Hari ini.. Roti lagi

Aku in action...ROTI

Pada malam jumaat at at..
pak mat jadi mayat.. yat yat
pada malam sabtu tu tu...
pak mat jadi hantuu tu tu....


ade ke doa kan pak mat jd antu..
tp klu d aperangai pak mat macam antu..jgn la salahkan dak2 yang nyanyi lagu ni....
Dah jumaat dah arini..
macam tak caya kan
kejap je...
weeee mmg dah nak kiamat da ni...



weiii pidah...
bile nk taubat...tau buat je...
uhuhuhuhuuhuhuhuhu


arini macam biasa...
ROTI...



ni la dia roti bakar letak butter n madu... (roti da sejuk tu pasal butter x cair...)


kasi close up sikit madu atas roti ni....


dem...
bukan aku sgt suka roti..
atau menjaga makan..
tp roti je yg selamat..


aku tgh DIET poket ni...
nak gi berjalan tgh bulan depan..

butter nye...



madu nye....




gile ko weeii..
gi berjalan tgh bulan...
kalau laki aku tu cop duit...
sedap la jugak....


jadi haruslah saya..
sebagai seorang isteri yang soleh- hah...
menyimpan duit...
(ayat poyo..sebenarnya duit dah tinggal kerak-kerak je..habis bayar pelbagai perbelanjaan..)


owhh sangat sedih...
air aku pagi ni.... spesel blend for my hubby.. tp aku tapau sikit utk aku...

close up skit... my honey dew juice...



kalau la...
biawak hdp yg pinjam duit aku tu nak bayar hutang aku...
kan syok...
sapa lagi hutang aku??
bayar arr sekarang...
hahahahahha
(sebenarnya dia yg berhutang... ude = 300 kak lang = ratus-ratus....)
i need a long good rest... i'm veru tired with mylife... i need a break...

hidup ni bagaikan roda..kadang kala kita di atas.. kadangkala kita di bawah...

jangan la kita lupa yang di bawah masa kita di atas...

kita tidak tahu janji DIA untuk kita akan datang...

ujian dari DIA tak akan di adakan jika kita tidak boleh tanggung...

ya allah aku mohon padamu..kuatkan lah semangat ku...

semoga aku gagah n cekal hadapi halangan MU yang mendatang..

amin...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Hari ini....Hujan


Rabu pagi.....


Pagi tadi masa terjaga..
aku da rasa sejuk lain macam..
awning kat dapur dengar mcm ade bunyi rintik-rintik...
owhh hujan rupanya..
Agak lebat...
siap dengan guruh berdentum-dentum dan kilat sabung menyabung....
abg nakkal yg tgh tidur..
nampak kesejukan...
aku gerakkan dia suruh tidur elok-elok sikit...(sebab dia tidur lintang pukang..)


masa tu abg nakkal tanya.. "nak abg hantarkan ke?"
aku cuba tengok sampai pukul7.30..
kalau tak reda jugak..
terpaksalah abg hantarkan...


sayur with mayoooo...nyum..nyum...


masa tu hati meruntun nak sambung tido...
sejuk-sejuk ni best bergulung dalam selimut atas tilam empuk
dengan pemanas semulajadi yang jarang-jarang ada kat rumah tu...
alhamdulillah...
pukul 7.30 hujan da reda..
cuma sedikit gerimis la...
aku redah je...
kalau lebat pun..aku redah jugak..
tp lengkap la dengan sut hujan aku..


letak cendawan grg skit....


sampai Furniture World..hujan mcm makin lebat..
kain aku dah basah...
kereta kat depan-depan dah bawak macam lahanat...
(aku da mencarut sikit..)


time-time macam ni..
pemandu-pemandu puaka..
mula masuk laluan kecemasan...
heiii puaka..kalau kau da ikut itu laluan kecemasan..
kami ni nak lalu mana...
dah la nak mencelah...kereta-kereta dipandu mcam shheeeelaka..


bekalan pagi tadi..belen mlm td..

berapa ramai akak-akak..adik-adik payau..
abg-abg..dan mamat-mamat timun yg kena puaka dengan aku
sepanjang perjalanan nak gi keje td...
aku sangat marah okeyy...


tu belum kira akak-akak yg bawak kereta mcm hampeh...
belum kira mamat-mamat C..awek-awek C yg bawa mmg macam bagus tu...
motor da dekat dgn buntut kereta..
baru nk tukar lane..
dah la lem.. pastu tak reti bagi signal..

ok..kalau kata kami silap..
duduk di tengah-tengah lane..
tp kalau dah kat laluan kecemasan pon korang yg bawak kereta nk duduk...
camne tu??
hanya beberapa laluan kat KL ni yang menyediakan laluan motor..
kat hiway sg besi tu tak de...


aku sungguh seronok dpt makan sayur...

aku tanya korang..
sepanjang korang hidup...bawak kereta...ada lesen..
berapa kali korang pergi kerja...balik kerja..
naik motor..sebagai pembonceng atau sebagai penunggang...
tolonglah fahami kami...
kami hanya ada motor utk pergi mencari rezeki..
kami tak susahkan anda..jadi jangan lah susahkan kami...
memang silap kami berada di celah-celah kereta..tapi...
tu je laluan yang sesuai untuk kami....



penambah sedap....


hari-hari aku pergi membunuh diri untuk cari rezeki....


fuhh nasib baik kuda tak bertugas hari ni..


hujan kan...

rupe roti tu bile da siap....INI LAH SARAPAN KU....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

hari ini...Aqua Timez

Sejak layan Bleach dgn abg nakkal aritu..

aku tergila jap lagu-lagu aqua timez...


sekarang yang jadi top 3...

lagu-lagu dalam bleach la..

arini terjumpa satu vc kat Youtube..

lagu dan vc dia nampak sgt touching...

i almost cry...

lately...sgt murah air mata aku ini...

kenapa ya...

aku mudah amat terharu dan tersentuh..

baca kad anniversary kat memory lane pon leh nak nangis...

ape kes????







Aqua Timez - Chiisana Tenohira


karada wa boku no kokoro no koto wo boku yori wakatte kureteru

kinchou sureba tenohira ni ase ga nijimu

itsudatta kanaa okuba wo kami tachidomaraseta hazu no namida ni

kanashimi wo kanashimu to iu koto wo osowatta no wa

kibou no kotoba wo takusan BAGGU ni tsumekonde tabi ni deta

hikikaesu tabi ni kimi wa ukedomete kureta

itsu no hi mo kotoba wo erabezu tohou ni kureru boku

kotoba ni tayorazu dakishimeru kimi

kimi no hou ga zutto sabishii omoi wo shite kita no ni

shagamikomu senaka wo sasutte kureru itsumo soba ni aru chiisana tenohira

donna ni kirei ni kazarareta kotoba yori mo sono nukumori ni tasukerarete kita

nani mo kamo umaku iku toki de wa naku nani mo kamo umaku ikanu toki ni koso

hito wa taisetsu na sonzai ni kizuku no deshou don na boku mo aishitekureru kimi e

arigatou itsu mo soba ni itekurete

kusamura ni yokotawatte nagareru kumo wo nagameru to

shizuka na kokoro wo torimodosu koto ga dekita

sukoshi dake kinou yori mo yasashiku nareru kigasuru sono basho de

hitori de wa ikite yukenu koto kamishimeteta

sore demo haruka kanata yureru kiseki no hana ni miserarete

mamorinuku beki nichijyou wo karashite shimau

motto mukashi seishun wo seishun to mo shirazu kakenukete kara kizuita you ni

taisetsu na hito no taisetsusa wo misugoshiteku

utsukushii omoi dake jya ikirarezu yakusoku no sora mo yogoshite shimaeta

anna ni kirei suki tooru sora no shita de sono ao ni “kanarazu” to chikatta no ni

hibiwareta risou wo tebanasenu mama ikite kita hibi wo omoikaesu kedo

ushiro bakari mitetara ashita ga kanashimu kara hito wa mae ni susumu shikanain da yo

me no mae ni iru ai subeki hito no tame ni mo

me ni mienu kizuato wo sasutte kureru yasashii tenohira ga aru to iu koto

sekaijyuu ni hakujyu wo morau koto to yori zutto taisetsu na mono ga soba ni atta

isogashiku kurasu hibi ni mayoi komi omoiyari ga muimi ni omoete mo

nidoto nakushite kara kizuku koto no nai you ni

konna boku wo aishite kureru kimi ni “arigatou” no uta wo tsukurimashita

kotoba jya tarinai kitto oitsukenai yo
kotoba jya tarinai kedo, kedo, arigatou.



Chiisana Tenohira (Little Palm)


my body understands my heart better than myself

if I’m nervous sweat would runs down my palm

at any time, I wonder, in the tears that want me to stop grinding my teeth

I’ve been taught the meaning of regretting the sadness

I’ve packed hopeful words in many bags while starting a journey

at the times when I want to turn back, you are the one who stopped me

on one of these days too, when I couldn’t choose the right words

you who holds someone close without saying anything

will realize that your way is really lonely


patting my back when I squat downthat little palm is always beside me

More than any beautifully decorated wordsI was saved by that warmth

There’re moments when everything never goes well

surely at the times when everything goes wrong

I guess we’ll realize the importance of a person’s existence

Thank you for loving me no matter what kind of person I am

and for being always beside me


Lying down on the grassand gaze at the flowing clouds

I was able to get back my peaceful heart, just a little

In that place, it feels more gentle than yesterday

I reflected how people couldn’t live well only by himself

still in afar I’m enchanted by the swaying flower of miracle

My regular days that I’ve strongly protected now have been driedon far older days

I haven’t known my adolescence, since I ran through it and realizing that

I’ve missed the importance of important person


We couldn’t live with just beautiful hopesthe promised sky would get contaminated

In that space under the passing beautiful sky

I swore the word “certainly” into that blueness

Day after day, without completing my broken dreams

I think back over the days I’ve lived, however

out of merely looking back and mourning for tomorrow

people have no choice but to progress forward

for the sake of the beloved person in front of our eyes


Touching lightly my invisible scarthere was your gentle palm

All the way better than applause from the whole world

the important thing was beside me
I’ve lost my way in living these busy dayseven sympathy have also seemed meaningless

Since I’ll never again lose someone without realizing it
for you who loved person such as me

I made this “thank you” song


words aren’t enough, certainly I won’t be able to catch upwords aren’t enough, but, but thank you

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Hari ini......HURT...

hari ni kak azue ajak gi red box...
celeb bday die n saleharon kali...
aku kol 9am baru terjaga....
sedar-sedar..abg nakkal x balik keje lg...
aku pon mandi la siap-siap...
kalau tak mandi kang ade yang mengamuk kang...

siap mandi..aku nk sms abg nakkal tgk kredit tak de...
kebetulan abg nakkal call..
aku suruh dia topup kan utk aku..

sampai je Red Box Pavillion..tengok kak azue n family je baru sampai...
bilik pon tak ready lg..
aku memule nak carikan hadiah kak azue...
tp tak jumpa lak...

dalam red Box..
aku pilih lagu Hurt...
tgh nak nyanyi..
boleh abg nakkal g cancel...
aku pun hangin la...
pastu..aku pilih lagi...
boleh plak MTV...
aduhhhh
aku ckp ar..
"ni last aku pilih..klaua tak dapat gak..aku xde nak repeat de.."
masa tgh nyanyi....
boleh plak akak2 tu bawak masuk kek....
aduhhhhhhhhhh
aku sangat HURT ok....
abg salleh repeat kan lagu tu utk aku...
sori la aku nk nyanyi...

dah la abg nakkal tetibe moody...
mcm org period...
boleh...
aku dah pilihkan lagu die nak...
last-last tak nak nyanyi...
xde mood....
lagi aku HURT.....

kesimpulannya...
aku enjoy arini nye outing...
tp aku sgt..
HURT.....

damn...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Hari ini.....rindu abah



entah angin mana ntah datang arini (jumaat)
aku tetibe rindu sangat kat abah...
dulu pun ade gak perasaan camni....

tapi dgn mak tak de lak mcm tu..
mungkin sbb aku biasa berborak lama dgn mak kot...

dulu masa blom kawin...
selalu blk kampung...
makna nye selalu juga la spend masa dgn abah...
dalam kereta...

sekarang...
dah ade driver sndri...
dah ade kereta sndri...
balik kg pon da jarang2...
camne nk lepak dgn abah...

dulu...
kalau naik kereta dgn abah....
aku mesti cari sebarang soalan utk tanya abah..
so kami ade perbualan...
aku suka tny pasal kereta...
mcm2 aku tanya...
suruh abah cerita pasal enjin...
walaupun sbnr nya aku tak faham...
asal dapat borak dgn abah...

dulu...
masa kecik-kecik abah garang...
takut dgn abah..
tp rapat dgn abah..
org len nak duit minta kat mak dulu...
kami terus mnt kat abah...

dulu..
abah paling suka marah aku..
siap ade kayu pjg utk rotan aku..
sebab aku degil..
tp kuat merajuk kuat menangis...
paling tak leh lupa...
asal kejut pagi nak gi sekolah..
aku akan nangis dlm bilik air...
"ojukkkk...ojukkkkk (sejuk...sejukkk)"
org kt kedai minum akan bising plak pastu..
"ha dah bangun dah...."
dulu blkg kedai minum mak...bilik air kami...
kejap-kejap lagi..abah akan datang dgn kayu pjg...
masa tu huru hara nak mandi...sambil nangis..

dulu,
masa nak gi sekolah..
abah yg kejut kan...
panggil sikit je..
lintang pukang adik beradik aku bangun..
tapi sejak da besar...
mak yg kejut kan...
ni nye alarm... mmg tak lut la..
jgn harap ade yg bangun..
kalau bangun ppon...
sebab da tensen dengar mak kejut...
jawapan aku..
mak kejut tak best... (sebab tak de perasaan takut)

dulu,
aku ingt lagi..last abah rotan aku..
masa aku sekolah menengah rasanya...
sebabnya..
aku bergurau dgn imah..
aku peletuk (patahkan) jari die...
die nangis..
masa tu abh tgh tidur...
abh dengar imah nangis..
abah dtg..pukul aku dgn penyangkut baju..
habis patah2 penyangkut baju tu...
aku sikit pun tak nangis...
berlagak kuat...
masuk bilik air...
aku tgk dada aku merah...

lepas tu..
aku ikut abah gi pasar malam...
abah beli kan aku kuih vadey yg lembut..
pujuk aku...
sambil cakap...
"dikdah jangan la buat abah marah... abh ade sakit jantung..
sakit dada abah ni tadi taw.. kurang pahala puasa abah"
masa tu bulan puasa....

sejak dari tu aku rapat dengan abah...


abah wif adam...


hari tu...
adik bagitau..
abah ade sakit kencing manis lak...
aku sedih sangat..
menangis aku masa dengar cerita tu...
abg nakkal nak gi keje pon jadi lambat..pujuk aku dulu..

hari tu,
masa balik kampung..
abah demam...
sian pulak aku tgk abah..

banyak abah tanggung...
banyak abah tahan...

kadang-kadang
rasa bersalah sangat...
aku tak pernah lagi bg kesenangan kat abah...

syukur..aku masih punya ABAH...
abah...dik dah sayang abah....


ni masa aku nye konvo...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Romantic & Loving Couple Contest

heheheh aritu jalan2 kat blog somebody..
terjumpa la contest ni... dan yang wat aku amat teruja....
sebab tarikh2 yang d nyatakan...

18 July (tak de kaitan dgn aku..tp ade 18...aku teruja)

ada 8 ogos -tarikh tutup contest ni- tambah teruja....
18 ogos - tarikh ulangtahun owner blog... - SANGAT TERUJA...
i love 8.....
hahahah only abg nakkal know how i crazy about 8..
.
ok ni detail contest tu...




contest ni bermula pd 18 July 2009
cz countdown my 3rd anniversary only 1month to go
last entry utk submit by 1pm pd 8 August 2009
result akn diumumkn pd 1 tarikh yg akn di inform nanti




Terms & conditions

Just follow the steps below:-

1. Add blog MamaTisya di bloglist@blogroll and become my Follower

cek...da letak situ ye kak....


2. upload Romantic & Loving Couple Contest picture on your blog sidebar

sudah buat..dgn perasaan teruja....wahahahahha


3. Buat entry khas ngan tajuk Romantic & Loving Couple Contest(hanya tajuk ini shj yg diterima)

terima la antry ini... sangat huru hara.. (my 1st time masuk contest kan...)


4. upload only ONE gmbr paling Romantic & Loving anda (selain dr gmbr kawin ye & bkn byk2 gmbr di edit dlm satu frame) & sertakn details spt berikut:

  • Nama anda & pasangan
siti rafidah (cikbedahlaser) & mohd shariffudin (abg nakkal) = mSr...
  • Tarikh kawin & anniversary ke brp thn ni
080808.. 8 ogos 2008.... tak lama lagi yang pertama lah..sgt teruja....
  • Citer la skit psl gmbr yg dipilih & nyatakn thn bila & lokasi gmbr itu
gambar ni diambil oleh kak dila bangi.. masa dinner kat JM Beriani, Bangi bulan Jun 2009 klu tak silap.. kakdila mmg suke shoot org..masa ni...kami saja je..sruh die shoot kami... dengan aksi kami yang pelbagai... aku suke sangat gambar ni...sebab dr mata abg nakkal...aku nmpk...kasih syg dan cita-cita die utk masa depan kami..... dan mata aku yang memberitahu semua org...KAMI BAHAGIA..doakan kami...TERUS BAHAGIA....

5. Dalam entri itu pastikan anda mention & link ke MamaTisya & Romantic & Loving Couple Contest (no link back will be disqualified)

ye... proudly present... mama tisya... penganjur contest Romantic & Loving Couple....

http://mamatisya.blogspot.com


6. Bila dah siap, tinggalkan link di entri ini, nanti senang MamaTisya nk view entry korang.

baaaiiikkkkkk.........

7. Pemenang akn dipilih berdasarkn gambar yg paling Romantic & Loving Couple

8.Hadiah utk pemenang adalah something from ANNA SUI

  • hadiah misteri utk penyertaan ke-18 yg memenuhi syarat2 yg telah ditetapkn.Knp 18??sebabnye anniversaryku 18 August.

9. Terbuka pd smua blogger di Malaysia sahaja (only yg dh kawin.. ..pd yg blum kawin hrp maaf, kn kalo join kot jd isu plak)

10.Keputusan juri adalah muktamad.Hanya 3 pemenang akn dipilih.

terima kasih penganjur...sy sangat teruja...hehehh dengan 8



aku redha je... disebabkan keterujaan aku...tu yang aku join..heheheh syok plak...


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

My Work On Friday...

penat btol la....

cite ni start menghantui aku
dari ari kamis....
bawa ke jumaat...
efek la ke sabtu...
sewaktu aku di Johol...

kamis petang tu...
PA bos Besar aku telipon bos kecik aku.
suruh carikan luggage.


dia bagi la kriteria yang dia nak...
the bigest...
hardcase...
range harga 500 ke atas....


ni rupe tempat nye....


aku dan bos aku pon...
ke samsornite starhill...
dan kedai barang-barang travel di Lot 10...


delsey...


american tourister...

samsonite sahora bright..

samsonite..pixel cube

samsonite...aero pc






aku dapat 3 brand...
7 beg semuanya...
jenama samsornite, delsey dan american tourister...

perrghhh gile penat weh.
puan aku dgn perut die tu...
nk jalan-jalan lagi..
da tu...

bukan beli ok...
i ulang balik..
bukan beli..
tp pinjam..

dan belum tentu bos besar nak...

aku ingt kan cerita habis situ...
jumaat aku kena gi cari lagi.
beliau bagi satu jenama...
TUMI!!

dan suruh cari jenama lain...
aku tolak la beg2 samsornite 3 biji sorang2
balik ke samsornite starhill tu..
macam banggang betul aku rasa..
terkedek-kedek tolak beg....
nak jatuh la beg tu...
tak nak jalan la...
dia g tempat lain la.
bos kecik aku cuti...

lepas tu..dr starhill..
aku ke Pavillion lak...
dr Tumi.
aku pusing satu pavillion cari luggage...
akhirnya...
aku bawak balik Tumi je...
dengan Tumit aku....

sampai opis bos besar..
PA die marah aku...
suruh g cari lain..
damn!!!

i've been walking...without stoping
since 12pm till 3pm ok!!!

pastu krisis nk dpatkan driver pulak....
aku rest jap..
call sana sini... tipon mana2 kedai boleh bagi pinjam...
satu pon kedai kat Midvalley x bagi...

u setan...not me...ok??

jadi aku decide nak ke Isetan KLCC...
jumpa la...beberapa beg...
cite2.... dorg kata..
ok leh pinjam...

habis la cite beg....
belum kira aku balik keje kol930 mlm tu...
terus ke Johol...

pagi ni...(sabtu)
org dari opis call...
bos besar da pilih beg yang dia nak
YEAY!!!!!!

so aku pun call org isetan...
bgtaw...
bos besar nak 12 buah beg...
nak taw beg ape....

ni la bende yang telah menjadi pilihan baginda...teettttt....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Hari ini...Rindu

lagi-lagi gambar abang....


Tetiba pagi ni rasa sayu pulak....
Asyik teringat kat kekasihati yang sorang nih...
ape sal la pulak nih...

Minggu ni abg nakkal keje siang...
tak de la aku kena tinggal sorang-sorang kat rumah..
tapi..balik keje da kol9..
makan da kol 9.30...
kang masing-masing sibuk wat keje masing-masing....


sekarang abg nakkal tengah gila main game facebook...
biasalah dia tu...
pukul11 aku da ngantuk...
kol12 biasa da terbungkang dah...


i love this eyes......


esoknya..
pukul 6.30 da bangun nak gi keje..
kol7.30 aku dah keluar...
time tu la saat terakhir sesi pagi..
aku jumpa abg nakkal...

kalau abg nakkal cuti..
isnin selasa atau rabu...
dia tak bangun lagi masa aku nak gi keje...
jadi tak dapat la jumpa...
tgk muka dia je la...

kalau nak dikira kan...
tak sampai 12 jam jumpa abg nakkal setiap hari..
kecuali hari ahad...

memanglah harus aku RINDU suami aku yang sorang tu...
wawawaawawawawa....

i wish i can spend more time with him...
macam mana la org yang kena duduk jauh dgn suami dorg survive eh?
aku tak boleh.....serius tak boleh...


for you my dear...
may allah bless u...
where ever you go...whatever you do...
may you safe under HIS blessing....

i love You so much abang......








  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Penggotor kah mereka??




Isnin Yang Tak Bersih....

Salam Isnin People....
pagi ni macam biasa la kan..
aku menunggang Hondat aku dgn kelajuan minimum aku..
well kuda ku da tua...
jalan pon x leh laju²..

dasat jugak jerebu KL pagi ni..
tapi aku masih boleh nampak la..
pencawang telekom yang besar tu...KL Tower...

on the way td..
aku de la terseremapk dengan satu motor ni..
tgh laju ni...
tetibe je die meludah...




ya allah...
aku adalah dlm 10meter je dari die..
ade ke patut?

lepas tu...kat bawah flyover Jalan Bellamy tu..
sorang lagi pakcik...
aduhhh




kenapa org lelaki suke sangat meludah??
aku paling geli..menyampah..meluat eeeeeee
dgn org yang suka meludah ni..
kadang-kadang aku nampak kat tangga la...
dekat dgn motor aku la...
eeeeeeeeeee
ape yang dibuang..
tok sah cakap la...
geli-geleman aku nk cerita...

pastu...
masuk je jalan kecik nak masuk bangunan pejabat aku tu..
ade la pulak..
3 ekor kuda sedang terliuk lentok nak masuk kandang..
aduhhhhhai...

penuh jalan dengan kuda tu..
tak de ruang untuk aku mencelah pon..
tgh follow baik punya dekat tu...


sedara-mara kuda yang bersalah td....


aku da nampak da..
bendera naik tiang....
aku taw da..
kejap-kejap lepas tu...

pet..pett...melepet....
berak kuda tu jatuh ats jalan...
hisssshhh
hampeh punye kuda...
kuda ni memang suka sangat..
melepas kat atas jalan ni...
apsal tah suka sangat...
geram aku..

nasib baik aku dah nampak isyarat..
nak melepas die tu..
klu tak..dapat la aku saham...

isshhh...
apsal la pagi-pagi dah nampak..
benda-benda tak menyenangkan ni..
nasib tak nampak lori sampah Alam Flora
kat jalan tadi...
benda harussss aku nampak pagi-pagi tu....

huh.... busuuk!!!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Pada suatu petang...satu ketika dulu.....

masa tu ade photg camp...


Cerita ni sebenarnya dah lama dah...
macam awal-awal angkat en. conan je...
well...org da ade camera...pe lagi..
try n error la...
sorry la..hasil gambar pon...
ala-ala compact je..
saya budak baru belajar kan...

balik kerja petang tu..abg nakkal ajak aku ke Putrajaya..
nak ke Wetland katanya..
nak g riki-riki..
kot ade org main RC Heli..
abg nakkal pon baru je nak start main RC ni..


kuar kan segala harta yang ade...

kat Wetland ni..
ada pelbagai kemudahan riadah..
masa pergi hari tu..
dah nak pukul 7..
jadi aku tak pergi jauh...
risau pulak nak ke tempat-tempat sunyi nih...


by..by..bicycle...


kat sini..ade di sediakan basikal untuk sewa..
ada tempat riadah..
ada playground...
parking pon boleh tahan cukup...


sian pakcik sorg2..klu kena colek camne pakcik...


ramai jugak org yang datang untuk jogging
satu tempat yang amat sesuai untuk aktiviti keluarga
jangan jadikan tempat buat maksiat..
sudah....

pilot..start ur engine...


heli ku terbang..trbang tgi...


up..up..underwear...underware.....

aku pon nk try gak...berlakon cam pandai...

sambung nanti lak.....dah malas,.....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sebulan Lagi.....

Lagi Sebulan Je Lagi....

apa yang lagi sebulan??
lagi sebulan lagi...
aku dan abg nakkal cukup la
berkongsi hidup selama setahun...



sekali lafaz je.. rilek je kan bang...sape kata akad nikah susah...


Apa aku tengah buat setahun lepas??
aku pun tak ingat...
yang pasti..
aku tengah terhegeh² cari mak andam..
cari baju..
cari bunga telur...
cari langsir..
cari sponsor....


sian die...penat ye akad nikah....lepas ni lg penat...(sambil tonyoh² muke abg nakkal)


sorang-sorang ok?
abg nakkal time tu tgh sengal...
kawan-kawan bz...
opis lak cam siak...

ade hantu lemari...korang nampak tak...

syg sayanggggg abang.....


kalau ade free..
baru umi tolong..
akak-akak tak mo tolong sgt...
haaaiihh...


hahahahahhahahahahaha
(ketawa cam langsuir tepung gomak...)



abg nakkal??
tengah sengal....
alu cik abg...
maw kawin ke idak?

sengih..sengih......aku da berjaya menawan raksasa...hahahahha


tu cerita setahun lepas....
time surut n pasang...
aku nak kawin.

tumbuk dia...biasa die tu......


sekarang...
bahagia bersama yang tersayang..

kalau dikenang-kenangkan..
masa dulu...
yang setahun dulu..
amat sakit hati..
menanti masa nak diijab dan kabul...
masa kawin pon sakit hati..
aku sangat tak puas ati dengan my mekap..
my baju..
n my groom...
sbb die tak puas hati dgn aku...

huh...


meh abg curah sirap ni kat syg....


tak pe la...
tu sume pengalaman wat aku..
tak pe la...
even aku tak puas hati hari tu..
aku puas hati sekarang..
tak pe la...
tak kan senang kalau tak susah..
tak pe la...
banyak la ko punya tak pe...



abg..tak bau semacam ke?? musyukkk

kini...kasih sayang..cinta..dan bahagia..milik kita...moga berkekalan hendaknya.. amin..

kesayangan hati dinda...eceh...


credit to kak tuti (utk gmbr kawin)
kak dila (utk gmbr last)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Followers

Mari tinggalkan jejak anda di sini.. nanti saya gi rumah awak lak..