREDIT TO duchessofkent FROM cari.com lagi






RESEPI KE-4..................
udang lemon


udang sederhana besar, sukati la nak kopek kulit atau tak
bawang putih di ketukbawang besar potong bulat
lemon yg kaler kuning tu
sos tiram
gula
tumis bawang putih sampai naik bau,letak sumer bahan2 kat atas.
last sekali masukkan skit perahan lemon.
pastu parut skit kulit lemon.siap dah.........
selamat mencubaaaaaaaaa


CREDIT TO GIGI KUNING... err semestinya cari.com





rESEPI YANG KE-5


UDANG PEPPER.....



Bahan-bahan 500 gm udang size L - gaul garam n blackpepper or white pepper
3 ulas bawang putih - tumbuk / ketuk3 biji cili merah tumbuk kasar
3 sudu teh jus limau kasturi
sedikit daun sup untuk hiasan - boleh hiris


Cara Memasak


1. Panaskan minyak, tumis kan bawang putih.

2. Masukkan cili tumbuk, udang, jus limau aksturi, kacau2 sehingga udang kemerah2an.

3. Masukkan daun sup

4. Hidangkan.



CREDIT TO KAK HANIELIZA....




LAST BUT NOT LEAST....






Udang Masam Manis Dengan Tofu


Bahan-bahan:10 - 12 ekor udang sederhana besar
2 tiub tofu jepun
2 biji bawang besar, hiris bulat2
beberapa ulas bawang putih, hiris halus (leen ketuk dan cincang)
1 biji tomato, belah 8
2 camca besar cili kisar
1/2 cawan sos cili thai
1/4 cawan sos tomato
1/2 camca teh minyak bijan
1/2 batang timun - buang tengahnya dan potong dadu
Sedikit garam, jika perlu

CARA MEMBUATNYA :-)



Udang dibersihkan, gunting kaki, janggut dan hujung kepala yang tajam,korek keluar kotoran di kepala udang, cuci bersih dan gaul dengan sedikit serbuk kunyit dan garam. Goreng hingga kemerahan, angkat dan toskan.
Tofu jepun dipotong sederhana tebal, goreng hingga berkulit, angkat dan toskan.
Panaskan minyak dalam kuali, tumis bawang besar dan bawang putih hingga layu.
Masukkan cili kisar dan masak hingga garing, tambah sos cili thai, sos tomato dan minyak bijan, gaul rata.
Tambah air dan masukkan timun, kacau.
Kemudian masukkan udang dan tofu tadi, gaul rata dan masukkan tomato,
masak hingga kuah pekat. Rasa dan jika perlu tambah sedikit garam.Alihkan ke dalam bekas sesuai dan boleh dihidangkan segera.






ok.. settel... SKRG TAK TAW MANA NAK PILIH... PE KATA KORANG TOLONG... PILIHKAN UTK AKU... NAK?



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Penang Blues

Apa kabar anda semua....

Penat btol balik dr Penang pagi td...
kol 2.45pagi sampai umah...
even aku tidur je sepanjang perjalanan..
tapi penat nya terasa la jugak...
kesian abg nakkal memandu sorang-sorang...
dah...abang suruh sayang tido...
sayang tido la...

sepanjang 4 ari bercuti... ber sepah moon bak kata abg nakkal..
semalam la hari yang aku sangat terharu...
abg nakkal ni mmg la hati kayu..
tapi suke wat aku terharu...
suruh tidur je pun...
tapi aku sangat terharu....

"karang..balik karang sayang tidur je la...
esok keje..."
sangat prihatin okay....

i love u la abang...

terima kasih sebab bawak sayang jalan-jalan...
bersepah moon (lawan hani mun)
pastu combine kan lak dgn hadiah bestday,...

memang best la...
next year buat lg ekk...
tempat lain lak ye bang...
ye ye...
wahahahahahaha....

k sape nk baca update siri penang... versi abg nakkal sila klik sini...
tp berjanggut la korang tunggu cerita die...
sbb kalau aku malas...abg nakkal pulak ape... (juta2 kali malas....)
>>klik sini<< untuk versi abg nakkal

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Tak Puas Hati...

salam....
hari ni da masuk 18 ogos....
yippi... i'm 24 years old today.....
owhh n selamat ulangtahun utk mama Tisya....

kalau korang nak taw....
aku kat Penang ni..
bulan madu....
cehhh
mesti ade yang meluat...
daaaa...
wat the hell bitch...

eceli...
aku n abg nakkal tgh panas ati nih...
well...
cite pjg tak guna beb...
aku tak taw la...
aku yang terlalu sensitif ke...
atau memang ade org yang tak puas ati dgn aku

ada org yang cakap..
wat tak taw je...
aku leh wat tak taw...
tapi kalau dah tak de keje lain
asyik nak tak puas ati je...
aasyik wat muke tak leh blah je...
aku pon amik taw la....

nasib la...die tak cakap depan-depan aku...
tp tak baik jugak die bercerita kat orang lain..
kan??

aku tak puas hati betul kalau orang kata laki aku kerja kilang
aku tak nak cakap jawatan abg nakkal..
kang cakap...
ade lak mulut munggil cakap aku berlagak
tapi bila aku cakap
"laki saya kerja IT support je.."
daaaa dia kata laki aku keje kilang komputer...

aku tak kata keje kilang hina...
serius...
aku even sangat hormat org yang kerja sapu sampah tepi jalan tu ha...
bersih jalan raya tu dari sampah org2 tak guna...

tapikan....
kalau dah cakap...
dengan muka mengutuk.
mengeji..
memandang rendah.....
memang la aku marah....

eeeee betul la..
kalau la depan aku orang mengata aku nih....
cakap benda yang tak betul pasal aku nih..
mampus ko aku caci maki taw...
aku ni...
cakap baik lagi ni...

kalau aku punya cik bedah laser dah datang
kalah azwan ali punya mak hayam punya ayat
ok?

silap sikit...
kalau kau punya ayat macam sial...
yang aku punya caci maki tu ko nak cakap ape?

aku tak suka cari gaduh dengan orang...
tapi kalau orang dok la mengata aku....
dok la cakap yang bukan-bukan pasal aku...
aku tak puas hati la kan...

"lelaki ni peka"
ha taw tak pe..lelaki memang peka....
jangan kata aku je yang terasa....
abg nakkal pun terasa dengan penghinaan dan pengejian kau tu...

kenapa korang tak puas hati dengan aku sebenarnya....
nak je aku tanya macam ni...
tapi...aku tak de buktikan...
ko tak cakap depan aku...
u didnt speak with your sweet voice n small mouth...
but u speak with your eyes, your way treating us
your face n your way telling us all.....

kalau nak mengata aku...
kata aku sorang je
jangan libatkan suami aku....
aku tak suka orang usik suami aku..

eeeeeeee
tetiba aku marah yang meluap-luap pulak....
kalau ade yang baca tulisan aku ni terasa....
makna nya kau la yang mengata aku....
kalau kau tak rasa....
bukan kau la org tu...
kalau betul kau tak puas hati dengan aku...
cakap dengan aku...
tanya aku cerita yang sebenar.....

owhh maafkan aku yang teremosi....
aku sungguh tak puas hati....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Let Me giVe U a Hug....


Datuk Dr. Mohd. Fadzilah Kamsah

KHASIAT PELUK ISTERI

Seorang suami yang memeluk isterinya untuk sekurang-kurangnya 10 saat setiap pagi akan panjang umurnya lima tahun..

Pakar motivasi Datuk Dr. Mohd. Fadzilah Kamsah berkata, fakta berdasarkan kajian oleh seorang
pakar di Jerman mengenai hubungan antara sentuhan dan tahap kesihatan.

``Seseorang itu boleh panjang umur jika memeluk isterinya setiap hari kerana pelukan dan sentuhan
boleh menyebabkan tubuh manusia mengeluarkan pelbagai hormon termasuk endorfin yang baik untuk kesihatan tubuh.

``Bagaimanapun, sebagai seorang Islam kita tidak harus lupa ajal dan maut terletak di tangan Allah,'' katanya ketika memberi syarahan bertajuk Perkahwinan dan Seks:
Penawar dan Rawatan Bagi Banyak Penyakit' di Persidangan Ketiga Perubatan Daripada Perspektif Islam anjuran Pusat Perubatan Universiti Malaya di Hotel Sheraton Subang di sini hari ini.

Hormon endorfin adalah sejenis bahan kimia semula jadi yang bertindak sebagai penahan sakit dan mengurangkan keresahan. Jelasnya, selain mempunyai kesan positif dari segi saintifik dan kesihatan sentuhan, pelukan dan gurau senda antara suami dan isteri juga merupakan sunah Rasulullah s.a..w.

Tambah beliau, ada kajian di Amerika Syarikat (AS) juga mendapati pelukan suami dapat mengurangkan tahap kolesterol dan meningkatkan kesihatan isteri.

``Oleh itu suami yang inginkan isterinya menurunkan berat badan digalakkan peluk isterinya lebih kerap,'' katanya disambut dengan gelak ketawa oleh peserta persidangan itu.

Jelas beliau, hubungan seks dalam penuh rasa kasih sayang juga dapat membantu pasangan untuk awet muda dan berketerampilan menarik.

``Wanita yang mempunyai kehidupan seks yang baik dan bahagia akan lebih cenderung untuk menghiasi diri,'' kata Fadzilah.





Seks adalah Multivitamin?

Bila Anda enggan melakukan hubungan seks kerana sedang sakit kepala, maka segeralah mencari alasan lain yang lebih masuk akal. Perlu diketahui
bahawa melakukan hubungan seks itu justru boleh menghilangkan sakit kepala.
Tidak percaya? Mari semak beberapa penjelasan ilmiah di bawah ini. Mari kita berbicara sedikit ilmiah bagaimana Seks boleh menghilangkan sakit kepala.
Saat setelah orgasme, otak akan memerintahkan tubuh untuk mengeluar hormon pembunuh rasa sakit. Hormon itu adalah hormon yang bekerja dan
memiliki efek seperti morfin. Secara awam mungkin boleh diartikan bahawa semakin banyak orgasme, maka semakin banyak "obat sakit kepala" yang dikeluarkan.

Hubungan seks juga boleh membuat Anda lebih peka. Daya cium Anda akan meningkat seiring frekuensi hubungan seks. Perlu diketahui bahwa
saraf-saraf penciuman dalam hidung, akan dipacu bekerja ganda ketika Anda sedang bergairah. Hal ini terjadi kerana aliran darah menuju ke
hidung meningkat.

Bukan rahasia lagi apabila melakukan hubungan seks secara rutin terbukti dapat meningkatkan kualitas kesehatan Anda. Dalam Secret of the
Superyoung, penulis yang juga Ahli Saraf di Roy al Edinburgh Hospital, David Weeks,mengatakan bahwa melakukan hubungan seks dalam porsi
cukup, boleh membuat anda tampil 10 tahun lebih muda.

Oh ya, seks juga mujarab sebagai ubat stres. Bila merasa tegang, maka seks boleh membantu Anda menjadi lebih rileks dan mengurangi beban akibat
rutin kerja seharian. Selama melakukan hubungan seks, tubuh akan mengeluarkan endorphin, yakni hormon yang boleh menciptakan perasaan enak dalam
otak.Perlu diketahui pula, berdasarkan sebuah penelitian, melakukan seks secara eratur ternyata boleh meningkatkan sistem kekebalan tubuh sampai 30%.

Hubungan seks menghasilkan hormon melatonin, yang baik untuk melawan bakteria dalam darah, menghindari efek-efek penuaan dan memberi efek
mengantuk. Dengan demikian, Anda boleh terhindar dari penyakit flu dan masuk angin tanpa harus tergantung pada obat dan jamu-jamuan.

Dengan takdir Tuhan, Anda boleh panjang umur berkat hubungan seks. Percaya atau tidak, setelah melakukan study lebih dari 10 tahun di
negara bagian Welsh, Inggris, Profesor dari Bristol University , Shah Ebrahim, mengatakan bahwa seks dapat mengurangi risiko terkena serangan
jantung atau stroke. Menurut Embarhim, melakukan hubungan seks itu lebih sehat daripada jogging.
Dengan melakukan seks sebanyak tiga kali seminggu, berarti Anda memperoleh ekstra pembakaran kalori hingga 8000 kalori per tahun. Bila tubuh
melakukan pembakaran kalori yang mendekati sempurna ini, Anda akan merasa lebih sehat dan bahagia.

Mungkin Anda belum mengetahui bahwa setiap 100 kali orgasme, berarti anda terhindar dari kematian premature hingga 36% kerana darah boleh
menembus daerah-daerah "mati" ketika malakukan seks, sehingga daerah-daerah itu boleh diperbarui. Dengan melakukan hubungan seks, berarti Anda
merangsang regenerasi sel-sel dalam tubuh Anda sendiri.

Namun yang paling utama dan penting dari itu semua adalah, semakin sering melakukan hubungan seks, maka Anda akan semakin romantis. Hormon
oxytocin yang dikeluarkan setiap kali orgasme, boleh meningkatkan daya romantisme, seperti selalu ingin memeluk dan mencium, atau sebaliknya.
Dengan demikian, hubungan cinta Anda boleh dikatakan relatif aman damai.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

a day to remember....








hari ni dah 6 ogos... hari bday kak pekah.... happy bday akak....


aku malas nk type blk story ni... ni kire countdown utk aku nye ulangtahun ni.... jadi..since aku dah update aku nye FP... aku copy n paste je la kat sini ye...
i malas... cam biasa... lallalalala


A Day To Remember

Salam semua kawan-kawan...
hari ni..Cik Bedah nak cite pasal 080808..

hehehehe...
hari yang amat bersejarah bagi Cik Bedah dan Abg Nakkal...

taw kenapa aku menggunakan kata nama
Abg Nakkal utk suami aku dan Cik Bedah utk aku?

dari nama itulah kami bermula.. aku kenal Abg Nakkal di YM Chat..
masa tu aku baru putus cinta. masa kat chat room tu.
.abg nakkal sapa aku... aku bile tgk nama ada perkataan Abang..abang ni aku menyampah sikit...
org yg selalu chat taw la kenapa...kan kan..kan...


masa memula kenal.. dia add aku ke YM..
perghh mamat ni mesti skema...kt YM boh nama penuh... hahahahah
sekali tunjuk frenster...
"alamak.. x hensem la pulak... tak nak ar jumpa mamat ni... kawan-kawan biasa dah la..."

setahun...2 tahun...3 tahun berlalu...

kadang-kadang dia on YM...kami berborak...masa tu..biasa-biasa je..tak de perasaan pun.. cume ade satu tarikan pada nama die..tiap kali aku tgk kt YM...

akhir tahun 2007... aku sgt tensen dgn kerja di opis... kebetulan aku selalu on YM.. dan dia pun on.. aku cerita pada dia masalah aku.. dia jadi pendengar yang setia.. bulan 11 2007 kami jumpa buat pertama kali nya..

kawan punya kawan... makin rapat... awal tahun 2008..bulan januari... die tak ajak aku jadi awek dia... die ajak aku jadi isteri die terus... wah wah...
jadi..bulan 3 kami tunang...
dan aku pilih tarikh 080808.. since i loveeeeeee 8 so much..
dan aku dah idam kan tarikh tu since aku sekolah menengah lagi...

akhirnya.... dia milikku...



jadi...camtu la cite nye... jadi..jom skodeng acara setahun lepas... ni kire countdown utk ckup setahun ni.... biasa la...1st time kan...excited nye mesti la lebih skit...













k dah....aku dah malas.... hahahahahah sapa nk tgk lelebih... sile >>KLIK SINI<<

sekian terima kasih....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

PERMATA HATI GIVEAWAY

Ha.....
sejak join Blog ni...suke pulak nak join giveaway...
giveaway ni terjumpa di blog mama Tisya...

cite nya... aku cume perlu buat entry..cerita pasal totebag nih...
lately suka pulak tgk totebag...
tapi belum tergerak tgn dan duit untuk memilikinya..
hari tu dah pasang niat nak beli...
tapi...tapi...tapi...
luit ngak ada...hehehhhhe

kenapa aku suke totebag...
sebab...
kebanyakan totebag adalah handmade...
dan banyak juga yang bereben....
I LOVE RIBBON...

baru-baru ni..aku tibai reben dr IT....
ikat kat hand bag cute aku tu....
so the cute la jd bag aku tu...
wakakakakakak
tak pe.xde org dari IT nak cari aku...

Jom cerita pasal Tote bag ni pulak....




GIVEAWAY ini di anjurkan oleh Tote Boutique: Permata Hati....
design dr Tote Boutiquelah yang buat aku semakin jatuh cinta dengan totebag..
taw sebab ape??
sebab reben....
hehehehhehe
yang ni cantik....even simple... tp nampak sweet....
reben kat tgh2 tu kan..buat beg ni kan.. nmpk kawaii...
semalam ade gak usha beg design-design gini...
bile tgk beg ni teringt....
uamh dalam kebun bunga ros...
ada meja putih dgn kerusi kayu putih...
ber table cloth kaler merah petak-petak...
senang cite...
English style..bak kata Mama Tisya...

ok..sapa nak join?? >>klik sini<<
semoga tote bag ni jd milik aku...wakakakakkaka (ketawa Tamak....)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

ahad yang bosan...

Ahad.....
da pukul 6 dah...
aduhhh tak ke mana-mana aku arini...
(pukul 7 dah pun time ni.....)


patut nye ke Fiesta Flora, pUtrajaya dengan akim.. tp tak jadi... aku adalah mengantuk.. (ini lense milik maza..hasil bidikan atoie..lepas setting conan aku...)


kami tak keputrajaya ye arini...

arini aku tak dikejutkan dengan bunyi siren bomba sebab ade umah terbakar....


cume pagi tadi ke bkt dmnasara jemput abg nakkal dr opis..
since last night aku merayap dgn elly smpai pukul 230pg...




melepak dengan elly malam tadi..sampai ke pagi...
lepak juga di mcd...sempat la akim dtg menyibuk jap..tq dik...


pagi td aku sempat tidur dr kol6 - 9pg je...

abg nakkal call pun aku tak dengar...
jawabnya aku jemput beliau lambat sejam...
wahahahhahaha ampun ya pak....


tak ke mana-mana... KL juga tidak... mana mungkin KL di ari minggu ini...


lepas jemput beliau..
aku ke seri serdang..
konon-konon nak sarapan kat maulana...

sekali FOC la pulak.. FUll of Crowd....

so i tapau jer...

nasi lemaksotong utk abg nakkal dan nasi lemak paru + aym grg utk aku..
bak kata abg nakkal...
buruk lantak nye...
nasib la...



ngeteh berdua di rumah... ye la berdua bile masa kami dok ber 8..


lepas melepak...borak-borak laki bini...
pukul1 dua2 tido...

aku janji nak ke kinrara tolong abah angkut barang akak pon tak jadi...
penat la u...
aku cume pesan pada imah...
"kalau nak ke Bangi tgk adam...ajak aku...i will follow u..."



tak dapat kacau budak ini hari ini....


pukul 4 abah cal...
"tak jadi ke Bangi...tak sompek..da lambek...da potang..lain kali yo la..."


jadi aku adalah free sampai skrg...

mula la aku fikir apa nak buat...
masuk Faebook....
main kan game-game abg nakkal...

well aku isteri yg soleha-hah kan...
fesbuk aku..aku jaga... fesbuk somi aku pon aku jaga...
sangat baikkan aku..
(sebenarnya sambil nyelam minum air da....
usha2 kot ade awek msg2 dgn dia...
silap sikit aku nak bagi can....boleh blah...)




dia masih tidur dengan aman nye...kadangkala di gangu mother of ultra...
silap sikit nak tidur dgn aman kalau aku jaga....




jadi aku sekarang tengah merangka hidangan happy Meal
apakah yang aku nak buat malam ni...

tapi...tapi...tapi....
aku tengah main fesbuk sambil basuh kain sambil update blog..
sambil melawat kawasan jajahan fotopages..
wahahahahahhahaha.....



mari main restoran di fesbuk....

dah..dah..time tu jadi isteri soleh- hah (la sangat....)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Followers

Mari tinggalkan jejak anda di sini.. nanti saya gi rumah awak lak..